Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Saint Seiya - The Lost Canvas

Shounen Shonen Action Fantasy Martial Arts Supernatural Drama shining armors and manly tears

  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 03 January 2012 - 18:18

Lost_canvas_logo.png

Υπόθεση

Κάθε 243 χρόνια ξεσπάει ένας πόλεμος μεταξύ δύο θεών, του Άδη και της Αθηνάς. Στα πλαίσια της προετοιμασίας συγκεντρώνονται στο Ιερό, κάτω από την ηγεσία του Pope, 88 Saints. Ο καθένας τους έχει έναν αστερισμό να τους προστατεύει. Τον 18ο αιώνα οι δύο αυτοί αντίπαλοι έρχονται και πάλι αντιμέτωποι. Ως αποτέλεσμα η ζωή τριών ορφανών παιδιών, του Tenma, του Alone και της Sasha αλλάζει.


Μετά την ξαφνική υιοθέτηση της Sasha, ο Tenma και ο Alone δένονται ακόμη περισσότερο, παρά τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους, και συνεχίζουν τη ζωή τους σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας. Ο Tenma παρορμητικός και θαρραλέος καταλήγει πολλές φορές να μπλέκεται σε καυγάδες. Αντίθετα ο αδέξιος και κλειστός Alone προτιμά να αφιερώνει τον χρόνο του στη ζωγραφική.




ss_lost_canvas_03.jpg



Η ήρεμη ζωή των δυο αγοριών όμως δεν θα αντέξει για πολύ. Ο Alone μια μέρα συναντά την Πανδώρα που σκοπός της είναι να αφυπνίσει την ψυχή του Άρχοντα των νεκρών. Ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπος με έναν κόσμο θανάτου και βασάνων, και παίρνει για πρώτη φορά μια γεύση της μοίρας που τον περιμένει.


Λίγες μέρες αργότερα, κατά μια απελπισμένη προσπάθεια να σώσει το ορφανοτροφείο του από φυσική καταστροφή, ο Tenma συναντά έναν Gold Saint. Εκείνος αναγνωρίζει το ταλέντο που κρύβει μέσα του και του ζητά να τον ακολουθήσει στην Αθήνα όπου θα τον εκπαιδεύσει για να γίνει Saint ο ίδιος και θα υπηρετήσει την Αθηνά. Ο Temna δέχεται την πρόταση με ενθουσιασμό και σύντομα αφήνει πίσω του την Ιταλία.





saint-seiya-the-lost-canvas-639413.jpg



Έτσι, ο Alone μένει πλέον μόνος. Καθώς ο Tenma εκπαιδεύεται στην Αθήνα, οι δίδυμοι θεοί του κάτω κόσμου και η Πανδώρα καταφέρνουν να ενισχύσουν όλο και περισσότερο το συναίσθημα της απόγνωσης μέσα του. Σύντομα αποδέχεται τη μοίρα του ως μετενσάρκωση του Άδη και τέλος τους ακολουθεί.


Εν τω μεταξύ στο Ιερό ο Tenma συναντά και πάλι την παιδική του φίλη, και αδερφή του Alone, Sasha, που αποδεικνύεται πως είναι η μετενσάρκωση της Αθηνάς. Καθώς ο Ιερός Πόλεμος αρχίζει και πάλι, οι τρεις φίλοι σμίγουν ξανά. Αυτή τη φορά όμως είναι σε διαφορετικά στρατόπεδα και η φιλία τους αρχίζει να δοκιμάζεται, καθότι ο Alone, έχοντας πλέον τον ρόλο του Άδη, δεν διστάζει να προκαλέσει πόνο σε κοντινά του άτομα, ισχυριζόμενος πως με τον θάνατο θα προσφέρει λύτρωση σε όλους τους ανθρώπους της Γης. Κάπως έτσι ξεσπάει μια αλληλουχία μαχών, με τους Saints της Αθηνάς να προσφέρουν μέχρι και τη ζωή τους ως αντίτιμο για να σταματήσουν τα σχέδια του Άδη.






saint-seiya-the-lost-canvas-639536.jpg

Λίγα λόγια για τη σειρά

Το Saint Seiya - Lost Canvas είναι spin-off του original Saint Seiya του Masami Kurumada, γραμμένο κάτω από την επίβλεψή του από την Teshirogi Shiori, στην οποία έκανε ο ίδιος την πρόταση. Η ιστορία έχει κάποια κοινά με το πρωτότυπο, αλλά αν υπερέχει σε κάτι τότε είναι η ποιότητα της ιστορίας. Η mangaka αναπτύσσει πολύ περισσότερο την προσωπικότητα και την ψυχολογία των χαρακτήρων της, ανεξάρτητα απ' το αν είναι βασικοί χαρακτήρες ή όχι ή αν είναι στο πλευρό του πρωταγωνιστή και αφιερώνει στον καθένα τον χρόνο που τους αναλογεί.

