Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * - 4 Ψήφοι

Mangatellers ~ A Greek Manga Artist Team


  • Please log in to reply
79 replies to this topic

#1 jedi_fillis

jedi_fillis

    Son of White Fang

  • Members
  • 132 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Απρίλιος 2012 - 15:02

Πέρασε πάρα πολύς καιρός από την τελευταία φορά που έκανε post σε αυτό το forum και εδώ είναι η αιτία:

Εδώ και καιρό μαζί με έναν φίλο μου γράφουμε screenplays για manga και comics. Μετά από πάρα πολύ καιρό αποφασίσαμε να συνεργαστούμε επαγγελματικά με μία ομάδα ατόμων/artists για την μεταμόρφωση και υλοποίηση αυτών των σεναρίων μας σε μορφή manga.

Μετά από αρκετή δουλειά και σε συνεργασία με τον σκιτσογράφο Μάνο Λαγουβάρδο, φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε release το κεντρικό μας site και έναν OnLine Reader που θα φιλοξενεί τα manga μας. Φυσικά αυτήν την στιγμή παραμένουμε ανεξάρτητοι και ο στόχος μας είναι να στείλουμε κάποια από τα oneshots σε διαγωνισμούς σε παγκόσμια κλίμακα.

Αυτήν την στιγμή έχουμε ήδη δημιουργήσει το πρώτο μας One Shot manga, με το οποιο και συμμετείχαμε στον διαγωνισμό Morning International Comic Competition

One Shot: WiFi Wars

Spoiler:


Spoiler:


Spoiler:


Story:

In 2015 a game which started in schoolyards as a challenging children’s game of knowledge and skills on computer networks, has developed into a popular illegal team sport of motorbikes in the streets of Tokyo. Three school mates decide to take part in this sport which is called WI-FI WARS, for the first time. Their unexpected meeting with a mysterious alcohol addicted techno-hippy, who they share common interests with, leads to the creation of a unique team. Will they be able to survive and win their first race against one of the top teams of WI-FI WARS. Meet the team and follow their adventure in this unique race!

Μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν εδώ:

www.mangatellersmt.com


Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τους χαρακτήρες του WiFi Wars στο ανανεωμένο μας section του site μας εδώ:

www.mangatellers.com/wifi-wars

Τέλος αν κάποιοι είναι fan της 8bit music, μπορούν να απολαύσουν ένα track composed by Elijah_K ως Main Theme για το WiFi Wars:

Εκτός του One Shot, έχουμε ήδη δημιουργήσει 2 manga long series, τα οποία όμως βρίσκονται ακόμα σε under development στάδιο.

1st Manga series: Remember Ur Nature (aka R.u.N.)
Spoiler:


Plot: In Ome, a city in northern Tokyo, the adventures of four different characters of different mentality and cultural background will take place. The only common interest they share is their love for sports and parkour. The heroes are four children that destiny brought together to enable them not only to help each other but also to achieve their personal goals. Tension, competiveness, humour, friendship, intrigues and lots of parkour are the main elements of the world of R.u.N. Are you ready to Remember ur Nature?

Για το R.u.N. έχουμε δημιουργήσει και ένα promotional video/intro που μπορείτε να βρείτε εδώ:

Η χαρά μας ήταν μεγάλη όταν αυτό το video αγγαλιάστηκε από την κοινότητα του gametrailers και έγινε featured user movie στο κεντρικό τους site.

Μπορείτε να το δείτε και εδώ: http://www.gametrailers.com/user-movie/r-u-n-intro-video/354485

Το manga του R.u.N. εγκρίθηκε από την πανελλαδική, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα parkour και μας διαφημήσανε στα sites τους:
Parkour GR
International Parkour Community

Αυτήν την στιγμή δουλεύουμε πυρετωδώς στο πρώτο chapter του R.u.N. το οποιό σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει release και στον OnLine Reader μας. Έχουμε προγραμματήσει ότι μέσα στο 2012 θα κυκλοφορήσουμε 4 chapters του R.u.N. τα οποία φυσικά θα είναι free να τα διαβάσει ο καθένας στον Mangatellers Reader

To schedule για τα 4 chaps του R.u.N. είναι τα εξής:


R.u.N. Chapter 01: I Must Hurry!!!

