Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ταχύτατη αναζήτηση αρχείων σε NTFS filesystems με το Everything (+regex tutorial)


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 29 February 2012 - 22:46

Πρόκειται για μια κατάσταση την οποία σίγουρα έχουμε βιώσει όλοι μας, ειδικά όσοι κατεβάζουν καθημερινά το μισό Internet και αδυνατούν (ή βαριούνται) να ταξινομήσουν το κάθε τι αμέσως μετά το κατέβασμα. Θέλετε πχ να ξαναρίξετε μια ματιά σ' ένα αρχείο που κατεβάσατε πριν μια βδομάδα, αλλά πλέον δεν θυμάστε καθόλου που το αποθηκεύσατε... και έχετε τρεις δίσκους των 2 TB, ο καθένας με το δικό του χάος μέσα... και η αναζήτηση των Windows είναι απελπιστικά αργή.

Ευτυχώς όμως υπάρχει λύση στο πρόβλημά σας, και λέγεται... Everything! (ευφάνταστο όνομα, ε; )

Το Everything είναι μια πανάλαφρη και πανίσχυρη μηχανή αναζήτησης αρχείων και φακέλων για Windows το οποία μπορεί να ψάξει τα περιεχόμενα οποιουδήποτε NTFS δίσκου. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Αφού το εγκαταστήσετε και το τρέξετε, θα αντικρύσετε το εξής λιτό παράθυρο.

Posted Image


Ίσως αναρωτηθείτε: «Εεε... που είναι το κουμπί "αναζήτηση"; Και από που επιλέγουμε σε ποιο δίσκο/φάκελο θέλουμε να ψάξουμε;» Η απάντηση είναι απλούστατη: Δεν χρειάζεται ούτε κουμπί "αναζήτηση", ούτε να ορίσετε που θέλετε να ψάξετε. Το Everything εντοπίζει αστραπιαία οτιδήποτε του έχετε γράψει στο πεδίο αναζήτησης ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε σημείο οποιουδήποτε δίσκου κι αν βρίσκεται. Ω ναι.

Θέλετε πχ να ψάξετε που έχετε αποθηκεύσει το Neon Genesis Evangelion. Απλά ξεκινάτε να γράφετε neon ge... και κάπου εκεί η αναζήτηση έχει ήδη λάβει τέλος. Συνολικός χρόνος αναζήτησης: 1 δευτερόλεπτο. :bike:

Posted Image


Ναι, είναι όντως τόσο εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό όσο ακούγεται. Δοκιμάστε το, και δεν θα χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση των Windows ποτέ ξανά στη ζωή σας. :riiight:

Going the extra mile: Regex tutorial

Το Everything είναι ήδη αρκετά δυνατό από μόνο του, με τη standard και προεπιλεγμένη μέθοδο αναζήτησης, αλλά για να διαπιστώσετε τι πραγματικά μπορεί να κάνει και για να αποκτήσετε το μέγιστο έλεγχο και τη μέγιστη ακρίβεια στα αποτελέσματα των αναζητήσεών σας, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη χρήση regex από το Search menu (εναλλακτικά πατήστε τη συντόμευση [Ctrl]+[R]).

Regex είναι η συντόμευση της φράσης regular expressions. Τα regular expressions είναι συμβολικές παραστάσεις που περιγράφουν μία ή και παραπάνω ακολουθίες χαρακτήρων, οι οποίες ικανοποιούν τις εκάστοτε συνθήκες που επιθυμεί ο χρήστης. Υπάρχουν πολλά regex tutorials στο Internet, αλλά θα προτιμήσω να σας τα εξηγήσω ο ίδιος, γιατί στα tutorials που κυκλοφορούν εκεί έξω εμβαθύνουν πολύ και κινδυνεύετε να χάσετε τη μπάλα. Πάμε λοιπόν βήμα-βήμα να δούμε πως λειτουργούν αυτοί οι διάολοι... :hihi2:

(Σημείωση: Προς το παρόν, η regex στο Everything δεν δουλεύει καλά σε αναζητήσεις με ελληνικούς χαρακτήρες. Ελπίζω αυτό να διορθωθεί σε μελλοντική έκδοση του Everything.)