Η ιστορία φυσικά, μιας και έχει ως κύριο στοιχείο της τη δράση, περιλαμβάνει δυνατούς πολεμιστές που για τον έναν ή τον άλλον λόγο έχουν έναν κοινό σκοπό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα κίνητρά τους είναι τα ίδια. Μέσα στο πνεύμα των shonen οι μάχες φτάνουν σε επικές διαστάσεις και έχουν ως σκοπό να προβάλουν κάποια ιδανικά μέσα από τον χαρακτήρα του εκάστοτε πολεμιστή.






Spoiler: Gold Saints



Το καλό είναι, ότι καθώς ο πρωταγωνιστής προχωρά για να επιτύχει τον στόχο του, κάνοντας ταυτόχρονα και τα απαραίτητα level ups, η δράση δεν σταματά. Το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτουν οι Gold Saints, η πραγματική όαση της σειράς, και παίρνοντας ο καθένας τους ικανοποιητικό χρόνο, προσφέρουν δυνατές μάχες, καμιά φορά με όχι τόσο καλό αποτέλεσμα, μιας και η μάχη δεν τελειώνει πάντα χωρίς απώλειες στο στρατόπεδο τους.




saint-seiya-the-lost-canvas-639543.jpg

Αν έχω ν’ αναγνωρίσω κάτι στην mangaka όσον αφορά το σχέδιο είναι η λεπτομέρεια στις στολές των χαρακτήρων σε κάθε πάνελ. Το manga είναι ολοκληρωμένο στην Ιαπωνία με 25 τόμους και σχεδόν ολοκληρωμένο στη μετάφραση, καθώς του λείπουν μερικά κεφάλαια από το volume 23. Η σειρά έχει εμπνεύσει 2 seasons anime και ένα spin-off με τις ιστορίες των Gold Saints πριν την Ιερή Μάχη που δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί έως και σήμερα στα αγγλικά (όσοι ξέρετε Ισπανικά ψάξτε το, υπάρχει ισπανική μετάφραση).

Genres: Action, Fantasy, Martial Arts, Shounen, Supernatural


Edited by Kai, 16 September 2013 - 07:02.

ySss0UF.jpg


#2 Casshern

Casshern

    Ειναι Απλα Cool

  • Members
  • 691 posts

Posted 05 January 2012 - 01:34

Τελειώσα το manga εδω και κατι μήνες, ήταν πολύ καλό

Καλύτεροι Gold Saints για μένα ειναι ο Aspros, o El Cid, o Manigoldo, ο Defteros και o Dohko, γενικά όμως ολοι ήταν καλοί και ο καθένας τα έσπαγε με τον δικό του τρόπο

Edited by †Soul_Eater†, 05 January 2012 - 01:52.



Posted Image






#3 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 05 January 2012 - 01:58

:if: Σε συμπαθώ εσένα.

Θα συμφωνήσω κι εγώ για τις επιλογές στους Gold Saints (που πραγματικά φτιάχνανε τη σειρά), ίσως με άλλη σειρά και με τον Aldebaran στη θέση του El Cid, αλλά γενικότερα όλοι τους ήταν πάρα πολύ καλοί, δεν αντιπάθησα κανέναν και είχαν όλοι τις στιγμές τους.

Αγαπημένες μάχες επίσης αυτές με τους δίδυμους θεούς και τον Αιακό που τις απόλαυσα ιδιαίτερα. Αλλά εντάξει, όλες τους ήταν μία και μία, όπως και το κομμάτι με τον Mephistopheles.

ySss0UF.jpg


#4 Casshern

Casshern

    Ειναι Απλα Cool

  • Members
  • 691 posts

Posted 05 January 2012 - 02:06

Ρε φίλε ακόμα και ο Kagaho
Spoiler:
θέλω να πω είχε τρομερές μάχες

Για εμένα οι καλύτερες μάχες ηταν με τους twin gods, με τον Mephistopheles, με τους twin Geminis (όταν ήταν spectre o Aspros) και ναι και η μάχη με τον Aiaco τα έσπαγε επίσης



Posted Image






#5 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 05 January 2012 - 02:27

Ναι, εντάξει στον Kagaho δόθηκε αρκετός χρόνος, παρόλο που ήταν φάσμα, και από πλευρά μαχών και από πλευρά προσωπικότητας. Παρόμοιος ο ρόλος του με τον Phoenix Ikki, αλλά δοσμένος πολύ καλύτερα και επηρέαζε με πολύ καλύτερο και πιο χρήσιμο τρόπο τη σειρά απ' το να κάνει συνεχώς τον από μηχανής θεός.

