Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Osamu Tezuka: Message for Earth


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 12 February 2012 - 04:24

Μέλλον

message_future_photo.gif

The Phoenix: Chapter of Resurrection

 

Η άλλη όψη του «ευτυχισμένου μέλλοντος μας»
 

Καθώς οι άνθρωποι κάνουν χρήση των υπολογιστών όλο και περισσότερο,το ανθρώπινο είδος έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντα της παραγωγής και της πνευματικής εργασίας. Ή ίσως οι ανθρωποι είναι στην πραγματικότητα εξόριστοι από αυτήν, και καθίστανται να γίνουν απλοί σκλάβοι των υπολογιστών. Αυτό σημαίνει ότι τα ρομπότ μπορεί πράγματι να γίνουν άνθρωποι, ότι μπορεί πράγματι να γίνουν «το ανθρώπινο είδος»,συμπεριλαμβανομένων και εσάς, του μέλλοντος
Από το "The Android: Astro Boy's Futurism", ένα δοκίμιο που εμφανίστηκε στο Weekly Yomiuri

Ρομπότ που μπορούν να κάνουν κάθε είδους οικιακής εργασίας γίνονται ευρέως διαδεδομένα, και μητέρες απαλλάσσονται από τις δουλειές του σπιτιού. Και τότε, μια μέρα, η ανατροφή των παιδιών επαφίεται επίσης στα ρομπότ: τα παιδιά μεγαλώνουν όχι από τους γονείς τους, αλλά από μηχανές. Είναι αυτό το ρόδινο μέλλον που περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία; Οι άνθρωποι είναι μόνο σε θέση να αναπτύσσονται νοητικά μέσω της επαφής με τους άλλους. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε ο κόσμος μας μπορεί να κατευθύνεται σε μια πραγματικά επικίνδυνη κατεύθυνση: έναν κόσμο όπου τα παιδιά δεν χρειάζεται πλέον να πηγαίνουν στο σχολείο, χάρη στην ενσωμάτωση των τάξεων μέσω internet, οι οποίες αρχίζουν να γίνονται ηδη πραγματικότητα, δεν είναι πλέον απλά ένα μακρινό πράγμα του μέλλοντος.

 

message_future_photo01.gif

 

 

Lost World

''Έχουμε χάσει το δρόμο για να επιστρέψουμε στη γη. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε μείνει μόνιμα εδω.''

Δουλεύοντας προς ένα ακόμα σπουδαιότερο μέλλον
 

Θα ήθελα να δείξω τον σεβασμό μου για τις νέες μορφές ζωής που, μετά την καταστροφή αυτού του κόσμου, αναλάβουν την πρόκληση να ζουν στη φύση.
Απο το "Jungle Emperor Leo and Me"

Μακριά από τη γη, ο ήρωας της ιστορίας και μια "γυναίκα φυτό" έχουν εγκαταλειφθεί μόνοι τους σε έναν άγνωστο πλανήτη. Έχουν χάσει πραγματικά ολόκληρο το μέλλον τους; Όχι, δεν το έχουν χάσει. Ξεπερνώντας την απελπισία τους, οι δύο στρέφονται προς το μέλλον μπροστά τους. Δεν είναι ένα προκαθορισμένο μέλλον για αυτούς, αλλά μάλλον ενα το οποιο θα δημιουργήσουν μόνοι τους, από το μηδέν.Και αυτό δεν είναι απλώς ένα Manga επιστημονικής φαντασίας: στην πραγματικότητα αντανακλάται σε κάθε μία από τις δικές μας προσωπικές ιστορίες. Είναι εύκολο απλά να αναστενάζεις και να παρατάς κάποια όνειρα για το μέλλον, αλλά είναι επίσης και το λιγότερο ενδιαφέρον που μπορείς να κάνεις. Είναι πολύ καλύτερο να πάρεις την απόφαση να δημιουργήσεις το δικό σου μέλλον εσύ ο ίδιος. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, τότε κάθε μέρα γίνεται πιο διασκεδαστική και γεμάτη απο το νόημα της ζωής.
 

message_future_photo02.gif

 

Lion Books: Spaceport


Οι άνθρωποι συνήθιζαν να περιμένουν τον 21ο αιώνα, με τόσες ελπίδες και ενθουσιασμό για το μέλλον ...
 

Η επιστημονική πρόοδος είναι πραγματικά λόγος για να ειναι κανεις ευτυχής, καθώς κάνει τα όνειρα πολλών ανθρώπων πραγματικότητα. Ο άνθρωπος μπόρεσε να προσγειωθεί στο φεγγάρι, και αυτό είναι μόνο ένα βήμα προς το σύμπαν, το οποίο παραμένει χωρίς όρια στην απεραντοσύνη του. Ακόμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόοδος στην επιστήμη έχει επίσης προκαλέσει μεγάλη απώλεια της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της ανθρώπινης ζωής.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Από την αρχή, πολλές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας έχουν απεικονίσει το πώς οι άνθρωποι κάποια μέρα θα προχωρήσουν στο διάστημα. Προς το παρόν,έχει ξεκινήσει η κατασκευή διαστημικών σταθμών, και 30 χρόνια από τώρα, οι άνθρωποι θα αρχίσουν πραγματικά ζουν στο διάστημα. Αυτό είναι πραγματικά ένα θαυμάσιο μέλλον για την ανθρωπότητα, έτσι δεν είναι; Σημαίνει ότι οι δυνατότητες για την ανθρώπινη φυλή θα είναι τότε πραγματικά τόσο απέραντες όσο το σύμπαν. Και ζώντας στο διάστημα, θα είμαστε σε θέση να λύσουμε προβλήματα, όπως η εξάντληση των πόρων της γης και την πληθυσμιακή αύξηση
Αλλά η αλήθεια είναι ότι η ανθρωπότητα έχει μια ιστορία που έχει αυτό ακριβώς το ίδιο όνειρο: την επέκταση σε ανεξερεύνητες εκτάσεις και ηπείρους, καθώς και την αφαίρεση ζωών και την καταστροφή του πολιτισμού των ανθρώπων που έζησαν εκεί πρώτα. Θα μπορούσε να είναι ότι το ρόδινο μέλλον μας μπορεί να είναι μόνο η αρχή περισσότερων πολέμων μεταξύ φυλών. Για να μην συμβεί αυτο, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα αυτή τη στιγμή είναι να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι προοδεύουν ψυχικά καθώς και πνευματικά, έτσι ώστε να μην βγουν ζημιωμένοι απο την επιστημονική πρόοδο.

 

Αγάπη

message_love_photo01.gif
The Bridge of Korosuke

''Δε θα βραχεις αν έχεις αυτο''

''Θελω να σε προστατέψω''
 

Οι Ιάπωνες από καιρό πίστευαν ότι τα βουνά, τα ποτάμια, τα χόρτα, και τα δέντρα έχουν όλα τις δικές τους εγγενείς προσωπικότητές, και είναι μια φυλή ανθρώπων που έχουν αγαπήσει αυτά τα πράγματα όσο τους ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος που οι ιαπωνικοί μύθοι είναι γεμάτοι ιστορίες οπου η φύση εχει ανθρώπινη μορφή, και ο λόγος που οι άνθρωποι ήταν σε θέση να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των πουλιών, ή το κελάρυσμα των ποταμών.
Απο το ''The Day Astro Boy was Born: "Robot" ''

Η προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος δεν σημαίνει μόνο μεγάλα έργα όπως την προστασία των δασών από την όξινη βροχή ή τον καθαρισμό των ολοένα και πιο μολυσμένων ωκεανών. Σημαίνει το να αρχίζεις να προστατεύεις και να βοηθάς και το παραμικρό λουλούδι μπροστά σου, ή ένα τραυματισμένο ελάφι. Ένα λουλούδι παράγει σπόρους που θα πετάξουν μακριά και θα παράγουν ένα χώρο με άνθη, και ένα ελαφάκι μεγαλώνει για να παράγει μια ολόκληρη γενιά απο απογόνους. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε αυτές τις δυνατότητες, και να κοιτάξουμε το μέλλον. Το να αγαπας τη φύση σημαίνει ότι εχεις αυτου του ειδους τη νοοτροπια
 


message_love_photo02.gif
Jungle Emperor Leo

Πέρα απο το θάνατο
 

Αν αγαπάς πραγματικά κάποιον, τα συναισθήματά σου ξεπερνούν τη ζωή και το θάνατο.
Απο το ''Apollo's song

Χάνεις την αγάπη σου για ένα άτομο, όταν αυτός ή αυτή πεθάνει; Όχι, φυσικά και δε την χάνεις. Οι άνθρωποι μπορουν να συνεχίζουν να αγαπουν ακομη και αφου το ατομο που αγαπανε φυγει απο τη ζωη, και η μνημη της μεγάλης αγαπης τους παραμένει για παντα: η αγάπη πηγαίνει πέρα από τα σύνορα της ζωής, επειδή δεν κατοικεί στο σώμα αλλά στο πνεύμα. Παρόλο που το σώμα μπορεί να πεθάνει, το πνεύμα παραμένει. Η υπέροχη αίσθηση ότι κάποιος αγαπιέται: το πνεύμα που γεμίζει με αυτό το είδος της ευτυχίας μπορεί να είναι η αληθινή, η μεγαλύτερη αγάπη που περιβάλλει ολόκληρο τον κόσμο.

 

message_love_photo03.gif
Lion Books: The Seven Men from Outer Space

''Θα θελες λιγο;''
''Ναι, δωσ' το μου!''

''Φάε με''
 

Πραγματικά περιμένω πολλά από τα παιδιά που θα γεννηθούν στο μέλλον σε διαστημικούς σταθμούς ή στο φεγγάρι. Είναι εκείνα τα παιδιά που θα είναι προικισμένα με μια αίσθηση, από τη στιγμή που γεννιούνται, του μικρού μεγέθους της ανθρωπότητας στο σύμπαν, καθώς και την ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν προκειμένου να επιβιώσουν. Και θα είναι επίσης σε θέση να αισθάνονται βαθιά στις καρδιές τους ότι η ανθρωπότητα δεν είναι μια ανώτερη μορφή ζωής, και ότι τα ζώα, τα φυτά και οι άμθρωποι που ζουν στη γη που κοιτούν εκει κατω είναι όλοι το ίδιο, ότι -ακριβώς όπως εμείς- όλα τα πλάσματα ζουν το χρόνο τους στη γη στο έπακρο, παράγουν απογόνους και διαιωνίζουν τον κύκλο της ζωής.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Η αγάπη έχει πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων αυτες μεταξύ άνδρα και γυναίκας, γονέων και παιδιών, και προς τον εαυτό του ο καθένας, αλλά ίσως το είδος της αγάπης που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι η αγάπη που διαθέτουμε ως ζωντανά όντα. Ως ζωντανά πάσματα οι ίδιοι, μπορούμε να δώσουμε την αγάπη σε όλες τις μορφές της ζωής. Μπορούμε να αγαπάμε και να προστατεύουμε τα φυτά γύρω μας, το περιβάλλον που μικροσκοπικά πλάσματα ζουν σε αυτό ,και τη γη που είναι το σπίτι για απεριόριστη ζωή, με συναισθήματα τόσο βαθιά ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε ακόμη και τις ζωές μας για να το κάνουμε. Ίσως η ανιδιοτελής αγάπη είναι κάτι που έχουμε παραμελήσει στη σύγχρονη κοινωνία μας.
 

