Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* - - - - 1 votes

Gokudou-kun Manyuuki

spring 1999 anime reviews adventure comedy fantasy

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 25 January 2012 - 16:33

Πρεμιέρα: 1999
Studio: Softx
Είδος: Περιπέτεια, Κωμωδία, Φαντασία
Αρ. Επεισοδίων: 26


1233853728_gokudo.jpg

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας όμορφος, δυνατός και καλόκαρδος πρίγκιπας… που δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την ιστορία. To Gokudou-kun Man-yuuki είναι μια ιστορία φαντασίας που γρήγορα χάνει τον δρόμο που ακολουθούν οι υπόλοιπες τους είδους της χωρίς ελπίδα να τον ξαναβρεί.

Once upon a time...

Ο Gokudou, ο πρωταγωνιστής της σειράς, τρία πράγματα αγαπά στη ζωή του. Το ποτό, τις γυναίκες και τα λεφτά ή οτιδήποτε μπορεί να του προσφέρει κέρδος. Παράλληλα αποφεύγει με πάθος να κάνει οτιδήποτε δεν έχει σχέση με το προσωπικό του συμφέρον.

Η ιστορία μας αρχίζει με τον ήρωά μας να τρώει σε ένα πανδοχείο της πόλης στην οποία βρίσκεται. Εκεί τον πλησιάζει μια γριά μάγισσα που του λέει ότι τον περιμένει ένα λαμπρό μέλλον, για το οποίο ο ίδιος δεν φαίνεται να νοιάζεται και ιδιαίτερα ή μάλλον καθόλου. Ο Gokudo όχι μόνο χρεώνει τον λογαριασμό του φαγητού στη μάγισσα αλλά τσεπώνει χωρίς πολλές σκέψεις και ένα πουγκί αγνώστου περιερχομένου από εκείνη. Και κάπου εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες του.

Μέσα στο πουγκί, προς μεγάλη του απογοήτευση, βρίσκει μια πέτρα, η οποία αποδεικνύεται ότι περιέχει ένα τζίνι. Ο Djinn, το τζίνι, εμφανίζεται μπροστά του λοιπόν για να του πραγματοποιήσει τρεις ευχές. Αντί αυτού όμως ο Djinn καταφέρνει να τον μπλέξει σε διάφορες περιπέτειες που χειροτερεύουν λόγω της άπληστης φύσης του Gokudou, οι οποίες και τον οδηγούν τελικά στην «λαμπρή» μοίρα που τον περίμενε.

Τίποτα όμως δεν φαίνεται να ευχαριστεί τον Gokudou. Ακόμα και μετά το τέλος της περιπέτειάς του και την απόκτηση αυτών που ήθελε, δεν έμεινε ευχαριστημένος . Δεν διατάζει λοιπόν να αφήσει τα πάντα για νέες περιπέτειες και, μαζί με την ανορθόδοξη συντροφιά που τον ακολούθησε χωρίς τη θέλησή του, καταφέρνει να μπλέκει διαρκώς σε όλο και μεγαλύτερους και αστείους μπελάδες που περιλαμβάνουν μαγικά σπαθιά, αλλαγές φύλου, βασιλιάδες, το νερό της ζωής, μέχρι και ρομπότ.





01-15.jpg


There was a hero...

Η ιστορία εμπνέεται από διάφορα στοιχεία της ανατολικής και της δυτικής μυθολογίας και μπλέκει κλασσικά παραμύθια της Ανατολής, όπως το Saiyuki, αυτή του Taro Urashima και του Momotaro με στοιχεία διάφορων θρησκειών όπως ο Βουδισμός, ο Σιντοϊσμός και ο Χριστιανισμός. Μια γρήγορη ανάγνωση των παραπάνω παραμυθιών σε γνωστούς ιστοτόπους θα βοηθήσει τον θεατή να μπει καλύτερα στο πνεύμα της παρωδίας που διακατέχει τη σειρά.