Καταρχήν, ίσως η σημαντικότερη διαφορά μεταξύ της αναζήτησης που όλοι ξέρετε και της αναζήτησης με χρήση regex είναι ότι στην αναζήτηση με regex το κενό διάστημα δεν χωρίζει keywords, θεωρείται κι αυτό μέρος του keyword. Αν για παράδειγμα ψάξετε για black jack με χρήση regex, το Everything θα σας εμφανίσει μόνο τα αρχεία και τους φακέλους που περιέχουν ακριβώς "black jack" στο όνομά τους. Δεν θα σας εμφανίσει αρχεία και φακέλους που περιέχουν "black_jack", "black-jack", "BlackJack", "Jack Black" κτλ. Αυτό εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται σαν τεράστιο μειονέκτημα, αλλά στην πραγματικότητα τα πάντα γίνονται με σωστή μέθοδο.

Το πρότυπο της regex δεσμεύει ορισμένους χαρακτήρες οι οποίοι έχουν διαφορετικό νόημα από αυτό του εαυτού τους. Χρησιμοποιούνται δηλαδή ως τελεστές που αναφέρονται ή δρουν πάνω σε άλλους χαρακτήρες, και γι' αυτό λέγονται μεταχαρακτήρες. Πάμε να τους δούμε έναν-έναν.

.

Η τελεία είναι ο πιο συχνός μεταχαρακτήρας, και σημαίνει οποιοσδήποτε χαρακτήρας. Τί σημαίνει αυτό στην πράξη; Σημαίνει ότι αν ψάξετε για black.jack, το Everything θα σας εμφανίσει όλα τα αρχεία και τους φακέλους που στο όνομά τους περιέχουν "black jack", black_jack", "black-jack", "black.jack", "black+jack" κτλ κτλ. Δεν θα σας εμφανίσει όμως αρχεία και φακέλους που περιέχουν "jack black" κτλ, ούτε αρχεία/φακέλους που έχουν παραπάνω από δύο χαρακτήρες (ή λιγότερο από έναν) ανάμεσα στο black και στο jack, πχ "black__jack" ή "BlackJack".

?

Το λατινικό ερωτηματικό αναφέρεται στον ακριβώς προηγούμενο απ' αυτό χαρακτήρα, και δηλώνει ότι ο εν λόγω χαρακτήρας υπάρχει ή μία ή καμία φορά στη συγκεκριμένη θέση. Για παράδειγμα, αν θέλετε να ψάξετε για όλες τις JPEG εικόνες που έχετε στον υπολογιστή σας, αρκεί να ψάξετε για αρχεία με κατάληξη jpg ή jpeg. Αυτό με regex γίνεται πανεύκολα, γράφοντας jpe?g. Το λατινικό ερωτηματικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και μετά από τελεία. Για να συνεχίσουμε το παράδειγμα με τον Black Jack, αν γράψετε black.?jack, το Everything θα σας εμφανίσει όλα τα αρχεία και τους φακέλους που στο όνομά τους περιέχουν "black jack", black_jack", "black-jack" κτλ κτλ ΣΥΝ τα αρχεία και τους φακέλους που περιέχουν "BlackJack" (όχι όμως αποτελέσματα όπως "black__jack").

+

Όπως το ?, έτσι και το + αναφέρεται στον ακριβώς προηγούμενο απ' αυτό χαρακτήρα, και δηλώνει ότι ο εν λόγω χαρακτήρας υπάρχει τουλάχιστον μία φορά στη συγκεκριμένη θέση, κι ενδέχομένως να επαναλαμβάνεται. Αν πχ ψάχνετε μια εικόνα που την έχετε ονομάσει BRAAAAAAAAAAAAAAAINS.jpg, και δεν θυμάστε φυσικά πόσα "A" έχει αυτό το filename στη σειρά, μπορείτε απλούστατα να γράψετε bra+ins. Το + μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και μετά από τελεία. Έτσι, στο καθιερωμένο πλέον παράδειγμα με τον Black Jack, αν γράψετε black.+jack, το Everything θα σας εμφανίσει όλα τα αρχεία και τους φακέλους που στο όνομά τους περιέχουν "black jack", black_jack", "black-jack" κτλ κτλ ΣΥΝ τα αρχεία και τους φακέλους που περιέχουν "black__jack", "black_-_jack", "black lagoon - ripped by jack" κτλ (όχι όμως "BlackJack").

Παρεμπιπτόντως παρατηρήστε ότι το .+ δεν σημαίνει ότι ανάμεσα στο "black" και στο "jack" επαναλαμβάνεται ο ίδιος χαρακτήρας. Ουσιαστικά, .+ σημαίνει οποιαδήποτε ακολουθία χαρακτήρων μήκους 1 και πάνω.

