Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Books Top 10


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 29 January 2012 - 16:25

Books Top 10

Η μανία μου με τις λίστες ξαναχτυπά!!

Posted Image



Δυστυχώς σε αυτό το forum αν και έχουμε διάφορα subfora δεν έχουμε ένα για τα βιβλία. Και σα να μην έφτανε αυτό, το μόνο βιβλιοθρεντ που ανανεώνεται, αν και με ρυθμούς 90άρη καρδιοπαθή, είναι το books forever που είναι για τα βιβλία γενικά.

Είπα λοιπόν, στο πνεύμα του anime/manga/comics top 10, να κάνω ένα αντίστοιχο για τα βιβλία. Ο καθένας θα ποστάρει το top 10 των βιβλίων που έχει διαβάσει έως τώρα. Έτσι θα παίρνουμε και οι υπόλοιποι ιδέες για βιβλία που δεν έχουμε διαβάσει ή δεν ξέρουμε.

Ακόμα και αν δεν διαβάζετε πολύ, ή δεν έχετε διαβάσει όλα τα βιβλία που θεωρείτε ότι είναι must ~όπως εγώ~ μη διστάσετε να ποστάρετε. Το θρεντ δεν είναι για να δούμε ποιός είναι ο πιο διανοούμενος της παρέας, αλλά για να βρούμε ενδιαφέροντα αναγνώσματα!

Δεν είναι ανάγκη να πετάτε ξερά τη λίστα σας ή να μη σχολιάζετε τις λίστες των άλλων. Εδώ (θα) είναι ένα θρεντ συζήτησης οπότε σχολιάζετε ελεύθερα! Επιπλέον δε χρειάζεται να περιοριστείτε στα 10 βιβλία. Μπορείτε να βάλετε και λιγότερα, και περισσότερα.


Ας κάνω λοιπόν την αρχή!
Στο περίπου...


1. The Crucible - Arthur Miller (Είχα δει τις ταινίες αλλά δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο δυνατό θεατρικό. Στις τελευταίες σελίδες δεν μπορούσα να δω καλά καλά τα γράμματα γιατί έκλαιγα τόσο πολύ που έβλεπα τα πάντα θολά.)

2. Pillowman - Martin McDonagh (Και αυτό είναι θεατρικό τύπου in-your-face -actual term-. Πολύ σκληρό, βίαιο και τρυφερό ταυτόχρονα.)

3. The Grapes of Wrath - John Steinbeck (Αυτό σε συνδυασμό με το Of Mice and Men δικαιολογούν πλήρως το Νόμπελ λογοτεχνίας. Με είχε συνεπάρει τόσο που για κανά μήνα μετά έβλεπα τα πορτοκάλια με άλλο μάτι.)

4. The Revolt of Angels - Anatole France (Πάλι, μαζί με το Θαΐς -το οποίο ήμουν στο τσακ να βάλω στη θέση του-, δικαιολογεί το Νόμπελ. Φιλοσοφικές και θεολογικές σκέψεις με πλοκή. Δεν το περίμενα.)

5. Nineteen-eighty-Four (1984) - George Orwell (Το τελείωσα και ήμουν σε κατάσταση σοκ. Έβλεπα τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο. Σπάνια να μου συμβεί αυτό με ένα βιβλίο.)

6. One Hundred Years of Solitude - Gabriel Garcia Marques (Απίστευτα λυρικό βιβλίο. Σε αναγκάζει να δεθείς με ολόκληρες γενεές ανθρώπων σχεδόν χωρίς κόπο. Το τέλος του, και συγκεκριμένα η τελευταία φράση, με είχε σοκάρει και τη θυμάμαι μέχρι σήμερα.)

7. Alice's Adventures in Wonderland - Lewis Carroll (Όταν ήμουν μικρή το σιχαινόμουν και πλέον έχω ψύχωση με αυτό το βιβλίο. Είναι η πιο όμορφη ωδή στο παραλογισμό.)

