Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

Chouyaku Hyakuninisshu: Uta Koi

Josei Romance Comedy Drama anachronism Summer 2012 TYO Animations

  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#16 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1.194 Δημοσιεύσεις:
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Καταχωρήθηκε 08 Ιούλιος 2012 - 22:41

Αυτό, μαζί με το πρώτο ep του Natsuyuki Rendevouz, μπορώ να πω πως ήταν το αγαπημένο μου από την καλοκαιρινή σαιζόν.

Η υπεροχότητα αρχίζει από την πρώτη στιγμή με το υπέροχο animation και στύλ, και συνεχίζει με το καταπληκτικό opening. Και φυσικά, δεν μένει μόνο εκεί, αλλά η ομορφιά του επεκτείνεται και στις 2 ιστοριούλες.

Περισσότερο από τις 2 μου άρεσε η πρώτη, αν και ήταν πολύ γρήγορη, όπως και η δεύτερη. Θα προτιμούσα να αφιέρωναν ένα επεισόδιο για την κάθε ιστορία. Παρόλα αυτά έχω να πω πως το πρώτο επεισόδιο το λάτρεψα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Keito: 17 Ιούλιος 2012 - 12:43


#17 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιούλιος 2012 - 10:42

Δεν ξέρω πως θα επιβιώσω τις ερχόμενες μέρες χωρίς το κομμάτι του opening σε full size. Υπέροχο το πρώτο επεισόδειο, ειδικά στην πρώτη ιστορία που υπήρξαν λίγο πιο δυνατά σκαμπανευάσματα εμπόδια και κωμικές στιγμές στην σχέση της ανερχόμενης αυτοκράτειρας και του ιερέα. Το δεύτερο μέρος γλυκήτατο, αλλά το μύνημά του με έτσουξε πάρα πολύ, ένιωσα σαν να με χαστουκίζει.

Αν υπάρχει κάτι από το οποίο είχα μεγάλα expectations και σε διέψευσε, αυτό ήταν το animation που θεωρώ ότι δεν του έχουν καταθέσει το μπάτζετ που αξίζει (ή δε το έχουν εκμεταλλευτεί καλά). Θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι παραπάνω, αλλά είμαι σχετικά ικανοποιημένη και με την τωρινή του κατάσταση.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#18 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

    Moe Baby Jorōgumo

  • Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 09 Ιούλιος 2012 - 13:47

ΟΚ, αυτό είναι γλυκύτατο. Τελείως κουκλίστικο artwork και πολύ, πολύ όμορφο art γενικότερα (γεια σου, κολπάκι από το Gankutsuou! Χαίρομαι που τα ξαναλέμε!), που αποζημιώνει για το πολύ μέτριο animation και με το παραπάνω. Μ' αρέσει. επίσης, που οι ιστορίες δεν είναι και τόσο αυτόνομες, αλλά συνδέονται όλες στο ευρύτερο σύμπαν της σειράς. (Makes sense, όλοι οι λόγιοι την ίδια αυλή μοιράζονταν!)

Ο μόνος μου φόβος είναι μην μείνει μόνο εκεί και καταλήξει τελείως... fluff. Όταν το τελείωσα, πριν μερικές μέρες, μου άφησε μια πολύ γλυκιά αίσθηση, αλλά λίγες μέρες μετά έχω την εντύπωση πως κατανάλωσα... μαλλί της γριάς: δεν μου έμεινε τόσο πολύ όσο θα ήθελα. Αλλά βλέπουμε. Στην χειρότερη, μέχρι την επόμενη δόση Chihaya Furu, μια χαρά θα τη βγάλουμε.

Δημοσιευμένη  εικόνα

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^


#19 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Ιούλιος 2012 - 17:03

Ύστερα από το δεύτερο δεν μπορώ να πω ότι πρόκειται για κάτι το τελείως fluff.

