Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Yamikagishi


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 28 March 2011 - 19:50

Yamikagishi
暗键师

Posted Image

Author : Nakashima Kazuki
Artist: Akana Shuu
Genres: Action Adventure Fantasy Historical Seinen Supernatural
Year : 2005
Status: Ongoing

Πρόκειται για ένα manga το οποίο ξεκίνησε να εκδιδεται το 2005 στο Manga Action της Futabasha. Mέχρι στιγμής έχουν βγει τέσσερεις (χορταστικοί) τόμοι και η σειρά συνεχίζεται μετά τιμής και δόξης.

~ Λιγα λόγια για την υπόθεση~


Στην φεουδαρχική Ιαπωνία η κυβέρνηση υπό τον Tokugawa προστατεύει την τάξη επιτρέποντας στους ανθρώπους να ζουν εν ειρήνη και σε μια σχετικά άνετη οικονομικά κατάσταση. Παρόλαυτά το σκοτάδι της ανθρώπινης καρδιάς δεν είναι δυνατό να εξαλειφθεί και μέσω αυτού βρίσκουν οι δαίμονες διέξοδο στον ανθρώπινο κόσμο, καταλαμβάνοντας ανθρώπους και σπέρνοντας τον όλεθρο.


Ο εξορκισμός των δαιμόνων είναι η αποστολή του Jonosuke, του αφέντη των κλειδιών. Γνωστός ως ο καλύτερος κλειδαράς του Edo, o Jonosuke στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί ειδικά τροποποιημένες κλειδαριές για να σφραγίζει τις δαιμονικές παρουσίες. Με την βοήθεια της πανέμορφης O-kin, ενός medium με κάπως εκκεντρικές μεθόδους (οι οποίες παρόλαυτά έχουν τεράστια απήχηση στο αντρικό φύλο xD), ο Jonosuke σταδιακά θα αποκτήσει νέους συμμάχους και θα προσπαθήσει να αποτρέψει μια συνωμοσία που φαίνεται να έχει τις ρίζες τις σε πολύ υψηλά κλιμάκια της τότε κυβέρνησης.

~.~

Posted Image Posted Image

Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς στην συγκεκριμένη σειρά - εκτός από τον κούκλο πρωταγωνιστή που πάω στοίχημα ότι κάθε λίγο και λιγάκι οι μισές γυναίκες του Edo χάνουν τα κλειδιά τους - είναι το υπερφανταστικό σχέδιο. Απίστευτη λεπτομέρεια και προσοχή σε κάθε καρέ, καθαρό σχέδιο και πάρα πολύ ωραία απόδοση της δράσης και της κίνησης γενικότερα. Είναι από τα manga εκείνα τα οποία μπορείς να τα χαζεύεις με τις ώρες και να θαυμάζεις το αrt. Πέρα από το να δημιουργεί μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα κατορθώνει να αποδίδει το πνεύμα της εποχής στο έπακρο.


Από υπόθεση έχει ακόμη πολύ πράγμα να δώσει. Οι μεμονωμένες ιστορίες ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσες, οι χαρακτήρες πάρα πολύ ωραία δοσμένοι και η δράση όταν πρέπει είναι καταιγιστική. Αγωνία αίμα ξύλο διαβόλια και τριβόλια με το κιλό, και γενικότερα δύσκολο να αφήσει τον αναγνώστη του ανικανοποίητο. Συστήνεται ιδιαίτερα στους φίλους του φανταστικού, της περιπέτειας και της horror ατμόσφαιρας.

Θα το βρείτε στο mangatraders scannarisμένο από τους [Offtopia], οι οποίοι έχουν κάνει πολύ ωραία δουλειά. Αργεί λίγο να βγει αλλά κάθε τόμος αποζημιώνει και με το παραπάνω.

Posted Image Posted Image








Edited by iristella, 28 March 2011 - 19:56.


#2 shinigami94

shinigami94

    wat

  • Members
  • 893 posts

Posted 28 March 2011 - 20:00

Θα του ρίξω μια ματιά μόνο και μόνο για το υπέροχο σχέδιο.

Btw,πολύ ωραία η παρουσίαση.

3b2Ktcr.jpg

Spoiler:

#3 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 28 March 2011 - 20:02

Το σχέδιο απολαυστικότατο, και να μην έλεγε η ιστορία θα άξιζε να το διαβάσεις μόνο γι' αυτό. Η ιστορία κατα τα άλλα έλεγε πολύ και το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον.

Πάντως, συνεχίζεται; Στο mangareaders που το διάβαζα το είχε ως completed στα 4, όπως και στο MAL, οπότε το έβαλα κι εγώ completed και δεν ξανακοίταξα. XD Στο baka-updates παρόλα αυτά το βλέπω ως ongoing τώρα, τι στο καλό γίνεται; ο.ο?

ySss0UF.jpg


#4 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 28 March 2011 - 21:50

Συνεχίζεται απλά πρέπει να βγαίνει με πολύ αργούς ρυθμούς αλλά με πολλές σελίδες.

#5 Jooji-san

Jooji-san

    Lieutenant

  • Members
  • 437 posts

Posted 31 March 2011 - 19:18

Interesting. Θα του ριξω μια ματια με επεισες!