Ζωή



message_life_photo01.gif
The Phoenix: Chapter of Ho-o

Ο κύκλος της ζωής
 

Αν η μετενσάρκωση είναι πραγματικά ένα γεγονός, τότε στην επόμενη ζωή μας μπορεί να είμαστε ένας ψύλλος, ή ένα από τα σκαθάρια του εδάφους που αγαπώ τόσο πολύ. Σκεπτόμενοι με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να αρχίσουμε να φερόμαστε με τον ίδιο βαθμό σεβασμού στις ζωές κάθε όντος
Απο το "Save Our Mother Earth"

Η ζωή δεν τελειώνει με το "θάνατο". Αντίθετα, απλά αλλάζει μορφή, και γεννιέται ξανά και ξανά. Αυτός ο τρόπος σκέψης ονομάζεται "μετενσάρκωση". Στη Δύση, η ζωή τελειώνει με το θάνατο, και στη συνέχεια πηγαίνει στον ουρανό, αλλά εδώ και πολύ καιρό στην Ανατολή, πιστεύεται ότι τα όντα πεθαίνουν και γεννιούνται ξανά αιώνια. Πρόσφατα στη Δύση, αυτή η έννοια, με την προέλευσή της στην Ανατολή, έχει ριζώσει. Βρίσκουμε το τραγούδι "Κύκλος της Ζωής" να εμφανίζεται ως το μουσικό θέμα σε μια αμερικανική ταινία, αποδείξη για την εξοικείωση με το θέμα. Η ιδέα ότι ο θάνατος είναι «το τέλος» μπορεί να είναι ευγενής, αλλά η ιδέα ότι η ζωή δεν τελειώνει -ότι απλά δέχεται μια νέα μορφή -σε κάνει να νιώθεις, με ήπιο τρόπο, μια ισχυρότερη σύνδεση μεταξύ εσένα και του κόσμου.

 

message_life_photo02.gif
Buddha

 


Η ζωή σου ειναι η ίδια με τη ζωή μου


Καθώς προχωράμε στο σύμπαν, η κίνηση προς τη συνεργασία, την αμοιβαία βοήθεια, καθώς και την επικοινωνία μεταξύ των ζωντανών οργανισμών και τών ανθρώπων στην κοινότητα της γης θα αυξηθεί όλο και περισσότερο: Αυτό θα πρέπει να είναι το επόμενο μεγάλο έργο που πηγάζει από την ανθρώπινη σοφία που δημιούργησε τα γεωγλυφικά της Nasca.
Απο το "On Our Little Earth: NHK Travelogue Series I," Japan Broadcast Publishing Co., Ltd.

Όλη η ζωή είναι ένας μεγάλος τροχός, και αν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, τότε ακόμα και ο θάνατος ίσως να μην είναι τόσο τρομακτικός. Το κουνέλι ρίχτηκε στη φωτιά ώστε ο γέρος να μπορούσε να το φάει, και έτσι η ζωή του κουνελιού και η ζωή του γέροντα είναι συνδεδεμένες. Και γι 'αυτό το κουνέλι, ήταν σε θέση να θυσιάσει τον εαυτό του. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι όλη η ζωή είναι συνδεδεμένη με τη δική μας, δεν μπορούμε πλέον να αντιμετωπίζουμε ακόμη και τη μικρότερη μορφή ζωής ελαφρά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ζωή ενός μικρού εντόμου, ή ενός σκυλιού ή γάτας, είναι ένα και το αυτό με τη δική μας, και αυτό είναι αυτο που υπάρχει πίσω από τη μεγάλη ιστορία του «διαφωτισμού»

 

message_life_photo03.gif

 

 

 

 

 

 

 

Jungle Emperor Leo

Ζώντας μέσα στη μεγαλύτερη αλληλοσύνδεση της ζωής
 

Η όμορφη σαν γυαλί γη μας, τόσο εύκολα κομματιάζεται, επιπλέει στη μοναξιά του αχανούς σύμπαντος. Ενάντια στην ατέλειωτη μαυρίλα του βάθους του σύμπαντος, πόσο όμορφος αυτός ο πλανήτης του νερού είναι: ίσως να αντιπροσωπεύει τον κόσμο του ίδιου του μυστικισμού. Αν μια φορά μόνο μπορούσαμε να δούμε αυτο το τεράστιο σύμπαν, μπορεί να μήν θέλαμε να βλάψουμε ποτέ ξανα τον πολύτιμο αέρα μας, το νερό, το πράσινο, ή τους ωκεανούς μας.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Λέγεται ότι ο αριθμός τών ανθρώπων που έχουν γεννηθεί σε αυτή τη γή και πεθάνει είναι τόσο μεγάλος όσο ο αριθμός των άστρων που βλέπουμε στο συχτερινό ουρανό με γυμνό μάτι. Αν μπορούμε να σκεφτούμε με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να αρχίσουμε να αισθάνόμαστε οτι καθώς κοιτάζουμε ψηλά στον ουρανό, είμαστε προστατευμένοι από τις αμέτρητες ζωές εκει πέρα. Και μπορούμε να αισθανθούμε οτι θέλουμε να προσέχουμε ακόμα περισσότερο αυτη τη γή και τον ουρανό που είναι δικά μας,σκεφτόμενοι το πως έχουν περιβάλλει όλους τους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί, φωνάξει, γελάσει, αγαπήσει και σκοτώσει ο ένας τον άλλον στη διάρκεια της μακράς ιστορίας μας. Ακόμη και στο μικρότερο μέρος ενός σύννεφου που διασχίζει τον ουρανό, εκεί κατοικεί πολύτιμη ζωή.

 

Φιλία




message_friendship_photo01.gif
Astro Boy: Robot Land

"Σας παρακαλώ κύριε Μην καταστρέψετε τον Atom.''.
''Καταλαβαίνετε πραγματικά όλοι σας αυτό που κάνετε;"

"Θα είμαστε μια ασπίδα για αυτόν!"
 

 

 

 

 

Αν τα παιδιά διδάσκονται για την πολυτιμότητα της ζωής από τη στιγμή που είναι πολύ μικρά,και εάν ενθαρρύνονται προσεκτικά ναυπολογίζουν όλα τα πλάσματα, τότε οι συνθήκες γύρω τους είναι σίγουρο ότι θα καλυτερέψουν.
Απο το "Save Our Mother Earth''

Τα παιδιά μπορούν να είναι φίλοι με οποιονδήποτε. Μπορούν να μιλήσουν με λουτρινα ζωάκια, να στρέφουν τα αυτιά τους στους ψιθύρους των λουλουδιών˙ Μπορούν ακόμη και να συνομιλήσουν με τα σύννεφα καθώς διασχίζουν τον ουρανό. Αλλά κάπως, καθώς μεγαλώνουμε, χάνουμε τα συναισθήματά φιλίας προς τα ζωντανά πλάσματα γύρω μας που αισθανθήκαμε σαν παιδιά. Αν μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτό το αίσθημα φιλίας προς τα μη ανθρώπινα έμβια όντα που είχαμε όταν ήμασταν μικροί, σε βαθμό που θα μπορούσαμε ακόμη και να γίνουμε «ανθρώπινες ασπίδες» για να τα προστατέψουμε, τότε ο κόσμος θα ήταν ένα πολύ καλύτερο μέρος. Εδώ, τα παιδιά μπάινουν τα ίδια απεγνωσμένα μπροστά στον Astro boy, ένα ρομπότ, για να τον προστατεύσυν από τους ενήλικες, δείχνοντάς μας έναν πραγματικό θησαυρό, που ζει μέσα στις καρδιές τους..
 


message_friendship_photo02.gif
The Spirit of The Swamp

Αδερφή ψυχή
 

Η φαντασία οδηγεί σε μεγάλα όνειρα, αλλά την ίδια στιγμή μπορούμε να τη δούμε στην καθημερινή ζωή˙ Για παράδειγμα, μπορεί να μας βοηθήσει να πλησιάσουμε τον γείτονα της διπλανής πόρτας, ο οποίος φαίνεται να ανησυχεί για κάτι. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανακατευόμαστε εντελώς στις υποθέσεις των γειτόνων μας, αλλά η φαντασία είναι κάτι που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε καταλάβουμε και να αισθανθούμε τον πόνο των άλλων ανθρώπων.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Είναι η φιλία μεταξύ ενός δεινοσαύρου και ενός ανθρώπου κάτι που βρίσκεται μόνο στον κόσμο των Manga; Υπάρχει ένα πράγμα, όπως πνεύματα που καλούν το ένα το άλλο στην απεραντοσύνη του χώρου και του χρόνου. Αυτό ονομάζεται «αδελφή ψυχή», και σημαίνει ότι δύο ψυχές συνδέονται μεταξύ τους με έναν αόρατο δεσμό. Υπάρχουν πολλά βιβλία για την αναζήτηση της αδελφής ψυχής, αλλά ακόμη και η απλή πράξη της συνάντησης, η επερχόμενη συμπάθεια του ενός για τον άλλον και το να γίνουμε φίλοι είναι ήδη κάτι γεμάτο απο μυστήριο και μαγεία. Μπορεί να έχεις μια αδελφή ψυχή στο μικρό πουλί που πετάει μακριά στον ουρανό έξω από το παράθυρο, ή το σκυλί που ακούς να ουρλιάζει μακριά.Τα πνεύματα καλούν το ένα το άλλο πέρα από τα όρια των μορφών, και αν ακολουθήσουμε το ένστικτό μας, ακούγοντας τη φωνή του πνεύματος μας, μπορούμε να μοιραστούμε πράγματι μια φιλία με ένα δεινόσαυρο, ή ένα μικροσκοπικό έντομο, ή οτιδήποτε.

 

message_friendship_photo03.gif
Hello! Chippo-kun

Ποιος είπε ότι είμαστε εχθροί;
 

Φαίνεται ότι πρόσφατα ο αποκλεισμός των "ξένων", ή εκείνων που είναι διαφορετικοι, αναδεικνύεται σε προβλήματα εκφοβισμού στα σχολεία. Παιδιά που μπορεί να μοιάζουν λίγο διαφορετικά από τα άλλα γίνονται αντικείμενο παρενόχλησης, και όλα αυτά είναι πραγματικά μια σαφή αντανάκλαση του με τί μοιάζει η κοινωνία των ενηλίκων.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Οι γάτες και τα ποντίκια απεικονίζονται εδώ και καιρό ως εχθροί. Έχουμε δίδαχθεί ότι οι γάτες βλάπτουν τα ποντίκια και τα ποντίκια τρέχουν μακριά από τις γάτες, αλλά αυτό το είδος κατήχησης ονομάζεται «προκατάληψη. Πριν αποφασίσουμε ότι κάποιος είναι εχθρός μας, ή ότι το πρόσωπο αυτό είναι κακό, ίσως να είναι καλύτερα να ρίξουμε μια πραγματικά καλή ματιά σε αυτό το πρόσωπο. Άλλωστε, ο καλύτερος τρόπος για να νικήσεις τον εχθρό σου είναι να γίνεις φίλος μαζί του. Μπορούμε να απαλλαγούμε από όλες τις διαμάχες, αν μπορούμε απλά να αναγνωρίζουμε και να επιτρέπουμε τους διαφορετικούς τρόπους σκέψης των άλλων. Είναι καλύτερα να σκέφτόμαστε με αυτό τον τρόπο, έτσι δεν είναι;

 

Ελευθερία



message_freedom_photo01.gif
Vampires

 



Ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι θέλουμε...

