Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 1 votes

Προσοχή! Κάποια manga μπορούν πλέον να σας στείλουν φυλακή!


  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#1 powerboy

powerboy

    Starting...

  • Members
  • 15 posts

Posted 22 October 2011 - 20:49

Φανταστείτε ότι ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Είδατε τα αξιοθέατα, μιλήσατε με τους ντόπιους και… φυσικά σαν γνήσιος otaku πήγατε σε κάποια συγκέντρωση ξετρελαμένων ομοϊδεατών (Comicon, Otakon κτλ) σας και αγοράσατε μια ολόκληρη στοίβα από manga τα οποία βάλατε στην βαλίτσα σας. Περάσατε υπέροχα, είσαστε έτοιμοι να γυρίσετε στην Ελλάδα και να «σαπίσετε» στο διάβασμα με την ησυχία σας. Όταν φτάνετε στο Ελληνικό Τελωνείο σας περιμένει μια έκπληξη. Η βαλίτσα με τα manga σας κατάσχεται και σας απαγγέλλονται κατηγορίες. Συλλαμβάνεστε για κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Το όνομά σας μπαίνει σε μια βάση δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιλαμβάνει βιαστές και παιδεραστές. Η ζωή σας πλέον είναι στιγματισμένη ανεπανόρθωτα.

Σενάριο φαντασίας; Δυστυχώς όχι. Αυτό ακριβώς έπαθε ένας ανυποψίαστος αναγνώστης κόμιξ, ο οποίος ταξίδεψε από την Αμερική στον Καναδά έχοντας κάποια manga στην βαλίτσα του. Το Καναδέζικο τελωνείο έκρινε ότι τα περιοδικά και οι εικόνες που είχε στο laptop του, αν και δεν είχαν κανένα πραγματικό μοντέλο -ήταν όλα ουσιαστικά ζωγραφιές- αποτελούσαν παιδική πορνογραφία και ο δυστυχής νεαρός κρατήθηκε από τις Καναδέζικες αρχές και στιγματίστηκε σαν «σεξουαλικός εγκληματίας». Επί του παρόντος αναμένει δίκη.

Και εάν νομίζετε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί στην Ευρώπη τότε σίγουρα δεν έχετε μάθει για την περίπτωση του Simon Lundström ο οποίος τον Μάρτιο του 2011 κατηγορήθηκε από τις Σουηδικές αρχές για κατοχή παιδικής πορνογραφίας, μόνο και μόνο επειδή σχεδίαζε κοπέλες με εσώρουχα και μπικίνι στον υπολογιστή του. Ο Lundström κρίθηκε ένοχος και αναγκάστηκε να πληρώσει 500 λίρες Αγγλίας πρόστιμο... μόνο και μόνο επειδή είχε κάποιες "πιπεράτες" εικόνες manga στον υπολογιστή του.

Τί είπατε; Εδώ δεν είναι δυνατόν να συμβεί αυτό εδώ πέρα; Η Αγγλία έχει ήδη περάσει νόμους ανάλογους με αυτούς της Σουηδίας ενώ όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υποχρεωμένα να υιοθετήσουν τους ίδιους νόμους. Η διαφορά είναι ότι ενώ στην Σουηδία η τιμωρία είναι πρόστιμο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση η τιμωρία είναι το λιγότερο φυλάκιση δύο ετών. Δεν έχει σημασία εάν τις εικόνες τις κατέβασες, τις σχεδίασες ή απλά επισκέφτηκες μια σελίδα με manga και εμφανίστηκαν σε pop-up, θεωρείσαι παιδεραστής και ενδέχεται να φυλακιστείς.