R.u.N. Chapter 02: Street Chase.


Οκτώβριος 2012: R.u.N Chapter 03
Δεκέμβριος 2012: R.u.N Chapter 04

R.u.N. @Mangafox

R.u.N. @Manga-Access

R.u.N. @Batoto

R.u.N. @Mangamagazine


2nd Manga Series: Mythos
Spoiler:


Plot:Mythos, is a story that combines mythology and the mentality of the society in Ancient Greece with the darkness and intolerance of the Middle Ages in Europe. In such an era the life of a young boy, called Ark Keanos, unfolds. His troubles begin the moment he leaves his little island in order to save his father. He will gradually find out how cruel the world is and how difficult it is for one to be loyal to his ideals in order to fulfill his personal goals. Ark will be forced to live in a society based on raw violence, cruelty, fraud and well hidden secrets of the people in power, in a society in which one finds it difficult to distinguish his friends from his enemies. All the above along with epic battles and countless overthrows will travel you to an imaginary, exciting world. Come along to explore with Ark, the Dark Age of Mythos..

Promotional Intro Mythos.
[youtube][url="http://www.youtube.com/watch?v=LzwxVYGFvYk"]http://www.youtube.com/watch?v=LzwxVYGFvYk[/url][/youtube]

Το promotional intro του Mythos έγινε με την σειρά του featured στο site www.comicbooktrailers.com και φιλοξενείται ακόμα στην κεντρική τους σελίδα, όπως μπορείτε να δείτε εδώ

Τα main theme songs των δύο manga που ακούγονται στο site μας είναι δημιουργία του συγκροτήματος Krama και το song που ακούγεται στο intro του RuN είναι του Γεώργιου Σαββινίδη

Για περισσότρες πληροφορίες, επισκεφτείτε μας στα ακόλουθα:
OnLine Reader
Mangatellers Main Site
Facebook
DeviantArt
Twitter
Youtube

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από jedi_fillis: 30 Ιούλιος 2012 - 22:35


#2 Tenshi

Tenshi

    Murciélago

  • Members
  • 1.256 Δημοσιεύσεις:
  • LocationEl Salonica

Καταχωρήθηκε 26 Απρίλιος 2012 - 15:30

Παιδιά εγώ την άποψη μου σας την είπα και από κοντά. Έχω μείνει με ανοιχτό το στόμα. Είναι η πιο αξιόλογη Ελληνική προσπάθεια που έχουν δει/διαβάσει ποτέ τα μάτια μου. Πραγματικά σας εύχομαι ότι καλύτερο ρε παιδιά. Συγκινήθηκα :')

Πρέπει να το τσεκάρετε όλοι πιστεύω. Τα παλικάρια αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια και μπράβο για την υπέροχη δουλειά τους :)

Tiger-stock-blog-header.jpg


#3 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2.149 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 26 Απρίλιος 2012 - 17:00

πραγματικά, απίστευτη δουλεια, κιεγω να πω την αλή8εια δεν έχω δει κάτι καλύτερο απο Ελλάδα..:o Μπραβο παιδιά, μπραβο! :)
και κάλη συνέχεια σας εύχομαι :P
フカフカ

#4 jedi_fillis

jedi_fillis

    Son of White Fang

  • Members
  • 132 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Απρίλιος 2012 - 12:20

Ευχαριστούμε πολύ για τα θερμά σας λόγια. Ευχόμαστε και οι υπόλοιπες δημιουργίες μας να σας ικανοποιούν στο ίδιο επίπεδο.

In other news: Το WiFi Wars φιλοξενείται πλέον και στο MangaMagazine.net! Check it here

#5 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 27 Απρίλιος 2012 - 17:55

Παιδιά είστε καταπληκτικοί,οι δουλειές σας καταφέρνουν να ξεπεράσουν ακόμη και κάποιους επαγγελματίες.Κυνηγήστε το και διαφημιστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο,έχετε την δυνατότητα να φτάσετε ψηλά.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#6 Botsun

Botsun

    Boss Tsundere

  • Members
  • 1.240 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Απρίλιος 2012 - 19:43

Εξαιρετική η δουλειά σας,πραγματικά δεν θα με πείραζε να το διάβαζα σε εβδομαδιαία σειρά!

