Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Chihayafuru


  • Please log in to reply
237 replies to this topic

#16 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 05 October 2011 - 07:45

Spoiler:

Spoiler:


Υπέροχο το 1ο επεισόδιο (παρόλο που και εμένα με ενόχλησε ο "μοχλός" που λέει ο Warchief), μέχρι στιγμής είναι το καλύτερο 1ο επεισόδιο της νέας σεζόν (ακόμα και από το kimi to boku). Στεναχωρήθηκα όταν τελείωσε γιατί ήθελα να δω κ άλλο. Αν ήταν completed θα το τελείωνα όλο σήμερα. Όμορφο στήσιμο χαρακτήρων οι οποίοι σχεδόν από το τίποτα σου προκαλούν ενδιαφέρον, αποφεύγει τα κλισέ και το μελό, με ρεαλιστικές αντιδράσεις.
Κρατάω πάντως μια πισινή για hanasaku iroha λόγους.

Μόνο το animation/σχέδιο δε μου άρεσε πολύ. Στα κοντινά πλάνα στα πρόσωπα έχουν κάνει υπέροχη δουλειά, αλλά μόλις πάει λίγο πίσω η "κάμερα" βλέπουμε χοντροκομμένα περιγράμματα, άμορφη ανατομία και αφύσικη κίνηση, κάτι που δυστυχώς βλέπω συχνά στα shoujo anime για κάποιο λόγο (κακόμοιρο skip beat.)

Και ναι το karuta φαίνεται εντελώς βλαμμένo παιχνίδι. Απορώ τι κάθονται και παίζουν.

Posted Image


#17 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 05 October 2011 - 12:31

Spoiler:

Spoiler:
Νομίζω ότι το θέμα με το karuta το βλέπετε λάθος.
Αν ΔΕΝ ασχολιόταν μόνο με αυτό στη ζωή της δε θα είχε ένταση και αγωνία στους αγώνες. Γενικά δε θα ήταν σωστό στο αθλητικό κομμάτι.
Δεν έχει σημασία πόσο βλαμμένο φαίνεται κάτι, αφού δε μιλάμε για πραγματική ζωή. Σε anime μπορεί να βγει πολύ πετυχημένο. Εδώ στο Kaiji έπαιζαν πέτρα-ψαλίδι-χαρτί. Εμένα μ'αρέσει που ασχολείται με κάτι τόσο ασυνήθιστο.

Εδώ κάποιες σημειώσεις για τη μετάφραση από CR, και κανόνες του παιχνιδιού.

Edited by Warchief, 05 October 2011 - 12:37.


#18 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 05 October 2011 - 13:17

To karuta φαίνεται χαζό σαν κανονικό παιχνίδι που υπάρχει irl, σε αντίθεση με ένα μη υπαρκτό life-or-death-πέτρα/ψαλίδι/χαρτί. Και σε αυτό δεν φταίει μόνο η παρουσίαση της σειράς, εξάλλου πολλά παιχνίδια που υπάρχουν είναι γελοία, όπως πχ τα real life competitive scrabble~crossword puzzle τα οποία φαίνονται χαζά όπως και να το πάρεις.
Το ότι στον κόσμο των anime δεν ισχύουν οι νόρμες της κανονικής ζωής είναι ήδη δεδομένο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι με την κάρτα του "είμαι προϊόν φαντασίας" μπορεί να ξεφύγει από κριτική, ή στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο να φανεί κάτι γελοίο όχι μόνο irl αλλά και μέσα στο σύμπαν της σειράς.
Αν και η αλήθεια είναι ότι αναφερόμουν στο irl παιχνίδι, το επεισόδιο δε με έκανε να νιώσω ότι μέσα στον κόσμο της σειράς δεν είναι γελοίο. (Αντίθετα στο Kaiji το πέτρα/ψαλίδι/χαρτί μου είχε φανεί εντελώς νορμάλ, λόγω παρουσίασης.)
Ίσως στο ότι μου δώθηκε αυτή την εντύπωση να παίζει ρόλο και το γεγονός ότι περίμενα και εγώ κάτι ασυνήθιστο και είχα περιέργεια να δω τι είναι. Περιέργεια της οποίας οι προσδοκίες δεν εκπληρώθηκαν στην ολότητά τους.

Αντίθετα η πώρωση της πρωταγωνίστριας με αυτό μου φάνηκε εντελώς φυσιολογική και συμφωνώ σε αυτό που λες, ότι μια τέτοια πώρωση είναι απαραίτητη για να είναι σωστό στο αθλητικό κομμάτι.

