Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 7 votes

IP.Board - A Quick User's Guide


  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 05 April 2012 - 15:18

~Περιήγηση και διαχείρηση του προφίλ σας~


To προφίλ σας


Πάνω δεξιά θα έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει το username σας με ένα βελάκι. Πατήστε εκεί και θα βρεθείτε στον πίνακα διαχείρησης του προφίλ σας.


My profile


Πατώντας εκεί βρίσκεστε στην κεντρική σελίδα του προφίλ σας. Βλέπετε τις γενικές πληροφορίες σας. Από εκεί μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις "My settings" του προφίλ σας πατώντας το μάυρο κουμπί "Edit my profile".


Περνώντας το ποντίκι σας πάνω από το avatar σας εμφανίζει την επιλογή "change" Πατήστε το και αλλάξτε avatar είτε ανεβάζοντας μια εικόνα από τον υπολογιστή σας είτε βάζοντας το url μιας εικόνας. Οι διαστάσεις του avatar παραμένουν όπως και παλιά 150 x 150 px


Στα αριστερά υπάρχει ένας πίνακας με επιλογές

  • Profile feed : Εκεί θα βρείτε αυτά που μέχρι τώρα είχατε ως visitor messages. Είναι από τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν κατά τη μετάβαση σε ipboard. Η φιλοσοφία στο ipboard τα αντιμετωπίζει ως απλά feeds. Αφήνετε ένα σχόλιο στο προφίλ κάποιου και αυτός μπορεί κατευθείαν να αφήσει σχόλιο εκεί ( add comment) και ούτω καθεξής έτσι ώστε να έχετε μία συζήτηση μαζεμένη. Επίσης πατώντας το lock μπορείτε να κλειδώσετε το σχόλιο έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος να σχολιάσει. Επίσης μπορείτε πατώντας το delete να διαγράψετε οποιοδήποτε σχόλιο σας ή ανεπιθύμητα σχόλια άλλων στο προφίλ σας. Σε πολλούς μπορεί να εμφανίζεται ως status κάποιο άσχετο κείμενο, το οποίο δεν θυμούνται καν πώς βρέθηκε αυτό. Πρόκειται για κάποιο παλιό vm που είχαν αφήσει στο προφίλ τους στη vbulletin οι ίδιοι. Για να το αλλάξετε ή βρίσκετε το vm αυτό και το διαγράφετε ή ακόμα πιο απλά γράφετε κάτι καινούριο. Μπορείτε να κάνετε όσα updates θέλετε. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να προστεθεί bbcode στα profile feeds. Αν αυτό αλλάξει στο μέλλον θα ενημερωθείτε.
  • Friends : Βλέπετε όλους τους φίλους σας
  • Topics : Βλέπετε προσφατα topics που δημιουργήσατε ολόκληρα
  • Posts : Βλέπετε πρόσφατα posts σας ολόκληρα
  • Gallery : (να συμπληρωθεί)

My content


Εδώ βρίσκετε τα topics και τα posts σας.

Στο content type στον πίνακα αριστερά, επιλέγετε forums και από κάτω επιλέγετε αν θέλετε να δείτε μόνο τα topics, μόνο τα posts ή και τα δύο μαζί. Θα σας τα εμφανίσει σε μορφή λίστας και όχι ολόκληρα. Πατώντας στον άυξοντα αριθμό του post στα δεξιά μεταφέρεστε κατετευθείαν στο συγκεκριμένο post. Αν επιλέξετε members στο content type θα βρείτε τα vms/comments που έχετε αφήσει σε άλλα προφίλ και τις απαντήσεις. Τη λειτουργία "my content" μπορείτε να τη βρείτε και στο My profile πατώντας το κουμπάκι "find content".


Manage friends


Εδώ βρίσκετε τους friends και τους friends pending approval. Υπάρχουν τρία εικονίδια δίπλα στο όνομα καθενός. Με το πρώτο τον αφαιρείτε από φίλο, με το δεύτερο του στέλνετε pm και με το τρίτο βλέπετε το content του. Πατώντας στο avatar του μεταβαίνετε στο προφίλ του.


Personal Messenger


Τα private messages σας με μερικές ευχάριστες αλλαγές.


Όπως θα έχετε ήδη παρατηρήσει, πλέον έχετε πρόσβαση στα pms σας από το φακελάκι αριστερά από το username σας. Πατώντας πάνω βλέπετε μία λίστα με πρόσφατα pms/ conversations καθώς και τις επιλογές είτε να μεταβείτε στο inbox "view all messages" είτε να γράψετε νέο pm "compose new". Πρακτικό και απλό.


Από κει και πέρα υπάρχουν μερικές αλλαγές. Πατώντας το "compose new" έχετε την επιλογή να στείλετε ένα μήνυμα σε έναν βασικό λήπτη και συμπληρωματικά σε άλλους πέντε. (όπως και στη vbulletin γράφοντας τα αρχικά γράμματα ενός username σας εμφανίζεται λίστα για να διαλέξετε κατευθείαν. Τα usernames χωρίζονται με κόμμα, οπότε καμία αλλαγή ως εδώ) Από κάτω όμως έχει την ένδειξη "Send to others as" με δύο επιλογές :

  • Invitation : Στέλνετε το pm συλλογικά δημιουργώντας μία προσωπική συζήτηση με όλα τα μέλη στα οποία το στείλατε. Επομενως οποιαδήποτε απάντηση φαίνεται σε όλους τους παραλήπτες, σε μορφή συζήτησης. Θέτοντας το πολύ απλά είναι σαν να έχετε δημιουργήσει ένα πριβέ topic στο οποίο ποστάρετε όπως και σε ένα thread αλλά το βλέπουν μόνο οι λήπτες. Πολύ χρήσιμο σε περίπτωση που θέλετε να οργανώσετε μία συνάντηση ή να συνεννοηθούν οι δολοφόνοι στο Παλέρμο χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάξουν msn.Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να μπλοκάρετε κάποιον συμμετέχοντα πατώντας το "block" που βρίσκεται κάτω από το username του στη λίστα με τους participants πάνω αριστερά.
  • Copy : Στέλνετε το ίδιο pm σε όλους ξεχωριστά όμως αυτή τη φορά. Κοινώς δεν συμμετέχουν όλοι στην ίδια συζήτηση, αλλά ανοίγετε συζήτηση με καθέναν ξεχωριστά. Κατά τάλλα και πάλι εμφανίζονται τα pms ως posts το ένα κάτω από το άλλο. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να προσθέσετε κάποιον στην συζήτηση με την επιλογή "Invite participants" στον πίνακα αριστερά. Σύνολο μπορείτε να προσθέσετε μέχρι 3 άτομα.

Στα pms υπάρχει κανονικά editor και λειτουργεί το bbcode. Επίσης αφού γράψετε ένα pm έχετε την επιλογή να το αποθηκεύσετε στο φάκελο drafts πατώντας "save (send later) " . Ακόμα μπορείτε να δημιουργήσετε νέους φακέλους πατώντας "add" στον πίνακα αρισερά που λέει Folders και να ταξινομήσετε τις συζητήσεις σας. Όπως βλέπετε το ipboard σας δίνει την επιλογή να κάνετε ολοκληρωμένες συζητήσεις μέσω pm ενώ στα προφίλ σας να λέτε τα βασικά. Sucks for stalkers I guess αλλά είναι αρκετά πρακτικό.


My settings


To usercp σας. Πάμε να δούμε τις επιλογές που σας προσφέρει.

  • Profile settings : Ρυθμίστε την ώρα, αν θα επιτρέπετε στα μέλη να αφήνουν σχόλια στο προφίλ σας, αν θα πρέπει να εγκρίνετε τα σχόλια πρώτα, αν θέλετε να φαίνονται οι τελευταίοι 5 επισκέπτες στο προφίλ σας, αν θα φαίνονται οι φίλοι σας στο προφίλ σας και αν θα πρέπει να εγκρίνετε πρώτα κάποιον πριν γίνει φίλος σας. Επίσης προσθέτετε τις πληροφορίες που θέλετε να εμφανίζονται στο προφίλ σας.
  • Profile customization : Ρυθμίζετε το background του προφίλ σας ανεβάζοντας κάποια εικόνα από τον υπολογιστή σας ή βάζοντας το url μιας εικόνας. Σε περίπτωση που βάλετε κάποιο pattern επιλέξτε από το background option : "Tile the image" για να εμφανίζεται σε όλη τη σελίδα. Για να δείτε τις αλλαγές ανανεώστε τη σελίδα.
  • Email & Password : Ρυθμίζετε το email και το password σας.
  • Signature : Edit your signature. Διαστάσεις όπως και παλιά 250 x 700 px
  • "Ignore" Preferences : Εδω έχετε την επιλογή επιλέγοντας το κουτάκι πάνω πάνω ( Ignore all signatures when reading topics ) να μην σας εμφανίζονται οι υπογραφές των μελών στα topics ( για αυτούς που τους ενοχλούν οι υπογραφές). Επίσης αν κάποιος χρήστης σας σπάει τα νεύρα αντί να κάθεστε να συγχίζεστε με τα posts του προσθέστε τον στην ignore list σας έτσι ώστε να μην χρειάζεται να διαβάζετε τα posts του. Χρησιμοποιείστε το με σύνεση καθώς μετά ίσως έχετε πρόβλημα να παρακολουθείτε συζητήσεις που συμμετέχει.
  • Manage Attachments : Βλέπετε τα attachments που έχετε ανεβάσει ( περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς τα ανεβάζετε στο κομμάτι για τον post editor) και μπορείτε να διαγράψετε όποιο θέλετε. Μέγιστος χώρος για attachments 500K
  • Notification preferences : Οτιδήποτε έχει να κάνει με τα notifications σας, τα οποία εμφανίζονται στο εικονίδιο με το ανθρωπάκι δίπλα από το username σας (κάτι που θα έχετε ήδη παρατηρήσει). Επιλέξτε αν θέλετε να σας έρχεται notification ή email για κάθε καινούριο post στα threads που παρακολουθείτε ή τίποτα από τα δύο. Αν θέλετε και με ποιό τρόπο να ειδοποιήστε για νέα σχόλια στο προφίλ σας, για τα updates των φίλων σας, αν σας κάνει κάποιος quote, αν όταν σας έρχεται pm θέλετε να εμφανίζεται και pop up εικονίδιο κτλ κτλ. Ρίξτε μια ματιά, υπάρχουν πολλές επιλογές, παίξτε μέχρι να βρείτε τις ρυθμίσεις που σας βολεύουν περισσότερο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν αφήνετε σχόλιο στο προφίλ κάποιου δεν υπάρχει τρόπος να ειδοποιηθείτε αν σας απαντήσει με comment. Αυτά θα τα βλεπετε από το My content---> members (βλέπε πιο πάνω).
  • My notifications : Όλα τα notifications που σας έχουν έρθει. Mark them as read or delete them.