Όσο περισσότερα γνωρίζουμε για την έλξη της δύναμης του κακού που μας οδηγεί στο να πέσουμε κατευθείαν στην κόλαση, και για το τερατούργημα της αρνητικής ενέργειας, τόσο περισσότερο μπορούμε να καταλάβουμε πραγματικά πόσο όμορφη και υπέροχη είναι η ζωή, και γινόμαστε μάρτυρες στην περαιτέρω της λαμπρότητα.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Υπάρχει ένα μυθιστόρημα που υποστηρίζει ότι ο παράφρων απολαμβάνει την ελευθερία. Το να είναι κάποιος «τρελός» σημαίνει ότι ένα άτομο πιστεύει ότι είναι εντάξει να κάνει ό,τι θέλει, και συγχωρεί τον εαυτό του για τις ενέργειές του. Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική ελευθερία είναι κάτι που έχει αποβληθεί από την κοινωνία μας. Το βασικό ένστικτο του ανθρώπου είναι να θέλει «φτερά» στην καρδιά του, επιτρέποντάς του να πετάξει ελεύθερα οπουδήποτε θα μπορούσε να επιθυμεί. Αλλά η κοινωνία δεν έχει χώρο γι 'αυτό, δεσμευμένοι όπως είμαστε από τις αλυσίδες του συνόλου των κανόνων μας και αυτού που ονομάζουμε «κοινή λογική». Είναι σημαντικό να είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε μια συμβιβαστική λύση μέσα μας ανάμεσα στους κανόνες της κοινωνίας και της επιθυμία μας για ελευθερία. Η εξεύρεση αυτής της ισορροπίας και του σεβασμού ονομάζεται "σοφία".
 


message_freedom_photo02.gif
The Phoenix: Chapter of the Sun

''Τώρα πάμε, με αυτο το πουλί για οδηγό! Στον δικό μας κόσμο!''
 

 

 

 

Ένα ευτυχισμένο τέλος


Εάν πραγματικά πιστεύεις στη θέληση σου, τις πεποιθήσεις σου, και τις ιδέες σου, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, μπορείς να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο και δεν θα λυγίσεις στην πίεση.
Απο το "My Motto: A collection of the advice of 100 authors," National Federation of Social Education

Ακόμα κι αν έχεις βρεθεί να αντιμετωπίζεις μια τρομερή μοίρα, αν μπορείς να πιστέψεις ότι δεν είσαι ποτέ μόνος σίγουρα θα είναι μια μεγάλη πηγή δύναμης για σένα, και θα μπορείς να σπάσεις όλες τις αλυσίδες και να βρείς την ελευθερία. Το να αγαπάς κάποιον δεν σημαίνει να δεσμεύεις αυτόν ή αυτήν, αλλά να αφήσεις αυτόν ή αυτήν να είναι ελεύθερος. Πράγματι, εαν θέλετε πραγματικά να είστε ελεύθεροι, μπορείτε να πάρετε τα χέρια ο ένας του άλλου για να ανεβείτε όλο και ψηλότερα στον ουρανό.
 

message_freedom_photo03.gif
AYAKO

Το πνεύμα δεν μπορεί να φυλακιστεί
 

Ακόμα και όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο άσχημη αλήθεια, η ανθρωπότητα έχει τη δύναμη να αλλάζει τις συνθήκες που φαίνονται σχεδόν αδύνατον να διορθωθούν.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Στερώντας απο κάποιον την ελευθερία του είναι πραγματικά ένα τρομακτικό πράγμα, γιατί για όλα τα έμβια όντα, τίποτα δεν είναι πιο οδυνηρό από την αφαιρεση της ελευθερίας τους. Και αυτός είναι ο λόγος που οι εγκληματίες τιμωρούνται για τα εγκλήματα τους με τη δυνατότητα στέρησης της ελευθερίας τους. Στο έργο με τίτλο "AYAKO», που παρουσιάζεται εδώ, ένα κορίτσι είναι φυλακισμένο σε μια μικρή αποθήκη, στην οποία προορίζεται να μεγαλώσει. Ένα θύμα των καμωμάτων των ενηλίκων, αυτή η νεαρή κοπέλα χάνει την ελευθερία της: να προσπαθήστε να φανταστείτε την έκταση της δυστυχίας της. Και επίσης προσπαθήστε να συνειδητοποιήσετε πόσο τυχεροί είστε που είστε σε θέση να κυκλοφορείτε ελεύθερα. Ακριβώς από το γεγονός ότι απολαμβάνουν την ελευθερία, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να δουμε ότι οι δυνατότητες της ζωής είναι ατελείωτες.


 

Επιστήμη



message_science_photo01.gif
Metropolis

''Θα σε τιμωρήσω! Δες το καλύτερο χαρτί του Judo!''
''Θα είναι διασκεδαστικό! Μαχη σωμα με σωμα του απλού ανθρώπου και του υπερανθρώπου! Είσαι τόσο τολμηρό αγόρι!''

Η τελευταία μας ευκαιρία
 

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε κυνηγήσει αδυσώπητα την υλική ευτυχία για την επίδίωξη των αναγκών μας, χωρίς απολύτως κανένα δισταγμό. Τώρα μπορεί να είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να σταματήσουμε, ρίξτε μια ματιά γύρω, και σκεφτείτε τι κάνουμε.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Έχοντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία στη διάθεσή μας, σημαίνει επίσης ότι έχουμε "δύναμη" στη διάθεσή μας. Και όταν έχουμε πρόσβαση σε αυτού του είδους την "δύναμη", οι άνθρωποι συχνά έχουν την τάση να γίνονται "αλαζονικοί", λανθασμένα πιστεύουν ότι "είναι καλύτεροι από τους άλλους ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή είναι πιο ισχυροί." Όταν έχουμε αναπτυχθεί πνευματικά στο σημείο όπου συνειδητοποιούμε ότι η δύναμη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να ελέγχει τους άλλους, αλλά για να βοηθήσει τον αδύναμο, τότε θα μπορούμε τελικά να είμαστε σε θέση να πούμε πραγματικά ότι η επιστημονική πρόοδος είναι ίση με την αληθινή «πρόοδο».

 

message_science_photo02.gif
Rally Up Mankind!

''Πως καταλαβαίνουμε πότε θα γεννηθεί το μωρό; Το μωρό αλλάζει καθόλου;
''Κοίτα! Ήχος καρδιάς, και τα εγκεφαλικα κυματα άλλαξαν, το μωρο θα μπορεί να αρχίσει να αναπνέει σύντομα.''

Το κακό κατοικεί μέσα σε αυτά τα κύτταρα του εγκεφάλου μας
 

Ο άνθρωπος αναμφίβολα θα υποστεί τις συνέπειες της αμέλειας του και της έλλειψη σεβασμού για τη φύση: έχει ο καιρός γυρίσματα.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Η επιστήμη προοριζόταν αρχικά ως ένα εργαλείο με το οποίο ο άνθρωπος θα μπορούσε να επιτύχει την ευτυχία, αλλά κάπου στην πορεία η ανάπτυξη της επιστήμης άρχισε να εγκαταλείπει πίσω την έννοια της ευτυχίας του ανθρώπου. Εδώ, βλέπουμε μια προσπάθεια να φέρουν ένα νέο ον στη ζωή μέσα σε ένα πλαστικό δοχείο. Αυτή είναι μια τρομακτική εικόνα μιας περίπτωσης όπου η παντοδύναμη επιστήμη έχει προτεραιότητα σε σχέση με το σεβασμό για την ιερότητα της ζωής. Όταν έρθει η ώρα όπου η επιστήμη αρχίζει να εξυπηρετεί μόνο για την επίτευξη των στόχων των επιστημόνων, αντί του ανθρώπινου γένους, μπορεί να σηματοδοτήσει και την αρχή του τέλους για τη γη. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται στον τομέα της επιστήμης μπαίνουν συνεχώς στον πειρασμό από το κακό, καλώντας όλη την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής.

 

message_science_photo03.gif
The Three-eyed One


"Η μητέρα μου είναι ένας υπολογιστής."
 

Καθώς οι άνθρωποι κάνουν χρήση των υπολογιστών όλο και περισσότερο,το ανθρώπινο είδος έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντα της παραγωγής και της πνευματικής εργασίας. Ή ίσως οι ανθρωποι είναι στην πραγματικότητα εξόριστοι από αυτήν, και καθίστανται να γίνουν απλοί σκλάβοι των υπολογιστών. Αυτό σημαίνει ότι τα ρομπότ μπορεί πράγματι να γίνουν άνθρωποι, ότι μπορεί πράγματι να γίουν «το ανθρώπινο είδος»,συμπεριλαμβανομένων και εσάς, του μέλλοντος
Από το "The Android: Astro Boy's Futurism", ένα δοκίμιο που εμφανίστηκε στο Weekly Yomiuri


Κατοικίδια ρομπότ είναι ήδη στην αγορά, και τα ρομπότ βοηθοί πρόκειται σύντομα να κάνουν το ντεμπούτο τους. Ίσως τα επόμενα ρομπότ που θα δούμε θα είναι "εκπαιδευτικά" ρομπότ και " Για την ανατροφή των παιδιών" ρομπότ. Οι άνθρωποι θα αναγγείλουν το νέο σύστημα, επαινώντας το με το να κάνει τα σχολεία ξεπερασμένα,και για την κατασκευή ενιαίας εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο. Θα είναι επίσης ευπρόσδεκτο για την "απελευθέρωση" των γυναικών απότα καθήκοντα της ανατροφής των παιδιών , επιτρέποντάς τους να διατηρούν το δικό τους ανεξάρτητο τρόπο ζωής. Είστε ενθουσιασμένοι για αυτό το είδος της επιστημονικής «προόδου»; Λοιπόν, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε, γιατί να χρησιμοποιούμε μια σανίδα μπουγάδας, όταν έχουμε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο πλυντήριο; Μερικοί άνθρωποι θα έλεγαν ότι το ίδιο ισχύει και για την ανατροφή των παιδιών. Αλλά η ανατροφή των παιδιών περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από αυτό, επειδή οι άνθρωποι μαθαίνουν για τους εαυτούς τους καθώς είναι στη διαδικασία του γονέα.
Μαθαίνουμε σημαντικά διδάγματα από τα λάθη στην ανατροφή των παιδιών, ή, για παράδειγμα, όταν απογοητεύουμε έναν δάσκαλο που αγαπάμε. Και τώρα είμαστε σε κίνδυνο να στερηθούμε από αυτά τα «άυλα δώρα» από την ίδια την τεχνολογία αιχμής.