Διαβάστε πολύ καλά τον νόμο περί παιδικής πορνογραφίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον οποίο η Ελλάδα έχει υιοθετήσει: πολλά από τα manga, τα anime και τα hentai που αρκετοί έχουμε στην κατοχή μας μπορούν σύμφωνα με τις καινούργιες νομικές διατάξεις να θεωρηθούν «παιδική πορνογραφία» (πατήστε CTRL-F και ψάξετε «ρεαλιστικές εικόνες»)

Και εάν πιστεύετε ότι το θέμα δεν είναι μια βασική παραβίαση των βασικών σας δικαιωμάτων… Παρατήστε με παρακαλώ. Πηγαίνετε στην Τουρκία, μάθετε την γλώσσα, ασπαστείτε το Ισλάμ, και αφήστε με να παλέψω εδώ με την ησυχία μου για την ελευθερία μου. Μας έχει που μας έχει φέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο αμήν με αυτά που κάνει τώρα τελευταία, μας στερεί και τα δικαιώματα μας στην έκφραση και στην τέχνη.

Μερικές συμβουλές για τα νέα δεδομένα:

  • Εάν ταξιδέψετε από το εξωτερικό, μην βάζετε τα manga και τα DVD στην βαλίτσα σας. Προτιμήστε να τα στείλετε με ταχυδρομείο ή μεταφορική.

    -
  • Εάν έχετε εικόνες manga, anime κ.α. στο Laptop και στο Tablet σας, και σκοπεύετε να το πάρετε μαζί ανεβάστε τα σε κανένα Cloud (Dropbox, Wuala, Ubuntu One, iCloud, SpiderOak, SkyDrive ή εάν είστε καλός στα Linux χρησιμοποιείστε το πρόγραμμα Eukalyptus για να δημιουργήσετε ένα δικό σας) και κατόπιν σβήστε τα. Κατεβάστε τα πάλι, αφού φτάσετε στον προορισμό σας. Σβήστε από την φορητή σας συσκευή λίγο προτού ταξιδέψετε.

    -
  • Οργανώστε τα manga σας και τα anime σας και συμπιέστε τα σε μορφή RAR ή ZIP βάζοντας κωδικό μέσα τον οποίο θα γνωρίζετε μόνο εσείς. Μην κάνετε κωδικοποίηση που είναι συμβατή με όλους τους υπολογιστές, κάνετε την εξειδικευμένη κωδικοποίηση του προγράμματος.

    -
  • Μετονομάστε τα αρχεία σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι δυνατή η κατανόηση του τίτλου διότι ενδέχεται κάποιοι τίτλοι να έχουν ήδη κατηγοριοποιηθεί. Πχ Bondage Mansion σε BoMa.

    -
  • Να θυμάστε εάν ο κωδικός του ΖΙΡ ή του Cloud σας έχει νούμερα (1-9), σύμβολα (#$) ή και κεφαλαία (A-S) μαζί με μικρά τότε δεν θα σπάσει με τίποτα. Το l33t-$p3@k μπορεί να μην είναι πλέον στην μόδα αλλά είναι απίστευτα χρήσιμο όταν φτιάχνεις κωδικούς.

    -
  • Προπάντων μην πανικοβάλλεστε και μην αλλάξετε τις συνήθειές σας. Τα manga και τα anime είναι τέχνη, τα λατρεύουμε Εάν το κάνετε αυτό το κατεστημένο έχει νικήσει. Να θυμάστε ότι είμαστε όλοι μια οικογένεια εδώ. Εάν έχετε κανένα πρόβλημα επειδή έχετε στην κατοχή σας manga, δηλώστε το όπου μπορείτε! Θα είμαστε πλάι σας!

    -
  • Ενημερωθείτε για τους νόμους και τα δικαιώματά σας. Μάθετε πότε οι καινούργιοι ψηφιακοί νόμοι περί ψηφιακής πορνογραφίας θεσπίζονται εδώ και μάθετε καλά τους ορισμούς.

