Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

I am a Hero


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 18:02

I Am a Hero
アイアムアヒーロー

I-am-a-hero.jpg

 

Author & Artist: Hanazawa Kengo
Genres: Horror Mature Psychological Seinen Slice of Life
Year: 2009
Status: Ongoing

Το πιο πρόσφατο έργο από τον mangaka του Ressentiment το οποίο προτάθηκε για το 3ο και 4ο Manga Taisho Award. Eκδίδεται από το 2009 στο περιοδικό Big Comic Spirits της Shogakukan και μέχρι στιγμής αριθμεί 4 τόμους.
 

~ Λίγα λόγια για την υπόθεση~

To manga ακολουθεί την ζωή και τις περιπέτειες του Hideo Suzuki ενός 35 χρονου mangaka ο οποίος παλεύει να πάρει την ζωή του στα χέρια του και να γίνει ο "πρωταγωνιστής" εκεί που μέχρι τώρα θεωρεί ότι είναι ένας απλός κομπάρσος. Στον αγώνα του για την επαγγελματική ανέλιξη έρχεται να προστεθεί και η προσπάθειά του να αποκαταστήσει την σχέση του με την φίλη του αλλά και να παλέψει ενάντια στις παραισθήσεις που τον βασανίζουν.Είναι γνωστό όμως το ρητό που λέει "όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελά". Και μάλλον στην περίπτωση του Hideo ο Θεός είχε πολλά κεφάκια και διάθεση για trolling, cause he accidentally the life and death boundaries. :P Έτσι ξαφνικά ο κόσμος του Hideo καταρρέει και ο ίδιος βρίσκεται να παλεύει για την ζωή του.

 

hero02.png?w=630&h=327

Οπότε εν ολίγοις έχουμε έναν ημίτρελο otaku εν μέσω καταιγισμού από zombies. Ή αλλιώς "ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος". Όπως και να έχει πάντως το αποτέλεσμα δικαιώνει και ικανοποιεί ακόμη και τον πιο δύσπιστο αναγνώστη. Όχι μόνο για το προσεγμένο σχέδιο, το gore και την ατμόσφαιρα, αλλά πάνω από όλα γιατί αποδεικνύει το ότι το zombie setting δεν περιορίζεται σε στείρα δράση αλλά μπορεί να δωσει ένα άρτιο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα και από πλευράς υπόθεσης. Ολόκληρο το πρώτο μέρος είναι slice of life με αργούς ρυθμούς ακριβώς επειδή δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του πρωταγωνιστή και την λεπτομερή σκιαγράφησή του. Βλέπουμε τον περίγυρό του, τις ανησυχίες του όλα όσα τον βασανίζουν αλλά και τα όνειρά του για το μέλλον και την πάλη με τον ίδιο του τον εαυτό. Όταν λοιπόν ανατρέπονται τα πάντα βλέπουμε ότι οι αντιδράσεις του είναι σε πλήρη αρμονία με οσα έχουμε μάθει για τον χαρακτήρα του μέχρι εκείνη την στιγμή. Αν κρίνω δε από τα πρόσφατα γεγονότα στην Ιαπωνία και την αντίδραση του εκεί πληθυσμού σε μια μεγάλη καταστροφή μπορώ να πω ότι η απεικόνιση της ενδεχόμενης αντίδρασης των Ιαπώνων είναι πολύ πετυχημένη. Μπορεί να σκάνε τα zοmbies να τρώνε κόσμο αλλά από το τρένο θα κατεβούμε σε σειρά φάση xD... Οι τρείς τόμοι πραγματικά έφυγαν νεράκι και αν και είμαστε ακόμη στην αρχή έχω πάρα πολλές προσδοκίες από αυτή τη σειρά.

Μπορείτε να το βρείτε από τους Illuminati-Manga & Gantz_Waitingroom οι oποίοι πραγματικά έχουν κανει απίστευτη δουλειά στο συγκεκριμένο project.

14.jpg?w=630&h=448

 

 


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 20 Φεβρουάριος 2016 - 15:34


#2 Botsun

Botsun

    Boss Tsundere

  • Members
  • 1.240 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 22:36

Φαίνεται πολύ καλό,με ωραίο σχεδιο,θα το διαβάσω και θα επανέλθω δριμύτερος.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Avatar & signature by Kai


#3 1451

1451

    .

  • Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2011 - 21:53

Ξεκίνησε βαρετά αλλά
Spoiler:


#4 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2011 - 11:07

Ι know πολύς κόσμος ξενερώνει από τους ρυθμούς με τους οποίους ξεκινά η σειρά. Για μένα είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της βέβαια για λόγους τους οποίους ανέφερα πιο πριν αλλά καταλαβαίνω γιατί μπορεί κάποιος να μην συμμερίζεται αυτήν την άποψη.

Spoiler:


#5 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2011 - 22:13

*bump*

Βγήκε και ο 4os τόμος από [GWR]. Της τρελής μέσα. Zombies, zombies everywhere.:zombie:

Spoiler:


Anw epic manga is epic. :zombie::zombie::zombie:

#6 1451

1451

    .

  • Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2011 - 23:49

Spoiler:


#7 1451

1451

    .

  • Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2012 - 18:06

Εν τω μεταξύ βγήκε και ο πέμπτος τόμος!
Spoiler:


#8 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2012 - 18:12

Έχει βγει και ο έκτος. Καλά που μου το θύμισες. :D

#9 1451

1451

    .

  • Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2012 - 00:19

Spoiler: volume 6


#10 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2013 - 21:41

Έφτασα up to date και χαίρομαι που το manga συνεχίζει να έχει ανεβασμένους ρυθμούς και αγωνία και μία πολύ ωραία survival ατμόσφαιρα. Οι παράλληλες ιστορίες τα subplots και γενικότερα οι διάφοροι τρόποι αφήγησης μαζί με το ότι δεν έχουν όλες οι καταστάσεις ιδανικές λύσεις και happy end προσδίδουν ενδιαφέρον.

Διάβαζα παράλληλα το Apocalypse no Toride που έχει ανάλογη θεματολογία και η διαφορά ανάμεσα στα δύο έργα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Spoiler:


#11 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Απρίλιος 2020 - 16:03

Τώρα που έχει τελειώσει, το χει διαβάσει κανείς όλο; Αξίζει;


rsrGbGx.gif

#12 tantan

tantan

    Starting...

  • Members
  • 3 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2022 - 07:51

Εμένα που μου αρέσουν αυτά τα είδη με zombie apocalypse,διαβασα τα πρώτα δυο σε φυσική μορφη στα γερμανικά και συνέχισα ονλάιν μέχρι το 13ο μετά το παράτησα. Ένιωσα ότι την ιστορία την τραβούσαν υπερβολικά πολύ. 


Currently reading & completed list

https://myanimelist.net/profile/vtan