*

Όπως το ? και το +, έτσι και ο αστερίσκος αναφέρεται στον ακριβώς προηγούμενο απ' αυτόν χαρακτήρα, και δηλώνει ότι ο εν λόγω χαρακτήρας υπάρχει οσεσδήποτε φορές στη συγκεκριμένη θέση, συμπεριλαμβανομένων και των μηδέν φορών. Δίνει, με άλλα λόγια, το συνδυασμό των αποτελεσμάτων που θα είχαμε με χρήση ? και +. Επίσης όπως το ? και το +, έτσι και ο αστερίσκος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από τελεία, και σημαίνει οποιαδήποτε ακολουθία χαρακτήρων μήκους 0 και πάνω. Αποτελεί δηλαδή τον αντικαταστάτη του διαστήματος στο default search, αρκεί να έχετε γράψει τα keywords με τη σωστή σειρά. Έτσι, για ένα τελευταίο παράδειγμα με τον Black Jack, αν γράψετε black.*jack, το Everything θα σας εμφανίσει οτιδήποτε έχει τη λέξη Black πριν από τη λέξη Jack, από "BlackJack" μέχρι "black -όλο το Πόλεμος Και Ειρήνη του Leo Tolstoy σε μία γραμμή- jack" (όχι όμως αρχεία και φακέλους που περιέχουν "jack black").

|

Η κατακόρυφος είναι τελεστής διάζευξης, δηλαδή ψάχνει για filenames που περιέχουν είτε τη μία είτε την άλλη ακολουθία χαρακτήρων. Αν πχ ψάχνετε για όλες τις εικόνες που είναι ή jpeg ή png, μπορείτε να γράψετε jpe?g|png. Αν θέλετε στα αποτελέσματα να συμπεριλάβετε και αρχεία gif, απλά προσθέτετε κι άλλη κατακόρυφο, δηλαδή jpe?g|png|gif.

$

Το δολάριο μπαίνει στο τέλος μιας ακολουθίας χαρακτήρων, και δηλώνει ότι τα αρχεία και οι φάκελοι που ψάχνουμε έχουν όνομα που τελειώνει μ' αυτήν ακριβώς την ακολουθία. Αν για παράδειγμα θέλετε να βρείτε όλα τα αρχεία doc στον υπολογιστή σας, χωρίς να παρεμβάλλονται μέσα στα αποτελέσματα φάκελοι όπως My Documents και αρχεία όπως doctor.who.2005.s04.e01.avi, μπορείτε απλά να γράψετε doc$.

^

Αντίθετα με το $, το ^ μπαίνει στην αρχή μιας ακολουθίας χαρακτήρων, και δηλώνει ότι τα αρχεία και οι φάκελοι που ψάχνουμε έχουν όνομα που ξεκινά μ' αυτήν ακριβώς την ακολουθία. Για παράδειγμα, αν θέλετε να βρείτε έναν φάκελο που λέγεται "doc" σκέτο. Λίγο δύσκολο να τον βρείτε γράφοντας απλά doc... γράφοντας όμως ^doc, αφαιρούνται αυτομάτως από τα αποτελέσματα όλα τα αρχεία και οι φάκελοι που δεν ξεκινάνε με "doc". Γι' ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, γράψτε ^doc$.

(Υπάρχει μία ακόμα ειδική χρήση του ^, τελείως διαφορετική από την κυρίως χρήση που μόλις εξήγησα, η οποία όμως θα χρειαστεί να την εξηγήσω παρακάτω.)

()

Οι παρενθέσεις χρησιμοποιούνται για να ομαδοποιούν χαρακτήρες σε λέξεις, ούτως ώστε να μπορούμε να εφαρμόσουμε μεταχαρακτήρες πάνω σε ολόκληρες λέξεις. Αυτό ίσως ακούγεται ακαταλαβίστικο, οπότε θα το εξηγήσω με ένα παράδειγμα. Έστω ότι ψάχνετε για ένα αρχείο, για το οποίο τα μόνα πράγματα που θυμάστε είναι ότι περιέχει τη λέξη photos στο όνομα, και η κατάληξη είναι ή rar ή zip. Με τις όσες γνώσεις έχετε μέχρι τώρα, ίσως γράφατε photos.*rar|zip$. Αυτό όμως είναι λάθος διότι θα σας βγάλει στα αποτελέσματα α) όσα αρχεία έχουν μέσα στο όνομά τους τη λέξη "photos" πριν τη λέξη "rar" (με το rar να μην είναι απαραίτητα κατάληξη αρχείου), καθώς και β) ΟΛΑ τα αρχεία που έχουν κατάληξη zip. Για να βρείτε αυτό που θέλετε πρέπει να γράψετε photos.*(rar|zip)$. Μ' αυτόν τον τρόπο, το $ αναφέρεται στο περιεχόμενο των παρενθέσεων, και όχι απλά στο zip όπως πριν.