8. Game of Thrones- J.RR.Martin (GAME OF THROOOOOOOOOOOOOOONES)

9. L' Ecume des Jours (Ο αφρός των ημερών)- Boris Vian (Σπάνια να γελάσω τόσο και να προβληματιστώ με ένα βιβλίο, πόσο μάλλον του Μπόρις Βιάν. Θυμάμαι ακόμα με λεπτομέρειες τις ιστορίες του και πού και πού το πιάνω και τις ξαναδιαβάζω.)

10. Jonathan Strange and Mister Norrell - Susanna Clarke (Το τελείωσα πολύ πρόσφατα, και γι αυτό είναι και στη λίστα. Τα έχω γράψει πιο αναλυτικά και στο βιβλιοθρεντ και η αλήθεια είναι ότι θα μου πάρει καιρό να ξεπεράσω αυτό το βιβλίο.)


Κάποια είναι προσωρινά στη λίστα μέχρι να διαβάσω κάτι καλύτερο. Όλα όμως είναι βιβλία που με διασκέδασαν και με ώθησαν να επενδύσω συναισθηματικά στην ιστορία και στους χαρακτήρες τους.





Posted Image


Posted Image


#2 Leon

Leon

    Manga Oldbie

  • Members
  • 303 posts

Posted 29 January 2012 - 17:35

Ας κάνω και γω μια λίστα αν και ούτε εμένα είναι πολύ σταθερή.

1. Βιος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά Νίκος καζαντζάκης
Και αφήστε τους άλλους να φιλοσοφούν. Έρωτας αυτό το βιβλίο, η βίβλος μου. Και η ταινία καλή αλλά έχει αρκετές διαφορές. Διαβάστε οπωσδήποτε!
2. Το kill a mockingbird by Harper Lee
Απίστευτο το πώς μπόρεσε να πει μια τόσο τρυφερή και διδακτική ιστορία μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού.
3. Consider Phlebas by Iain M. Banks
Posted Image
Tα γατάκια που νομίζουν ότι γράφουν sci-fi, space fantasy etc να αφήσουν τα στυλό τους κάτω. Το πρώτο (και ανεξάρτητο μέρος) μιας σειράς βιβλίων επιστημονικής φαντασίας που σε ταξιδεύει στο σύμπαν.:borednn9:
4. Τhe adventures of Tom Saywer by Mark Twain
Οκ, ίσως τώρα να μη μου κάνει τρομερή αίσθηση αλλά όταν ήμουν μικρόε το λάτρευα:lovulovu: Αξίζει να το διαβάσετε σε οποιαδήποτε ηλικία, όπως και το Χακ Φιν.

5. The Road by Cormac McCarthy

Σαν ιστορίες, έχω διαβάσει και καλύτερες. Αλλά ο τρόπος που έγραφε ήταν μαγικός:himitsu:
6. The three Musketeers by Alexandre Dumas

Σιγά, θε πείτε. Όλοι το χουμε δει.... ΟΧΙ:mador2: Η ιστορία του βιβλίου με τις περισσότερες εκδοχές ταινιών μπορεί να μην έχουν μεγάλες διαφορές αλλά έχουν οι χαρακτήρες. Δεν υπάρχει στο βιβλίο αυτό το ξεκάθαρο άσπρο μαύρο που υπαρχει μεταξύ καλών και κακών στις ταινίες. Οι σωματοφύλακες είναι καθαρματάκια που κάνουν ενίοτε και κατάχρηση εξουσίας. Απ την άλλη η Μιλαίδη, η πιο παρεξηγημένη ίσως, βρίσκεται να πολεμάει φαντάσματα του παρελθόντος. Και πολλά άλλα που δε θα σας πω. Καθήστε διαβάστε το και αφήστε τις ταινίες να λένε π@π...ιες:bike:

7. Harry Potter and the Half-blood Prince by You know who

Haters gonna hate αλλά αυτή η σειρά βιβλίων σημαδεψε την εφηβεία μου:hero: Σ αυτό το 6ο μέρος τα πράματα σοβαρεύουν ακόμα πιο πολύ και αρχίζει και ξετυλίγετε ο χαρακτήρας του Snape :nanana:

8. The Lost World by Arthur Conan Doyle

Δε μιλάω για του Michael Crichton και το Jurassic Park αλλά για το κλασσικό βιβλίο του Conan Doyle. Λοιπόν θα το χαρακτήριζα ξεπερασμένο και παλιομοδίτικο και η ιστορία δε κάνει καμία αίσθηση στις μέρες μας, αν και είμαι σίγουρος ότι για τότε θα ήταν τρομερή. Γιατί λοιπόν είναι στη λίστα; :drink: Για τις γυναίκε που μας βασανίζουνε και για μας που θα κάναμε τα παντα για να μας προσέξουν, γι αυτό.
Spoiler:


9. All quiet on the Western Front by Erich Remarque

O πρώτος παγκόσμιος απ τα μάτια ενός νεαρόυ γερμανού στρατιώτη που κατατάσεται αυτός και οι υπόλοιποι συμμαθητές του με φιλοδοξίες αλλά γρήγορα αντιλαμβάνονται τη φρίκη του πολέμου. Ανατριχιαστικές πρειγραφές αλλά θέτει και πολλά φιλοσοφικά ερωτήματα αφού ο νεαρός πρωταγωνιστής φοβάται πιο πολύ για το μελλον παρά για το φρικιαστικό παρών που ζει.

10. And then there were none by Agatha Cristie

Δε νοείται να διαβάζεις βιβλία μυστηρίου και να μη σ αρέσει αυτό. Μικρό και ευκολοδιάβαστο αλλά πανέξυπνο, με ένα κλειστοφοβικό set up που πολλοί προσπάθησαν να μιμηθούν. Το τέλος σε αφήνει κάπως έτσι...:terror2: μέχρι να ρθει η στιγμή να ξεκαθαρίσουν όλα.
Posted Image

#3 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 26 April 2012 - 03:36

αν όλοι περιγραφετε τα βιβλία σας όπως ο απο πάνω θα βρεθώ με τόσα "to read" που δε θα μου φτάνουν δυο ζωές.

Στα γρηγορα μερικά και θα επανελθω.

Αρωμα ονειρου και τρυποκαρυδος από τομ ρομπινς - γιατι λατρευω το χιουμορ του και τον τροπο που περναει μυνηματα. Και σε ταξιδευει. Και...και...και... (και γενικως ολα του τα βιβλια)

maya, και sophie's world από yostein gaarder. τα καλυτερα βιβλία που έχω διαβασει. απλά. ή αλλιώς πώς μπορείς να ανακατέψεις όλες τις υπαρκτες επιστημες και να γραψεις ενα υπέροχο μυθιστορημα.

Ηροδότου ιστορία. Τοδιάβασα όταν καλα καλα δεν ηξερα να διαβαζω, και θυμαμαι πολλές σκηνες ακομα. Αν το μονο που σας φερει στο μυαλο ειναι η εξευγενισμενη εκδοση του σχολειου καντε τη χαρη στον εαυτο σας και πηγαιντε παρτε το απο βιβλιοπωλειο. Και μην σας κανει εντυπωση αν κανετε stall το GoT μεχρι να το τελειωσετε...

the dice man. αν καποιος εχει την ελληνική εκδοση, την αγοραζω οσα και να θελει.
Ενας πανεξυπνος, φτασμενος ψυχιατρος εχει τα παντα στη ζωη του και φτανει σε τελμα. από ένα καπριτσιο της τυχης αποφασιζει να παιζει ολες του τις αποφασεις στα ζαρια. ολες. Τα πάντα! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΡΕΕΕ; (ταρακουναει τον αναγνωστη από το γιακα) ΤΑ ΠΑΝΤΑΑΑΑΑΑΑ!!! :mador2:

Χμμμ τι άλλο; α, ναι ξαναδιαβαζα με ευχαριστηση όλα τα "παιδικά" βιβλια της πηνελοπης δελτα, και του Ιουλιου βερν.

