Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Xenogears


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 rahxephon

rahxephon

    "Hokuto stinken my ass!!!

  • Members
  • 106 posts

Posted 11 January 2011 - 20:10

Posted Image

Τον Φεβρουαριο του 1998 στην Αμερικη ειχε κυκλοφορησει απο την Square Enix το Xenogears για Playstation 1,ενα παιχνιδι ρολων(RPG,role-playing game).Δυστυχως επισημα στην Ευρωπη δεν εφτασε ποτε.Πολλοι ειμασταν τυχεροι και το ειχαμε σε πειρατικο,αλλοι παλοι καταφεραν να το εχουν σε αυθεντικη μορφη.
Posted Image
Το παιχνιδι εχει ως βασικο πρωταγωνιστη τον Fei,ο οποιος κατοικει σε ενα μικρο,απομονομενο αγροτικο χωριο εδω και 3 χρονια μη εχοντας κανενα στοιχειο για το παρελθον του,οσπου καποια στιγμη αρχιζει το βασανιστικο του ταξιδι σε αναζητηση της ταυτοτητας του.Κατα την διαρκεια του ταξιδιου του οχι μονο θα ανακαλυψει την πραγματικη του ταυτοτητα,αλλα θα ανακαλυψει και την πολυπλοκη προιστορια του πλανητη καθως και τον πραγματικο ρολο των ανθρωπων που κατοικουν σε αυτον.Η ιστορια και η πλοκη ειναι τοσο βαθιες και πολυπλοκες που συχνα σε μπερδευει,μεχρι να ξεσκεπασεις περισσοτερα μυστηρια.Αν αποκαλυψω περισσοτερα απο την πλοκη του παιχνιδιου ισως να καταστρεψω το ενδιαφερων καποιων που δεν το εχουν παιξει και πραγματικα δεν θελω κατι τετοιο.Η αναζητηση του Fei ειναι ενα μυστηριο για καθε παιχτη που πρεπει να το ακολουθησει και να το λυσει μονος του.
Posted Image
Το συστημα του παιχνιδιου ειναι βασισμενο στα κλασικα RPGs της εποχης αλλα με παρα πολλα καινουρια-ευχαριστα θα ελεγα-στοιχεια που το κανουν να απεχει μακραν απο ολους τους προκατοχους του.Τον συστημα μαχης που εχει ενσωματωσει η Square στο συγκεκριμενο RPG ειναι παρομοιο με των προκατοχων του αλλα το καινουριο στοιχειο που συναρπαζει ειναι ενα μοναδικο συστημα combo attack που επιτρεπει στον χαρακτηρα να προκαλεσει μεγαλητερη φυσικη ζημια βαση του ποσους ποντους επιθεσης εχεις.Για παραδειγμα καθε συμβολο στα κουμπια του χειρηστηριου ανταποκρεινονται σε ενα διαφορετικο τροπο επιθεσης που επιφερει την αναλογη ζημια στον αντιπαλο.Οσο περισσοτερη ζημια κανει μια επιθεση τοσους περισσοτερους ποντους επιθεσης καταναλωνεις.Αν δυναμωσεις τον μετρητη ποντων επιθεσης σου κανοντας ελαφρες επιθεσεις μπορεις να εξαπολυσεις ποικιλες υπερκινησεις,τις οποιες μαθαινεις κατα την πορεια του παιχνιδιου.Αυτο το συστημα μαχης-για την εποχη του-ηταν μακραν το ποιο καινοτομο χαρακτηριστικο που ειχε εμφανιστει τοτε στα RPGs της εποχης και προσεφερε ενα μαγελητερο επιπεδο αλληλεπιδρασης στην μαχη χρησιμοποιωντας μονο ενα πληκτρο επιθεσης.
Posted Image
Μα η μεγαλητερη καινοτομια και διαφορα του απο ολα τα αλλα μεχρι τοτε RPGs ηταν η χρησιμοποιηση τεραστιων Mechas(Gears) στην μαχη.Το συστημα μαχης αλλαζε και παλι.Οι ποντοι επιθεσης(AP) εδιναν την θεση τους στα επιπεδα επιθεσης τα οπια ανεβαζες κανοντας ελαφρες επιθεσεις.Καθως το επιπεδο επιθεσης ανεβαινε,ο χαρακτηρας μας ηταν ικανος να κανει τρομερες,ακομη και τελειως καταστροφικες επιθεσεις!Η εμπειρια του να χειριζεσαι ενα τοσο τεραστιο Mecha και να παλευεις με τεραστιους αντιπαλους ηταν μια οπτικη πανδεσια για την τοτε εποχη των RPGs.Για εμενα προσωπικα εχει το ποιο ανεπτυγμενο συστημα μαχης και κατεχει μια εξαιρετικη θεση αναμεσα στα RPGs ακομη και σημερα.
Posted Image
Οπτικα δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο.Μια μιξη 16και 32bit κοσμων οπου εβαζε ολους τους χαρακτηρες σε εναν 3D πολυγωνικο κοσμο.Τα αποτελεσματα ηταν παρομοια με τα πανεμορφα σχεδιασμενα στο χερι γραφικα του Breath of Fire III.
Οσον αφορα τον χειρησμο μπορουσες να κανεις σχεδον τα παντα!Καθως προχωρουσε το παιχνιδι επρεπε να μαθεις καινουριες τεχνικες,να σκαρφαλωνεις και να πηδας απεναντι.Αυτο εκανε τη εξερευνηση ποιο συγκλονιστικη,προσθετοντας της μεγαλητερο βαθος.Δεν ειχε καμια σχεση με τα τοτε παιχνιδια της εποχης.Πολυπλοκο αλλα συναμα ευχαριστο.Η δυσκολια διαδεχοταν την ευχαριστηση καθε φορα που ξεπερνουσες και ενα καινουριο εμποδιο με τον ερχομο της ανταμοιβης!
Posted Image