[]

Και τώρα οι αγκύλες, για τις οποίες πρέπει να εξηγήσω τα περισσότερα... XD

Οι αγκύλες κάνουν κάτι παρόμοιο με την κατακόρυφο, αλλά για μεμονωμένους χαρακτήρες. Πιο συγκεκριμένα, ορίζουν ότι στη συγκεκριμένη θέση μπορεί να υπάρχει μόνο ένας χαρακήρας από το σύνολο των χαρακτήρων που βρίσκονται μέσα στις αγκύλες. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για D.Gray-man στον υπολογιστή σας, αλλά υποψιάζεστε ότι μερικά αρχεία ίσως έχουν το λάθος spelling "D.Grey-man", μπορείτε να ψάξετε και για τα δύο ταυτόχρονα γράφοντας d.gr[ae]y.man. Έχει δηλαδή το ίδιο αποτέλεσμα με το d.gr(a|e)y.man, αλλά φυσικά είναι πιο εύκολο να γράψετε [ae] παρά (a|e).

Υπάρχουν δύο τρόποι (well, τρεις, αλλά ο τρίτος είναι πολύ ειδική περίπτωση και θα τον αναφέρω ξεχωριστά παρακάτω) για να ορίσετε σύνολα χαρακτήρων με αγκύλες. Ο ένας, όπως ήδη είδαμε παραπάνω, είναι να τους γράψουμε όλους έναν-έναν. Πχ για ένα οποιοδήποτε φωνήεν του λατινικού αλφάβητου, γράφετε [aeiou]. Ο δεύτερος τρόπος προσφέρεται όταν οι χαρακτήρες που θέλουμε να συμπεριλάβουμε στο σύνολο είναι διαδοχικοί, στην οποία περίπτωση μπορούμε να τους περιγράψουμε σαν εύρος, αντί να καθόμαστε να τους γράφουμε όλους έναν-έναν. Για παράδειγμα, ένα οποιοδήποτε δεκαδικό ψηφίο εκφράζεται σε regex ως [0-9] (κι έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το [0123456789]), ένα οποιοδήποτε γράμμα μεταξύ a και f περιγράφεται ως [a-f] (κι έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το [abcdef]), κι ένα οποιοδήποτε δεκαεξαδικό ψηφίο περιγράφεται ώς [0-9a-f] (κι έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το [0123456789abcdef]).

Παρατηρήστε δύο πράγματα στα παραπάνω παραδείγματα. Αφενός, μπορούμε να συνδυάσουμε δύο διαφορετικά εύρη (εν προκειμένω 0-9 και a-f) απλούστατα γράφωντάς τα το ένα δίπλα στο άλλο, δίχως κανένα διαχωριστικό ανάμεσά τους. Αφετέρου, και πολύ σημαντικό, στα συγκεκριμένα παραδείγματα η παύλα λειτουργεί σαν μεταχαρακτήρας. Αν δεν λειτουργούσε, τότε το [0-9] δεν θα έψαχνε για κάθε ψηφίο από 0 έως 9, αλλά για α) το 0, β) την παύλα και γ) το 9. Δηλαδή δεν θα ήταν ισοδύναμο με το [0123456789], αλλά με το (0|-|9). Γι' αυτό λοιπόν, προσοχή όταν γράφετε την παύλα μέσα σε αγκύλες. Αν δεν θέλετε να ψάξετε για κανένα εύρος αλλά απλά για μεμονωμένους χαρακτήρες, και η παύλα είναι ένας απ' αυτούς, βάλτε την είτε πρώτη είτε τελευταία μέσα στις αγκύλες. Όχι ανάμεσα, διότι τότε κατευθείαν θα δουλέψει σαν μεταχαρακτήρας και το Everything θα νομίζει ότι ψάχνετε και για οποιοδήποτε χαρακτήρα που βρίσκεται αλφαβητικά μεταξύ του χαρακτήρα που είναι αμέσως πριν την παύλα και του χαρακτήρα που είναι αμέσως μετά. Αν λοιπόν σε κάποιο σημείο θέλετε πχ να ψάξετε είτε για το γράμμα a, είτε για το γράμμα f, είτε για την παύλα, τότε αντί για [a-f] γράφετε [af-].