Η συναισθηματική νοημοσυνη του ντανιελ γκοουλμαν συστηνεται ανεπιφυλακτα. Απεφυγε τις επιστημονικες ορολογιες και εγραψε ενα ομορφο γλαφυρο βιβλιο για ολους.

Ενα καφε για το σωκρατη, του μαρκ σωτέ. must. Ολη η φιλοσοφια στο πιατο σας με αποψη. Και πως θα πρεπε να εφαρμοζονται σημερα ολα οσα διδαχθηκαμε. Πολυ σπανια να συμφωνω ΤΟΣΟ πολυ με εναν ανθρωπο, σε πολιτικοκοινωνικοοικονομικα, και φιλοσοφικα μαζι. Και, όπως ο σωκρατης, πιανει διαλογο με τον αναγνωστη. Κατα καποιον τροπο.

αντε βαλε και το Ο Μαιτρ και η Μαργαριτα μεσα του μπουλγκακωφ για τον πιο παιχνιδιαρη Διαολο που γραφτηκε εβερ. Επιλεξτε την Γ εκδοση οπου τη βρειτε, ειναι λιγο πιο "παλιακη" η γλωσσα, αλλα ειναι κλασεις ανωτερη απο τις μετεπειτα εκδοσεις.



Αυτα και θα επανελθω.

stasou%2520mygdala.jpg


#4 Scarecrow

Scarecrow

    Starting...

  • Members
  • 21 posts
  • LocationItaly

Posted 09 May 2012 - 00:13

Top 10 ειπατε ε; Ε λοιπον δε ξερω για 10 αλλα θα γραψω κι εγω μερικα.
Γι αρχη να πω οτι ειμαι πιο πολυ του φανταστικου.Ειτε Sci-fi, ειτε fantasy.
Επισης να αναφερω οτι εχοντας διαβασει πολλα βιβλια σε ελληνικα, αγγλικα, ιταλικα, και ρωσσικα εχω αγαπημενα απο ολους τους πολιτισμους.
Αλλα θα γραψω μονο τιτλους που μπορουν να βρεθουν στο ιντερνετ.

Πολλα αστυνομικες περιπετειες και θριλερ διαβασα στα ιταλικα
Isaac Asimov, Arthur Clark και διαφορες ανθολογιες και συλλογες sci-fi διαβασα στα ρωσσικα και θα μπορουσαν να μπουν σε τοπ 10.
εγω, το ρομποτ, Ερχονται τα ρομποτ, rescue parry, 2001 space odyssey εινια μερικα απ' αυτα.

Οπως προειπε ηδη ο φιλος Leon
Οι περιπετειες του Τομ Σογιερ.

Οι τρεις σωματοφυλακες μαζι με τα "10 χρονια μετα" "20 χρονια μετα" και το "the man in the iron mask"

Μυθοι των Οτορι http://www.goodreads.com/book/show/77160.Across_the_Nightingale_Floor
Σειρα τεσσαρων βιβλιων στα χρονια του πολεμου στην Ιαπωνια.Στο καταιγιστικό αυτό μυθιστόρημα, ο αναγνώστης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα επικές σκηνές μάχης, επαίσχυντες δολοπλοκίες και προδοσίες, αλλά και πράξεις άδολης αγάπης και ύψιστης θυσίας που συνιστούν την κορύφωση των Μύθων των Οτόρι.

Τα Forgotten Realms και ιδιαιτερα τα βιβλια του R.A.Salvatore με τον Drizzt. Aν δε κανω λαθος ειναι γυρω στα 18 βιβλια http://en.wikipedia.org/wiki/Legend_of_Drizzt#Forgotten_Realms

To Riftwar Saga του Raymond E. Feist.
Πολλοι τοποθετησαν τα τεσσερα αυτα βιβλια διπλα στον Αρχοντα των Δαχτυλιδιων και των Feist διπλα στον Τolkien. Μαγεια, αγαπη προδοσια περιπετεια ειναι αυτο που τα χαρακτηριζουν.