    -
  • Οργανωθείτε. Είμαι πλέον μέλος του «Πειρατικού Κόμματος» στην Ελλάδα το οποίο αντιτίθεται σε αυτού του είδους τους νόμους και τα διατάγματα. Εάν δεν σας αρέσει, αρχίστε μια δική σας ένωση. Δεν μπορούν να (μ)σας νικήσουν εάν είστε μαζί.

Ένας αναγνώστης manga, ένας οπαδός anime δεν είναι εγκληματίας. Είναι ένα άτομο με ένα ιδιαίτερο χόμπι, είναι οπαδός μιας μορφής τέχνης, ένας καλλιτέχνης που ασχολείται με κάτι το ξεχωριστό και η ελευθερία του πρέπει να προστατεύεται, όχι να περιορίζεται.

Και προτού κάποιοι αρχίζουν και φωνάζουν υστερικά για "υπεράσπιση ανώμαλων καταστάσεων" σας παραπέμπω σε σοβαρές επιστημονικές έρευνες (οι οποίες για κάποιο λόγο δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας) οι οποίες δείχνουν ότι είδη τέχνης όπως τα Hentai έχουν αρνητική επίδραση στην συχνότητα και την ποσότητα εμφάνισης πραγματικής σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Η παράνοιά σας και οι νόμοι σας δεν βοηθούν κανένα πραγματικό θύμα. Αντίθετα χειροτερεύουν κατά πολύ τα πράγματα.

Edited by powerboy, 22 October 2011 - 20:53.
Ορθογραφικά λάθη


#2 jiohnis

jiohnis

    watashi wa ....

  • Members
  • 639 posts

Posted 22 October 2011 - 23:54

Sorry , δηλαδή θα σε πιάσουν με ένα harem manga στο pc σου ή στο αεροδρόμιο πχ Rosario - Vampire και επειδή έχει 1 loli με pantsu shot θα σε στέλνουν μέσα ? Που ζούμε ?
Επίσης τον κύριο Lundström πως τον έπιασαν ? Ταξίδεψε ή μπήκε η δίωξη στο PC του ???

we_wont_forget_by_manga_wolf-d4hh3hj.png

Set by Mangawolf
My Animelist | My Mangalist

 


#3 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 23 October 2011 - 00:17

αν μπορει να τυχει κατι τετιο για τα απλα μανγκα, η ακομα χειροτερα για pics...δλδ wtf?? αν πας japan και παρεις κανα doujin-shi τι 8α σου κανουν?:hihi2: ελεινα παραματα παντος...αυτο ελειπε να σε πανε μεσα κ για manga ;o που ζουμε :sigh2:
フカフカ

#4 powerboy

powerboy

    Starting...

  • Members
  • 15 posts

Posted 23 October 2011 - 10:08

Sorry , δηλαδή θα σε πιάσουν με ένα harem manga στο pc σου ή στο αεροδρόμιο πχ Rosario - Vampire και επειδή έχει 1 loli με pantsu shot θα σε στέλνουν μέσα ?

Ναι, δυστυχώς. Αν μάλιστα λάβεις υπόψη σου ότι οι περισσότεροι τελωνειακοί είναι τελείως άσχετοι από manga, καταλαβαίνεις τι συμπεράσματα θα βγάλει κάποιος εάν δεί ένα loli με εσώρουχα στο χαρτί ή στον υπολογιστή.

Επίσης τον κύριο Lundström πως τον έπιασαν ? Ταξίδεψε ή μπήκε η δίωξη στο PC του ???

Το άρθρο του Spiked λέει ότι οι ένοχες εικόνες βρέθηκαν στο σκληρό του αλλά δεν λέει πως τα βρήκαν. Υποθέτω ότι μάλλον του έκαναν επιδρομή, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

αν μπορει να τυχει κατι τετιο για τα απλα μανγκα, η ακομα χειροτερα για pics...δλδ wtf?? αν πας japan και παρεις κανα doujin-shi τι 8α σου κανουν?