Τέλος, ο τρίτος και ξεχωριστός τρόπος να ορίσετε σύνολα είναι μέσω άρνησης, δηλαδή ορίζοντας ποιοι χαρακτήρες ΔΕΝ ανήκουν στο σύνολο. Αυτό γίνεται με αγκύλες το περιεχόμενω των οποίων ξεκινά με ^, για παράδειγμα [^abc]. Αυτή είναι η ειδική χρήση του ^ για την οποία δεν μπορούσα να μιλήσω στη δική του παράγραφο, διότι έπρεπε να εξηγήσω τις αγκύλες πρώτα. Έτσι λοιπόν, για να δώσω μερικά παραδείγματα, αν ψάχνετε για αρχεία και φακέλους που έχουν μέσα στο όνομά τους τη λέξη "john", χωρίς όμως αυτό το "john" να είναι απλά μέρος του "johnny", αρκεί να γράψετε john[^n]. Επιπλέον, για να βρείτε πχ οτιδήποτε έχει "temp" μέσα στο όνομά του εξαιρώντας αυτά που ξεκινάνε με "temp", γράφετε [^^]temp. Το [^^] είναι η άρνηση του απλού ^, και σημαίνει ότι οτιδήποτε ακολουθεί δεν μπορεί να είναι η αρχή του ονόματος. Τέλος, για να βρείτε πχ οτιδήποτε έχει "exe" μέσα στο όνομά του εξαιρώντας αυτά που τελειώνουν σε exe, γράφετε exe[^$]. Το [^$] είναι η άρνηση του απλού $, και σημαίνει ότι οτιδήποτε προηγείται δεν μπορεί να είναι το τέλος του ονόματος.

{}

Τα άγκιστρα αναφέρονται στον ακριβώς προηγούμενο απ' αυτά χαρακτήρα, και δηλώνουν ότι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας υπάρχει ακριβώς χ φορές στη συγκεκριμένη θέση, όπου χ ο αριθμός που έχουμε βάλει μέσα στα άγκιστρα. Ίσως αναρωτιέστε πόσο χρήσιμο μπορεί να αποδειχτεί κάτι τέτοιο στην πράξη, αλλά σας έχω έτοιμα δύο αρκετά ενδιαφέροντα παραδείγματα. Πρώτον, έστω ότι θέλετε να βρείτε όλες τις εικόνες που έχετε αποθηκεύσει από το 4chan χωρίς να τους αλλάξετε filename. Οι εικόνες που αποθηκεύετε από το 4chan έχουν filename (ένας 13-ψήφιος αριθμός).jpg (ή png ή gif). Αυτό με regex περιγράφεται πανεύκολα γράφοντας ^[0-9]{13}.(jpe?g|png|gif)$. Ένα ακόμα παράδειγμα είναι οι εικόνες που έχετε αποθηκεύσει από το Danbooru χωρίς να τους αλλάξετε filename. Οι εικόνες από το Danbooru έχουν filename (ένας 32-ψήφιος δεκαεξαδικός αριθμός).jpg (ή png ή gif). Αυτό με regex περιγράφεται γράφοντας ^[0-9a-f]{32}.(jpe?g|png|gif)$. Επίσης, εντός αγκίστρων μπορείτε να ορίσετε κι ένα εύρος τιμών. Πχ αν θέλετε να βρείτε όλα τα αρχεία και τους φακέλους με ονόματα που κυμαίνονται μεταξύ 40 και 50 χαρακτήρων, μπορείτε να γράψετε ^.{40,50}$. Παρατηρήστε παρεμπιπτόντως ότι το κόμμα λειτουργεί σαν μεταχαρακτήρας μόνο σ' αυτήν την περίπτωση, πουθενά αλλού.

\

Επίτηδες άφησα για το τέλος την ανάποδη κάθετο, η οποία είναι ο μεταχαρακτήρας διαφυγής. Αναφέρεται στον ακριβώς επόμενο (όχι προηγούμενο τούτη τη φορά) απ' αυτήν χαρακτήρα, και δηλώνει ότι ο εν λόγω χαρακτήρας δεν λειτουργεί ως μεταχαρακτήρας, αλλά είναι ακριβώς ο χαρακτήρας που ψάχνουμε στο συγκεκριμένο σημείο. Θα δώσω πολλά παραδείγματα γι' αυτό. Έστω ότι θέλετε να βρείτε όλα τα αρχεία με κατάληξη nfo που έχετε στον υπολογιστή σας. Ακόμα κι αν γράψετε nfo$, μέσα στα αποτελέσματα θα παρεμβάλλονται και πολλοί φάκελοι που το όνομά τους τελειώνει σε "info". Γράφοντας όμως \.nfo$ εξαλείφετε αυτά τα παραπανίσια αποτελέσματα (το να γράφατε σκέτο .nfo$ δεν θα βοηθούσε σε τίποτα, για λόγους που by now θα πρέπει να σας είναι κατανοητοί). Αν θέλετε να βρείτε όλα τα fansubs των [gg] που έχετε στον υπολογιστή σας, μπορείτε να γράψετε \[gg\]. Αν θέλετε να βρείτε όλα τα αρχεία mp3 που περιέχουν "(live)" στο όνομά τους, μπορείτε να γράψετε \(live\).*mp3$. Για να συμπεριλάβετε και τα αρχεία mp3 που περιέχουν "[live]" στο όνομά τους, γράφετε (\(|\[)live(\)|\]).*mp3$.

~


Αυτά τα... ολίγα. :P Πραγματικά ελπίζω να μην έχω παραλείψει τίποτα (μου πήρε και μέρες να το γράψω το ρημάδι). Είμαι σίγουρος ότι θα σας φαίνονται βουνό όλα στην αρχή, αλλά μην αποθαρρύνεστε. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι διάνοια για να μάθει regex, και σχεδόν κανείς δεν την έμαθε σε μία μέρα. Προσπάθησα όσο καλύτερα μπορούσα να γίνονται όλα όσα γράφω κατανοητά με την πρώτη ανάγνωση, αλλά αν έχετε την οποιαδήποτε παραμικρή απορία, μη διστάσετε να τη γράψετε σ' αυτό το thread, και θα σας εξηγήσω οτιδήποτε σας μπερδεύει.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#2 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 29 February 2012 - 22:50

Please sticky the shit outta this thread!!!!
:nod: :nod: :nod:

Posted Image


#3 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 29 February 2012 - 22:51

hahahahahah μόλις έθεσες τέλος στο μαρτύριο μου. Γιατί με όλα όσα έγραψες στο εισαγωγικό post νομίζω ότι αυτό το thread το έφτιαξες για μένα. Ty και Ddling as we speak. Είμαι σίγουρη ότι οι horders του forum θα σε ευγνωμονούν αιώνια. XD

#4 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 29 February 2012 - 22:56

Για εσάς κάθομαι και τρώω τα δάχτυλά μου και τα γράφω, παλιόπαιδα... :hihi2:

(Προλάβατε να το διαβάσετε καθόλου, ή απλά για τα συγχαρήκια μπήκατε; :P)

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#5 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 29 February 2012 - 23:00

Χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχα
Εγώ εκεί με τα συμβολάκια το έκοψα, γιατί έχουμε και μια εξεταστική αύριο και δεν ψάχνω κάτι atm.
Αλλά τα kudos kudos!! xD

Posted Image


#6 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 29 February 2012 - 23:04

πραγματικα δε ξερεις απο τι μας σωζεις...αχαχα XD
αν και εχω αρχισει και τα τοαξινομω τελευτεα τα πραματα στο PC, γιατι δε παλευεται :P
フカフカ

#7 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 01 March 2012 - 22:52

Great search engine αι πολύ καλό tutorial. :Όταν αρχίσουν τα αρχεία μου να γίνονται "πολλά" θα μου φανεί χρήσιμο και εμένα!!

Posted Image


#8 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 30 December 2012 - 11:49

εγω χρησιμοποιω κυριως το locate32 αλλα θα του ριξω μια ματια και αυτου. ευχαριστω για τον κοπο σου

#9 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 19 October 2013 - 14:45

Για όσους έχουν Windows 7 η 8 (η Vista αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που έχουν), και θέλετε να ξεκινάει το Everything με το που ανοίγει ο υπολογιστής, θα έχετε παρατηρήσει ότι σας βγάζει κάθε φορά ένα παράθυρο UAC και σας ζητάει να πατήσετε Yes κάθε φορά που ανοίγουν τα Windows, πράγμα που μάλλον είναι πολύ ενοχλητικό. Παρόλα αυτά για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει λύση. Το είχα κάνει παλιότερα για το pc, αλλά τώρα θέλω να το κάνω και στο laptop οπότε και είναι ευκαιρία να κάνω και έναν μικρο οδηγό.
 
Αυτόματο άνοιγμα του Everything με την έναρξη των Windows χωρίς UAC

  • Απενεργοποίηση της επιλογής αυτόματης έναρξης στο Everything:

    Ο σκοπός εδώ είναι να μην ανοίγει το Everything με τον παραδοσιακό τρόπο.
    • Ανοίγουμε το Everything και πάμε στα Tools -> Options
    • Εκεί ξεcheckάρουμε την επιλογή "Start Everything on system startup":
      4fs2.png
       
    • Πατάμε Οκ
  • Δημίουργία Task Schedule

    Εδώ δημιουργούμε ένα Windows Task Schedule το οποίο και θα ανοίγει το πρόγραμμα κάθε φορά
    • Στην αναζήτηση των Windows γράφουμε Schedule.
    • Επιλέγουμε την επιλογή Task Scheduler ή Schedule Tasks (στα Windows 8 ).
    • Κάνουμε δεξί κλικ στο Task Scheduler Library και επιλέγουμε Create Task
      wv3r.png
       
    • Στο παράθυρο που ανοίγει, στην καρτέλα General βάζουμε ένα όνομα πχ Everything και checkάρουμε το Run with highest privileges

      xa86.png
       
    • Στην καρτέλα Triggers πατάμε New και στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε δίπλα στο Begin this task, το "At Log on" και πατάμε Οκ

      qqww.png

       
    • Στην καρτέλα Actions πατάμε New και στο παράθυρο που ανοίγει βάζουμε το path του προγράμματος στο Program/Script είτε χρησιμοποιώντας το Browse είτε κάνοντας copy το path. Συνήθως είναι "C:\Program Files (x86)\Everything\Everything.exe". Επιπλέον δίπλα στο Add arguments (optional) βάζουμε "-startup". Πατάμε OK.

      5unf.png
       
    • Στην καρτέλα Settings ξεcheckαρουμε την επιλογή "Stop the task if it runs longer than"

      r8i2.png
       
    • Τέλος πατάμε OK

Αυτό ήταν, τώρα την επόμενη φορά που θα ανοίξουν τα Windows το everything θα φορτώσει χωρίς να χρειάζεται να επιβεβαιώνουμε κάθε φορά ότι θέλουμε να ανοίξει!


Edited by phm, 19 October 2013 - 14:53.

phmava.php

#10 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 10 February 2019 - 18:03

Aγόρασα εδώ και καιρό το Listary Pro.

Mεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι πως ενσωματώνεται σε οποιδήποτε πρόγραμμα και σου επιτρέπει να ανοίγεις ένα αρχείο που ψάχνεις κατευθείαν από εκεί. Πχ που να ψάχνεις την τάδε ταινία. Πας στο πρόγραμμα MPC, πατάς Open, πατάς το shortcut να εμφανιστεί η γραμμή εντολών του Listarz γράφεις το όνομα και στο ανοίγει το πρόγραμμα το φάκελο της ταινίας κατευθείαν. Και είναι σχετικά φθηνό χωρίς να κοστίζει μια περιουσία όπως τα άλλα.



#11 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 12 February 2019 - 14:54

Geekκιάζοντας έχω απορία εάν το Everything παίζει σε αναζήτηση σε βάση όπως η εντολή locate του ακατανόμαστου. (Προςπροστασία της mono το αναφέρω έτσι)



#12 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 12 February 2019 - 22:27

Ναι είναι ακριβώς η ίδια λογική, κάθε φορά που μπουτάρει το pc και ανά κάποιο διάστημα που μπορείς να ορίσεις εσύ κάνει scan τον δίσκο και προσθέτει τα νέα αρχεία στη βάση του.

Πλέον νομίζω αντίστοιχο indexing κάνουν και τα windows 10.


rsrGbGx.gif