Το "πρασινο μιλι" του Stephen King. Ειμαι σιγουρος το ξερουν ολοι τουλαχιστον απο την μεταφορα του στην μικρη οθονη. Κι ενω ειναι απο τις λιγες τοσο πετυχημενες μεταφορες απο βιβλιο σε τηλεοραση, το βιβλιο ειναι ακομα κι ετσι πολυ πολυ καλυτερο.

Η σειρα του Stephen King "Ο μαυρος πυργος" που ειλικρινα δεν εχω λογια να τα περιγραψω 7 βιβλια τα οποια περιμενα πως και πως να βγουν το ενα μετα το αλλο. Ο King σε ολο του το μεγαλειο, εχει ολα οσα ζηταει ο καθενας, ρομαντισμο, δολοπλοκια, περιπετεια, φαντασια, πραγματικα τα παντα.

Και για τελος θα βαλω αλλο ενα βιβλιο του Stephen King. "ΤΟ ΑΥΤΟ"/ "THE IT". Eνα βιβλιο 1200+ σελιδων το οποιο διαβασα για πρωτη φορα στα 13 μου και η αληθεια ειναι οτι μου πηρε πολλες νυχτες να κοιμηθω. Κανενα βιβλιο δεν το ενιωσα ετσι. Το βιβλιο το ζουσα, γελουσα εκλαιγα φοβομουν στεναχωριομουν με τους χαρακτηρες, καλους η κακους. Μια ιστορια messed up, που παιζει με το μυαλο σου και γινεται κομματι σου.Για ολους του φιλους των θριλερ το συνιστω ανεπιφυλακτα.

I read a book about the dangers of alcohol, i was so terrified i immediately stopped reading!
 


#5 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 21 June 2012 - 17:00

Οπως και η Anelis εχω μια τρομακτικη μανια με λιστες.Λιστες χαρακτηρων,λιστες αγαπημενων Boss απο video games,μεχρι και λιστα καθηγητων με προσωπικη αξιολογηση.Οι πιο δυσκολες ομως ειναι οι λιστες μεγαλων εργων που μου αρεσουν.Video games,ταινιες,βιβλια κλπ.Ποτε δεν εχω κρατησει μια τετοια λιστα για πανω απο ενα μηνα και φανταζομαι πως και αυτην θα την "πειραξω" πολλες φορες.Ως εκ τουτου συγχωρηστε περιπτωσεις δυο βιβλιων σε μια θεση η και ολοκληρων σειρων βιβλιων διοτι αν απαγορευοταν και αυτο ποτε δεν θα καταφερνα να κανω λιστα κι ας μην εχω διαβασει παρα πολλα βιβλια.

With that said let's go.

1.) The Simlarillion(J.R.R.Tolkien):Αν καποιος μου ελεγε πως θα πρεπει να ζησω για 10 χρονια σε ενα εξωτικο νησι με δεινοσαυρους και ανθρωποφαγους γοριλες με μοναχα ενα βιβλιο στην κατοχη μου,θα ηταν αυτο.Η αγια γραφη του κοσμου της φαντασιας και το υψιστο εργο του πιο θεμελιοδους συγγραφεα της.Επειδη περιεχει ολους τους μυθους του νομιζω πως γραφοντας αυτο συμπεριλαμβανω και αρχοντα των δαχτυλιδιων,παιδια του χουριν κλπ.Ειναι δυσκολο βιβλιο αν δεν εισαι καμμενος φαν του τολκιν,αλλα αν εισαι τοτε δεν υπαρχει αμφιβολια πως θα γινει με τη μια το αγαπημενο σου βιβλιο.

