Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Mahou Shoujo Madoka Magika


  • Please log in to reply
331 replies to this topic

#316 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 03 April 2014 - 20:52

Το καλύτερο 720p BDrip μέχρι τώρα: [loligeddon] Madoka Magica Movie 3 - Rebellion [BD720p]

Έχει τους επίσημους subs από το BD της Animeplex με διορθώσεις, συν όλα τα extras (Monogatari shorts, audio commentary κλπ).


Posted Image
Posted Image

#317 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 04 April 2014 - 13:53

Κορυφαίο medley!

 

Youtube Video

 

Δίνει και download link στο description. Από χθες παίζει στο repeat.


Posted Image
Posted Image

#318 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 05 April 2014 - 22:19

Το καλύτερο 720p BDrip μέχρι τώρα: [loligeddon] Madoka Magica Movie 3 - Rebellion [BD720p]

Έχει τους επίσημους subs από το BD της Animeplex με διορθώσεις, συν όλα τα extras (Monogatari shorts, audio commentary κλπ).

Ωραίος και περίμενα πότε θα βγεί ένα.

downloading!


Posted Image


#319 Super Sayan Girl

Super Sayan Girl

    Sesshomaru~sama

  • Members
  • 108 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 01 June 2014 - 16:47

Ξερει κανενα αν οι coalgirls εχουν καλα subs για να κατεβασω απο εκει τις ταινιες; :borednn9:


TMWsBT7.png        


#320 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 01 June 2014 - 17:44

Ξερει κανενα αν οι coalgirls εχουν καλα subs για να κατεβασω απο εκει τις ταινιες; :borednn9:

Χρησιμοποιούν τους επίσημους subs οι οποίοι έχουν σωστή μετάφραση αλλά λείπουν τα honorifics και τα ονόματα είναι γραμμένα ανάποδα (πχ Homura Akemi, Madoka Kaname).


Posted Image
Posted Image

#321 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 04 June 2014 - 20:47

Είδα την ταινία! Για αρχή ένα πράγμα: Η SHAFT ξέρει που ρίχνει χρήμα και τι αποτελέσμα θα έχει. (μακάρι να πέσει και στην ταινία του monogatari.)

 

Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως η ταινία βγήκε κυρίως λόγω της επιτυχίας της σειράς, για αυτό και τον πρώτο λόγο είχαν fans. Το λέω αυτό γιατί φαινόταν πως υπήρχε μια τάση να χαΐδεψούν λίγο τα ματάκια μας (από τις αγαπημένες μου η σειρά). Χρυσή η Mami, αλλά την συμπαθώ και με μικρότερο ντεκολτέ, είναι και η εφηβεία βέβαια, όπως και δυναμική και αθλητική η Sakura, αλλά η κάμερα μου αρέσει να εστιάζει στο βλέμμα και όχι στα πόδια της. Τώρα θα μου πείτε γιατί σε χάλασε? Ούτε καν! Αλλά μπορούσαν και χωρίς αυτό. Μου έδωσε την αίσθηση ότι οι δημιουργοί είχαν πάρει μία δώση monogatari πριν την γυρίσουν, οπότε έβαλαν μερικές σέξι πινελιές επειδή είχαν την έμπνευση.

 

Το άλλο που με ενόχλησε ήταν η αλλαγή από το στίγμα του Urobuchi. Ξέρω πως έχει καταλήξει running gag το "Gen Urobuchi being Gen Urobuchi in a very Gen Urobuchi show" αλλά αυτό το anime το έχω συνδέσει όσο κανένα με εκείνον (το είδα και πριν το fate zero) και ήθελα να έχει την αίσθηση του. Αν και είχε το dark ύφος και τα traits που καταπιάνει εκείνος, δεν συγκρίνεται με την σειρά και τα συναισθήματα που σου περνάει εκείνη.

 

Η μουσική ήταν κατώτερη της σειράς μακράν.

 

Άρχισα από τα αρνητικά καθώς κάπου εκεί τελειώνουν για μένα. Ύμνος στα γραφικά της SHAFT, Από τα καλύτερα που έχω δεί, με απίστευτη σκηνοθεσία και στυλ. Σοβαρά, αν θα το περιέγραφα με μία λέξη, αυτό είναι το στυλ. Λάτρεψα την σκηνή των μεταμορφώσεων τους, είχε αισθητική, είχε προσωπική πινελιά για κάθε κοπέλα, και αν και το πλέον χαρακτηριστικό κομμάτι των mahou shojo anime, έδειχνε πιο καινοτόμο από ποτέ. Στα συν βέβαια, ήταν τα στοιχεία που διατήρησαν, δηλαδή την ότι να 'ναι μορφή των μαγισσών, την αρχιτεκτονική της πόλης, που αν και φαινόταν σαν μια κλασσική περίπτωση μεγαλούπολης, υπήρχαν μέρη παραμυθένια και ιδιαίτερα, τα οποία αν και ξένα προς το σύνολο, έμοιαζαν τα πιο αρμόζοντα. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει η σκηνή που μιλούσαν Homura και Sayaka (το signature του Έρεβου,χεχε), με συνεχόμενα πλάνα πάνω από την πόλη και απότομα κοντινά στο σημείο τους, έλεγες πως βρισκόντουσαν σε τελείως διαφορετικό μέρος, ακόμα και χρόνο.