Ναι! Και τα κομμάτια με Άσπρο και Δεύτερο ήταν πολύ καλά, εντάξει, μέχρι και σαν εκπαιδευτής τα έσπαγε ο Δεύτερος. Το κακό είναι ότι κάποια κομμάτια δεν τα θυμάμαι με λεπτομέρειες επειδή το διάβαζα ενόσω ήταν ongoing, αλλά θέλω πολύ να σχολιάσω. Χρειάζεται re-read.

Και το τέλος ήταν καλό, δεν περίμενα να το γυρίσει έτσι το θέμα, έκλεισε όπως έπρεπε.

Spoiler:

ySss0UF.jpg


#6 Casshern

Casshern

    Ειναι Απλα Cool

  • Members
  • 691 posts

Posted 05 January 2012 - 02:46

Spoiler:



Posted Image






#7 Botsun

Botsun

    Boss Tsundere

  • Members
  • 1,240 posts

Posted 10 January 2012 - 00:39

Πολύ καλή κι απολαυστική σειρά,που βρίθει από μάχες,manly tears,υποσχέσεις και θανάτους.Πολλούς θανάτους,λες κι η mangaka,έβαλε στοίχημα με τον εαυτό της,να ξεπαστρέψει όλους τους Gold Saint,πριν τελειώσει η ιστορία.
Τεσπα,ξεκίνησα το manga,από το 95ο καθώς,τα προηγούμενα κεφάλαια,καλύπτονται ικανοποιητικά από τις δύο σεζόν του ομώνυμου anime.
Στους τρεις περίπου τόμους που έχω διαβάσει μας έδειξε
Spoiler: Chapters 95~123


Ίσως να γράψω κι άλλα αργότερα.Προς το παρόν,η βαρεμάρα μου μ'αφησε να γράψω μόνο τόσο.

Posted Image

Avatar & signature by Kai


#8 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 10 January 2012 - 00:43

:hahaha: Botsun, πρόσεχε τι γράφεις έξω από το spoiler για τους Gold Saints.
Spoiler:

ySss0UF.jpg


#9 Botsun

Botsun

    Boss Tsundere

  • Members
  • 1,240 posts

Posted 10 January 2012 - 00:51

Ίσως να το διορθώσω αργότερα,προς το παρόν,μ'αρέσει η μορφή του ποστ. xD

Αφού,ο Tenma
Spoiler:

Posted Image

Avatar & signature by Kai


#10 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 10 January 2012 - 01:02

Spoiler:

ySss0UF.jpg


#11 Botsun

Botsun

    Boss Tsundere

  • Members
  • 1,240 posts

Posted 10 January 2012 - 22:53

Spoiler: Chapters 124-132



Edit:
Κάθε θεός έχει τους δικούς του,φύλακες ;
Διότι,στο arc με τον Υδροχόο και τον Unity,μας έδειξε ότι υπήρχαν Marine Cloths στο Ναό του Ποσειδώνα.

Edited by junpei, 10 January 2012 - 23:39.

Posted Image

Avatar & signature by Kai


#12 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 12 January 2012 - 16:26

Σχετικά με τους θεούς
Spoiler:

ySss0UF.jpg


#13 Botsun

Botsun

    Boss Tsundere

  • Members
  • 1,240 posts

Posted 12 January 2012 - 23:13

Spoiler: Chapters 133-150

Posted Image

Avatar & signature by Kai


#14 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 12 January 2012 - 23:27

Spoiler:

ySss0UF.jpg


#15 Botsun

Botsun

    Boss Tsundere

  • Members
  • 1,240 posts

Posted 13 January 2012 - 02:03

Spoiler: Chapters 151-168

Edited by junpei, 13 January 2012 - 02:10.

Posted Image

Avatar & signature by Kai




Also tagged with one or more of these keywords: Shounen, Shonen, Action, Fantasy, Martial Arts, Supernatural, Drama, shining armors and manly tears