2.)The count of monte christo(Alexandro Dumas)/Les miserables(Victor Hugo): Δεν μπορουσα με τιποτα να αποφασισω ποιο απο τα δυο λατρεψα περισοτερο.Την ιστορια του πρωην καταδικου που προσπαθει να ζησει ελευθερος με το νεαρο κοριτσακι που υιοθετησε η το επος του τρομερου κομη που κυνηγα τους εχθρους του ως η προσοποοιηση της δικαιοσυνης?Και τα δυο τα γνωρισα απο τα ανιμε τους και ηταν απο τα πρωτα "doorstoppers" που διαβασα.Τα διαβασα την ιδια περιοδο και ειναι συνδεδεμενα στο μυαλο μου οποτε μου ειναι δυσκολο να πω ποιο μου αρεσει περισοτερο.Αν και στα ανιμε ειναι ευκολο να αποφασισεις.Του κομη το ανιμε γαμησε ενω των αθλιων ηταν........γουελ αθλιο.

3.)Le Morte D'Arthur(sir Tomal Mallory): Δεν εχω διαβασει το "once and future king" αν και ειμαι βεβαιος πως οταν το διαβασω θα εκτοπισει αυτο απο την τριτη θεση.Η μυθολογια του Αρθουρου ειναι η δευτερη αγαπημενη μου μετα απο αυτην του τολκιν και αυτο το βιβλιο εχει την καλυτερη εκδοχη της που εχω βρει ως τωρα.Αγαπημενος χαρακτηρας μακραν ο μορντρεντ αν και περισοτερο για τον τροπο που τον φανταζομαι εγω και οι νεοτεροι αρθουριανοι συγγραφεις παρα για τον τροπο που παρουσιαστηκε.Οπως και με το σιλμαριλιον,αν δεν ειστε φανατικοι του αρθουρου πιθανων να το συχαθητε.Οι μισοι διαλογοι ειναι καπως ετσι

-Γεια σου σερ του δασους.Ειμαι ο ιπποτης παπαγεωργοπουλος.Πως ειναι το δικο σου ονομα?

-Δεν αποδεχομαι να σου πω το ονομα μου σερ,διοτι ειμαι βιαστικος για να σωσω μια παρθενα απο το να την βιασει η μοργκαν λε φει....και αυτην

-Αυτο ειναι προσβολη και σε προκαλω σε μονομαχια.

*λιγα εντερα αργοτερα*

-Χαιρε ιπποτη του βουνου,ειμαι ο ιπποτης παπαγεωργοπουλος,Πως ειναι το δικο σου ονομα?

And on and on

4.)Sherlock Holmes(sir Arthur Conan Doyle):Τα απαντα του θρυλικου αυτου ντετεκτιβ με αγαπημενες ιστοριες τα:the hound of the Baskervilles,a scandall in Bohemia και the final problem.Η σειρα bbc sherlock ισως η καλυτερη μεταφορα του στην μικρη οθονη.

5.)A song of ice and fire(George R.R.Martin):Μια επταλογια γιγαντιων βιβλιων εκ των οποιων μολις τα 5 εχουν βγει.Απιστευτες ιντριγκες,εξαιρετικοι χαρακτηρες,ενας πανεμορφος κοσμος και πολυ,πολυ,πολυ τσοντα.Οπως εχω πει πολλες φορες θεωρω πως η σειρα "Game of thrones" ειναι τοσο καλη μεταφορα που οταν τελειωσει δεν θα υπαρχει λογος να διαβασεις τα βιβλια.Μεχρι τοτε ομως συνεχιζω να απολαμβανω αυτο το τρομερο επος της προδοσιας και του σκανδαλου.Αν ο μαρτιν παρατησει τα ξωτικα και τους ταρανδους τα χριστουγεννα και συνεχισει να γραφει θα ηταν ακομα καλυτερα(ντουπ ντουπ τσσσ)
-When you play the game of thrones,you win or you die.There is no middle ground.

6.)Divina Comedia(Dante)/Paradise Lost(John Milton):Υψηλη εποποια με θεμα τη Χριστιανικη μυθολογια.Το ενα ειναι ενα ταξιδι μεσα απο την κολαση,το καθαρτηριο και τον παραδεισο,ενω το αλλο μια εξιστοριση της πτωσης του ανθρωπου και του εωσφορου.Δυσκολα ποιηματα αναμφισβυτητα.Δεν υποκρινομαι πως καταλαβαινω ολα τα νοηματα τους αλλα οπως και να χει λατρευω την ατμοσφαιρα που δημιουργουν και η οικονογραφηση του Gustave Dore ενισχυει την εμπειρια.