Συνεχίστε ετσι !!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Avatar & signature by Kai


#7 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1.604 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Απρίλιος 2012 - 20:04

Απίστευτη δουλειά.Δεν καταλαβαίνει κανείς ότι δεν είναι ιαπωνικό manga πάντως αν δεν το ξέρει από πριν.Καλή συνέχεια και περιμένω να δω και τα επόμενα σας:)


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#8 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1.194 Δημοσιεύσεις:
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Καταχωρήθηκε 27 Απρίλιος 2012 - 22:03

Παιδιά είστε υπέροχοι. Απο τις καλήτερες και πιο αξιόλογες ελληνικές προσπάθειες και όχι μόνο. Έτσι!

#9 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Απρίλιος 2012 - 23:19

Επειδή φαίνεται ότι παίρνετε το θέμα στα σοβαρά, σας αξίζει μία σοβαρή απάντηση και όχι αυτό το πράγμα που γίνεται μόνο στην Ελλάδα: αποθέωση σε οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από Έλληνα και είναι έστω και ελάχιστα καλύτερο από ένα μπουγέλο εμετού.

Αρχίζω από το σχέδιο. Αν δεν είχα ελέγξει τη σελίδα του σκιτσογράφου, θα έγραφα ότι τα πηγαίνει γενικά καλά, με κάποια ελαφρώς άστοχα panels, και ότι με λίγη δουλειά ακόμη θα μπορούσε να γίνει καλός. Την έλεγξα όμως και κατάλαβα ότι ο άνθρωπος είναι ήδη πάρα πάρα πάρα πολύ καλός. Για κάποιο λόγο, η δουλειά του στο "manga" σας δεν αντανακλά την πραγματική αξία του και αυτό είναι όλο.

Καταλαβαίνω ότι σας αρέσουν τα manga και θέλετε να γράψετε κάτι τέτοιο. Νομίζω όμως ότι δεν έχετε σκεφτεί με ποιον τρόπο θέλετε να το πετύχετε αυτό.

Αν είναι τοποθετημένο στην Ιαπωνία είναι περισσότερο manga; Γιατί πρέπει να τοποθετείται στην Ιαπωνία; Γιατί οι χαρακτήρες είναι Ιάπωνες; Γιατί τα SFX είναι στα ιαπωνικά (...); Μένει κάποιος από εσάς εκεί; Είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αποτυπώσετε ακόμα και μία ασήμαντη καθημερινή πραγματικότητα; Αν όχι, η ιστορία σας χάνει την αυθεντικότητά της και γίνεται generic. Εκτός αν δεν το θεωρείτε καν σημαντικό αυτό.

Η αίσθηση που έπαιρνα όσο το διάβαζα, είναι ότι πετάτε μέσα καταστάσεις και χαρακτήρες με το σκεπτικό "αυτό είναι cool!". Μηχανάκια και hacking; Ανυπεράσπιστες κορασίδες και ο ήρωας που μάχεται για την τιμή τους; Παρεμπιπτόντως, σκεφτείτε λίγο τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζετε τις γυναίκες στο έργο σας. Οι πρώτες τρεις υπάρχουν για να θαυμάσουν τον ήρωα, και η μοναδική πρωταγωνίστρια είναι άχρηστη. Δεν πιστεύω ότι το κάνατε επίτηδες, γι'αυτό το επισημαίνω σε αυτήν την παράγραφο. Πιστεύω ότι δε σας πέρασε καν από το μυαλό, και ότι τις δημιουργήσατε έτσι επειδή έτσι τις έχετε δει σε σειρές που σας αρέσουν.

Οι χαρακτήρες είναι κάθε άλλο παρά εμπνευσμένοι. Δεν περίμενα να τους αγαπήσω μέσα σε 40 σελίδες (όχι ότι δεν μπορεί να συμβεί και σε λιγότερες), αλλά τουλάχιστον θα μπορούσαν να είναι ενδιαφέροντες ή αστείοι. Αυτοί όμως δεν έχουν προσωπικότητα, και όταν έχουν, είναι μία προσωπικότητα αναμασημένη από κάποιο shounen manga.