 

Πόλεμος



message_war_photo01.gif
Yellow Dust

Αμνοί της θυσίας
 

Έχω μια αρχή που ποτέ δεν θα προδώσω˙ Ακόμη κι αν έχω να παραδώσω τη ζωή μου, και αυτή είναι ότι ποτέ δεν θα εγκρίνω τον πόλεμο.
Απο το "Tezuka Osamu Essay Collection"

Ο πόλεμος δεν είναι τόσο απλός όσο στρατιώτες που πολεμούν και πεθαίνουν: οι πολλοί πόλεμοι κατά τη διάρκεια της ιστορίας μας έχουν παράγει επίσης αμέτρητα θύματα παιδιά. Ακόμα και στο σημερινό κόσμο, πολλά παιδιά τραυματίζονται σε πολέμους μεταξύ των ενηλίκων, χάνουν τα άκρα τους ή χωρίζονται από τους γονείς ή τα αδέλφια τους, και να στερούνται τις ζωές και το μέλλον τους. Δεν πρέπει να στρεφόμαστε μακριά από την πραγματικότητα, λέγοντας ότι δεν έχει τίποτα να κάνει με μας και, συνεπώς, αγνοώντας το. Αν θέλουμε πραγματικά να έχουμε παγκόσμια ειρήνη, απο εδώ είναι που πρέπει να αρχίσουμε.
 


message_war_photo02.gif
Canon

Μέχρι την ημέρα που ο βομβαρδισμός τελειώσει...
 

Μπορεί πράγματι να έχουμε πάρει το λάθος δρόμο, αλλά όταν σκεφτόμαστε όλα αυτά τα αθώα παιδιά, πραγματικά δεν είναι επιλογή να παραιτηθούμε απλά σχετικα με μέλλον του κόσμου.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Συνωστίζμένα μαζί σε ένα μικρό, σκοτεινό καταφύγιο, τα παιδιά τρέμοντας καταστέλλουν τις κραυγές τους όσο πιο δυνατά μπορούν, περιμένουν τους βομβιστές να περάσουν από πάνω.
Αν μπορούσαμε να δούμε τη γη κοιτάζοντας προς τα κάτω από το σύμπαν, όλη η ζωή στον πλανήτη μπορεί να μοιάζει με εκείνα τα παιδιά που συνωστίζονται στο καταφύγιο.
Τυλιγμένοι σε αυτόν τον κόσμο της συντριπτικής βίας και παραφροσύνης, ίσως είμαστε όλοι στριμωγμένοι -τόσο εσείς όσο και εγώ- περιμένοντας για τη βία να περάσει.

 

message_war_photo03.gif
Next World

''Η ειρήνη! Ο πόλεμος χάνεται απο τη γη.''
''Ζήτω στους ανθρώπους, ζήτω σε αυτόν τον κόσμο.''

Το τέλος του πολέμου
 

Οι αδίστακτοι πολιτικοί και οι άνδρες της δύναμης, ενώ όλο αυτό το διάστημα καταπνίγουν τους ανθρώπους τους, θα μιλήσουν με ένα ευθύ πρόσωπο για το πόσο σημαντική είναι η φύση, για την ανάγκη να προστατευθούν τα άγρια ζώα και άλλες μορφές ζωής, και έτσι να αποφεύγουν τα θέματα.
Αλλά αυτό που με θλίβει ακόμη περισσότερο είναι ότι όχι μόνο οι άνθρωποι της εξουσίας, αλλά εμείς οι απλοί πολίτες επίσης, δανείζουμε ασυναίσθητα την υποστήριξή μας σε αυτή την κατάσταση.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Η καταιγίδα των βομβών, και ο πόλεμος, θα τελειώσουν μόνο όταν όλοι οι εχθροί όσο και οι σύμμαχοί έχουν αποδεκατιστεί. Εν ολίγοις, ο πόλεμος σε αυτή τη γη δεν θα τελειώσει μέχρι η ανθρωπότητα να έχει εντελώς εξαφανιστεί. Η κατάσταση αυτή αντιμετωπίζεται με μεγάλη λύπη και αγανάκτηση, το γεγονός ότι είμαστε ανίκανοι να απαλλάξουμε τους εαυτούς μας από τον πόλεμο ως μέσο επίλυσης των προβλημάτων μας, μέχρι και αν εμείς οι ίδιοι καταστραφούμε. Είναι η ανθρωπότητα πραγματικά τόσο αδαής;
 


Φύση



message_nature_photo01.gif
Mt. Monmon is Crying

''Μπορώ να τα ακούω να κλαίνε με πόνο"

Υπήρχε δάσος και βουνά εδώ...
 

 

 

Η προσπάθεια να διδάξουμε τα παιδιά που δεν έχουν καν τη μνήμη της φύσης για το πώς να καταλάβουν τον πόνο των ανθρώπων, ή για την πολυτιμότητα της ζωής, μπορεί να είναι αφάνταστα δύσκολη


Οι άνθρωποι έχουν κόψει τα δάση για να ανοίξει ο δρόμος για τις πόλεις: αυτή είναι η «εξέλιξη» του πολιτισμού. Στον κόσμο των μύθων, ο Πύργος της Βαβέλ μεγαλώνει όλο και πιο ψηλά προς τον ουρανό. Όμως, ο πύργος δεν αυξήθηκε προς τα πάνω, αλλά στο πλάι, επεκτείνεται όλο και περισσότερο για να διαμορφώσει τον κόσμο που βλέπουμε τώρα. Και ακριβώς όπως ο Πύργος της Βαβέλ κατέρρευσε και έπεσε, ο κόσμος μας έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να επεκτείνεται. Αν συνεχίσουμε την κοπή των δασών, όπως κάνουμε, η ισορροπία της γης θα να διαταραχθεί Στην πραγματικότητα, η κρίσιμη ισορροπία έχει ήδη χαθεί. Μπορείτε να ακούσετε την κραυγή του θανάτου της γης;

 


message_nature_photo02.gif

 

 

 

The Phoenix: Chapter of Nostalgia

 

 

"Θέλω να σας δω και να είμαι μαζί σας."

Λαχτάρα για τη γη...
 


Άσχετα με το πόσο μακριά πηγαίνει η ανθρωπότητα από άποψη υλικού πολιτισμού, το γεγονός παραμένει ότι αποτελεί μέρος του φυσικού κόσμου, και δεν έχει σημασία πόσο πολύ προχωρά η επιστήμη, η δύναμη της φύσης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Πράγματι, απορρίπτοντας τη φύση, απορρίπτουμε την ανθρωπιά μας.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Στην ιστορία μιας γυναίκας που γίνεται ναυαγός σε ένα μοναχικό αστέρι μακριά από τη γη, πριν από καιρό έιχε παιδιά με έναν άνθρωπο από ένα άλλο άστρο και δημιουργεί ένα νέο πολιτισμό. Αλλά ακόμα κι έτσι, στην καρδιά της, δεν μπορεί ποτέ να ξεχνάμε τις ημέρες που πέρασε στη Γη με τους ανθρώπους που αγάπησε. Ακόμη και καθώς οι άνθρωποι προχωρήσουν στο διάστημα, δεν θα μπορέσουμε ποτέ πραγματικά χωρίστούμε από την πηγή της ζωής μας, τη γη. Ένα αληθινό σπίτι που μπορούμε να νιώσουμε άνετα κατα την επιστροφή μας είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε. Αλλά το σπίτι μας, η γη, υψώνει την κραυγή θανάτου της. Αν συνεχίσουμε να καταστρέφουμε τη γη με τον σημερινό ρυθμό, θα στερήσουμε σίγουρα απο τις μελλοντικές γενιές το εν λόγω ξεχωριστό σπίτι.


 

message_nature_photo03.gif
Triton of the Sea

Οι γοργόνες κλαίνε...
 

Ξεχνώντας τον φυσικό κόσμο και την ανθρωπιά μας, έχουμε προχωρήσει απερίσκεπτα στην επιδίωξη των φυσικών επιστημών. Αλλά πόσο βαθιά θα είναι τα ρήγματα που δημιουργεί στην κοινωνία μας, πόσες διακρίσεις θα προκαλέσει, και πόση ζημιά θα καταστήσει στον άνθρωπο και στις άλλες μορφές ζωής ...;

Απο το "Save Our Mother Earth"

Μια μικρή γοργόνα κάθεται και κλαίει σε μια μπανιέρα, που περιβάλλεται από δημοσιογράφους.
Οι άνθρωποι παίρνουν έμβια όντα, που ζουσαν αθώα εν ειρήνη, μακριά από τους γονείς τους και τους αγαπημένους τους απλά από περιέργεια. Και όχι μόνο αυτό, ο άνθρωπος εργάζεται τώρα με τη γενετική για να δημιουργήσουν νέες μορφές ζωής μέσω της βιοτεχνολογίας, αλλά γιατί ειναι όλο αυτό; Είναι μόνο για να κάνει την ανθρώπινη ζωή πιο άνετη. Αλλά μπορούμε να αναρωτηθούμε εάν οι ζωές μας είναι πραγματικά καλύτερες πρόκαλώντας τόσα δεινά στα ζωντανά όντα.

 

Θάρρος


message_bravery_photo01.gif
Oyamano Sangoro

"Λοιπόν, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, συλλέξτε οτιδήποτε σας αρέσει. Θα είναι η εργασία σας για τις καλοκαιρινές διακοπές.''
''Θα μαζέψω σκαθάρια!''

Αρχίζοντας από σήμερα, είμαστε φίλοι
 

Τριγύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξένοι προς εμάς, που αποτελούν την κοινωνία μας, και έξω από την κοινωνία μας βρίσκεται ένα ακόμα μεγαλύτερος κόσμος. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις σχέσεις, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να ζούμε πραγματικά τη ζωή στο έπακρο. Αυτό είναι που θα ήθελα να πω στα παιδιά.
Απο το "an interview by Comic Tom on Taiga Drama 'Buddha''

Τα παιδιά έχουν την τάση να θέλουν να μείνουν μαζί ως μια ομάδα στενών φίλων, μόνο και μόνο επειδή είναι το πιο εύκολο πράγμα. Το πιο τρομακτικό πράγμα για τα παιδιά είναι να ριχτούν σε μια ομάδα ανθρώπων που δεν γνωρίζουν: Γι 'αυτό χρειάζεται πολύ θάρρος για να αλλάξουν σχολείο. Πρέπει όμως να το σκεφτούμε όχι μόνο σαν κάτι τρομακτικό και να αισθανόμαστε άβολα γι 'αυτό: την ίδια στιγμή θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι είναι μια τέλεια ευκαιρία για να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας σε σχέση με τον κόσμο. Αν μπορούμε να συγκεντρώσουμε λίγο θάρρος, ο κόσμος γύρω μας θα επεκταθεί μπροστά στα μάτια μας. Θα κάνουμε περισσότερους φίλους, και θα νιώθουμε περισσότερο οικεία οπουδήποτε. Αν μπορείς να είσαι απλά λιγάκι γενναίος και να πείς γεια σε κάποιον με ένα χαμόγελο, μπορεί να είναι η αρχή μιας φιλίας.
 


message_bravery_photo02.gif
Jungle Emperor Leo

"Έλα! Ας αρχίσουμε!"

