Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Suehiro Maruo: the King of Erotic Grotesque.


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Hanzo

Hanzo

    Relief Pitcher

  • Members
  • 943 posts

Posted 05 April 2011 - 22:48

丸尾 末広
SUEHIRO
MARUO

Posted Image
Eκπλησσομαι που τοσο καιρο δεν υπαρχει thread για τον ανθρωπο που εχει προσφερει τοσα στην Ιαπωνικη συγχρονη τεχνη.Ισως ο αγαπημενος μου mangaka αλλα και καλλιτεχνης γενικοτερα οσον αφορα το σχεδιο και τη ζωγραφικη.Γνωστος στους περισσοτερους ως βετερανος και πρωτοπορος των guro manga αλλα και για το...αρρωστο αλλα ταυτοχρονα ιδιυοφυες μυαλο του.Αντλωντας επιρροη απο το στιλ των Ιαπωνικων ukiyo-e διαθετει αμιμητη και απιστευτα αναγνωρισημη τεχνοτροπια στον τροπο που σχεδιαζει.

Το εργο του εξαπλωνεται και εκτος των manga,σε εξωφυλλα δισκων μουσικης,βιβλιων,περιοδικων και συλλογες ζωγραφικης.

Οι χαρακτηρες του -αλλα και η τεχνη του γενικοτερα- κυμαινονται απο τρομαχτικα ομορφοι με σχεδον "πορσελανινα" προσωπα εως αποκρουστικοι γεματοι δυσμορφιες και αναπηριες καθε ειδους.

Posted Image

Χαρακτηριστικα θεματα με τα οποια καταπιανεται:ο πολεμος και η σαπιλα που τον ακολουθει,ο Ιαπωνικος πατριοτισμος-τον οποιο δεν χανει ευκαιρια να ξεφτυλιζει-,oικογενειακες ιστοριες ανθρωπων με νοητικες η σωματικες αναπηριες,η απανθρωπη-αλλα ταυτοχρονα ομορφη- βια και ο ερωτας στην κτηνωδη ωμη μορφη του.Oι ιστοριες του σπανια ξεπερνανε το ενα volume και συνηθως τελειωνουν πριν καν αρχισουν.

Φυσικα δεν χανει ευκαιρια να "χωσει" μεσα στο εργο του τα χαρακτηριστικα φετιχ του.Γλειψιμο ματιων,ματια μεσα σε γυνναικεια γεννητικα οργανα,eye patched people (ναι πολλα ματια!)στρατιωτικες στολες της εποχης και καπελα,αναπηριες,νανοι,κουλοι ανθρωποι,εγκαυματα και μεσα σε ολα αυτα...κοριτσακια με πουα φορεματα xD


Posted Image

Εργα του που θα προτεινα να διαβασετε:

-To Ultra Gash Inferno με 9 διαφορετικες ιστοριες ανθρωπων καθ ενας με το δικο του "παθος" γυρω απο το οποιο περιστρεφεται η ζωη του.Ενα παιδι το οποιο εχει γεννηθει σε δημοσιες τουαλετες και συχναζει στους υπονομους,ενας ματακιας επηρεασμενος απ το Watcher in the Attic του Edogawa Rampo και μια κοπελα που της αρεσει να "φροντιζει" τον παχυσαρκο και δυσμορφο πατερα της εκτος των αλλων.

-Tο προσωπικα αγαπημενο New National Kid με πραγματικα περιεργη γκαμα ιστοριων.Απο ενα λυκειοπαιδο που πασχει απο διφαλλιαση και αναρωτιεται πως θα κανει ερωτα με την sweetheart του μεχρι που βρισκει την obvious απαντηση εως ενα εναλλακτικο ιστορικο setting oπου η Ιαπωνια νικητης στον 2ο παγκοσμιο πολεμο κανει τα ιδια και χειροτερα στην ηττημενη Αμερικη.Α και ενα κατασκοπικο με setting τη Shanghai oπου παρουσιαζεται κανονικα το setting και ενω περιμενεις στοιχειωδει εξελιξη τελειωνει μεσα σε 10 σελιδες xD

-Και φυσικα το γνωστοτερο δημιουργημα του,το Mr.Arashi's Amazing Freak Show/Shojo Tsubaki και το μονο που υπαρχει animated (εχει γινει εξαιρετικη δουλεια μαλιστα ειδικα για One man project).Αυτο πραγματικα ξεπερναει καθε προσδοκια και αποτελει το πρωτο "ολοκληρωμενο" manga του με αρχη,μεση και τελος (well kinda).Εχει πραγματικα iconic χαρακτηρες που προσωπικα αγαπαω και το προτεινω σε οσους θελουν να ασχοληθουν με το εργο του αλλα δεν ξερουν με τι να αρχισουν.