Επιστρέφω στην ιδέα του hacking πάνω σε μηχανάκια.
Γιατί μηχανάκια; Στο τέλος βλέπουμε τους ήρωες να περπατάνε, αφού έχει καταστραφεί το μηχανάκι τους, οπότε δε σπάνε κανένα κανόνα. Γιατί όχι ελικόπτερο λοιπόν; Γιατί όχι skateboard ή ποδήλατο;
Πιο σοβαρά τώρα, αυτό είναι ένα παράνομο παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες θέτουν σε κίνδυνο αθώους πολίτες. Όταν τους κυνηγάει η αστυνομία, το περνάτε μέχρι και για πλάκα. Παρ'όλα αυτά, εμείς πρέπει να συμπαθήσουμε τους πρωταγωνιστές, ή να πιστέψουμε στον κόσμο σας;
Δείτε αυτήν εδώ τη σελίδα. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνεις σε ένα manga (εκτός αν σε λένε Ohba). Η σελίδα είναι τρομακτική και βαρετή. Έπρεπε να βρείτε έναν ενδιαφέροντα τρόπο για να ορίσετε τους κανόνες του παιχνίδιου, όχι μία ξερή περίληψη και μάλιστα τόσο άτεχνη. Εκτός από αυτό, οι κανόνες δε βγάζουν αφηγηματικό νόημα. Δεν είναι ικανοί να δημιουργήσουν stakes και δεν προσφέρονται για έξυπνες μάχες. Eίμαι πεπεισμένος ότι αν τους ξεψυρίσει αρκετά κάποιος, θα βρει αρκετά κενά λογικής σε αυτούς. Δεν πρόκειται να το κάνω, αλλά προτείνω να διαβάσετε/ξαναδιαβάσετε Kaiji και Hunter x Hunter.

Δε γράφουμε "wtf" και "omg" σε manga. Δηλαδή αυτό λένε οι χαρακτήρες; Ντάμπλγιου τι εφ και όου εμ τζι;

Πάρα πολλά πρoβλήματα στα αγγλικά. Awkward σύνταξη, ξεχνάτε σημεία στίξης κτλ. Case in point, πάνω αριστερά.

Αυτά αν θέλετε κάποιος να κρίνει την πραγματική αξία του έργου σας, και όχι την προσπάθεια, το πόσο Έλληνες είστε και είμαστε και το πόσο μοιάζει σε manga η δουλειά σας.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Warchief: 28 Απρίλιος 2012 - 01:53


#10 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1.194 Δημοσιεύσεις:
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Καταχωρήθηκε 27 Απρίλιος 2012 - 23:59

Επειδή φαίνεται ότι παίρνετε το θέμα στα σοβαρά, σας αξίζει μία σοβαρή απάντηση και όχι αυτό το πράγμα που γίνεται μόνο στην Ελλάδα: αποθέωση σε οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από Έλληνα και είναι έστω και ελάχιστα καλύτερο από ένα μπουγέλο εμετού.

Αρχίζω από το σχέδιο. Αν δεν είχα ελέγξει τη σελίδα του σκιτσογράφου, θα έγραφα ότι τα πηγαίνει γενικά καλά, με κάποια ελαφρώς άστοχα panels, και ότι με λίγη δουλειά ακόμη θα μπορούσε να γίνει καλός. Την έλεγξα όμως και κατάλαβα ότι ο άνθρωπος είναι ήδη πάρα πάρα πάρα πολύ καλός. Για κάποιο λόγο, η δουλειά του στο "manga" σας δεν αντανακλά την πραγματική αξία του και αυτό είναι όλο.

Καταλαβαίνω ότι σας αρέσουν τα manga και θέλετε να γράψετε κάτι τέτοιο. Νομίζω όμως ότι δεν έχετε σκεφτεί με ποιον τρόπο θέλετε να το πετύχετε αυτό.