Βάζοντας τη ζωή κάποιου στο όριο για κάποιον άλλον
 

Είναι πραγματικά δύσκολο να απαντήσουμε ικανοποιητικά στο ερώτημα του τι είναι "ζωή". Αλλά νομίζω ότι είναι ύψιστης σημασίας για μεταδώσουμε στα παιδιά μας το γεγονός ότι ο καθένας πρέπει να πεθάνει, ότι αυτή η ζωή μας είναι περιορισμένη, ότι πρέπει να ζούμε όσο πιο πλήρως μπορούμε και να μην παραβιάζουμε τις ζωές των άλλων.
Απο το "Life: Why we can keep breathing even as we eat," Froebel-kan Co., Ltd.

Για την προστατέψουμε αυτούς που αγαπάμε, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη και το μεγαλύτερο απ 'τους εχθρούς: αυτή η έννοια εμφανίζεται σε ένα μεγάλο αριθμό από ιστορίες ηρώων και ηρωίδων. Και κάπου κατά μήκος της γραμμής, περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να πιστεύουν ότι αυτό είναι κάτι που μόνο οι ήρωες τολμούν να κάνουν. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από εμάς ζει μέρα με την ημέρα αγαπώντας και προστατεύοντας μας. Ο «ήρωας» της ιστορίας πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, στο να προβάλει την κατανόηση της σημασίας της αγάπης για ένα άλλο πρόσωπο εκτός από τον εαυτό του. Και η ιδέα της «αγάπης» σημαίνει να υπολογίζεις τη ζωή κάποιου άλλου τόσο πολύτιμη όσο τη δική σου. Η «Αγάπη» είναι ίση με την έννοια του "εαυτού": αυτό είναι, το αίσθημα ότι κάποιος άλλος είναι ίσης σημασία για σένα. Αν μπορούμε να αισθανθούμε πραγματικά αυτό, τότε δεν είναι τόσο αδιανόητο πράγμα να μπορούμε να βάλουμε τη ζωή μας στο όριο για κάποιον άλλον.

 


message_bravery_photo03.gif

Astro Boy: Astro Boy Returns

Στο όνομα της αγάπης...

 

 



Να προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε τη συνειδητοποίηση της ιερότητας της ζωής στα παιδιά μας μέσω της πληροφόρησης: ίσως αυτή να είναι η πιο σημαντική στάση που εμείς οι ενήλικες μπορούμε να πάρουμε ως απάντηση στην "προώθηση της πληροφοριοποίησης" που η κοινωνία μας βιώνει σήμερα.

 

 

Απο το "Save Our Mother Earth"

Δεδομένου ότι ο Astro Boy είναι ένα ρομπότ, δεν γνωρίζει φόβο, και αυτός είναι ο λόγος αυτός είναι σε θέση να πετάξει στον ήλιο και έτσι να θυσιάσει τον εαυτό του. Αλλά δεν χρειάζεται να είστε ρομπότ για να το κάνετε αυτό: υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε αυτή τη γη που είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν για το καλό πολλών ανθρώπων. Κοιτώντας μέσα στα χρονικά της ιστορίας, μπορούμε να βρούμε απεικονίσεις ενός τεράστιου αριθμού τέτοιων μεγάλων ανδρών και αγίών. Σε αντίθεση με τον Astro Boy, δεν είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν φόβο. Αλλά όπως ο Astro Boy, ήταν πλήρως ενήμεροι για ένα πράγμα, και αυτό ήταν η αγάπη. Παρόλο που μπορεί να υπάρξει θάρρος που δεν προέρχεται στην πραγματικότητα από αγάπη, και αυτό είναι μάλλον απλή απερισκεψία.




Διακρίσεις



message_dis_photo01.gif
The Phoenix: Chapter of Dawn

''Είμαστε θαμμένοι ζωντανοί. Το παιδί μας και αυτά τα κτήνη είμαστε όλοι θαμμένοι ζωντανοί"

Τα ανθρώπινα όντα είναι απλά ένα από τα είδη ζώων πάνω σε αυτή τη γη
 

Θα ήθελα να πω ότι οι άνθρωποι και οι άλλες μορφές ζωής είναι τελείως ίσες ως έμβια όντα˙ Η ερμηνεία μου της ύπαρξης του ανθρώπου είναι ότι αυτός αντιπροσωπεύει μόνο ένα μέρος του συνόλου της κοινότητας των όντων που έχουν συγκεντρωθεί από τη μοίρα.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Το σκηνικό είναι ένα ανθρώπινο ζευγάρι παγιδεύμένο σε μια σπηλιά με μια ολόκληρη ομάδα απο ζώα. Κάτω απο αυτές τις ακραίες συνθήκες, είναι μόνο οι άνθρωποι που φτάνουν στο σημείο να σκοτώσουν άλλα ζώα για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Αντίθετα, όλα τα άλλα ζώα αρχίζουν να συνεργάζονται μεταξύ τους για να επιβιώσουν. Οι μόνοι που έχουν μια πραγματική κατανόηση αυτής της βασικής ισότητας μπορεί πράγματι να είναι τα ζώα, και όχι ο άνθρωπος που, ως αυτοαποκαλούμενος άρχοντας της δημιουργίας, κοιτάζει αφ'υψηλού όλα τα άλλα θηρία ως κατώτερα.

 


message_dis_photo02.gif
Astro Boy


''Σας παρακαλώ! Μην μου το κάνετε αυτό."

Το Astro Boy είναι απλώς ένα ρομπότ!
 

Δεν είναι καιρός για τα ανθρώπινα όντα να κάνουν διακρίσεις μεταξύ τους. Παρόλα αυτά, είναι εξαιρετικά δύσκολο απλά να διαγράψουμε την πραγματικότητα των διακρίσεων που έχει δημιουργηθεί κατά την πολύχρονη ιστορία μας. Προς το παρόν όμως, ίσως δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά να δοκιμάσουμε ένα βήμα τη φορά.

 

 

 

Απο το "Save Our Mother Earth"

Ο Astro Boy παλεύει πάντα για την ευημερία των ανθρώπων, αλλά όποτε υπάρχει ένα πρόβλημα οι άνθρωποι πάντα λένε πράγματα όπως, "Θα έπρεπε να γνωρίζαμε ότι δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε ένα ρομπότ." Εδώ, οι άνθρωποι εμφανίζουν καθαρά τις διακρίσεις που τρέφουν εναντίον «ξένων». Ακόμη και μεταξύ μας, έχουμε σκέψεις όπως, "Ω, έχει ένα διαφορετικό είδος ανατροφής από μένα," ή "Στην τελική, είναι ένας ξένος." Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν πληγώνετε τα συναισθήματα του οποιουδήποτε, όπως του Astro Boy εδώ; Μπορείτε να κάνετε διακρίσεις με βάση την ηλικία, αν έχετε σκέψεις όπως, "Δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε ενήλικες," ή "ποτέ δεν ξέρεις τα παιδιά στις μέρες μας τι θα κάνουν." Και είναι επίσης ένα είδος διάκρισης, αν αρνηθείτε να γίνετε φίλοι με κάποιους μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν το "πρόσφατο" παιχνίδι. Αυτές οι πράξεις διακρίσεων που λαμβάνουν χώρα γύρω σας μπορούν να γίνουν οι σπόροι των πολέμων που απορρέουν από τις διακρίσεις με βάση τη «φυλή» ή τη «θρησκεία», που εξακολουθούν να συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο σήμερα.




message_dis_photo03.gif
General Onimaru

Το αληθινό πρόσωπο του δαίμονα...
 

"Οι άνθρωποι αποφασίζουν για την δική τους μοίρα, και είναι οι άνθρωποι οι οποίοι υφίστανται το δικό τους πόνο, ανεξάρτητα από τον φυσικό κόσμο."

 

Αλλά οι άνθρωποι είναι όλοι το ίδιο στο ότι θα υποφέρουμε όλοι στη βροχή, στις καταιγίδες και στον ήλιο. Αν ο κόσμος ήταν να έρθει στο τέλος, όλοι θα έπρεπε να πεθάνουν.''
Απο το "Buddha"

"Έχουμε συλλάβει έναν τρομακτικό δαίμονα!" Φωνάζουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ακτινοβολώντας με θρίαμβο καθώς συνοδεύουν τους αιχμαλώτους τους. Αλλά ο "δαίμονας" είναι στην πραγματικότητα ένας Ρώσσος ναυαγός. Μυώδης και με σγουρά ξανθά μαλλιά και κοκκινωπό δέρμα, η εικόνα που έχουν οι λαοί για τον "δαίμονα" μπορεί να βασίζεται στην εμφάνιση αυτού του είδους των ξένων. Οι μύθοι των ''Tengu'', ενός ξωτικού με κοκκινωπό πρόσωπο και μακριά μύτη, και άλλοι, μπορεί να ξεκίνησαν με το χαμένους ξένους που έφτιαχναν τα σπίτια τους στα βουνά, μακριά από ανθρώπινους οικισμούς. Υπήρχε βέβαια μια περίοδος στην Ιαπωνία, όπου οι άνθρωποι είχαν τέτοιες προκαταλήψεις, που έβλεπαν τους ξένους, αν και ήταν άνθρωποι σαν κι εμάς, ως "διαβόλους" ή "καλικάντζαρους" ή "τέρατα". Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι οι ιάπωνες της εποχής δεν είχαν απολύτως καμία πληροφορία για τη ζωή στο εξωτερικό. Αλλά η ιστορία είναι διαφορετική τώρα: όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές φυλές ανθρώπων που ζουν σε όλο τον κόσμο,όμως οι φυλετικές διακρίσεις υπάρχουν ακόμα μαζί μας. Αν η διάκριση, είναι κάτι λυπηρό, ακόμη και χωρίς την κατάλληλη πληροφόρηση, δεν είναι ακόμη χειρότερο τώρα, με όλη τη γνώση που έχουμε στα χέρια μας;


 

Γονείς και παιδί



message_family_photo01.gif
Mako, Rumi, and Chii

''Έφτιαξα το σπίτι ενός σατανά''

Είναι ο σύντομος δρόμος πάντα ο καλύτερος τρόπος;
 

Υπάρχει κάτι λάθος με την κοινωνία μας που δεν μας επιτρέπει ποτέ να πάρουμε το μακρύ δρόμο για το σπίτι, ή να απολαύσουμε λίγο χάζολόγημα. Ακραίος εξορθολογισμός και η μεγάλη σημασία που δίδεται στην παραγωγικότητα χρησιμεύει μόνο για να δημιουργήσει μια θλιβερή και άθλια κοινωνία, επειδή καθιστάται αδύνατο να αναθραφούν παιδιά που να είναι καινοτόμα και να έχουν μια φρέσκια ματιά για τον κόσμο.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Οι γονείς μπορεί να νομίζουν ότι θέλουν τα παιδιά τους να εξελιχθούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο, αλλά τα παιδιά μπορεί να προδώσουν τις προσδοκίες των γονιών τους, ακολουθώντας τα δικά τους μονοπάτια. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να θλίβονται με αυτό, αλλά στην πραγματικότητα το γεγονός ότι ένα παιδί έχει βρει τη δική του πορεία είναι πραγματικά κάτι για να είστε ευτυχείς. Ακόμη και αν αυτό το μονοπάτι συμβαίνει να είναι πιο κοπιαστικό ή πιο επικίνδυνο από αυτο που είχαν επιδιώξει οι γονείς, είναι καλύτερο να δώσουμε την υποστήριξή μας ούτως ή άλλως, και όχι να προσπαθήσουμε να επηρεάσουμε τα παιδιά σε κάτι που δεν επιθυμούν να κάνουν. Αυτό που οι γονείς μπορούν να διδάξουν τα παιδιά τους είναι ότι υπάρχουν πολλοί δρόμοι που οδηγούν στην ευτυχία, και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι ν 'αφήσουν τα παιδιά ξέρουν ότι πρέπει να χαράξουν τις δικές τους πορέιες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον εαυτό τους.

