Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 2 votes

Η Ελλάδα και τα anime


  • Please log in to reply
605 replies to this topic

#601 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 01 May 2014 - 19:49

ειδα λιγο παιδικο προγραμμα σε ενα περιφερειακο σταθμο και θυμηθηκα δεκαετια αρχων 90 με το χαος αλλα και την ποιοτητα που επικρατουσε στα παιδικα

 

το καναλι παιζει την ταινια ανιμε του 80, Μικρες Κυριες, μεταγλωττισμενη στα Ελληνικα.

δειχνει και τους ιαπωνικους τιτλους τελους

 

Youtube Video

 

και μετα, τσακ! χωρις καν διακοπη για διαφημισεις, βαζει αυτο! μετα απο μια συγκινητικη ιστορια, παμε παλι στην τρελα και το χιουμορ του Ποπαι....

σοβαροτης 0

 

να πως τρελαθηκαν τα Ελληνοπουλα με την τηλεοραση και συνηθισαν στο χαος.

 

Youtube Video

 

 

 



#602 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 01 May 2014 - 23:39

Ποιό είναι το όνομα του εν λόγω σταθμού;



#603 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 02 May 2014 - 17:16

TVS

 

πηγαινοερχομαι Θεσ/κη-Σερρες και το πετυχαινω καμια φορα

 

αλλα δεν εχει σταθερο προγραμμα και ωραριο.

μπορει να εχει 1 ωρα διαφημισεις

 

εδειξε παντως τη σειρα (οχι την ταινια, λαθος μου) Μικρες Κυριες, το Νταρτανιαν με τα σκυλια, τη Χιονατη αλλα και την καλτ σειρα Αιζενμποργκ και ποιος ξερει τι αλλο

σε καλη ποιοτητα απο μαστερ κασσετες

 

ενω το TV100 εβαζε την Οδυσσεια του Διαστηματος σε αθλια ποιοτητα.

 

που σημαινει πως και τα μεγαλυτερα καναλια  μπορουν να τις προβαλλουν αμα θελουν.

παντως φανταζουν τοσο ρετρο, μπρος στις 3D  και κομπιουτερ 2d σειρες και ταινιες των μεγαλων και συνδρομητικων καναλιων

 

σαν μια αλλη ξεχασμενη εποχη. ψεκαζουν και τα μικρα παιδια δυστηχως!



#604 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 08 June 2014 - 12:54

δεν το πιστευω αυτο που εγινε.

 

το πρωι κατα τις 9 παρά, το TV θεσσαλονικη εβαλε το κλασσικο The Adventures of Prince Achmed, εργο με σιλουετες του 1926, της Lotte Reiniger.

εποχες παλιας ΕΡΤ.

 

την ιδια ωρα το TV 100 εβαζε το Μογλη, τη σειρα του Νippon Animation που ολοι λατρεψαμε. Δυστηχως ομως δεν ηταν ανεξαρτητα επεισοδια, παρα μια επιλογη των σημαντικοτερων επεισοδιων για τηλεταινια. Και εκει που νομιζα πως καθε ΣΒ/ΚΟ θα ειχε κατι να δω.

τουλαχιστον ηταν με την παλια μεταγλωττιση, αλλα συμπιεσμενο, με χαλια   ποιοτητα.

 

 η μεταγλωττιση ηταν αρκετα καλη. πλεον δεν υπαρχει τετοια προσεγγιση. εβλεπες τον τονο της φωνης και τη συμπεριφορα να αλλαζει αναλογα με το χαρακτηρα. τετοια φρασεολογια για να ακουγονται φυσιολογικοι,  δεν χρησιμοποιουν πλεον. αυτοι οι ηθοποιοι μεταγλωττισεων, απο της ΕΡΤ τη σχολη, ηταν πραγματικα κορυφαιοι.

 

ολα αυτα την ιδια ωρα που το Σταρ και το Nickelodeon,σημεια των καιρων,βαζαν τα συνηθισμενα τους με τις χαλια μεταγλωττισεις (εξαιρεση τα Πονυ για να μη ξεσπασει τρικυμια εδω).



#605 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 04 April 2015 - 02:02

Δεν θα τις έλεγα και τόσο χάλια τις μεταγλωτίσεις στο Nickelodeon, μια χαρά τις βρίσκω. Φυσικά για σειρές όπως το Tuff Puppies (από τις αγαπημένες μου νέες αμερικάνικες cartoon σειρές) προτιμώ τις αυθεντικές αμερικάνικες φωνές.

 

Και τώρα μια απορία: τι απέγιναν τα anime στην Ελλάδα; Ακόμα κι από εμπορικά, παιδικά anime δεν υπάρχει τίποτα πέρα από το Monsuno κι αυτό επειδή παίζει στο Nickelodeon. Aλλά θα μου πείτε με το ζόρι έχουμε αμερικάνικες cartoon σειρές μιας και μόνο το Star και το Nickelodeon ασχολούνται (τουλάχιστον από κανάλια που δεν είναι συνδρομητικά όπως της Disney). Και το Star δεν ασχολείται και τόσο σοβαρά όπως κάποτε. Πάλι καλά που φέρανε το The Looney Tunes Show και το νέο Thundercats (αν και δεν ξέρω αν το παίξανε όλο ή μόνο τα πρώτα επεισόδια).


Edited by Vetus, 04 April 2015 - 02:22.


#606 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 04 April 2015 - 02:13

Γενικά στις κομωδίες και γω οκέι τη βρήκα τη μετάφραση.Στο Avatar:the last airbender όμως που όσο να'χει χρειάζεται αληθινούς ηθοποιούς για να το δικαιώσουν βρήκα τη μετάφραση απλά απαράδεκτη.


sc5bab.jpg