Το anime χωρίζεται σε 5 arcs διαφορετικών ιστοριών που παραδόξως συνδέονται όλα μεταξύ τους και οδηγούν στο τελευταίο κομμάτι της ιστορίας. Στοιχεία φαντασίας μπλέκονται όμορφα μαζί με κλασσικά παραμύθια και υπερβολές, όπως η ύπαρξη τεχνολογίας που δεν ταιριάζει στο ύφους του κόσμου στο οποίο λαμβάνει χώρα.

Η σειρά έχει παντελή έλλειψη σοβαρότητας, λογικής και βαθυστόχαστης πλοκής και βυθίζεται, με ιδιαίτερη ευχαρίστηση μάλλον των δημιουργών, σε μια δύνη παράλογων και κωμικοτραγικών καταστάσεων. Κλισέ και αγαπημένες κλασσικές ιστορίες εκμεταλλεύονται στο έπακρο και ο εγωισμός του πρωταγωνιστή γδύνει τη σειρά εντελώς από την αίγλη που θα μπορούσε να έχει μια ιστορία με πριγκίπισσες σε κίνδυνο και θρύλους ηρωών.

Δεν προτείνεται σίγουρα σε άτομα που δεν ανέχονται θρησκευτικά αστεία, έστω κι όταν δεν απευθύνονται στη δική τους θρησκεία, καθώς υπάρχουν άπειρα καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς και παραδόξως αποτελούν πολύ σημαντικό κομμάτι της.





02-20.jpg

...who wasn't heroic at all.

Οι χαρακτήρες αποτελούν το δυνατό χαρτί της σειράς αφού ξεκινά δυναμικά παρουσιάζοντας έναν πρωταγωνιστή που διαφέρει από τον γνωστό, καλό ήρωα που διακατέχεται από αισθήματα τιμής και φιλίας. Ο Gokudou δεν έχει ηρωικές στιγμές, δεν τις πλησιάζει καν, κι όταν το κάνει καταφέρνει να τις καταστρέφει. Σίγουρα δεν είναι ο τύπος του χαρακτήρα που θα συμπαθούσε ο καθένας και ο μόνος τρόπος να καταφέρνει να γίνει συμπαθής είναι μέσω των ελαττωμάτων του, που είναι και οι πηγές όλων του των προβλημάτων. Με λίγα λόγια το μόνο "προτέρημα" που έχει πάνω του είναι ότι δεν είναι τέλειος. Ρηχός και χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας, το μόνο που καταφέρνει να γίνει είναι ένα εξαίρετο δείγμα αντι-ήρωα.

Τον πρωταγωνιστή πλαισιώνουν μια ομάδα χαρακτήρων με πρώτο και καλύτερο τον Djinn, ένα ηθικότατο τζίνι που έχει όμως μεγάλη αδυναμία στο ποτό. Παρά τη συμπάθεια που θρέφει στον αφέντη του, καταφέρνει να τον μπλέκει αλλά και να τον γλιτώνει από μπελάδες πολλές φορές ενώ δεν σταματά να του προκαλεί πονοκέφαλο με τα κηρύγματά του.

Μαζί τους ταξιδεύει και η Rubette, μια πριγκίπισσα που προτίμησε την περιπέτεια από την άνεση του σπιτιού τους και που στην ουσία δεν διαφέρει πολύ από τον Gokudo. Η ομοιότητά τους αλλά και οι διαφορές στους τρόπους τους οδηγούς πολλές φορές σε καυγάδες.

Τελευταία προσθήκη στην παρέα γίνεται ο Niari, ένας ερωτύλος μάγος που έχει εξοριστεί από τον μαγικό κόσμο. Ο Niari, τιμωρημένος λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του, αναγκάζεται να τους ακολουθήσει για να λύσει την τιμωρία του.

Στη σειρά επιστρέφουν πολλές φορές κι άλλοι χαρακτήρες που συναντάνε στα ταξίδια τους, παίζοντας έστω και μικρότερο ρόλο στα επόμενα arcs, που συνήθως γίνονται πηγή ακόμα μεγαλύτερων προβλημάτων.