Πανέμορφα σκηνικά, κορυφαία σκηνοθεσία, άψογο animation. Ω θεοί της νύχτας!

 

Το άλλο κομμάτι που λάτρεψα είναι το ότι αυτήν την φορά το show άφησε αναπάντητα από το cast ερωτήματα, δηλαδή ερωτήσεις που αν και ειπώθηκαν, δεν απαντήθηκαν, είτε γιατί δεν ήθελαν, είτε γιατί δεν μπορούσαν οι κοπέλες. Μου αρέσει αυτή η τεχνική, από τις πιο αγαπημένες μου, επειδή σε αφήνει να σκεφτείς και να αποφασίσεις εσύ τι θα απαντούσαν οι ίδιες. Ιδιαίτερα λεπτά και εύθραυστα τα ζητήματα που έθιξε, με το πιο σημαντικό να είναι σίγουρα οι πάντοτε αντικρουόμενες έννοιες της προσωπικής ευχαρίστησης και του γενικευμένου "σωστού" και "πρέπει". Και βέβαια τι γίνεται όταν αυτή η ευχαριστήση δεν αφορά το δικό σου προσωπικό συμφέρον, αλλά ενός ανθρώπου που αγαπάς. Γίνεται λιγότερο εγωστική? Μήπως τότε είναι αποδεκτή?

Προσωπικά επαινώ την απόφασή τους να μην δώσουν άμεσες απαντήσεις και ας ήταν προς διευκόλυνσή τους. Σε τέτοια θέματα έχουμε όλοι διαφορετικές απόψεις και η επιλογή της μίας έναντι της άλλης δεν θα οδηγήσει στην επίλυση ή δημιουργία κοινής άποψης.

 

Για την πλοκή:

Spoiler:

 

Αυτά συνεπώς. Το θεωρώ must για τους fans και όχι μόνο, αλλά έπρεπε να είχε δώσει μια καλύτερη εξήγηση στην πλοκή για το τι συνέβει στην Homura, Μου άρεσαν οι διάλογοι αλλά εκεί που ήταν υποχρεωτικό και μέγιστης σημασίας να δοθεί εξήγηση, δεν έδωσαν αυτό που θα επιθυμούσα. Εξαιρετική παρουσίαση και αρκετά μοναδικό φινάλε, το οποίο για να πω την αλήθεια μου έδωσε την αίσθηση Urobuchi, έστω αυτό.


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#322 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 05 July 2014 - 13:35

Μετά από πολύ καιρό όπου κάθονταν στο pc μου το release των Coalgirls είπα να δω τις ταινίες. Τις είδα και τις 3 εχθές το βράδυ. Απορώ γιατί δεν το είχα κάνει μέχρι τώρα. Οι πρώτες 2 είναι remake της σειράς αλλά με περισσότερες πληροφορίες για το τι έγινε στο τέλος. Η τρίτη είναι κάτι τελείως καινούριο και κάτι που νομίζω έκανε την σειρά να ξεφύγει, πράγμα που είναι καλό.

Νομίζω πως οι ταινίες είναι αυτό που δεν μπόρεσε να γίνει η σειρά. Αν κάποιος θέλει να δει μόνο ένα από τα 2 (την σειρά η τις ταινίες) ας δει τις ταινίες.

Όπως είπε ο TheGunsmasha η ταινία έχει πολύ ωραίο animation και ειδικά στην τρίτη ταινία δεν περίμενα να δω τέτοια γραφικά/animation σε ταινία Madoka. Η μουσική της Yuki Kajiura όπως πάντα έπαιξε για εμένα καθοριστικό ρόλο στο πόσο μου άρεσε το τελικό αποτέλεσμα.
 
Spoiler:


Έχοντας γράψει τα παραπάνω νομίζω είναι προφανές πως η εντυπώσεις μου ήταν θετικές. Σαφώς υπάρχουν αρκετά σημεία τα οποία είτε ήταν παραφουσκωμένα είτε δεν έβγαζαν και τόσο νόημα. Επίσης το γεγονός που είχε διάφορα "οpening" μέσα στις ταινίες θεωρώ ότι δεν ταίριαζε τόσο σε ταινία. Μετά κάποιος θα μπορούσε να πει ότι σε πολλά σημεία η ταινίες απλά ήταν φτιαγμένες ώστε να εντυπωσιάζουν χωρίς να υπάρχει κάποιο πραγματικό νόημα η λόγος από πίσω. Παρόλα αυτά μπορώ να πω πω έμεινα ικανοποιημένος και για τους fans του είδους θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα. Βέβαια σαφώς και η σειρά δεν απευθύνεται σε όλους μιας και βασίζεται αρκετά σε κάποια tropes τα οποία αν κάποιος δεν του αρέσουν μάλλον δεν θα μπορέσει να ευχαριστηθεί την σειρά.