 


message_family_photo02.gif
Jungle Emperor Leo

Tα δώρα τα οποία οι γονείς μπορούν να αφήσουν στα παιδιά τους
 

Να προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε τη συνειδητοποίηση της ιερότητας της ζωής στα παιδιά μας μέσω της πληροφόρησης: ίσως αυτή να είναι η πιο σημαντική στάση που εμείς οι ενήλικες μπορούμε να πάρουμε ως απάντηση στην "προώθηση της πληροφοριοποίησης" που η κοινωνία μας βιώνει σήμερα.
Απο το "Save Our Mother Earth"

O Leo βρίσκεται αντιμέτωπος με το θάνατο του πατέρα του, που ήταν αφάνταστα σοκαριστικός και οδυνηρός γι 'αυτόν. Αλλά ο θάνατος αποτελεί επίσης το «πέρασμα της σκυτάλης" από το γονέα στο παιδί, που συμβολίζει το πέρασμα της ευθύνης. Η ζωή συνεχώς περνάει μέσω του μηχανισμού της γενετικής από τη μια γενιά στην άλλη, και συνεπώς, η ζωή διαιωνίζεται όσο η γενετική γραμμή συνεχίζεται. Βλέποντας το θάνατο ενός γονέα μπορεί να σημαίνει, επίσης, το "ξύπνημα" της γενετικής γραμμής του γονέα, ή ακόμα και την ίδια τη ζωή του γονέα, στο παιδί. Έχουμε την "σκυτάλη της ευθύνης" για να ζήσουμε και να συνεχίσουμε να κληροδοτούμε τη ζωή στις γενιές που μας ακολουθούν. Ακριβώς όπως ο Leo, έχετε λάβει τη "σκυτάλη της ζωής και της ευθύνης», και γι 'αυτό είστε εδώ, ζωντανοί σήμερα.
 



message_family_photo03.gif
Lion Books: Mother River

Ακόμα κι αν πρέπει να πεθάνω, η επιθυμία μου είναι να ζήσεις.
 

Θα ήθελα να τονίσω τη σημασία του να αναθρέφουμε τα παιδιά μας ωστε να είναι σε θέση να σκεφτούν σοβαρά για το τι σημαίνει πραγματικά να χρησιμοποιούν τη νεανική τους δύναμή, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, να ζουν τη ζωή στο έπακρο, καθώς επίσης και για την αληθινή έννοια της ευτυχίας στη ζωή. Και ελπίζω ότι όχι μόνο τα παιδιά αλλά και όλοι οι νέοι άνθρωποι θα σκέφτονται αυτά τα πράγματα.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Πότε άρχισε να συμβαίνει όλο αυτό, οι γονείς να σκοτώνουν τα παιδιά τους, και τα παιδιά να σκοτώνουν τους γονείς τους; Φαίνεται ακούμε ειδήσεις όπως αυτή κάθε μήνα, και έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε ότι ίσως μερικοί άνθρωποι που πραγματικά δεν πρέπει να είναι οι γονείς έχουν παιδιά ούτως ή άλλως.
Αλλά στην πραγματικότητα δεν πιστεύω ότι υπάρχει πραγματικά κάποιος που δεν πρέπει να είναι γονέας. Αν υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα όπως "άδεια" για να έχεις παιδιά, τότε ο καθένας μας έχει από τη στιγμή που γεννιόμαστε, και λέγεται "αγάπη". Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το δώρο της ζωής χωρίς αγάπη: μπορούμε να πούμε ότι η ζωή είναι η ίδια η αγάπη. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι σήμερα πολλοί γονείς έχουν επικεντρωθεί πάρα πολύ στην ανατροφή του είδους των παιδιών που θέλουν, ένός παιδιού που θα είναι καλό γι 'αυτούς.
Πριν προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε την ευθύνη γιατί τα παιδιά μας γιατί δεν συμπεριφέρονται σωστά σε κάτι άλλο, ίσως θα ήταν καλύτερα να προσπαθήσουμε και να μεταδώσουμε στα παιδιά μας την ιδέα του τι είναι πραγματικά καλό, τι χρειάζεται να προστατέψουμε, και ούτω καθεξής. Η μητέρα σε αυτή την εικόνα λέει κάτι όχι με λόγια, αλλά με τις ενέργειές της, και αυτό είναι ότι θέλει να προστατεύσει τη ζωή του παιδιού της, ακόμη και με το κόστος της δικής της.


 

Ιατρική



message_medicine_photo01.gif
Black Jack

''Δεν νομίζεις ότι είναι αναιδές για τον άνθρωπο να θέλει να έχει τον έλεγχο στη ζωή και στο θάνατο; "

Είναι πάντα το σωστό να σώζεις ζωές;
 

Ξανά και ξανά στο μυαλό του, ο Black Jack συνεχίζει να εξετάζει το ερώτημα του τι στα αλήθεια ειναι η Ιατρικη, και τι σημαίνει ανθρώπινη ευτυχία.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Υπάρχει ένας σκοπός στη ζωή όλων μας, και όταν ο σκοπός αυτός έχει εκπληρωθεί, πρέπει να περάσουμε στην άλλη πλευρά που είναι ο θάνατος.Ο Black Jack, καθώς μάχεται για να κρατήσει αυτούς που πεθαίνουν σε αυτόν τον κόσμο, ίσως μόνο ενεργώντας για την ίδια του την υπερηφάνεια. Παρόλο που τα έμβια όντα νομίζουν πως υπάρχει φυσικά περισσότερη ευτυχία στο να παραμείνουν ζωντανά, το πνεύμα μπορεί να έχει μια διαφορετική άποψη.
Πάντα δουλεύοντας στα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου, ο Black Jack ξέρει πολύ καλά τους περιορισμούς της ιατρικής: ότι δεν μπορεί να εισχωρήσει στον κόσμο του πνεύματος. Επειδή ο Black Jack έχει επίγνωση αυτού του γεγονότος, αυτό είναι η πηγή του του δίλημματος που έχει να αντιμετωπίζει κάθε μέρα.


 

message_medicine_photo02.gif

Buddha

Η ευχή μου είναι να σε σώσω
 

Ελπίζω ότι ο κόσμος της ιατρικής δεν θα ξεχάσει ποτέ τα σημαντικά πράγματα. Τα ανθρώπινα όντα είναι ένα είδος ζώου που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς υπερηφάνεια σε αυτά που κάνουν.

 

 

 

 

 

 

 

Απο το "Save Our Mother Earth"

Εδώ, ο Βούδας προσπαθεί να βοηθήσει μια γυναίκα που έχει αναπτύξει εξανθύματα σε όλο της το σώμα ρουφώντας το πύον. Αυτό το είδος αληθινής επιθυμίας να σώζουμε ανθρώπους, άσχετα με το τι πρέπει να γίνει, είναι ίσως η σημαντικότερη έννοια που τα άτομα τα οποία εμπλέκονται στον τομέα της ιατρικής πρέπει πάντα να διατηρούν. Έχουμε χάσει τη βασική επιθυμία να σώζουμε ζωές και να βοηθάμε τους άλλους. Αντ 'αυτού, αυτές τις μέρες οι γιατροί παρέχουν στους ασθενείς υπερβολική ποσότητα φαρμάκων, προκειμένου να βγάλουν κέρδος, και τα νοσοκομεία διώχνουν ασθενοφόρα, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν κενά κρεβάτια: αυτή είναι η κατάσταση της σύγχρονης ιατρικής. Αυτή η εικόνα του Βούδα απεικονίζει μια βασική έννοια της ιατρικής: ότι πρέπει να μπορούμε να τα δίνουμε όλα για να σώσουμε την απειλούμενη ζωή που βρίσκεται μπροστά μας.




message_medicine_photo03.gif
Ode to Kirihito

Παρακαλώ ποτέ μην ξεχνάτε ότι είμαι επίσης άνθρωπος
 

Ο ιατρικός κόσμος δεν μπορεί κάν να είναι η σκηνή ενός δράματος, αν αφαιρέσουμε τις έννοιες της "εξουσίας" και "καριέρας". Αυτό δείχνει πόσο συντηρητικες είναι οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων σε αυτόν τον τομέα.
Απο ένα σχόλιο στο "Ode to Kirihito"

Η θλιβερή αλήθεια των ημερών μας είναι ότι πολλοί γιατροί βάζουν τους ασθενείς τους σε δεύτερη μοίρα, για να αποκτήσουν τιμές και διακρίσεις στο επάγγελμά τους. Φαίνεται να είναι στην επικαιρότητα σχεδόν κάθε μέρα για το πώς οι γιατροί παραμελούν να ακολουθήσουν τις σωστές διαδικασίες για τον καθορισμό του εγκεφαλικού θανάτου, έτσι ώστε να μπορούν να αποκτήσουν κακή φήμη για τις μεταμοσχεύσεις, ή πώς θα καλύψουν προφανείς περιπτώσεις ιατρικής αμέλειας για να προστατέψουν τη φήμη τους. Οι γιατροί συχνά είναι ένοχοι για την άγνοια των αναγκών των ανθρώπων, όλα αυτά στο όνομα της υπερηφάνειας. Επειδή ο Osamu Tezuka ήταν ο ίδιος ο γιατρός, τα έργα του επισημαίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα της απολυταρχικότητας μεταξύ των γιατρών.


 

Ζώα



message_animal_photo01.gif
The twin Knight

"Ω, τι να σου συμβαίνει, θα πρέπει να σου λείπουν ο μπαμπάς και η μαμά σου.''

Βοηθώντας ένα εγκαταλελειμμενο παιδί.
 

Μπορεί πράγματι να έχουμε πάρει το λάθος δρόμο, αλλά όταν σκεφτόμαστε όλα αυτά τα αθώα παιδιά, πραγματικά δεν είναι επιλογή να παραιτηθούμε απλά σχετικα με μέλλον του κόσμου.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Η ανθρώπινη φυλή έχει διαπράξει πολλά εγκλήματα, και τα ελάφια του κόσμου γνωρίζουν τα πάντα για αυτό. Όμως, ένα ελάφι δεν θα αφήσει ένα ανθρώπινο μωρό που εγκαταλείφθηκε στο δάσος να τα βγάλει πέρα μόνο του. Και έτσι, εδώ η ελαφίνα παρακαλάει τα πνεύματα να την μεταμορφώσουν σε άνθρωπο, μόνο και μόνο για χάρη του μωρού. Αυτή η σκηνή δείχνει τη μεγάλη καλοσύνη που επικρατεί στη φύση. Τα ζώα θα θυσιαστούν για χάρη των ανθρώπων οι οπίοι τους προκαλόυν πρόβλημα. Ίσως εμείς οι άνθρωποι, που έχουμε προκαλέσει τόσο πολύ όλεθρο στον κόσμο, προσπαθώντας να διαμορφώσουμε το δικό μας συμφέρον, να προστατευόμαστε από την αρχή της ιστορίας μας από τα ανιδιοτελή ζώα του κόσμου μας. Για την ακρίβεια, βρίσκουμε συνεχώς προστάτιδες θεότητες που παριστάνονται ως ζώα στα ερείπια των αρχαίων πολιτισμών. Γιατί εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε με τη σειρά μας να προστατεύουμε ανιδιοτελώς τον κόσμο των ζώων;

 


message_animal_photo02.gif
Yamanashi

Ο Τροχός της Ζωής
 

Να προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε τη συνειδητοποίηση της ιερότητας της ζωής στα παιδιά μας μέσω της πληροφόρησης: ίσως αυτή να είναι η πιο σημαντική στάση που εμείς οι ενήλικες μπορούμε να πάρουμε ως απάντηση στην "προώθηση της πληροφοριοποίησης" που η κοινωνία μας βιώνει σήμερα.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Κάθε ζωντανός οργανισμός είναι μέρος ενός μεγάλου κύκλου της ζωής. Προκειμένου για ένα είδος να ζήσει και να ευημερήσει, ένα άλλο είναι προορισμένο να γίνει τροφή του.Τα ψάρια γίνονται η τροφή των πτηνών, η οποία θα φαγωθούν από ακόμα μεγαλύτερα πουλιά. Τα πτώματα των πουλιών τότε καταναλώνονται από τα ζώα, των οποίων λείψανα αποσυντίθενται με τη σειρά τους να γίνουν η τροφή των εντόμων. Το εύφορο έδαφος γεννάει λουλούδια, και ούτω καθεξής...
Μόνο οι άνθρωποι δεν είναι μέρος αυτής της αλυσίδας του να φας και να φαγωθείς. Από την άλλη πλευρά, μόνο οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν τη σημασία αυτού του «κύκλου ζωής», και να πασχίσουν να προστατεύσουν το οικοσύστημα όσο καλύτερα μπορούν.

 


message_animal_photo03.gif
Metamorphose I: Resurrection of Zamsa

Ένας βάρβαρος εχθρός
 

Οι άνθρωποι ίσα που είναι μια νέα μορφή ύπαρξης στην ιστορία της γης Ωστόσο, σήμερα θεωρούμε τους εαυτούς μας άρχοντες της δημιουργίας, νομίζοντας ότι όλα είναι δικά μας, και συνεχίζουμε να σπέρνουμε τον όλεθρο στο φυσικό κόσμο με όποιο τρόπο θέλουμε, και να σκοτώνουμε μαζικά τα ζώα. Έχουμε φθάσει στο σημείο όπου πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά για το τι είναι πραγματικά σημαντικό και τι είναι πραγματικά αναγκαίο: έχουμε φτάσει στην τελευταία μας ευκαιρία.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα που είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς: ενώ υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν να σώσουν τις φάλαινες και τα δελφίνια, υπάρχουν άλλοι οι οποίοι απολαμβάνουν το κυνήγι μόνο για τον αθλητισμό. Οι άνθρωποι κατέχουν έτσι τη μοναδική δυνατότητα να εμφανίζουν μεγάλη σκληρότητα καθώς και μεγάλη ευγένεια την ίδια στιγμή.
Εξαιτίας αυτής της ικανότητας, οι δράσεις του ανθρώπου έχουν οδηγήσει επίσης ένα μεγάλο αριθμό ζώων σε εξαφάνιση. Ο καταπατητής ανθρώπινος πολιτισμός προκαλεί περιβαλλοντική ζημιά που έχει ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση εκατοντάδων ειδών κάθε χρόνο. Πρέπει να είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή για μας να περάσουμε από το να είμαστε ένας τρομερός εχθρός των πλασμάτων της γης, και αντ 'αυτού να γίνουμε ένας αξιόπιστος σύμμαχος. Δε συμφωνείτε;

 

Καταστροφή



message_ruin_photo01.gif
Under the Air

Αέρας τόσο δύσκολος να αναπνευσθεί...
 

Η πρόοδος των φυσικών επιστημών προοριζόταν αρχικά για να φέρει την ευτυχία στους ανθρώπους. Αλλά αντιθέτως, έχει γίνει μία κακή δύναμη, προκαλώντας τίποτα άλλο παρα πόνο στη γη. Το πρόβλημα μπορεί δύσκολα να αρχίσει να θιγεται απο τα Manga μου, που μερικοί άνθρωποι κάποτε γελοιοποιησαν και τους κόλλησαν την ετικέτα ''παράλογα''.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Ένα μέλλον, όπου τα παιδιά δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να ζουν σε ένα τεχνητό, κλειστό κόσμο.. .αυτό δεν είναι απλώς μια θλιβερή "προσποιητή ιστορία'': στις μέρες μας, στην πραγματικότητα περιέχει ένα στοιχείο αλήθειας. Συνεχίζουμε να προκαλούμε υποβάθμιση του περιβάλλοντος, να χρησιμοποιούμε επικίνδυνα πρόσθετικά στα τρόφιμά μας, και να πραγματοποιούμε δοκιμές πυρηνικών όπλων σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αν συνεχίσουμε έτσι, ο κόσμος τείνει να βουλιάξει ''κάτω από το βρώμικο αέρα..."


 


message_ruin_photo02.gif
Adolf

Η σκοτεινή πλευρά της καρδιάς
 

Ο άνθρωπος είναι ένα πραγματικά άσχημο πλάσμα: είναι κτηνώδης, λέει ψέματα, είναι ζηλιάρης, δεν έχει πίστη στους άλλους, προδίδει, του αρέσει να αναδεικνύεται, και ακομη σκοτώνει το ίδιο του το είδος του. Αλλά ακόμα και παρ 'όλα αυτά, η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και αγαπητή. Όλη η ζωή είναι πολύτιμη.

 

Απο το "Save Our Mother Earth''

Σε ένα μεγάλο αριθμό ταινιών, κινουμένων σχεδίων, και Manga, ο Χίτλερ απεικονίζεται ως ένα σύμβολο σφαγών μεγάλης κλίμακας, φυλετικών διακρίσεων, και κατακτήσεων. Όμως ο Χίτλερ δεν ήταν ένας μοναδικός δαίμονας: στην πραγματικότητα, το σκοτάδι που εκπροσωπείται από τον "Χίτλερ" υπάρχει στις καρδιές όλων μας. Μόλις αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι δικές μας πεποιθήσεις ή επιθυμίες μας υπερισχύουν των ζωών των άλλων ανθρώπων, μπορεί να είναι η αφύπνιση του "Χίτλερ" μέσα μας. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε πρόσωπο με πρόσωπο, τον ''εσωτερικό μας Χίτλερ", χωρίς να φεύγουμε μακριά, και να το ξεπερνάμε. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πραγματικά πλούσια, ειρηνική κοινωνία.




message_ruin_photo03.gif
Birdman Anthology

"Ο κόσμος μας είναι μια επιθυμία, ένα ψέμα, βία, και μια στροβιλίζόμενη ανήμπορη άρρωστη κόλαση. Ακόμα και εγώ ζω σε μια δοκιμασία εξέτασης, μια κυκλοφοριακή κόλαση, και ρύπανση κάθε μέρα. Ο υπηρέτης θέλει να έρθει και να αναζητήσει την ευτυχία."

Αν όλα τα έμβια όντα ενεργούσαν όπως οι άνθρωποι...
 

Εάν τα πουλιά ήταν να μιμηθούν τους ανθρώπους, να γίνουν ''άνθρωποι πουλιά," ο κόσμος θα ήταν μάρτυρας της μίας καταστροφής μετά την άλλη.

Απο το "Birdman Anthology"

Γιατί θα οδεύαμε μόνο προς την καταστροφή, αν τα άλλα ζώα ήταν να μιμηθούν τους ανθρώπους; Επειδή οι άνθρωποι είναι το είδος των όντων που προσπαθεί να ελέγξει όλη τη ζώική και φυτική ζωή, και μάλιστα τη ίδια τη Γη, σαν να μας ανήκουν όλα. Όταν προσπαθούμε να ελέγξουμε τους άλλους, εκείνοι που είναι καταπιεσμένοι θα γίνουν λυπημένοι και θυμωμένοι. Το είδος του συστήματος που παράγει αναπόφευκτα θλίψη, θυμό, απελπισία και είναι καταδικασμένο να αποτύχει σύντομα. Αυτός είναι ο τρόπος που ο Osamu Tezuka έβλεπε την σημερινή μας κοινωνία.


 

Θρησκέια



message_religion_photo01.gif
The Phoenix: Chapter of Yamato

Η μελωδία των θεών
 

Η όμορφη σαν γυαλί γη μας, τόσο εύκολα κομματιάζεται, επιπλέει στη μοναξιά του αχανούς σύμπαντος. Ενάντια στην ατέλειωτη μαυρίλα του βάθους του σύμπαντος, πόσο όμορφος αυτός ο πλανήτης του νερού είναι: ίσως να αντιπροσωπεύει τον κόσμο του ίδιου του μυστικισμού. Αν μια φορά μόνο μπορούσαμε να δούμε αυτο το τεράστιο σύμπαν, μπορεί να μήν θέλαμε να βλάψουμε ποτέ ξανα τον πολύτιμο αέρα μας, το νερό, το πράσινο, ή τους ωκεανούς μας.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Η μουσική μπορούμε να πούμε ότι είναι δόνηση, και υπάρχει μια θεωρία ότι ολόκληρο το σύμπαν δημιουργήθηκε από το αντίκτυπο του big bang και τις δονήσεις που προέκυψαν. Ως εκ τούτου, μπορεί η μουσική να αποτελεί τμήμα της προέλευσης του σύμπαντος, η οποία λέγεται οτι συντονιζεται με τη δόνηση των πιο βασικών σωματιδίων στο εσωτερικό των ατόμων που περιλαμβάνουν όλα τα υλικά φαινόμενα. Αυτή η σκηνή δείχνει το Φοίνικα, ο οποίος ζει σε αρμονία με τις δόνησεις, που θεσπίζονται με τη μουσική. Ο λόγος που ο άνθρωπος είναι σε θέση να επεκτείνει την καρδιά του απείρως -και να νιώσει την ομορφιά του σύμπαντος με την καρδιά του- μέσα από τη μουσική μπορεί να είναι το ότι αναπνέουμε την ίδια "μουσική" που παίζεται στα μόρια μέσα στα κύτταρά μας. Αυτή η εικόνα δείχνει πώς η ίδια η μουσική μπορεί να είναι το πιο κοντινό πράγμα στη φωνή των θεών.