03-11.jpg

Between myths and legends

Εξαιρετικές οι ερμηνείες των seiyuu, με τον Akira Ishida να δίνει ρεσιτάλ ως Gokudo, προσφέρουν δυναμισμό στους χαρακτήρες και είναι ακριβώς πάνω στον ρόλο τους. Τα δύο συμπαθητικά opening/endings ταιριάζουν αρκετά με το ύφος της σειράς, μάλλον όμως δε θα μείνουν αλησμόνητα.

Τα OSTs είναι κάπως αδιάφορα, ενώ τα ηχητικά εφέ ίσως γίνονται υπερβολικά ή ανύπαρκτα σε ορισμένα σημεία κάνοντας τον ήχο το πιο αδύναμο στοιχείο της σειράς.

Το Gokudo ανήκει στην παλιά σχολή των άνιμε, όπου τα μεγάλα μάτια, οι αστείες φάτσες και οι σκηνές γέλιου που βασίζονται στις υπερβολικές κινήσεις ως αντιδράσεις των ηρωών έχουν κυρίαρχο ρόλο. Το animation δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, χωρίς όμως να σημαίνει ότι φτάνει σε τραγικά επίπεδα, ενώ σε αρκετά σημεία τείνει να θυμίζει παλιά καρτούν.

Αν ανήκετε όπως κι εγώ στην ομάδα των ατόμων που δεν τους αρέσει και δεν εκτιμούν την προσθήκη CG και μάλιστα με αποτυχημένο τρόπο στα anime τους, πιθανόν να σας ενοχλήσουν μερικές σκηνές.

Trivia

- To Gokudo-kun Man-yuuki βασίζεται σε μια σειρά μυθιστορημάτων που αποτελούνται από 13 κύριες ιστορίες και 10 μυθιστορήματα παράπλευρων ιστοριών.
- Έχει μεταφερθεί επίσης σε manga τριών τόμων.
- Στην αγγλική έκδοση η σειρά έχει τον τίτλο “Jester The Adventurer”.


Edited by Kai, 15 June 2017 - 11:19.

ySss0UF.jpg


#2 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 26 January 2012 - 00:41

που το ξέθαψες αυτό; παλιά μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον μιας και ήταν από το στούντιο των Slayers, αλλά δεν έτυχε να ασχοληθώ περισσότερο (προέκυψαν μετά καλύτερα ανιμε να δω).σ

κατά τα άλλα καλή και λεπτομερής παρουσίαση. από ότι βλέπω υπάρχει γαλλική συλλεκτική έκδοση DVD.

#3 Ramona

Ramona

    Lost in Brighton

  • Members
  • 98 posts

Posted 26 January 2012 - 00:55

Ωραιο review, ενδιαφερουσα σειρά! Will watch at some point! Καλη αρχη σε σενα προσωπικα και γενικά στο νεοσυστατο review team! :riiight:


#4 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 26 January 2012 - 11:33

Nice review, ακούγεται ωραία καμμενιά. Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά από την περιγραφή μου θυμίζει τα πρώτα (και καλύτερα) επεισόδια του Dragonball.

15fkk04.jpg


#5 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 27 January 2012 - 10:26

Φοβερά ψηστικό review, θα το δω σίγουρα κάποια στιγμή!!! Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και το παρουσιάζεις εξαιρετικά!!

#6 plotolp

plotolp

    Anime Freak

  • Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 28 January 2012 - 12:07

Φοβερά ψηστικό review, θα το δω σίγουρα κάποια στιγμή!!! Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και το παρουσιάζεις εξαιρετικά!!

Ακριβώς αυτό! Μου κίνησε και εμένα το ενδιαφέρον πάρα πολύ!
Ι will definitely watch it!:)



Also tagged with one or more of these keywords: spring 1999, anime reviews, adventure, comedy, fantasy