Εάν οι εικόνες και τα Doujinshi σου δείχνουν κάποια που να φαίνεται μικρή με εσώρουχα ή ακόμα χειρότερα σε σεξουαλική περίπτηξη τότε μπορεί να θεωρηθούν "Μη ρεαλιστικές εικόνες παιδιών" και να υποστείς τις κυρώσεις που προβλέπει ο κώδικας περι κατοχής παιδικής πορνογραφίας. Αυτό περιλαμβάνει πρόστιμο 2'000-10'000 ευρώ ή/και φυλάκιση δύο ετών. Σε κάθε περίπτωση το όνομά σου "φακελώνεται" παγκοσμίως σαν σεξουαλικός εγκληματίας (βιαστής δηλαδή). Ελπίζω να έχεις κανένα ξενοδοχείο στο όνομά σου γιατί δουλειά δεν θα βρίσκεις από εδώ και στο εξής.

Που ζούμε;

Σε μια όλο και πιο αστυνομοκρατούμενη χώρα στην οποία οι πολίτες έχουν μια ψευδαίσθηση ελευθερίας. Ουσιαστικά όμως δεν έχουν φωνή, όταν ζητάνε τα δικαιώματά τους τους σπάνε στο ξύλο, και ο "μεγάλος αδερφός" μπορεί να τους μπαγλαρώσει για οτιδήποτε.

#5 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3,599 posts

Posted 23 October 2011 - 10:44

Προφανώς είχε hentai, που μπαίνουν όμως τα όρια ?
Posted Image

#6 eyl

eyl

    Elite Yuri Lover

  • Members
  • 312 posts

Posted 23 October 2011 - 11:18

απο τη στιγμή που κάτι βγαίνει απο εκδοτικό οίκο, δλδ εγκρίνετε απο αρχές (για να έχει άδεια ο εκδοτικός σημαίνει ελεγχετε), μπορεί η αστυνομία να σε συλλάβει?
Posted Image
girls with guns - babes with blades κ βεβαίως βεβαίως tenshi!

#7 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 23 October 2011 - 11:31

Αυτό είναι ένα καλό ζήτημα. Το γεγονός ότι κάποιος έχει υπό την κατοχή του μερικές φωτογραφίες ecchi περιεχομένου και όπως είπες, κάποιος ζωγράφισε -προφανώς νεαρές κοπέλες- με εσώρουχα και μπικίνι δεν είναι αρκετά για να σε βάλουν φυλακή και εφόσον έχω διαβάσει και τα εν λόγω άρθρα όλα μου φαίνονται λίγ υπερβολικά. Αλλά και απ'τις δύο μεριές.

Δε μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι οι άνθρωποι ώστε μόνο με panty shots να τους βάζουν φυλακή...εγώ φαντάζομαι ότι θα είχε και πιο σκληροπυρηνικά πράγματα μέσα που θα ήταν άκρως explicit -και ναι hentai- μαζί με τα άλλα. Αν όχι μου φάινεται παράλογο.

Αν ναι, δεν είναι και τόσο.

Και εδώ είναι που μπαίνει και η συζήτηση περί ορίων.

Αν σε κάποιον αρέσει όντως η παιδική πορνογραφία, αν σκεφτούμε ότι τα loli στην ουσία είναι μικρά κοριτσάκια ανήλικα με αρκετά χρόνια μπροστά τους ως προς την ενηλικίωση κι όχι δυο-τρία μιλώντας για οχτάχρονα-δεκάχρονα κι ακόμα μικρότερα, τότε δεν είναι εν δυνάμει ένας κίνδυνος?

Edit: Eyl, ανάλογα την χώρα!