Posted Image
Αν ειστε λατρεις των πραγματικων RPGs και δεν το εχετε στα χερια σας πιστεψτε με δεν ξερεται τι παιχνιδι χανεται.Το σεναριο του ειναι απιστευτο.Η μουσικη ειναι πολυ ευχαριστη και ταιριαζει απολυτα σε καθε σκηνη.Θα χρειαστει να το παιξετε αρκετες φορες για να ξεκλειδωσετε τα παντα.Μιλαμε για πολλες ωρες διασκεδασης.
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=KyVRSim-fQI[/YOUTUBE]

Edited by rahxephon, 11 January 2011 - 22:02.


#2 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 11 January 2011 - 20:17

Το σενάριο είναι φοβερό αλλά αν δεν κυκλοφορήσει με ανανεωμένα γραφικά το βλέπω δύσκολο να ασχοληθώ μαζί του. Πού να τρέχω τώρα στο epsxe. Κρίμα γιατί τα rpgs είναι το αγαπημένο μου είδος παιχνιδιών.

#3 Napster

Napster

    \ [T] /

  • Members
  • 1,105 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 January 2011 - 20:25

Το εχω παιξει το συγκεκριμενο, πραγματικα παρα πολυ καλο J-RPG. Αλλα δυστηχως δεν το εχω τερματισει. :P

Υ.Γ. Κανα topic για LoD ή τουλαχιστον για Suikoden παιζει?

#4 rahxephon

rahxephon

    "Hokuto stinken my ass!!!

  • Members
  • 106 posts

Posted 11 January 2011 - 20:49

Το εχω παιξει το συγκεκριμενο, πραγματικα παρα πολυ καλο J-RPG. Αλλα δυστηχως δεν το εχω τερματισει. :P

Υ.Γ. Κανα topic για LoD ή τουλαχιστον για Suikoden παιζει?

Ειναι πραγματικα κομματακι δυσκολο!!!:madtodeath:Θα συνιστουσα για τους αρχαριους ενα καλο οδηγο στρατηγικης.Αλλα και οι ποιο πεποιραμενοι που θελουν να τα βρουν ολα καλο θα ηταν να εχουν εναν.:hahaha:Κυκλοφορουν αρκετοι:riiight:

#5 rahxephon

rahxephon

    "Hokuto stinken my ass!!!

  • Members
  • 106 posts

Posted 11 January 2011 - 20:54

Το σενάριο είναι φοβερό αλλά αν δεν κυκλοφορήσει με ανανεωμένα γραφικά το βλέπω δύσκολο να ασχοληθώ μαζί του. Πού να τρέχω τώρα στο epsxe. Κρίμα γιατί τα rpgs είναι το αγαπημένο μου είδος παιχνιδιών.

Πιστεψε με το ιδιο παραπονο εχουμε ολοι μας.Εκεινη την εποχη δυστυχως για να ειχε καλητερα γραφικα θα επρεπε να ηταν τουλαχιστον 6 CDs,πραγμα το οποιο θα ανεβαζε αρκετα την τιμη του.Παντως σιγουρα πολλοι θα θελαμε να το δουμε σε μια ανανεωμενη εκδοση!!!Μαζι σου με 1000!!!!:madtodeath:
Posted Image