Edited by Anelis, 05 October 2011 - 13:23.

Posted Image


#19 Yano

Yano

    Anime Amateur

  • Members
  • 107 posts

Posted 05 October 2011 - 16:22

πολυ ωραιο anime μου αρεσε το πρωτο επισοδειο,,αντε ευτυχως μαζευτηκαν 3-4 νεες σειρες να εχουμε να βλεπουμε

#20 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 October 2011 - 16:44

Αν ΔΕΝ ασχολιόταν μόνο με αυτό στη ζωή της δε θα είχε ένταση και αγωνία στους αγώνες. Γενικά δε θα ήταν σωστό στο αθλητικό κομμάτι.


Kαλά δεν συμφωνώ σε αυτό. Δεν είναι ανάγκη να μην έχεις ζωή και άλλα ενδιαφέροντα προκειμένου να έχεις αγωνία, ένταση και θέληση προκειμένου να κερδίσεις κάπου. Δεν λέω να επικεντρώνουν εκεί αλλά τουλάχιστον να έδειχναν ότι σε κάποια πραγματα πατάει περισσότερο στην γη.

Γιατί ok είναι anime and stuff και δεν είναι ρεαλιστικό, και το παρουσιάζουνε ωραία αλλά όταν κάνεις ένα βήμα πίσω και το σκεφτείς η τύπισσα δεν έχει άλλα όνειρα στην ζωή της πέρα από ένα παιχνίδι με κάρτες για παιδιά. Τhat's kinda sad. ^^'

#21 LuluChan92

LuluChan92

    Lulu the Berserker

  • Members
  • 519 posts

Posted 05 October 2011 - 16:47

Okay, άλλη μια σειρά με προοπτικές προστέθηκε στη λίστα μου! Βασικά είχα βάλει το manga στο μάτι εδώ και καιρό, αλλά τελικά ποτέ δεν κατάφερα να το διαβάσω. Πιο πολύ από περιέργεια να δω τι σόι παιχνίδι είναι το karuta, αλλά θα παρακολουθήσω τη σειρά για να δω και τι παίζει και με την πρωταγωνιστική τριάδα! :blush2:

#22 Sakura!!!

Sakura!!!

    tu turuuuu!!

  • Members
  • 226 posts

Posted 05 October 2011 - 17:00

Nα πω την μαύρη μου αλήθεια το Karuta φαίνεται να είναι ΤΟΣΟ βαρετό παιχνίδι :hihi2: Μπορώ να καταλάβω γιατί η Chihaya δυσκολεύεται να βρει συμπαίκτες.


xD συμφωνώ..

Ούτε καν θυμόμουν αυτό το παιγχνίδι.. Το είχα πρωτοδεί σε ένα shoujo μάνγκα και δεν μου είχε κάνει καμία εντύπωση..
Καθώς άρχησα το ανιμέ δεν ήξερα τί ήταν το Karuta (loser) και στην συνέχεια κατάλαβα για ποιο πράγμα μιλούσαν όταν η Chi kai o Arata
έπαιξαν επιτέλους Xp
Spoiler:

Μέγιστο επιτρεπτό μέγεθος υπογραφής: 500 KB

The .aNiMe//GR Team.

#23 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 05 October 2011 - 17:38

Kαλά δεν συμφωνώ σε αυτό. Δεν είναι ανάγκη να μην έχεις ζωή και άλλα ενδιαφέροντα προκειμένου να έχεις αγωνία, ένταση και θέληση προκειμένου να κερδίσεις κάπου. Δεν λέω να επικεντρώνουν εκεί αλλά τουλάχιστον να έδειχναν ότι σε κάποια πραγματα πατάει περισσότερο στην γη.

Γιατί ok είναι anime and stuff και δεν είναι ρεαλιστικό, και το παρουσιάζουνε ωραία αλλά όταν κάνεις ένα βήμα πίσω και το σκεφτείς η τύπισσα δεν έχει άλλα όνειρα στην ζωή της πέρα από ένα παιχνίδι με κάρτες για παιδιά. Τhat's kinda sad. ^^'

Έτσι κι αλλιώς το αντιλαμβανόμαστε ότι θα έχει και ρομάντζο και διάφορα. Απλά το αθλητικό κομμάτι δεν πρέπει να είναι δευτερεύων για να πετύχει. Μπορεί να έχει να κάνει με προσωπικές σχέσεις ή οτιδήποτε άλλο, αυτό δεν έχει σημασία. Αλλά το πόσο θα σε ενδιαφέρει η έκβαση του αγώνα έχει να κάνει με το πόσο ενδιαφέρει τους χαρακτήρες.