Πότε μπορείς να ξέρεις ότι δε θα σταματήσει ο άλλος να διαχωρίζει μεταξύ πραγματικού και ψεύτικου? Πολύ είναι αρκετά αυστηροί στο θέμα παιδικής πορνογραφίας γιατί δεν είναι κάτι με το οποίο μπορούμε να παίζουμε.
Σίγουρα, αν δεις ένα loli σε ένα ecchi άντε και σε κανένα κανονικό anime ΟΚ, δεν έχει τίποτα το συγκλονιστικό αλλά τι γίνεται στα hentai? Δε δείχνουν στην ουσία μικρά κοριτσάκια ή αγοράκια σε πολύ πιο σκληρές καταστάσεις? Εσένα αυτό σου φαίνεται επιθυμητό?

Δεν έχω δικά μου παιδιά για να ξέρω αλλά είμαι σίγουρη ότι δε θα ήθελα κάτι τέτοιο να γίνει στο παιδί μου. Και φυσικά δεν είναι πραγματικότητα και κανένα παιδί δεν έχει πάθει τίποτα αλλά δεν ξέρεις πότε θα του τη βιδώσει του άλλου να πάει από το manga στο live-action. Δηλαδή εφόσον δεν είναι αληθινό δεν πειράζει ότι του αρέσει κάτι τέτοιο αλλά μετά αν γίνει κάτι σε κάποιο παιδί θα λένε οι γονείς "μα όλες οι ενδείξεις κι αποδείξεις εκεί ήταν, γιατί δεν κάνατε κάτι?". Και ως ένα σημείο θα έχουνε δίκιο.

Νομίζω αυτά τα περστατικά είναι τόσο γνωστά ακριβώς γιατί είναι μοναδικά συν του ότι είναι προς παραδειγματισμό αν θες τη γνώμη μου. Δε νομίζω καμιά κυβέρνηση να κάνει ολόκληρη επιχείρηση εναντίων των manga. ΑΠλώς κι αυτοί με τη σειρά τους ψάχνουν να βρουν υπόπτους και κινδύνους. Είναι πολύ διαφορετικό να είσαι ένας νέος των δεκαπέντε και να διαβάζεις οτιδήποτε σεξουαλικού περιεχομένου και να είσαι 45 και να σου αρέσουν ακόμα τα σεξυ δεκάχρονα δε νομίζεις? Εξάλλου ο νόμος είναι αρκετά...vague.

Και όχι, δε νομίζω να μπεις φυλακή επειδή έχεις ένα Rosario to Vampire στον υπολογιστή σου. Ούτε ένα απλό harem manga. Ξεκόλλα. Ακόμα και ο νόμος μπορεί να λέει "ανήλικος" αλλά ακόμα και οι δικαστές δεν είναι τόσο ηλίθιοι να βάλουν φυλακή έναν 19χρονο επειδή έχει ερωτικές σχέσεις με ένα 16χρονο στην πραγματικότητα, δε θα το κάνουν για τα manga και δη στα απλά manga.

Αν έχει γίνει το παραπάνω ΟΚ, θα θυμώσω κι εγώ. Αλλ'ακόμα νομίζω ότι μιλάμε για πιο σκληρά πράγματα από αυτό. Αν όχι, καταλαβαίνω γιατί τα έχεις πάρει.

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#8 powerboy

powerboy

    Starting...

  • Members
  • 15 posts

Posted 23 October 2011 - 11:35

απο τη στιγμή που κάτι βγαίνει απο εκδοτικό οίκο, δλδ εγκρίνετε απο αρχές (για να έχει άδεια ο εκδοτικός σημαίνει ελεγχετε), μπορεί η αστυνομία να σε συλλάβει?


Πιστεύω πως όχι. Ο Lungstrom είχε και δικά του σχέδια στον υπολογιστή καθώς και εικόνες που είχε κατεβασει, μάλλον. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα εάν ένα manga βγαίνει από εκδοτικούς οίκους.

#9 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 23 October 2011 - 11:40

Aν βγαίνει από εκδοτικό οίκο πες στην Ιαπωνία, δεν έχουν τους ίδιους νόμους με εδώ. Και το αντίστροφο. Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι από Αμερική έχουν πάει ΕΕ ή αλλού για να προστατευτούν από νόμους εκεί επίσης.