7.)The animal farm(George Orwell):Εχω διαβασει 1984 και θαυμαστο καινουργιο κοσμο,και εχω δει το φαρεναιτ 451 αλλα η φαρμα των ζωων ειναι το αγαπημενο μουαπο τετοιου στυλ βιβλια.Η αλιγορια ειναι απλως καταπληκτικη,ειναι συντομο,απλο και στελνει φοβερα μυνηματα ακομα και αν δεν ξερεις τις λεπτομεριες για τον Σταλιν και τα γεγονοτα τα οποια σχολιαζει με την αλιγορια αυτη.

8.)Dracula(Bram Stoker):Το μονο βιβλιο με φορματ ημερολογιου που εχω διαβασει στη ζωη μου εκτος απο τον φρακενσταιν.Απο τους δυο επιλεγω το δρακουλα λογω της πολυ καλυτερης Gothic ατμοσφαιρας που εχει.Αυτο που με ξετρελαινει ειναι το οτι εκτος απο τον αρχικο διαλογο με το δρακουλα δεν εχουμε πολυ μεγαλη εμβαθυνση στο χαρακτηρα του.....η εχουμε?Μεσα απο ορισμενες φρασεις και πραξεις του δρακουλα ο αληθινος του σκοπος γινεται αντιλυπτος και το μανιασμενο τερας μετατρεπεται στα ματια του προσεκτικου αναγωνστη σε ενα τραγικο χαρακτηρα διψασμενο για εκδικηση.Και το λατρευω για αυτο.

9.)And then there were none(Agatha Fucking Christie):Το βιβλιο που ενεμπνευσε την αγαπημενη μου ιστορια εβερ το umineko no naku koro ni.10 ατομα σε μια επαυλη.Ολοι υπευθυνοι για ενα φριχτο εγκλημα και ο ενας απο τους δεκα γνωριζει τα εγκληματα ολων και σκοπευει να παρει εκδικηση.Ενα μυστηριο χωρις ντετεκτιβ με ισχυρα στοιχια τρομου και απιστευτη καταλυξη.Απλως υπεροχο.

10.)Wizard's Glass(Stephen King):Θα ηθελα πολυ να βαλω ολο το μαυρο πυργο στη λιστα,και μαλιστα πολυ πιο ψηλα αλλα δεν μπορω λογω της φριχτης του οργανωσης.Ρε king αφου ειχες τοσες καλες ιδεες γιατι το γαμησες ετσι?Γιατι ξεκινησες με ενα κακογραμμενο βιβλιο και εκλεισες με τρεις(απο οσο ξερω) πατατουλες?Γιατι δεν αφιερωσες περισοτερα βιβλια στο υπεροχο backstory του roland?Γουελ τουλαχιστον εχουμε τα κομικς και αυτο εδω το βιβλιο.Το αριστουργηματικο τεταρτο βιβλιο του μαυρου πυργου ειναι μια συγκινιτικη δυναμικη ιστορια western με υπεροχους χαρακτηρες και πολυ μεγαλη πρωτοτυπια.Αν δεν ηταν ο προλογος και ο επιλογος που το συνδεουν με τα βιβλια 3 και 5 του πυργου θα μπορουσε να διαβαστει μονο του αλλα δυστυχως δε γινεται.Τελος να πω πως σκεφτηκα και το the stand για τον πατο της λιστας αλλα τελικα αυτο δω το μωρακι μου αρεσει περισσοτερο.