Ακριβώς, είναι anime και τον πιο σημαντικό ρόλο παίζει η παρουσίαση.

Πάντως kinda sad για μένα θα ήταν η τυφλή αποδοχή των προεπιλεγμένων επιταγών της κοινωνίας και όχι η συνειδητή επιλογή ενδιαφέροντος. Η πολυπραγμοσύνη δεν είναι για όλους και δε βρίσκω τίποτα κακό σε αυτό. Βέβαια δεν έχω γνωρίσει κανέναν που να ασχολείται μόνο με ένα πράγμα στη ζωή του, και ούτε σε αυτό το anime φαίνεται να συμβαίνει στο βαθμό που υπονοείται.

#24 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 October 2011 - 18:11

Spoiler: 1


To παραπάνω αν μη τι άλλο ξεφεύγει από τον υγιή βαθμό. Δεν είναι θέμα συμβιβασμού στις κοινωνικές νόρμες, δεν είπα πουθενά "γιατί διάλεξε αυτό το hobby συγκεκριμένα", είναι θέμα του κατά πόσο κάποιος κρατάει μια ισορροπία στην ζωή του, για το δικό του καλό πάνω από όλα.

Το θεωρώ τεράστια επιτυχία του studio το πώς αυτό δεν ενοχλεί όταν βλέπει κανείς το anime, και hats off στην σκηνοθεσία και στο στήσιμο της ιστορίας. Και μακάρι φυσικά αυτό να ανατραπεί στο μέλλον και να μπουν και άλλα πράγματα στην ζωή της.

#25 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 05 October 2011 - 20:26

Spoiler: 1


Το παιχνίδι δεν μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ή μάλλον μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ότι έχουν τόσο μεγάλο τουρνουά γι’ αυτό. Βέβαια άλλο να το παίζεις και άλλο να το βλέπεις, οk.

Edited by Kai, 20 February 2012 - 20:17.

ySss0UF.jpg


#26 jimop24

jimop24

    Vigilant of The United Mankind

  • Members
  • 250 posts

Posted 05 October 2011 - 21:28

Είδα κι εγώ το πρώτο επισόδειο και έχω να δηλώσω τα παρακάτω

Spoiler:

8w32.jpg


#27 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 05 October 2011 - 21:34

Το καρουτα απαιτεί εντυπωσιακές ικανότητες απομνημόνευσης και αστραπιαία αντανακλαστικά. Ως εκ τούτου απευθύνεται σε πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων. Δεν με ενόχλησε που επέλεξαν να ασχοληθούν με αυτό, αντί για τένις ή τρέξιμο.

#28 sicada

sicada

    Organized Chaos

  • Members
  • 121 posts
  • LocationBeyond the Wall

Posted 06 October 2011 - 19:55

Πολύ όμορφο το animation και το character design, ανυπομονώ για το επόμενο! :)
Sleep with the devil and then you must pay
Sleep with the devil, the devil will take you away


#29 Jcenawl

Jcenawl

    Anime Amateur

  • Members
  • 141 posts

Posted 07 October 2011 - 06:13

Θα συμφωνήσω και εγώ, βάσει τα όσα έχω δει, ότι το Chihayafuru μας έχει προσφέρει so far το καλύτερο πρώτο ep. της περιόδου. Μόνη μου ευχή για την συνέχεια είναι να μην επικεντρωθεί η κατάσταση μόνο γύρω από το karuta αλλά να έχουμε και αρκετό character development με daily life καταστάσεις.
Posted Image

"Sehen Sie mich! Sehen Sie mich! Das Monstrum in meinem Selbst ist so groß geworden!"

#30 Yavannie

Yavannie

    La Yohda Stasella

  • Members
  • 74 posts

Posted 07 October 2011 - 13:56

Το είδα και εγώ σήμερα, και μου φάνηκε ενδιαφέρον. Προστίθετε στη λίστα του Φθηνοπώπου μου.
Spoiler:
Και τέλος θα συμφωνήσω με όλους ότι το παιχνίδι φαίνετε ΒΑΡΕΤΟ (εγώ πάντως δε θα το έπαιζα. Θα κάτσω να μάθω απ'έξω 100 ποιήματα να παίξω ένα επιτραπέζιο? Ε δε το νομίζω :hihi2:)

Posted Image