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#10 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 23 October 2011 - 12:02

Oσον αφορά το θέμα του θρεντ, υποθετω οτι αν τους κεράσουμε ενα πιατο φασολαδα στο τελωνειο ειμαστε ενταξει.

@FAI αυτή η κουβέντα εχει ξαναγινει σε διάφορα θρεντ εδω μεσα, και σεβαστη η αποψη σου, αλλα οσον αφορά το τι μας αρεσει και τι ειναι νομος, ελπιζω ποτε να μην εισακουστει αυτη σου η προσεγγιση νομοθετικα. Η "προληπτική" προσεγγιση μετά θα παρει μπαλα π.χ. το one piece διοτι εχει βια και ποτε δεν ξερεις αν θα μπορέσει "ο άλλος να διαχωρίζει μεταξύ πραγματικού και ψεύτικου".

Ασε που αν ψαχνει 8χρονο κοριτσακι με τεσσαρι σουτιεν και ματια κουκουβαγιας πιθανοτατα δεν θα κινδυνεψει ποτέ η κορη σου.:kakaka:

Αλλα πέρα από την πλάκα και για να το κλείσω, ειναι απλώς ζωγραφιές. Ειναι ανηθικο να ποινικοποιουνται, οτι και αν πραγματεύονται. Προσωπικά μπορω να δω οποιαδηποτε σεξουαλικη η ψυχολογικη βια, με ανηλικους η ενηλικους, σε καρτουν η με ηθοποιους, με συνεναιση η χωρίς, αρκει να εχει τουλάχιστον μια υπόθεση της προκοπής.

Αλλά ακόμα και αν δε μου άρεσε κατι, αν αρχιζα να απαγορεύω ότι ειναι εν δυναμει επικύνδινο αν κανει καποιος "izanagi" (naruto ref) θα ειχαμε ξηλώσει τη μιση βιομηχανια τεχνης.

(σορυ για τα ορθογραφικα οταν ανοιξει ο ματης θα τα περασω πάλι ενα χερι)

stasou%2520mygdala.jpg


#11 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 23 October 2011 - 12:20

Προς θεού, δε λέω ότι η προληπτική προσέγγιση είναι πανάκεια ούτε ότι είναι σωστή γενικότερα, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να δαιμονοποιούμε τα πάντα όσον αφορά τς αρχές και δεν είναι κακό να σκεφτόμαστε το πως μπορεί να δρουν. Το να καταλαβαίνεις κάποιον χωρίς να τον δικαιολογείς είναι σημαντικό. Συγγνώμη αν φάνηκε πως έκανα κάτι το τελευταίο αν και το θέμα με τα όρια ειδικά στην "παιδική πορνογραφία" και το τι θεωρείται τέτοιο είναι μεγάλο θέμα.

(Και να με συγχωρεί η χάρη σου για μένα είναι η πρώτη συζήτηση πέρι τέτοιου :P)

Κι όσον αφορά το "οι ζωγραφιές δεν πρέπει να ποινικοποιούνται" θα συμφωνήσω. Aπλώς ήθελα να θίξω την πραγματολογική άποψη του πράγματος. :gotit: Εξάλλου κι εγώ διαβάζω πράγματα που θα μπορούσαν άνετα να θεωρηθούν παράνομα σε άλλες συνθήκες...

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#12 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3,599 posts

Posted 23 October 2011 - 12:28

Και το θέμα loli είναι περίπλοκο γιατί υπάρχουν 18άχρονες με αυτό το σωματότυπο....
Posted Image

#13 powerboy

powerboy

    Starting...