Spoiler:

Επίσης, ωραία σύνθεση
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#20 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 12 Ιούλιος 2012 - 22:53

Απολαυστικό.
Πολύ καλή σύνθεση στοιχείων, άψογη ατμόσφαιρα, και πετυχημένη ειρωνία.
Όσον αφορα το χιούμορ και την ειρωνία, δε ξέρω πως ακριβώς θα παρουσιάζονταν αυτά τα ποιήματα στην εποχή τους, ή με τι κριτήρια αντιμετωπίζονται κανονικά, αλλά εδώ έθεσαν άψογα την ισσοροπία μεταξύ σοβαρού και αστείου, χωρίς να ξεφτιλίζουν το θέμα, ενώ ταυτόχρονα το κάνουν πιο πιασάρικο.Προσωπικά δε θα με χάλαγε αν ήταν απόλυτα σοβαρό και δεν είχε καθόλου δείγματα παραμόρφωσης και τσαλακώματος των χαρακτήρων, αλλά έβγαζε κι αυτό με τον τρόπο του ένα ρεαλισμό.Είναι λίγο κουραστική όλοι αυτή η σοβαρότητα με την οποία συχνά αντιμετωπίζεται ποίηση που να λέει για ποτάμια και φθινοπωρινά φύλλα, ή που απλά εκφράζει ηδονικές επιθυμίες μεταξύ ανθρώπων.
Γι αυτό και πιστεύω πως καταφέρνουν μ' αυτό τον τρόπο να αγγίξουν τα συναισθήματα ενός ακροατή που μπορεί να συνδιάσει τη λογική σκέψη με το ρομαντισμό, και να ευχαριστηθεί γελώντας μ' αυτό.
Στην ουσία ο ρομαντισμός είναι μια μορφή απελευθέρωσης ενός ώριμου ανθρώπου που φέρεται σα παιδί επειδή του αρέσει να φέρεται σα παιδί, και να εκφράζει αυθόρμητα τα συναισθήματά του γνωρίζοντας το αστείο της όλης κατάστασης και απολαμβάνοντας το. Έτσι, ο άνθρωπος χρησιμοποιεί την ποίηση για να εκφράσει τα συναισθήματά του χωρίς να τα ορίζει και να τα κατηγοριοποιεί, αλλά με αφηρημένους παραλληλισμούς που αναδεικνύουν και την όλη αφηρημάδα της διάθεσής του.
Αυτό ήταν που εκφράστηκε άψογα απο τη σειρά, χιούμορ/ειρωνία με όριο, σοβαρότητα με όριο, και όποιος θέλει παίρνει ότι τον εκφράζει περισσότερο.

Spoiler: 1


Spoiler: 2

O6rrvsU.jpg


#21 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούλιος 2012 - 01:38

Spoiler: 2

συμφωνώ αλλά θεωρώ το δεύτερο επ καλύτερο μόνο και μόνο για τα τελευταίο λεπτό με την επεξήγηση που το έβαλε σε context, ήταν σαν να το αναμόρφωσε

#22 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούλιος 2012 - 11:38

Όλα έδειχναν ότι θα μας προέκυπτε μια πολύ καλή σειρά αλλά είναι τόσες οι σφαλιάρες που τρώμε από τα anime studios τελευταία που κάθε φορά που ξεκινάω μια σειρά χαμηλώνω τις προσδοκίες στο μίνιμουμ. Εν προκειμένω, κάποιος και με τις υψηλότερες προσδοκίες να ξεκινούσε, πάλι δεν θα απογοητευόταν...

Μία ρομαντική ιστορία ανά επεισόδιο με πυρήνα της μερικούς στίχους είναι μία πολύ όμορφη ιδέα που εδώ εκτελείται άψογα. Μόνες μου ενστάσεις το στατικό animation. Θα προτιμούσα κάτι πιο ρευστό, πιο αέρινο. Και ομολογώ ότι το comic relief με τα chibi faces ειδικά στο πρώτο επεισόδιο με ξένισε. Ο ρομαντισμός μπορεί να αποδωθεί με χιούμορ αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί για τους Ιάπωνες χιούμορ ίσον εκφραστικές παραμορφώσεις. Σε βγάζει τελείως εκτός κλίματος. Δηλαδή δεν έχω πρόβλημα να κάμπτεται η σοβαρότητα με την οποία περικλείεται η ποίηση αλλά με χάλασε ο τρόπος.

Πολύ όμορφα opening-ending songs με τον ending να μου αρέσει ιδιαίτερα.

Spoiler: episode 1


H δεύτερη ιστορία μου άρεσε ελαφρώς περισσότερο ειδωμένη υπό το πρίσμα των τελευταίων λεπτών του επεισοδίου.

Spoiler: episode 2


Σε γενικές γραμμές τα δύο πρώτα επεισόδια έχουν αποδείξει ότι συναισθήματα, προσωπικές ιστορίες αλλά και όμορφα μηνύματα μπορούν να αποδωθούν με λιτότητα χωρίς να χάνουν κάτι από τη μαγεία τους.