Posted Image


Ο Maruo στις μερες μας καταπιανεται με manga βασισμενα σε novels του Rampo που τυχαινει να ειναι ο αγαπημενος του συγγραφεας.Το the Caterpillar ειναι ηδη μεταφρασμενο και το Panorama Island του οποιου υπαρχουν μονο raws αλλα υποθετω δεν θα αργησει.

Well,αργησα μαλλον (Ιntentionally :P ) αλλα καπου εδω πρεπει να πω οτι η δουλεια του απευθυνεται σε ενηλικο κοινο.Μπορει να μην εχει το graphic violence του Kago και του Waita αλλα κατ εμε θα περασει αρκετος καιρος για να πλησιασουν οι υπολοιποι τα επιπεδα αρρωστιας του δασκαλου.

Posted Image


Αυτα~



Νοιωθω ικανοποιημενος γιατι καιρο ηθελα να γραψω γιαυτον αλλα ολο το ανεβαλα.
Επισης:

Spoiler:


Edited by Hanzo, 05 April 2011 - 23:40.

Posted Image


This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#2 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 05 April 2011 - 23:04

Αυτο το στυλ σχεδιου δεν ειναι του γουστου μου αλλ δεν μπορω να αγνοησω τη θεματολογια - τουλαχιστον ετσι οπως την περιγραφεις. Ενα βλεφαρο θα πεσει σιγουρα.

stasou%2520mygdala.jpg


#3 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 05 April 2011 - 23:05

Επιτέλους έχουμε θρεντ και για τον αγαπητό Suehiro.
Η πρώτη φορά που διάβασα κάτι δικό του, ήταν όταν πριν από 5-6 χρόνια βρήκα το Ultra Gash Inferno στο Tilt και ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι παλιά είχε απαγορευτεί και ότι δεν είναι για εμένα. Φυσικά το αγόρασα επιτόπου και είχα μία από τις πιο αποκαλυπτικές στιγμές στο otakudom.

Ο τυπάς είναι αστέρι. Σε σχέδιο, σε σενάριο, σε διαστροφές, στα κοινονικοπολιτικά του σχόλια, στο ακατάλληλο-να-γελάσεις χιούμορ του, και στην υπέροχη ανατριχίλα που μπορεί να σου βγάλει.
The man is truly a master.

Έχω βρει ένα άσχετο blog, το same hat, που κάνει συχνά πυκνά αφιερώματα στον Maruo και σε άλλες επικές μορφές της Ιαπωνίας, και έχει πολλές πληροφορίες που δεν βρίσκονται αλλού. Όποιος ενδιαφέρεται καλό θα ήταν να το τσεκάρει.

PS. Cool thread bro

Posted Image


#4 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 April 2011 - 23:08

Eίχα προσπαθήσει όταν είχα πρωτομπεί στο χώρο να διαβάσω το Ultra Gash Inferno. Θυμάμαι ότι μετά από ένα σημείο (κάπου μετά τη μέση) το άφησα ουρλιάζοντας "what the fuck is wrong with the dude?". Παρόλαυτά έχοντας πλέον άπειρες ανοχές και αντοχές, λέω να τον ξαναπιάσω. Thanks for reminding and really nice thread.

Ναι το samehat είναι ένας μικρός θησαυρός. Βρίσκει κανείς απίστευτα πράγματα εκεί μέσα.

#5 Hanzo

Hanzo

    Relief Pitcher

  • Members
  • 943 posts

Posted 05 April 2011 - 23:21

Kαι μενα το first contact με Ultra Gash ητανε!

Θυμαμαι χαρακτηριστικα.Καλοκαιρι πρωτης προς δευτερα λυκειου ειχα κατεβασει ενα σαπιο torrent ονοματι Guro Pack(yea silly I know) Eλαχιστα απ αυτα αξιζανε και ο Maruo ξεχωριζε σαν την μυγα μες στο γαλα συγκριτικα με τους "Am I amputee?Ugyuu!!!" υπολοιπους

E και με πωρωσε.Μετα συνειδητοποιησα οτι δεν ειναι τοσο δυσκολο να βρεις τις δουλειες του στο νετ καθως υπηρχαν-σχεδον- ολες στο "τοτε" box torrents και διαβασα τα απαντα.

Παντως,πραγματικα διαβαστε το Tsubaki ΠΡΩΤΑ να συνηθισετε.Μετα θα ειναι απολαυση και χαλαρωτικα ναρκωτικα οτι δικο του πιανετε.

@Αnelis: Ποσο το πηρες θυμασαι? γιατι τα manga του στο ebay ειναι πανακριβα. Αλλα ακομα και ετσι το ψηνω καποια στιγμη για αγορα.


Edited by Hanzo, 28 July 2013 - 23:42.

Posted Image


This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#6 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 05 April 2011 - 23:26

^21 ευρώ (τότε ήταν too much για το πορτοφόλι μου και το θυμάμαι ακόμα), άκουσα μετά ότι έγινε out of print και είναι ψιλοσυλλεκτικό, αλλά πέρα από μια φορά που το βρήκα 100 ευρώ στο e-bay δεν το έχω τσεκάρει.