  • Members
  • 15 posts

Posted 23 October 2011 - 12:49

Αν σε κάποιον αρέσει όντως η παιδική πορνογραφία, αν σκεφτούμε ότι τα loli στην ουσία είναι μικρά κοριτσάκια ανήλικα με αρκετά χρόνια μπροστά τους ως προς την ενηλικίωση κι όχι δυο-τρία μιλώντας για οχτάχρονα-δεκάχρονα κι ακόμα μικρότερα, τότε δεν είναι εν δυνάμει ένας κίνδυνος?


Άκου, με την συμβατική λογική, κάποιος που βλέπει τέτοια πράγματα, ναι, είναι θεωρητικά επικίνδυνος.

Αλλά κάπου εδώ είναι που μπαίνει στην μέση και η καλή μου φίλη η επιστήμη:

Όπως έγραψα πιο πάνω σε χώρες που έχει νομιμοποιηθεί αυτούς του είδους η πορνογραφία, ο αριθμός των περιπτώσεων έχει μειωθεί κατακόρυφα. Αυτό σημαίνει ότι η ύπαρξη τέτοιας πορνογραφίας αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην εκδήλωση φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Μάλλον διότι τα άτομα που καταναλώνουν αυτή την πορνογραφία υπερεθίζουν το κέντρο παραγωγής ντοπαμίνης στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν ανικανότητα ερεθισμού όταν το πραγματικό αντικείμενο του πόθου τους βρίσκεται απέναντί τους. Αυτό συνεπάγεται ότι είναι περισσότερο διστακτικά, τεμπέλικα και ανίκανα να κάνουν πραγματικότητα αυτό που βλέπουν στον υπολογιστή.

(Παρεπιπτόντως, παιδιά, αυτό το άρθρο αναφέρεται ΣΕ ΟΛΑ τα είδη διαδυκτιακής πορνογραφίας. Προσπαθείστε λοιπόν να την περιορίσετε κάπως διότι ενδέχεται να συναντήσετε προβλήματα αργότερα στην σεξουαλική σας ζωή)

Αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζω την παραγωγή παιδικής πορνογραφίας; Με καμία κυβέρνηση! Τα παιδιά που βρίσκονται στις ταινίες αυτές είναι πραγματικοί ανθρώποι, με πραγματικά συναισθήματα και ανάγκες και κακοποιούνται ανεπανόρθωτα. Η χρήση τους είναι ένα απεχθές έγκλημα το οποίο πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο!

Οπότε βρισκόμαστε σε ένα δίλλημμα: Η παιδική πορνογραφία μειώνει μεν τον αριθμό των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, αλλά απο την άλλη η χρήση παιδιών για την παραγωγή αυτού του είδους των ταινιών είναι απαράδεκτη.

Και κάπου εδώ ερχόμαστε πίσω στα Hentai...

...Τα Hentai, σχεδιαζονται από ενήλικες, χρωματίζονται από ενήλικες, ενώ ακόμα και τα άτομα τα οποία δίνουν την φωνή τους σε αυτά (αν και ακούγονται σαν να έχουν καταπιεί ήλιο) είναι ενήλικες. Αν και παρουσιάζουν καταστάσεις στις οποίες άτομα που μοιάζουν με παιδιά εμπλέκονται σεξουαλικά, δεν κακοποιούνται πραγματικά παιδιά στην παραγωγή τους (εκτός εάν μετρήσεις τα κορεάτικα παιδοστάσια που φτιάχνουν τα χρώματα).

Συνεπώς, τα Hentai αποτελούν ιδανικό μέσο καταστολής της εμφάνισης παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης καθώς επιτρέπουν εκτόνωση (και ανατροπή σε μερικές φορές) αυτής της άρρωστης τάσης δίχως να γίνεται πραγματική κακοποίηση παιδιών στην παραγωγή.

Εξάλλου ο νόμος είναι αρκετά...vague.