Content | Follow


Εδώ βλέπετε οτιδήποτε παρακολουθείτε. Topics, forums, albums στη gallery ( αφού τα φτιάξουμε πρώτα και ενημερωθείτε) ή events στο callendar. Επιλέγετε τί θέλετε να δείτε από τον πίνακα αριστερά.


Πατώντας το "toggle edit options" σας εμφανίζονται κάτω από το αντικείμενο που παρακολουθείτε πχ ένα topic οι επιλογές που έχετε κάνει για την παρακολούθηση του πχ αν το παρακολουθείτε ανώνυμα ή τον τρόπο με τον οποίο ειδοποιήστε. Επιλέγοντας το μικρό κουτάκι στα δεξιά μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας. Αυτό γίνεται στο "Choose action". Επιλέξτε το κουτάκι, διαλέξτε την επιλογή σας από το "choose action" και πατήστε update selected. Έτσι δεν χρειάζεται κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε κάτι να πηαίνετε στο συκεκριμένο topic που παρακολουθείτε για να το κάνετε.


Manage "Ignore" Prefs


Βλέπε πιο πάνω : My settings ---> "Ignore" Preferences


Extras : Για να κάνετε sign in ως "invisible", επιλέξτε "sign in anonymously" τη στιγμή που κάνετε sign in.


xbJ3b2w.jpeg


#2 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 05 April 2012 - 16:11

Part 2

xbJ3b2w.jpeg


#3 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 05 April 2012 - 16:12

Part 3

xbJ3b2w.jpeg


#4 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 05 April 2012 - 16:12

reserved for updates

xbJ3b2w.jpeg


#5 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 05 April 2012 - 16:13

Πείτε μου αν δεν καταλαβαίνετε κάτι ή αν έχω ξεχάσει κάτι και θέλετε να το προσθέσω.

xbJ3b2w.jpeg


#6 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 05 April 2012 - 16:20

One hell of a good job, Μαρία. Μακάρι αυτό το thread να μας γλυτώσει από την επανάληψη των ίδιων και των ίδιων ερωτήσεων.

Πρόσθεσα και το link στην υπογραφή μου. Thanks again. :drink:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#7 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 April 2012 - 16:22

Noμίζω και εγώ ότι το συγκεκριμένο thread ήταν απαραίτητο. Θα διευκολυνθούν πολλά μέλη με αυτόν τον τρόπο. Μπράβο και χαρά στο κουράγιο σου. :)

#8 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 08 April 2012 - 21:03

Χαρα στην υπομονη σου mono.Εγω παντως το χρειαζομουνα.

sc5bab.jpg


#9 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 19 May 2012 - 11:44

For the bad boys: Όσοι φάτε warning point, για να μπορέσετε να ξαναποστάρετε θα πρέπει να πατήσετε το μαύρο κουμπί πάνω δεξιά που γράφει reply to this topic και να κάνετε acknowledge warning.

#10 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 19 May 2012 - 13:43

^Lesson learnt the hard way :hihi2:

xbJ3b2w.jpeg


#11 Super Sayan Girl

Super Sayan Girl

    Sesshomaru~sama

  • Members
  • 108 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 27 August 2012 - 14:05

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια 8)

Edited by Super Sayan Girl, 27 August 2012 - 14:31.

TMWsBT7.png        


#12 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 19 December 2012 - 06:27

Για κάποιον λόγο δεν μου πατιέται το change στο άβαταρ (αχνοφαίνεται though).

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#13 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 19 December 2012 - 11:01

Posted Image
Posted Image

Εδώ δουλεύει.

Τί browser και τί addons χρησιμοποιείς;

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#14 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 19 December 2012 - 15:56

Δεν είναι θέμα add-on ή browser νομίζω. Στα paerula δεν πατιέται το change στο avatar και πρέπει να πας από το default για να πατηθεί.

#15 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 19 December 2012 - 18:37

Έπρεπε να είχα δοκιμάσει να κάνω την αλλαγή στο default theme προτού προβώ στην εύκολη λύση =__=. Solved & noted, σας ευχαριστώ για την βοήθεια.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.