Είμαι περίεργος πάντως αν υπάρχει μια πιο ανεπτυγμένη εξήγηση για το πως λειτουργούν τα πράγματα στους κόσμους που βλέπουμε στην σειρά/ταινίες και αν πχ η αναφορά στην εντροπία και η αλλαγή των κανόνων του σύμπαντος δεν είναι απλώς εντυπωσιασμοί αλλά υπάρχει κάποια πιο ουσιαστική σύνδεση.
phmava.php

#323 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 05 July 2014 - 18:01

Spoiler:

 
Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Spoiler:


Posted Image
Posted Image

#324 denvertz007

denvertz007

    Anime Newbie

  • Members
  • 75 posts

Posted 26 March 2016 - 16:19

Γεια σας!Τι κανετε;Καλα;Ειχα λειψει και εγω καιρο απο το"www.anime.Gr".Ειχα πολυ καιρο να γραψω σχολιο.Τωρα ομως επανερχομαι.Να αρχισω να γραφω.Ολο αυτο τον καιρο ειχα πολλα πραγματα να κανω,αλλα το"anime.gr"ποτε δεν το ξεχασα.Ειδα καποιες σειρες "ανιμ".Αναμεσα σε αυτες και το"Madoka Magika".Tην παρακολουθησα,και την εγραψα ολοκληρη σε dvd,και την εχω μαζι με αλλες σειρες.Μπορω να πω οτι μου αρεσε.Μονο το τελευταιο επεισοδιο,ηταν λιγο δραματικο,και καπου στην μεση ειχε και μεταφυσικο λυρισμο,αλλα ηταν και λιγο..."γιουρι".Παντως σαν σειρα ξεχωριζε απο αλλες,για τις εικονες της,που λες και βγηκαν απο πινακες του Τουλουζ Λοτρεκ.Ειναι καπως περιεργη σειρα αλλα ωραια.Τωρα αν η παραγωγος εταιρια γυρισει και 2ο κυκλο,αυτο δεν το ξερω.Πρεπει να μαθω απο το www.animnewsnetwork.com,στο οποιο "μπαινω"καποιες φορες για να μαθαινω νεα για καινουργια"ανιμ".Αν μαθω τιποτα καινουργιο περι αυτης της σειρας,θα σας πω.Αυτα...



#325 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 26 March 2016 - 16:23

Έχουν βγει και κάτι ταινίες εκεί πέρα. Αξίζει να ριφθεί μια ματιά τουλάχιστο στη τελευταία. Επεκτείνει το madokoσύμπαν και εμβαθύνει στη σχέση της Μαντοκας με τη Χομουρα.



#326 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 03 October 2018 - 21:32

Not what I was expecting, αλλά στην αναβροχιά, καλό και το χαλάζι!

https://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=14360

Youtube Video

phmava.php

#327 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 14 January 2020 - 09:40

Βγήκαν τα δυο πρώτα επεισόδια του νέου. Λογικό να μην κάνει το μπαμ του προηγούμενου αλλά παραμένει διασκεδαστικό. Έχει τους μικρούς εξωγήινους που αγαπήθηκαν, έχει μαγεία και μάχες χωρίς να χάνει σε τίποτα από την ατμόσφαιρα του παλιού.

Κάτι που λίγο με ενόχλησε είναι ότι η μουσική και οι ήχοι γενικά είναι υπερβολικά παρόμοιοι με τους παλιούς. Σαν να τους πήραν αυτούσιους για να ντύσουν ηχητικά και τη νέα σειρά.

Η πλοκή μέχρι τώρα έτσι κι έτσι, χωρίς να είναι καθηλωτική λειτουργεί διεκπαιρεωτικά παίρνοντας το νήμα από την αρχή του επεισοδίου και μεταφέροντάς το από τις λαβυρινθώδεις διαστάσεις των μαγισσών μέχρι το τέλος του.



#328 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 14 January 2020 - 10:25

ΛοΛ wat, νέο madoka!  :dazed: Ούτε που πήρα χαμπάρι!


rsrGbGx.gif

#329 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 15 January 2020 - 08:25

Υπάρχει κι ως παιχνίδι για φορητές συσκευές. Βαριέμαι να βάζω εξομοιωτή android για να το δοκιμάσω αλλά κρίνοντας από το Bahamut που μας ήρθε κι εκείνο από παιχνίδι, μπορεί να βγει καλή η σειρά.



#330 Titan64

Titan64

    Anime Newbie

  • Members
  • 37 posts
  • LocationKamome Gakuen

Posted 17 January 2020 - 01:34

Woah δεν γνώριζα ότι είχε βγει παιχνίδι για τη νέα σειρά, πάω αμέσως να το δοκιμάσω!

 

sLr9WuD.png

 

 

Υπάρχει κι ως παιχνίδι για φορητές συσκευές. Βαριέμαι να βάζω εξομοιωτή android για να το δοκιμάσω αλλά κρίνοντας από το Bahamut που μας ήρθε κι εκείνο από παιχνίδι, μπορεί να βγει καλή η σειρά.

  • Κανένα άλλο παιχνίδι anime ξέρεις;

Edited by Titan64, 17 January 2020 - 01:36.