 

message_religion_photo02.gif
Lunatic Japan

Ερωτήσεις δύσκολες να απαντηθούν.
 

Ίσως η ανθρωπότητα να έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος στην κατεύθυνση του «προόδου». Θα μπορούσε να ήταν καλύτερα αν είχαμε παραμείνει "αδαή" θηρία: μπορεί να είχαμε τη δυνατότητα να ζουμε και να πεθαίνουμε πιο εύκολα, και η γη μπορεί να μην είχε ωθηθεί στα όρια.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Τι πραγματικά σημαίνει το να ζείς και να πεθαίνεις, και πού πάμε μετά τον θάνατο; Ίσως οι απαντήσεις βρίσκονται στη θρησκεία. Υπάρχουν πολλές απαντήσεις: Μερικοί λένε ότι θα πάμε στον παράδεισο, άλλοι λένε θα μετενσαρκωθούμε σε άλλες μορφές ζωής. Πράγματι, υπάρχει ένταση ανάμεσα στις θρησκείες για το ποιά είναι σωστή, και η σκοτεινή σκιά που οι τραγικοί θρησκευτικοί πόλεμοι έχουν ρίξει στην ανθρώπινη ιστορία παραμένει μαζί μας σήμερα.
Τα θύματα τέτοιων πολέμων, γνωρίζουν καλύτερα την απάντηση στο ερώτημα για το πού πάμε όταν πεθάνουμε...


 

message_religion_photo03.gif
The Phoenix: Chapter of the Sun

Το μάτι των θεών
 

Η θρησκεία και η πίστη είναι έννοιες που δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο, και όλες είναι σωστές. Πώς μπορούμε να σταματήσουμε τις μάχες, όταν όλες οι πλευρές έχουν δίκιο;

Απο διάλογο του Φοίνικα "The Phoenix: Chapter of the Sun"

Όλες οι θρησκείες υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια δύναμη που υπερβαίνει τα όρια της ανθρώπινης σοφίας. Η δύναμη αυτή μπορεί να είναι «ο Θεός», ή «ο Βούδας», ή, μερικοί άνθρωποι λένε, ακόμα και «εξωγήινοι» από το διάστημα. Και από την αρχαιότητα, τόσο σε ανατολή οσο και δύση, η δύναμη αυτή έχει απεικονιστεί ως "το μάτι." Θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε γιατί το μάτι έχει ληφθεί ως τέτοιο σύμβολο, και θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι αυτό είναι επειδή ο Θεός μας κοιτάζει απο πάνω, έτοιμος να μας τιμωρήσει όταν κάνουμε κάτι λάθος. Αλλά αν σκεφτούμε πιο βαθιά περι αυτού, αντιλαμβανόμαστε ότι εμείς οι ίδιοι κρίνουμε πάντα τις ενέργειές μας: οι άνθρωποι ψάχνουν συνεχώς σκληρά για τον εαυτό τους. Ίσως οι θεοί δεν υπάρχουν πουθενά


 

Όνειρα

message_dream_photo01.gif

The Phoenix: Chapter of Ho-o

Τα όνειρα υπερβαίνουν το χώρο και το χρόνο.
 

Αν μπορούσαμε να γνωρίσουμε τη θέα από το σύμπαν, τότε ίσως μάλιστα να υπάρξει δυνατότητα για τη δύναμη της φαντασίας μας να υπερβεί την ταχύτητα του φωτός, φθάνοντας σε ένα αστέρι εκατοντάδων χιλιάδων ετών φωτός σε μια στιγμή μόνο.Η φαντασία μας μπορεί να είναι η πιό λαμπρή απο όλες της ενέργειες που οι άνθρωποι έχουν ποτέ αποκτήσει.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Ένας άνδρας κοιμάται μπροστά από έναν πίνακα ζωγραφικής, και ονειρεύεται τα αιώνια ταξίδια των ζωντανών όντων. Μερικοί λένε ότι το πνεύμα του ανθρώπου απελευθερώνεται από το σώμα κατά τη διάρκεια των ονείρων. Το πνεύμα, που πετάει ελεύθερο στα όνειρά μας, φτάνει σίγουρα στο σύμπαν. Ταξιδεύοντας στην άκρη του απείρου, ίσως προσπαθεί να φέρει πίσω όλη τη σοφία που χρειαζόμαστε για αυτή τη ζωή. Αν το σκεφτούμε αυτό, η πράξη του ύπνου την νύχτα φαίνεται σαν την αρχή μιας συναρπαστικής περιπέτειας, έτσι δεν είναι;

 


message_dream_photo02.gif
Gachaboi's record of one generation

Τα όνειρά μας είναι ατέλειωτα, όπως τα αστέρια.
 

Τα παιδιά φωνάζουν για βοήθεια, σε έναν κόσμο όπου πληγώνουν τους εαυτούς τους καθώς και τους άλλους. Εμείς οι ενήλικες πρέπει να εξασκήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ικανότητές μας, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν πραγματικά να έχουν μεγάλα όνειρα, προκειμένου να μπορούν να σταθούν σταθερά στο έδαφος, έτοιμα να απογειωθούν για οπουδήποτε θέλουν να πάνε.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Γιατί τα σημερινά παιδιά δεν έχουν την ψυχική ικανοποίηση;
Ρίξτε μια ματιά σε αυτή την εικόνα σκεπτόμενοι σχετικά με αυτό το θέμα. Ο Osamu Tezuka περπατά μαζί με τους χαρακτήρες του, με τα όνειρα που δημιούργησε και διασκεδάζει μαζί τους. Ίσως είναι η έλλειψη αυτού του είδους του ονείρου το πρόβλημα με τα παιδιά σήμερα. Όσο οι άνθρωποι κρατούν τα όνειρα στις καρδιές τους, δεν είναι πιθανό να αισθανθούν απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι. Ο Osamu Tezuka έφερε πολλά όνειρα στη ζωή, αλλά κάθε παιδί έχει εξίσου πολλά, αν όχι περισσότερα, όνειρά στην καρδιά τού ή της. Και αυτά τα όνειρα είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο.


 

message_dream_photo03.gif
Jungle Emperor Leo

Η Συμφωνική Γαία
 

Θα ήθελα να πω ότι οι άνθρωποι και οι άλλες μορφές ζωής είναι τελείως ίσες ως έμβια όντα˙ Η ερμηνεία μου της ύπαρξης του ανθρώπου είναι ότι αυτός αντιπροσωπεύει μόνο ένα μέρος του συνόλου της κοινότητας των όντων που έχουν συγκεντρωθεί από τη μοίρα.
Απο το "Save Our Mother Earth"

Εδώ, βλέπουμε όλα τα είδη των ζώων, σαρκοφάγα και φυτοφάγα, συγκεντρωμένα για να τραγουδήσουν ένα τραγούδι σε αρμονία. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα όνειρο του Osamu Tezuka ότι όλα τα ζωντανά πλάσματα συνυπάρχουν μαζί, ο ιδανικός κόσμος που συνεχώς απεικονίζεται στο έργο του "Jungle Emperor Leo", το οποίο μερικοί άνθρωποι έχουν επικρίνει ως μη ρεαλιστικό. Αλλά αν πάρουμε μια ευρύτερη άποψη, κοιτάζοντας προς τη γη από τα μακρινά βάθη του σύμπαντος, θα μπορούσαμε να δούμε ότι πράγματι όλα τα όντα εδώ τραγουδούν το ίδιο τραγούδι μαζί. Κάθε ένα απο τα όντα έχει το δικό του ρυθμό ζωής, και την ίδια στιγμή παίζει το δικό της ρόλο στη μεγάλη συμφωνία της "γης". Αν προσπαθήσουμε σκληρά, μπορεί να μπορέσουμε να ακούσουμε αυτή τη μελωδία.




Texts and pictures taken from TezukaOsamu.net(EN)


Edited by The Tragic Prince, 10 November 2014 - 19:13.


#2 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 12 February 2012 - 04:52

Το ημερολόγιο ενός τρελού?




























Joking, joking, πολύ καλή δουλεία, τα κομμάτια που μου έκαναν περισσότερο εντύπωση ήταν από το Adolph, The phoenix: chapter of ho-ο και Budha.

Θα τα ξεκινήσω όταν μπορέσω

qzMHWHd.png


#3 shinigami94

shinigami94

    wat

  • Members
  • 893 posts

Posted 12 February 2012 - 09:51

Μπράβο!!Καταπληκτική δουλειά!
Θεωρώ εξαιρετική κίνηση που έκατσες και έκανες τη μετάφραση σε ένα τόσο μεγάλο κείμενο μιας και τώρα, ίσως, κάποιοι να θελήσουν να ασχοληθούν, αφού πριν δε νομίζω να ήθελε/είχε ασχοληθεί κανένας.
Ο Osamu Tezuka είναι ο αγαπημένος μου mangaka και πιστεύω οτι αυτό το κείμενο μπορεί να ωθήσει κάποιον στο να διαβάσει κάποιο έργο του.Μιλάει για όλα αυτά που προσπαθεί να περάσει ο Tezuka με τα έργα του (αγάπη για τη φύση, τη ζωή, την ελευθερία κ.α.)

Το διάβασα όλο και πραγματικά το απόλαυσα!
Και πάλι μπράβο.

Edited by shinigami94, 12 February 2012 - 21:29.

3b2Ktcr.jpg

Spoiler:

#4 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 12 February 2012 - 14:53

Άριστη δουλειά, Prince! :riiight:

Τα λόγια του Tezuka ήταν, είναι και θα παραμείνουν για πάντα διαχρονικά και επίκαιρα. Μακάρι να είχαμε περισσότερους τέτοιους σοφούς στις μέρες μας να αφυπνίζουν την ανθρωπότητα και να της θυμίζουν τι είναι πραγματικά σημαντικό.

Εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου αυτό το thread να αποτελέσει αφορμή για να αρχίσουν να διαβάζουν περισσότεροι τα έργα του.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#5 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 12 February 2012 - 15:21

Πάνε, όλα τα σέβη μου σε εσένα.

Εξαίσιο θρεντ και σίγουρα πρέπει να υπάρχει. Αν και μικρός γνώστης του έργου του, για τη δουλειά του, την προσπάθειά του και την εποχή του, τον θεωρώ ένα από τους σημαντικότερους ανθρώπους του χώρου και γενικότερα.

Η πρώτη του δουλειά που σκοπεύω να ολοκληρώσω είναι το Buddha. Αλλά τώρα το υλικό θα αφθονεί. :P

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#6 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 12 February 2012 - 15:27

Yπεροχο thread indeed, πολυ καλη δουλεια, πολυ ωραιο review! Μα8αμε και πραματα που δε ξεραμε..αχαχα :P Πραγματικα ομως, απτους συμαντικοτερους manga-ka ηταν και ειναι (ισος και Ο σημαντικοτερος) προσωπικα ακομα απτους αγαπημενους μου ειναι , αν και δεν εχει τυχει να διαβασω ολες του τις δουλειες(περα απο Buddha, black jack, dororo,astro boy) ηταν ολα αριστουργηματα :D
フカフカ