Edited by Kalamaris, 21 June 2012 - 17:01.

sc5bab.jpg


#6 noname

noname

    Fade away

  • Members
  • 479 posts

Posted 01 August 2012 - 23:05

Λοιπόν αν και είναι αρκετά βιβλία που θέλω να διαβάσω και η παρακάτω λίστα πιθανών να μεταβληθεί λίγο ή πολύ και η σειρά δεν είναι απόλυτη ... έχουμε και λέμε:

1. Siddhartha από Hermann Hesse, δεν ξέρω πόσες φορές το ακούμπησα κάτω για να σκεφτώ αυτά που διάβαζα, το προτίμησα και από Demian και από τον Λύκο της Στέπας, μου φάνηκε ποίο ώριμο έργο από το πρώτο ,αλλά και ποίο απλά γραμμένο από το δεύτερο.

2. 1984 από George Orwell, αν και κανένα βιβλίο που έχω διαβάσει από τον Orwell δεν με απογοήτευσε (Animal Farm, Down and Out in Paris and London , Homage to Catalonia) το 1984 είναι αυτό που με έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση.

3. The Prince από Machiavelli, hatters gonna hate ΧD

4. The Flowers of Hiroshima από Edita Morris, καλογραμμένο βιβλίο με δυνατό τέλος

5. The Silmarillion από J. R. R. Tolkien, τα λόγια περιττά XD

6. The Metamorphosis από Franz Kafka, το πρώτο βιβλίο που διάβασα από Kafka και που μόλις πρόσφατα διαπίστωσα πόσο “πραγματική” είναι η μεταμόρφωση του ανθρώπου που περιγράφει ο Kafka …

7. The Little Prince από Antoine de Saint-Exupéry, το βιβλίο αυτό με έκανε να εκτιμήσω τα μικρά καλογραμμένα και περιεκτικά βιβλία

8. Dune από Frank Herbert τα τέσσερα πρώτα βιβλία μόνο με την δουλειά του Tolkien μπορούν να συγκριθούν imo

9. 2001: A Space Odyssey από Arthur C. Clarke προσγειωμένη επιστημονική φαντασία XD

10. The End of Eternity από Isaac Asimov
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Posted Image

#7 mysteredgar

mysteredgar

    lalalalala

  • Members
  • 6 posts

Posted 02 December 2012 - 23:15

1.Έγκλημα και Τιμωρια του Ντοστοφιεφσκυ η όλη ανάλυση του χαρακτηρα,των σκέψεων και των δράσεων του ειναι απλά τρομερή

2.Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόι στο οποίο μας παρουσιαζεται μια ολόκληρη εποχή καθώς και το αντίκτυπο του πολέμου στις ζωές των ηρώων

3.Όλα τα βιβλία της Αusten(What should I say???Ι just like romace...) και ιδιαιτερα η Πειθώ καθως αποτελούν εναν καθρέφτη της ζωής των γυναικών τον 19ο αιωνα και για το πόσο εξαρτημένες ήταν απο το θεσμό του γάμου

4.Οι μύθοι των Οτόρι της Λίαν Χερν που αναφερεται παραπάνω

5.Οι αδελφές Μακιόκα του Σουνιτσιρο Τανιζακι μας δείχνει την εξασθένιση του παραδοσιακου ιαπωνικού πολιτισμου και την δυτικοποιηση του μέσα απο τα ματια της οικογένειας Μακιοκα και των 4 αδελφων

6.Η Φόνισσα του Παπαδιαμαντη ,ιδιαίτερα ο τρόπος που τελειωνει αλλα και η γλώσσα του η οποία σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές

7.Όλα τα βιβλια του Τόλκιν σχετικα με τη Μέση Γη απο το Σιλμαριλλιον μεχρι την Επιστροφή του Βασιλια...Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ήταν ο πρωτεργάτης στο είδος του λέει πολλά ειναι και θα παραμεινει αξεπέραστος

8 Η πανούκλα του Αλμπέρ Καμύ

9.Το κοράκι του Εντγκαρ Άλαν Πόε

10.O Πρωτοτοκος του Παολινι αν και δεν ειναι το αριστουργημα απο καμία αποψη,εγω απλα το λατρεψα (900 σελιδες σε 2 μερες και διαβασμα και 2η φορα)

Edited by mysteredgar, 21 February 2013 - 00:10.