Αν είναι τοποθετημένο στην Ιαπωνία είναι περισσότερο manga; Γιατί πρέπει να τοποθετείται στην Ιαπωνία; Γιατί οι χαρακτήρες είναι Ιάπωνες; Γιατί τα SFX είναι στα ιαπωνικά (...); Μένει κάποιος από εσάς εκεί; Είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αποτυπώσετε ακόμα και μία ασήμαντη καθημερινή πραγματικότητα; Αν όχι, η ιστορία σας χάνει την αυθεντικότητά της και γίνεται generic. Εκτός αν δεν το θεωρείτε καν σημαντικό αυτό.

Η αίσθηση που έπαιρνα όσο το διάβαζα, είναι ότι πετάτε μέσα καταστάσεις και χαρακτήρες με το σκεπτικό "αυτό είναι cool!". Μηχανάκια και hacking; Ανυπεράσπιστες κορασίδες και ο ήρωας που μάχεται για την τιμή τους; Παρεμπιπτόντως, σκεφτείτε λίγο τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζετε τις γυναίκες στο έργο σας. Οι πρώτες τρεις υπάρχουν για να θαυμάσουν τον ήρωα, και η μοναδική πρωταγωνίστρια είναι άχρηστη. Δεν πιστεύω ότι το κάνατε επίτηδες, γι'αυτό το επισημαίνω σε αυτήν την παράγραφο. Πιστεύω ότι δε σας πέρασε καν από το μυαλό, και ότι τις δημιουργήσατε έτσι επειδή έτσι τις έχετε δει σε σειρές που σας αρέσουν.

Οι χαρακτήρες είναι κάθε άλλο παρά εμπνευσμένοι. Δεν περίμενα να τους αγαπήσω μέσα σε 40 σελίδες (όχι ότι δεν μπορεί να συμβεί και σε λιγότερες), αλλά τουλάχιστον θα μπορούσαν να είναι ενδιαφέροντες ή αστείοι. Αυτοί όμως δεν έχουν προσωπικότητα, και όταν έχουν, είναι μία προσωπικότητα αναμασημένη από κάποιο shounen manga.

Επιστρέφω στην ιδέα του hacking πάνω σε μηχανάκια.
Γιατί μηχανάκια; Στο τέλος βλέπουμε τους ήρωες να περπατάνε, αφού έχει καταστραφεί το μηχανάκι τους, οπότε δε σπάνε κανένα κανόνα. Γιατί όχι ελικόπτερο λοιπόν; Γιατί όχι skateboard ή ποδήλατο;
Πιο σοβαρά τώρα, αυτό είναι ένα παράνομο παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες θέτουν σε κίνδυνο αθώους πολίτες. Όταν τους κυνηγάει η αστυνομία, το περνάτε μέχρι και για πλάκα. Παρ'όλα αυτά, εμείς πρέπει να συμπαθήσουμε τους πρωταγωνιστές, ή να πιστέψουμε στον κόσμο σας;
Δείτε αυτήν εδώ τη σελίδα. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνεις σε ένα manga (εκτός αν σε λένε Ohba). Η σελίδα είναι τρομακτική και βαρετή. Έπρεπε να βρείτε έναν ενδιαφέροντα τρόπο για να ορίσετε τους κανόνες του παιχνίδιου, όχι μία ξερή περίληψη και μάλιστα τόσο άτεχνη. Εκτός από αυτό, οι κανόνες δε βγάζουν αφηγηματικό νόημα. Δεν είναι ικανοί να δημιουργήσουν stakes και δεν προσφέρονται για έξυπνες μάχες. Eίμαι πεπεισμένος ότι αν τους ξεψυρίσει αρκετά κάποιος, θα βρει αρκετά κενά λογικής σε αυτούς. Δεν πρόκειται να το κάνω, αλλά προτείνω να διαβάσετε/ξαναδιαβάσετε Kaiji και Hunter x Hunter.

Δε γράφουμε "wtf" και "omg" σε manga. Δηλαδή αυτό λένε οι χαρακτήρες; Ντάμπλγιου τι εφ και όου εμ τζι;

Πάρα πολλά πρoβλήματα στα αγγλικά. Awkward σύνταξη, ξεχνάτε σημεία στίξης κτλ. Case in point, πάνω αριστερά.