Αυτό είναι ακριβώς και το πρόβλημά μου. Ο νόμος δεν διασαφηνίζει ακριβώς τα όρια, οπότε είναι στην άποψη του κάθε δικαστή να καθορίζει τί είναι ή όχι αποδεκτό. Ένας καλός δικαστής ο οποίος γνωρίζει κάπως την κουλτούρα θα μπορέσει να καταλάβει την διαφορά μεταξύ ενός ζωγραφιστού κοριτσιού με μπικίνι και πραγματικής πορνογραφίας, αλλά πόσοι τέτοιοι υπάρχουν;

Και όχι, δε νομίζω να μπεις φυλακή επειδή έχεις ένα Rosario to Vampire στον υπολογιστή σου. Ούτε ένα απλό harem manga. Ξεκόλλα. Ακόμα και ο νόμος μπορεί να λέει "ανήλικος" αλλά ακόμα και οι δικαστές δεν είναι τόσο ηλίθιοι να βάλουν φυλακή έναν 19χρονο επειδή έχει ερωτικές σχέσεις με ένα 16χρονο στην πραγματικότητα, δε θα το κάνουν για τα manga και δη στα απλά manga.



Τί γίνεται στην περίπτωση του Yosuga No Sora για παράδειγμα, όπου ο πρωταγωνιστής "το κάνει" με όλες τις πρωταγωνίστριες, μερικές από τις οποίες φαίνονται αρκετά μικρές; Αν και το σεξουαλικό στοιχείο βρίσκεται μόνο σε κάποιες σκηνές μπορούν να σε βάλουν σε μπελάδες. Τί γίνεται στην περίπτωση του Cosrape της Haruhi στην Mikuru. Ποιος αποφασίζει τί είναι θεμιτό και τι περνά τα όρια; Ποιος το καθορίζει; Εάν το καθορίζουν μισανδρικές οργανώσεις όπως το NSPCC ή το Equality Now, τότε την έχουμε βάψει.

Και, ναί, είναι δυνατό να μπεί στη φυλακή ένας 19χρονος που έχει σχέση με 16χρονο εφόσον το κατώτατο όριο ηλικίας είναι τα 18. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το να πάει ένας ενήλικος με ανήλικα είναι αυτό που λένε "strict liability crime""Εγκλημα Αυστηρής Τιμωρίας" σε ελεύθερη μετάφραση) δηλαδή ακόμα και εάν το άτομο με το οποίο ήρθες σε επαφή σου είπε ψέμματα για την ηλικία του, ακόμα και εάν σου έδειξε πλαστή ταυτότητα, θεωρείσαι αυτόματα ένοχος μόνο και μόνο επειδή είχες επαφή μαζί του.

Edited by powerboy, 23 October 2011 - 13:02.


#14 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 23 October 2011 - 12:49

@ FAI καλα ντε, μην απολογεισαι εγώ μονο τη συγκεκριμενη προσεγγιση σχολιασα, δε σε ειπα και ιερα εξεταση :D

+1 σε D.Dragon, αυτό είναι ακόμα ενα θεμα, σε αντρες και γυναικες. Αν π.χ. πατήσεις σε ένα τσοντοσαιτ search "teen" όλοι οι ηθοποιοι ειναι πιθανοτατα 20something.

Βtw και γω διαφωνω με τη δαιμονοποιηση των αρχων, σε πολλά ζητήματα, και επίσης μη νομίζεις τις περισσοτερες συζητήσεις για lolicons και τα συναφη, και γω τις εχω χασει σε real time. Αλλά το τι θεικα ξεθαματα εχουν πεσει σε φασεις βαρεμαρας δε λεγεται.

Τελος, το κυριως κειμενο του thread εχει συνταξη που μου θυμιζει chain mail, και μου βρωμαει.

stasou%2520mygdala.jpg


#15 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 23 October 2011 - 12:54

Τελος, το κυριως κειμενο του thread εχει συνταξη που μου θυμιζει chain mail, και μου βρωμαει.


Kι εμένα κάπως έτσι μου φάνηκε λίγο...λίγο...

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai