Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * - - - 1 votes

Aishiteruze Baby

spring 2004 anime review comedy drama romance

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 31 January 2012 - 20:28

Πρεμιέρα: 2004
Studio: TMS Entertainment
Είδος: Κωμωδία, Δράμα, Ρομάντζο
Theme: Childcare
Αρ. Επεισοδίων: 26


aishiteruze_baby.jpg

 

Όχι, μην σας παραπλανεί ο τίτλος, μην σκέφτεστε αυτό που πήγατε να σκεφτείτε… Το anime υπάγεται στην κατηγορία του childcare που σπάνια καταφέρνει να φτάσει στην μικρή οθόνη των φίλων Ιαπώνων.

Το Aishiteruze baby ήταν ένας τίτλος που προσπέρασα πολλές φορές λόγω του τίτλου που με παρέπεμπε περισσότερο σε ένα χαζορομάντζο παρά σε μια χαριτωμένη ιστορία με κύριο θέμα τη φροντίδα ενός παιδιού. Δυστυχώς η περίληψη που είχα πετύχει δεν είχε αλλάξει και ιδιαίτερα την αρχική μου σκέψη και χρειάστηκε να περάσουν μερικά χρόνια για να το ψάξω λίγο περισσότερο, να αναθεωρήσω και τελικά να πάρω την απόφαση να το δω και δεν μπορώ να πω πως το μετάνιωσα.



Υπόθεση

Ο Kippei είναι ένας συνηθισμένος μαθητής λυκείου που μόνη του ασχολία είναι να αλλάζει τις κοπέλες σαν τα πουκάμισα, αφού ούτε εκείνος αλλά ούτε και οι ίδιες παίρνουν τη σχέση τους μαζί του στα σοβαρά. Η καθημερινότητά του όμως αλλάζει όταν φτάνει στο σπίτι του η πεντάχρονη ξαδέρφη του, η Yuzuyu. Η μικρή, εγκαταλελειμμένη από τη μητέρα της (της οποίας τα ίχνη αργότερα έχασε η οικογένεια) γίνεται αναγκαστικά νέος κάτοικος του σπιτιού τους.

Και κάπως έτσι έρχονται τα πράγματα πάνω κάτω για εκείνον καθώς του επιβάλλουν την ευθύνη της μικρής. Ο Kippei σιγά-σιγά αρχίζει να μαθαίνει μαζί της και να παρατηρεί πράγματα στα οποία μέχρι τότε δεν έδινε σημασία χτίζοντας σιγά-σιγά έναν όμορφο δεσμό με τη μικρή του ξαδέρφη.





01-16.jpg

 

Λίγα λόγια για τη σειρά.

Η υπόθεση χτίζεται κυρίως πάνω στη σχέση τριών ατόμων. Της Yuzuyu, του Kippei και της συμμαθήτριάς του ονόματι Kokoro. Η αθωότητα και η ζωντάνια της κατά τ' άλλα ήσυχης μικρής Yuzuyu, μέσω της καθημερινής ρουτίνας και των εμπειριών της στο νηπιαγωγείο, προσφέρουν έναν ιδιαίτερα χαριτωμένο τόνο στη σειρά ενώ γίνεται και ο συνδετικός κρίκος για την ανάπτυξη της σχέσης των δύο συμμαθητών.

Με φανερή την πλοκή της ιστορίας από το πρώτο κιόλας επεισόδιο οι ήρωες ξεκινάνε για μεγάλες και δύσκολες περιπέτειες όπως είναι η παρασκευή bento, η πρώτη μικροδουλειά της μικρής, οι πρώτες μέρες της Yuzuyu στο νηπιαγωγείο και η προσαρμογή της σε αυτό, η απόκτηση νέων φίλων και πολλά άλλα, αγγίζοντας παράλληλα και ορισμένα πιο ευαίσθητα θέματα όπως η γονεϊκή εγκατάλειψη & αποξένωση, η ενδοοικογενειακή βία και ο κοινωνικός αποκλεισμός.

Η σειρά προσφέρει μια μίξη κωμικών και δραματικών στοιχείων ενώ παράλληλα με τις μικρές περιπέτειες και την ιστορία της Yuzuyu αποζημιώνει και τον μέσο fan με την εισαγωγή ρομάντζου.

Προτείνεται σίγουρα στους φίλους των slice-of-life ενώ οι υπόλοιποι πιθανόν να τη χρειαστούν μόνο όταν θελήσουν ένα ανάλαφρο διάλειμμα.





02-21.jpg

 

Σχολιασμός

Με την αγάπη που έχω στις σειρές και στα manga αυτής της κατηγορίας δεν θα μπορούσα παρά να βρω αυτή τη σειρά αξιαγάπητη και να την απολαύσω από την αρχή μέχρι το τέλος. Παρόλα αυτά η σειρά δεν παύει να έχει αδυναμίες.

Για αρχή, η εισαγωγή της είναι κάπως βιαστική και χωρίς πολλές εξηγήσεις, αν και ορισμένες εξηγούνται αργότερα. Ενήλικες άνθρωποι ξαφνικά δίνουν εξολοκλήρου την ευθύνη της μικρής Yuzuyu σε ένα λυκειόπαιδο σαν να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου και η θητεία του Kippei ως μεγάλου αδερφού-πατέρα αρχίζει κάπως αδέξια. Θετικό είναι παρόλα αυτά ότι εξίσου αδέξιος είναι και ο πρωταγωνιστής στα πρώτα του βήματα προσφέροντας γέλιο καθώς προσπαθεί να μάθει τα βασικά για τη φροντίδα ενός πεντάχρονου κοριτσιού και αγωνίζεται να αντεπεξέλθει στις νέες του υποχρεώσεις, πράγμα που βοηθάει τον θεατή να ξεπεράσει γρήγορα την βιαστική εισαγωγή της σειράς. Όσο για την καθημερινότητά τους, κάθε άλλο παρά υπερβολική είναι αφού ο θεατής θα δει γνώριμες σκηνές όπως η πρώτη μέρα στο σχολείο, το παιχνίδι στο πάρκο ή η επιλογή ρούχων.

Παραπάνω αναφέρθηκαν μερικά πιο σοβαρά θέματα που αγγίζει η σειρά. Δυστυχώς τα «αγγίζει» μόνο, αφήνοντάς τα επιφανειακά σε μεγάλο βαθμό, χωρίς να τους δώσει την ευκαιρία να φτάσουν στο βάθος που θα μπορούσαν. Είναι αξιοσημείωτο παρόλα αυτά το γεγονός ότι αφιερώνει χρόνο στην ψυχολογία των παιδιών που περάσανε μέσα από αυτές τις καταστάσεις κρατώντας τις σκηνές που τις αφορούν ρεαλιστικές και μετρημένες. Ταυτόχρονα βλέπουμε παρόμοιες εμπειρίες όχι μόνο μέσω των μικρών φίλων της σειράς αλλά και μέσω των ματιών νεαρών εφήβων, πράγμα που επηρεάζει άμεσα τον πρωταγωνιστή που συνειδητοποιεί σιγά-σιγά ότι η ζωή για κάποιους γύρω του δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα.

Τα πιο δυνατά κομμάτια της σειράς είναι αναμφίβολα αυτά με την μικρή Yuzuyu στο νηπιαγωγείο και ο τρόπος που αλληλεπιδρά με τους συμμαθητές της. Εκεί οι μικροί πρωταγωνιστές λάμπουν πραγματικά προσφέροντας όμορφες και χαριτωμένες στιγμές ενώ παρουσιάζεται και ο δικός τους μικρός κόσμος και η επήρεια που έχουν οι ενήλικες σε αυτόν. Η μικρή ηρωίδα μαλώνει, κάνει φίλους, νοιάζεται γι' αυτούς και μπλέκεται σε διάφορες παιδιάστικες συζητήσεις τη στιγμή που πρέπει να μείνει δυνατή απέναντι στην αίσθηση της εγκατάλειψης που νιώθει.

Η παράλληλη ανάπτυξη του ρομάντζου με τη βασική ιστορία ήταν έξυπνο σαν ιδέα καθώς καλύπτει τις απαιτήσεις ενός μεγαλύτερου εύρους θεατών. Παρόλα αυτά παραμένει αργή και ίσως σε θεατές που δεν είναι fan του συγκεκριμένου είδους φανεί πιο μπερδεμένο απ’ ότι θα έπρεπε.





03-12.jpg


Χαρακτήρες

O Kippei είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στην κατηγορία των shoujo, ένας «όμορφος» και «τέλειος» πρωταγωνιστής, που παρά την πρώτη εντύπωση που προσπαθεί να δώσει η mangaka καταλήγει γρήγορα να γίνει ένα τέλειο υπόδειγμα καλόκαρδου νεαρού που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στον νέο ρόλο που του δόθηκε. Παρότι δεν του δίνεται χρόνος να ακολουθήσει με ομαλή μετάλλαξη χαρακτήρα, η χημεία του με την μικρή του ξαδέρφη είναι εξαιρετική και μέσω των εμπειριών που αποκτά μαζί της έχει μια υποτυπώδη εξέλιξη χαρακτήρα.

Το μικρό αστέρι της σειράς, τη σώζει από πολλές απόψεις. H Yuzuyu καταφέρνει να είναι αυτό που πρέπει να είναι. Ένα μικρό πεντάχρονο κορίτσι με όλη την αθωότητα, την χαριτωμενιά και τις ιδιοτροπίες που συνεπάγονται με την ηλικία της ενώ μαθαίνει σιγά-σιγά να παίρνει πρωτοβουλίες και να συναναστρέφεται καλύτερα με τους γύρω της.

Αντίθετα με τον Kippei η Kokoro φτάνει στο τελείως αντίθετο άκρο. Έχοντας ως αρχικό σταθμό του χαρακτήρα της το στερεότυπο της κρύας συμμαθήτριας που δεν εγκρίνει τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή, καθώς η σειρά προχωρά αποκαλύπτονται περισσότερα στοιχεία του παρελθόντος της και των καταστάσεων που έχει βιώσει. Έτσι σιγά-σιγά εξηγούνται κάποιες συμπεριφορές προς τους γύρω της. Δύσκολος χαρακτήρας για να τον συμπαθήσεις, να τον αντιπαθήσεις ή ακόμα να ταυτιστείς μαζί του, δυστυχώς μένει ανεκμετάλλευτος παρά τα φόντα που είχε.

Τους ήρωες πλαισιώνουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του Kippei, από τους γονείς μέχρι και τα ξαδέρφια του, που δεν τον έχουν και σε μεγάλη εκτίμηση αλλά δεν γίνονται και οι ίδιοι ενδιαφέροντες παρά τις κωμικές στιγμές που προσφέρουν. Οι μικροί φίλοι της Yuzuyu παίρνουν ενεργό μέλος στις σκηνές του νηπιαγωγείου και αναπτύσσουν τις δικές τους φιλίες ενώ σε ορισμένους από αυτούς αφιερώνεται αρκετός χρόνος. Όλοι μαζί χτίζουν τον μικρό κοινωνικό κύκλο των δύο πρωταγωνιστών προσφέροντας γέλιο αλλά και δραματικότητα.

Δεν είναι όμως όλοι οι χαρακτήρες της σειράς συμπαθητικοί και χαριτωμένοι. Ανάμεσά τους εμφανίζονται και παραδείγματα γονέων που μόνο λαμπρά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι οποίοι συμβάλλουν κυρίως στο δραματικό κομμάτι της ιστορίας. Το κακό είναι πως τα πράγματα παρουσιάζονται μονόπλευρα σ' όλες τις καταστάσεις με μοναδική εξαίρεση αυτή της μητέρας της Yuzuyu.




04-6.jpg

Εικόνα

Από το opening κιόλας της σειράς, που παρόλα αυτά δένει όμορφα με το κλίμα, φαίνεται η έλλειψη μεγάλου budget, κάτι το οποίο δημιουργεί προβλήματα στη συνέχεια. Για σειρά του 2004, το Aishiteru Baby μόνο αντιπροσωπευτικό δείγμα animation δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς πολύ παλιότερες παραγωγές διαπρέπουν υπερβολικά καλύτερα σε αυτόν τον τομέα.

Παρά το χαριτωμένο σχέδιο που ταιριάζει απόλυτα στην υπόθεση και το πνεύμα της σειράς, το animation γίνεται ιδιαίτερα αφαιρετικό σε μακρινές λήψεις και οι κινήσεις των πρωταγωνιστών δεν καταφέρουν να είναι πάντοτε ομαλές ενώ δεν λείπουν και ορισμένες κακοσχεδιασμένες σκηνές.





05-1.jpg


Ήχος

Οι ικανοποιητικές ερμηνείες των ηθοποιών, με αυτή της δεκάχρονης τότε Tsuzurahara Miyu στον ρόλο της Yuzuyu να ξεχωρίζει κατά πολύ, μάλλον δεν θα μείνουν αξέχαστες αφού δεν προσφέρουν μεγάλη ιδιαιτερότητα στους χαρακτήρες, αν και αποδίδουν στον βαθμό που χρειάζεται τα συναισθήματα των ηρωών. Περίπου στα ίδια επίπεδα βρίσκονται και οι δύο μπαλάντες που επιλέχθηκαν ως opening και ending της σειράς.

Η μουσική επένδυση της σειράς αντιθέτως είναι σχεδόν άψογη καθώς με την εισαγωγή διάφορων μουσικών τονίζεται πετυχημένα το κλίμα κάθε σκηνής. Αυτό ωφελεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τις σκηνές που βασίζονται κυρίως στο δραματικό στοιχείο δίνοντάς τους μεγαλύτερο δυναμισμό.





06-1.jpg

Τέλος

Παρά τις χαμένες ευκαιρίες να δώσει κάτι πολύ καλύτερο εκμεταλλευόμενο την τροφή που το ίδιο προσφέρει, σίγουρα θα ικανοποιήσει τους θαυμαστές που έχουν αδυναμία σε γλυκιές και συγκινητικές ιστορίες.

Δυστυχώς η ιστορία δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί και καλύπτει μόνο μέχρι το 23ο κεφάλαιο του 5ου τόμου, οπότε όσοι θέλουν να μάθουν το τέλος θα πρέπει να στραφούν εκεί και να διαβάσουν τα τελευταία κεφάλαια.

Κατεβάζεται από Bakabt που έχει μπόλικους seeders.


Edited by Kai, 15 June 2017 - 10:50.

ySss0UF.jpg


#2 Pirate Luffy

Pirate Luffy

    Mein König

  • Members
  • 331 posts

Posted 31 January 2012 - 21:03

Προσεγμένη παρουσίαση. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι διαφορετικά άτομα παρουσιάζουν με διαφορετικό, ιδιαίτερο, και προσωπικό τρόπο την όποια σειρά/ταινία κι αυτό το ύφος και η όλη αίσθηση ποικιλίας προσδίδει θετικό χαρακτήρα στον παρόντα διαδικτυακό καφενέ.
Αναφορικά με το αντικείμενο παρουσίασης αγκιστρώνει αυτόνομο το ενδιαφέρον καταπώς φαίνεται να κεντρίζει την καρδιά. Θα το έχω υπ' όψιν.
Posted Image

#3 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 31 January 2012 - 22:09

δεν εχω δει τη συγκεκριμενη σειρα, ουτε και το manga.
To ιδιο και με την Kodomo no Omocha.
Μονες σειρες με παρομοιο θεμα ηταν η προσφατη Usagi Drop και η παλαιοτερη Figure 17 - Tsubasa and Hikaru, αρκετα καλες και οι δυο

Kαποιος να μεταφρασει τη σειρα Jarinko Chie ρε παιδια.....αυτη του 81 σε σκηνοθεσια Takahata και σχεδιο Kotabe. καιγομαι να τη δω.....

δεν ειχα γραψει σχολια πριν γιατι βρηκα αρκετα καλη την παρουσιαση σου

συγχαρητηρια και σου ευχομαι να τα πας ακομα καλυτερα και οι παρουσιασεις σου να φτασουν τις 15000 αναγνωσεις.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι διαφορετικά άτομα παρουσιάζουν με διαφορετικό, ιδιαίτερο, και προσωπικό τρόπο την όποια σειρά/ταινία κι αυτό το ύφος και η όλη αίσθηση ποικιλίας προσδίδει θετικό χαρακτήρα στον παρόντα διαδικτυακό καφενέ.
Αναφορικά με το αντικείμενο παρουσίασης αγκιστρώνει αυτόνομο το ενδιαφέρον καταπώς φαίνεται να κεντρίζει την καρδιά.



παρντον;!

#4 Pirate Luffy

Pirate Luffy

    Mein König

  • Members
  • 331 posts

Posted 31 January 2012 - 23:58

1.ο ενδιαφέρον εδώ είναι ότι... =δεν κάνεις ένας τα review/preview αλλά πολλοί. Πιο ενδιαφέρον... ποικιλία.
2.Αναφορικά με το αντικείμενο παρουσίασης... =το anime, που πολύ ωραία παρουσιάζει η Kai φαίνεται επίσης ενδιαφέρον και ζεστό.

Πρέπει να απλοποιήσω την έκφραση μου... it's my own fault. :wallbash:
Posted Image

#5 °•πίΟu-πίΟu•°™

°•πίΟu-πίΟu•°™

    I'm just one hell of a butler :)

  • Members
  • 1,306 posts

Posted 01 February 2012 - 07:51

1.ο ενδιαφέρον εδώ είναι ότι... =δεν κάνεις ένας τα review/preview αλλά πολλοί. Πιο ενδιαφέρον... ποικιλία.
2.Αναφορικά με το αντικείμενο παρουσίασης... =το anime, που πολύ ωραία παρουσιάζει η Kai φαίνεται επίσης ενδιαφέρον και ζεστό.

Πρέπει να απλοποιήσω την έκφραση μου... it's my own fault. :wallbash:


Ή να σταματησεις να χρησιμοποιεις το google translator.. Oo

Το review ειναι τοσο καλογραμμενο που με εψησε full να το δω, μεχρι που διαβασα οτι το ανιμε δεν εχει τελος. Μα γιατι το κανουνε αυτο οι Ιαπωνες, ποιο τουβλο σκεφτηκε "Α, ωραια ιστορια, ας το κανουμε ενα ατελες ανιμε ετσι for the lulz"; Παρ'ολα αυτα το ξεκινησα ηδη, και θα επιστρεψω οσονουπω για την βαθμολογηση.

yoJC2iXiB8biWL8b9S.gif

Spoiler:

#6 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 01 February 2012 - 11:15

Πολύ ωραία παρουσίαση μπορώ να πω. Θυμάμαι είχαμε συναντήσει το manga στα Public και είχα σκεφτεί "τι γλυκούλη" και να σου που έκανες την παρουσίαση!

Αρκετά ενδιαφέρον, ειδικά έτσι όπως το παρουσιάζεις...θα το έχω στα υπ'όψιν μου μόλις τελειώσει αυτή η άτιμη η εξεταστική!

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#7 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 01 February 2012 - 16:41

Αχ είναι τόσο γλυκούλι αυτό το anime! Είναι για να ξεφεύγεις λίγο απ'τη μαυρίλα γύρω. Ίσως πρέπει να το ξαναδώ. Βέβαια το Hanamaru Yochien ήταν πιο αστείο αλλά και η Yuzuyu ήταν απίστευτη! Thank you for the review!

Edit/ τώρα είδα πως βαθμολογούμε κι εμείς που δεν είμαστε του team! :hero:

Edited by QueenofHearts, 04 February 2012 - 02:37.


#8 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 posts

Posted 19 February 2012 - 20:27

Μια σειρά που δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο.

Edit: Ναι ξέρω σας ενθουσίασε η μία σειρά που έγραψα παραπάνω.
Δεν ξέρω τι ακριβώς να γράψω, πάει και καιρός που την είδα. Ήταν αρκετά γλυκιά και πολύ όμορφα δοσμένη στον θεατή. Λάτρεψα την Yuzuyu ως χαρακτήρα, που πραγματικά με έκανε να θέλω να μεγαλώσω και να κάνω παιδάκι. (Yeah I know)
Μου άρεσε επίσης πάρα πολύ η ιστορία της Kokoro.

Edited by Zura, 19 February 2012 - 20:36.




Also tagged with one or more of these keywords: spring 2004, anime review, comedy, drama, romance