Από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς.

xbJ3b2w.jpeg


#23 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2012 - 10:05

Αυτή η σειρά όσο πάει γίνεται και καλύτερη. Αν συνεχίσει έτσι θα γίνει all time classic.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς μέσα σε 20 λεπτά με κάνει να νιαστώ για τους χαρακτήρες αρκετά για να σφίγγεται η καρδιά μου στο τέλος αλλά παράλληλα παρουσιάζει μια ιστορία με πολλαπλά στρώματα και αρκετό προβληματισμό. Θα μπορούσα να δω άπειρα αυτοτελή επεισόδια και πάλι να μην την χορταίνω.

Spoiler: episode 3

xbJ3b2w.jpeg


#24 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1.194 Δημοσιεύσεις:
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2012 - 12:48

Αυτή την σειρά την λατρεύω από το 2ο επεισόδιο.

Spoiler:


Το όπενινγκ και το έντινγκ είναι υπέροχα, προσεγμένα και σε βάζουν μέσα στην ατμόσφαιρα.

Όσο για το animation εμένα μου αρέσει πολύ και ας έχει την λίγη στατικότητα. Τα chibi faces με ενόχλησαν και εμένα λιγάκι, αλλά όχι αρκετά ώστε για να παραπονεθώ και να το εκλάβω ως αρνητικό της σειράς.

#25 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2012 - 12:58

Η δεύτερη ιστορία του πρώτου επεισοδίου δεν ήταν ξεχωριστή από την πρώτη. Έμμεσα προσέφερε μια ματιά στο περιβάλλον της πρώτης ιστορίας και σε έκανε να την εκτιμήσεις περισσότερο. Γι'αυτό μου αρέσει τόσο πολύ. Γιατί είναι προσεγμένη στο παραμικρό και τίποτα δεν είναι τυχαίο.

xbJ3b2w.jpeg


#26 sicada

sicada

    Organized Chaos

  • Members
  • 121 Δημοσιεύσεις:
  • LocationBeyond the Wall

Καταχωρήθηκε 11 Σεπτέμβριος 2012 - 20:00

To βλέπει κανένας άλλος? Τα τελευταία 4-5 επεισόδια μου χουν ραγίσει την καρδιά :/
Sleep with the devil and then you must pay
Sleep with the devil, the devil will take you away


#27 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2012 - 02:39

Πονάει να τα περιμένεις να βγουν ένα-ένα, και θα ευχαριστιόμουν την σειρά ακόμα περισσότερο αν την έπιανα completed ή αν ήξερα από που αρχίζει και που τελειώνει το κάθε κεφάλαιο για να κάνω stall. Tης Shonagon ειδικά αυτά τα τρία-τέσσερα επεισόδια είναι ότι καλύτερο να τα χαρεί κανείς μονορούφι.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#28 sicada

sicada

    Organized Chaos

  • Members
  • 121 Δημοσιεύσεις:
  • LocationBeyond the Wall

Καταχωρήθηκε 27 Σεπτέμβριος 2012 - 00:06

Τελείωσε κι αυτή η σειρά!
Spoiler: episode 13 - γενικά

Sleep with the devil and then you must pay
Sleep with the devil, the devil will take you away


#29 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Σεπτέμβριος 2012 - 10:48

Τελείωσε η σειρά κι έχει μέσα και Shonagon;;;;!!!!!

Τρέχω like the wind!!!

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#30 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1.194 Δημοσιεύσεις:
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2012 - 12:14

Άνετα παίρνει ένα 10αράκι από εμένα η σειρά.
Spoiler:


Η όλη ατμόσφαιρα της σειράς, με συνδιασμό το υπέροχο animation και τo OST ήταν καταπληκτική. Ρομαντική, γλυκιά και historical ταυτόχρονα. Μ'άρεσε πάρα πολύ η ιδέα του να συνδιάσουν τις ιστορίες αγάπης με δύο πράγματα τα οποία λατρεύω, την ποίηση και την παλαιότερη Ιαπωνία.

Παίρνει την θέση του αγαπημένου μου romance και μια αξιοπρεπή θέση στα αγαπημένα μου anime επίσης.



Also tagged with one or more of these keywords: Josei, Romance, Comedy, Drama, anachronism, Summer 2012, TYO Animations