Αυτά αν θέλετε κάποιος να κρίνει την πραγματική αξία του έργου σας, και την προσπάθεια, το πόσο Έλληνες είστε και είμαστε και το πόσο μοιάζει σε manga η δουλειά σας.


Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, νομίζω πως είσαι λίγο υπερβολικός σε μερικά σημεία... Εντάξει δεν αρνούμαι πως σε κάποια σημεία έχεις απόλυτο δίκιο και μπορούσε να γίνει πιο προσεγμένη δουλειά, αλλά όλο αυτό το κριτικάρισμα δεν μπορώ να το κατανοήσω. Το manga περισσότερο σε shounen μου φέρνει από το λίγο που διάβασα, και για να μην λέμε μόνο για τους ερασιτέχνες, πολλοί επαγγελματίες shounen mangaka ακολουθούν τέτοια μοτίβα. Όσο για την πλοκή, και γιατί να μην μπορούν οι χαρακτήρες να είναι βόδια αναισθησίας και να θέτουν σε κίνδυνο αθώους πολίτες ή να τους κυνηγάει η αστυνομία. Τέτοιους baddasses ένα σωρό είδαμε αλλά μια χαρά κοινό τους αγάπησε.

Τέλος πάντων ξαναλέω πως θεωρώ την κριτική σου λίγο σκληρή και άδικη σε μερικά πράγματα, και επίσης παραδέχομαι πως σε κάποια άλλα είσαι απολύτος σωστός.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Keito: 28 Απρίλιος 2012 - 00:02


#11 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Απρίλιος 2012 - 00:06

Εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω τα εγκώμια, αλλά τέλος πάντων.

Το ότι φέρνει σε shounen δε λέει τίποτα. Τα μοτίβα δε λένε τίποτα.
Η αξία ενός έργου δεν έχει σχέση με το πόσοι επαγγελματίες mangaka έχουν γράψει κάτι που κινείται στα ίδια ποιοτικά επίπεδα.

Μπορούν να είναι "badasses" αλλά το manga δεν τους φέρεται με αυτόν τον τρόπο.

Η κριτική μου ήταν δίκαιη και σχετικά ήπια, επειδή προσπάθησα να σεβαστώ τον κόπο, την προσπάθεια κτλ. Αν βλέπαμε κάτι τέτοιο σε anime θα ήμουν πολύ πιο σκληρός.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Warchief: 28 Απρίλιος 2012 - 00:07


#12 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Απρίλιος 2012 - 00:09

Περα από τη σκληρη γλωσσα, ηταν καλοπροαιρετη. Το "αδικη" δεν το καταλαβαινω χωρις επιχειρηματα, keito. Αδικη λογω ελληνικης καταγωγης και πρωτης σοβαρης προσπαθειας; Αυτο αν το γυρισεις αναποδα δεν ειναι ομως... υποτιμητικό;

Ισχυουν και τα δυο που λετε. Μπορει καποιος να κανει ενα κομικ/μανγκα με πρωταγωνιστες χωρις χαρακτηρα, αναμασημενες καταστασεις κλισε και "cool stuff" και παρολα αυτα να αποκτησει για καποιον δεινα λογο ακομα και φανατικο κοινο.

Δε σημαινει οτι ειναι και καλο ως εργο.

Από εκεί και πέρα η συνεχεια αφορά το δημιουργο και τις απαιτησεις του. |

το να ειμαστε γενικώς αυστηροι δε σημαινει απαραιτητα οτι εμεις θα το καναμε καλυτερα. Σημαινει μονο οτι βλεπουμε ενα δρομο για να το κανει ο δημιουργος του καλυτερο, και τον εξηγουμε με οση λεπτομερεια μπορουμε.


Warchief, από την άλλη, και το σκετο "μπραβο" για την προσπαθεια εχει την ψυχολογική αξία του, δεν ειναι τοσο... ακατανότητο. Ακατανοητο, αν θες, ειναι να μενεις μονο σε αυτό.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Lord Leon: 28 Απρίλιος 2012 - 00:11

stasou%2520mygdala.jpg


#13 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1.194 Δημοσιεύσεις:
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Καταχωρήθηκε 28 Απρίλιος 2012 - 00:19

Περα από τη σκληρη γλωσσα, ηταν καλοπροαιρετη. Το "αδικη" δεν το καταλαβαινω χωρις επιχειρηματα, keito. Αδικη λογω ελληνικης καταγωγης και πρωτης σοβαρης προσπαθειας; Αυτο αν το γυρισεις αναποδα δεν ειναι ομως... υποτιμητικό;

Ισχυουν και τα δυο που λετε. Μπορει καποιος να κανει ενα κομικ/μανγκα με πρωταγωνιστες χωρις χαρακτηρα, αναμασημενες καταστασεις κλισε και "cool stuff" και παρολα αυτα να αποκτησει για καποιον δεινα λογο ακομα και φανατικο κοινο.

Δε σημαινει οτι ειναι και καλο ως εργο.

Από εκεί και πέρα η συνεχεια αφορά το δημιουργο και τις απαιτησεις του. |

το να ειμαστε γενικώς αυστηροι δε σημαινει απαραιτητα οτι εμεις θα το καναμε καλυτερα. Σημαινει μονο οτι βλεπουμε ενα δρομο για να το κανει ο δημιουργος του καλυτερο, και τον εξηγουμε με οση λεπτομερεια μπορουμε.


Δεν είπα τίποτα για το αν παίζει ρόλο η εθνικότητα του mangaka, και στο ότι έχουν παραμελήσει πολλά πράγματα συμφωνώ με τον Warchief. Απλά διαφώνησα στο ότι πιστεύω πως μερικά στοιχεία ειδικά σε shounen manga παρόλο που είναι κλισέ, κολλάνε και δεν είναι και το τόσο τραγικό λάθος να τα βάλεις. Αν πας να κρίνεις ένα manga με κριτίρια seinen ή shojo μπορείς να χαρακτηρίσεις άχρηστη την οποιαδήποτε σειρά ή manga.

Σαν ερασιτεχνική προσπάθεια πάντως ξαναλέω πως το θεωρώ πολύ καλό.

Και τώρα συγνώμη ρε Warchief αλλά το μπουγέλο εμετού δεν ήταν ήπιο. Άλλο κάνω μια κριτική για να βελτιωθεί ο άλλος και άλλο τον κατακρίνω προσθέτοντας άσχημους χαρακτηρισμούς.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Keito: 28 Απρίλιος 2012 - 00:22


#14 jiohnis

jiohnis

    watashi wa ....

  • Members
  • 639 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Απρίλιος 2012 - 00:24

Διαβάζοντας το Wi-Fi wars μπορώ να πω πως το σχέδιο μου άρεσε αρκετά αν και υπήρχαν κάποιες σκηνές που θα μπορούσαν να είχαν σχεδιαστεί καλύτερα ( πολύ λίγες ) .
Για τους χαρακτήρες δεν μπορώ να πω ότι τους συμπάθησα , εκτός από τον αλκοολικό super hacker .
Όσο για τους άλλους χαρακτήρες τους βρήκα ψιλοααδιάφορους έως και εκνευριστικούς . Σαν πλοκή υπολείπεται ρεαλισμού , ειδικά στο σημείο πχ με την αστυνομία που τόνισε και ο Warchief .
Μερικές από τις LOL σκηνές μου άρεσαν .
Συνεχίστε το έργο σας guyz , έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας να βελτιωθείτε !

we_wont_forget_by_manga_wolf-d4hh3hj.png

Set by Mangawolf
My Animelist | My Mangalist

 


#15 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Απρίλιος 2012 - 00:27

Λάθος κατάλαβες τότε, γιατί δεν εννοούσα ότι το συγκεκριμένο ήταν μπουγέλο εμετού. Μιλούσα για τη συμπεριφορά των Ελληνών απέναντι σε έργα Ελλήνων.

Αν πας να κρίνεις ένα manga με κριτίρια seinen ή shojo μπορείς να χαρακτηρίσεις άχρηστη την οποιαδήποτε σειρά ή manga.

Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά τα demographics δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την ποιότητα ή την αξία ενός έργου.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Warchief: 28 Απρίλιος 2012 - 00:27