Posted Image


#7 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 06 April 2011 - 10:04

Μεχρι στιγμης εχω δει μονο την ταινια του Mr. Arashi's Amazing freak show. (δεν αντεξε, εψησε κι εμενα).Μπορω να πω πως ηταν καταπληκτικη.
Spoiler:
Η μουσικη ηταν επισης ωραια και προσεγμενη αν θυμαμαι καλα, και ηταν εξ ολοκληρου μια καταπληκτικη δουλεια.

Aπο manga δεν ετυχε να διαβασω κατι ολοκληρωμενο μεχρι στιγμης, αλλα σιγουρα αξιζει να τον τιμησει καποιος ακομα και αν δεν ειναι μεγαλος fan του ειδους.

Γενικα, αυτο που μ' αρεσει σ' αυτον ειναι οτι σε αντιθεση με αλλους που τεινουν να εχουν υπερβολικες τασεις σουρεαλισμου με σκοπο να σοκαρουν, κανουν τα εργα τους περισσοτερο αστεια, παρα shoking και το στοιχειο του horror εξατμιζεται.
Ο maruo ομως, με το ιδιαιτερο και αξιοθαυμαστο σχεδιο του, κραταει τα πραγματα σε περισσοτερο ανθρωπινα πλαισια, κανοντας τον αναγνωστη να μπορει να παρει στα σοβαρα τα εργα του, και να ταυτιστει με τα συναισθηματα του καλλιτεχνη.
(εδω μπορει να κανω και καποιο λαθος, γιατι δεν ειμαι σιγουρος για το ποσο ξεφευγει σε αλλα του εργα)

Σιγουρα οταν βρω περισσοτερο χρονο και ορεξη, σκοπευω να ασχολιθω με τα εργα του, για να αναλυσω και περισσοτερα.

Edited by Kamui, 06 April 2011 - 13:01.

O6rrvsU.jpg


#8 Hanzo

Hanzo

    Relief Pitcher

  • Members
  • 943 posts

Posted 06 April 2011 - 11:52

Γενικα, αυτο που μ' αρεσει σ' αυτον ειναι οτι σε αντιθεση με αλλους που τεινουν να εχουν υπερβολικες τασεις σουρεαλισμου με σκοπο να σοκαρουν, κανουν τα εργα τους περισσοτερο αστεια, παρα shoking και το στοιχειο του horror εξατμιζεται.
Ο maruo ομως, με το ιδιαιτερο και αξιοθαυμαστο σχεδιο του, κραταει τα πραγματα σε περισσοτερο ανθρωπινα πλαισια, κανοντας τον αναγνωστη να μπορει να παρει στα σοβαρα τα εργα του, και να ταυτιστει με τα συναισθηματα του καλλιτεχνη.
(εδω μπορει να κανω και καποιο λαθος, γιατι δεν ειμαισ ιγουρος για το ποσο ξεφευγει σε αλλα του εργα).



Kαλα αυτο δεν ισχυει σε καμια περιπτωση.Και σουρεαλισμος υπαρχει με το κιλο και "αστειος" μπορει να γινει με την καλη εννοια οποτε θελει.
Και οκ λιγο δυσκολο να ταυτιστει καποιος με τα "συναισθηματα του καλλιτεχνη" οταν περιγραφει το συγκεκριμενο περιστατικο απ τη ζωη του στην τελευταια σελιδα του Shit Soup xD

Mια αλλη δουλεια του που χωνει και αυτοβιογραφικα στοιχεια ειναι το DDT for a rotten war/whore στη συλλογη ιστοριων "DDT".Eχει κατι κορυφαιες ατακες το συγκεκριμενο οπως το "I was drawing while I wanked" και το "my shit is the coolest".Aυτοσαρκασμος στο full ομως.

Edited by Hanzo, 06 April 2011 - 12:13.

Posted Image


This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#9 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 06 April 2011 - 14:18

Ειχα λογο που ειπα οτι μπορει να κανω λαθος, γιατι ειχα μπερδεψει καποια πραγματα με αλλους σχεδιαστες του ειδους.
Απλως εγω εκρινα με βαση αυτο που ειχα δει μεχρι στιγμης, και εξακολουθω να πιστευω τα ιδια για το συγγεκριμενο.
Οσο εχει παρει το ματι μου απο αλλα manga του ομως, μαλλον ισχυει το αντιθετο, χωρις φυσικα αυτο να ειναι κακο.
Σουρεαλιστικος, κωμικος, ή τραγικος, ο Maruo παραμενει ενας αληθινος και πολυ ιδιαιτερος καλλιτεχνης.

O6rrvsU.jpg


#10 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 August 2011 - 06:05

To "The carterpillar" ξεκίνησε να scanlaρεται οπότε όσοι ενδιαφέρεστε για το πρώτο chapter τσεκάρετε το site των Brolen.