Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 4 votes

Currently watching anime - Εντυπώσεις !!!


  • Please log in to reply
6130 replies to this topic

#5941 aeron

aeron

    Anime Fan

  • Members
  • 212 posts

Posted 12 January 2019 - 15:38

Μολις τελειωσα το Haikyu!! Δεν θα πω πολλα απλα οτι ειναι το πιο ευκολο 10αρι που εδωσα ποτε σε σειρα!! Γελασα παρα πολυ , συγκινηθηκα παρα πολυ και γενικα το ευχαριστηθηκα οσο δεν παει. Ωραιο σχεδιο , ωραια μουσικη , πολυ πολυ πολυ ωραιοι χαρακτηρες και μπολικα flash back και ιστοριες για τον καθενα.. Μου αρεσε που εδειχνε αρκετο παιχνιδι και δεν το βαρεθηκα οπως ειχα βαρεθει το prince of tennis (αν και το ειδα ολο τελικα).  Επισης μου αρεσε αρκετα το οτι αν και φαινοταν ο Hinata να ειναι ο πρωταγωνιστης , στην ουσια δεν υπηρχε πρωταγωνιστης αλλα ηταν ολοι κεντρικοι χαρακτηρες ακομα και οι αντιπαλοι..Περιμενω πως και πως τη συνεχεια!!

 

Και φυσικα Tanaka-senpai Best Guy Ever!!

giphy.gif

 

Παω για Kuroko no Basket και βλεπουμε..


Edited by aeron, 12 January 2019 - 15:39.

tumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo1_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo5_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo10_400.gif

 

When you breathe you Inspire..

When you don't breathe you..Expire...


#5942 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 19 January 2019 - 09:38

Μου ειχε ξεφυγει το Iria Zeiram OVA.
Αρκετα καλο scifi με καλο ανιματιον και πλοκη.

Ειπα να δω και τις 2 live action ταινιες. Αριστουργηματα με αριστη χρηση ψηφιακων και παραδοσιακων εφφε και χρηση 3d & stop motion. Η πρωταγωνιστρια εκει πολυ καλυτερη και δεν εκανε σα μικρο παιδι οπως στο ονα. Οι 2 ηλεκτρολογοι επισης απο τους καλυτερους και πιο αστειους και ευφανταστους sidekicks που εχω δει. Να φανταστεις επρεπε να φτασει ο αλλος στο αμην για να χρεωσει επισκευη στον υπολογιστη τεχνιτης νοημοσυνης απο αλλη διασταση.

#5943 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 19 January 2019 - 15:06

Χα και νόμιζα ότι το είχα δει. Ελπίζω αυτή τη δεκαετία να το δω, τα live action μάλλον θα τα αποφύγω.

Σήμερα είπα να συνεχίσω το Code geass, είδα το mini narita arc και τα επεισόδια ήταν τέλεια, φοβερές μάχες!

Επίσης επιτέλους έδωσαν ένα σημαντικό λόγο στο lelouch για τις πράξεις του. Ήταν το μόνο που μου χάλαγε αισθητά τη σούπα. 


rsrGbGx.gif

#5944 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 20 January 2019 - 00:32

@Petran79


 

https://www.smithsonianmag.com/smart-news/childrens-book-behind-japans-raccoon-problem-180954577/

 
The Children’s Book That Caused Japan’s Raccoon Problem
When the story of one man’s childhood pet raccoon became a hit in 1970s Japan, it heralded a biological invasion still troubling the country today

 

Ακολουθούν highlights :P

 

[...]The kids loved Rascal so much that they wanted raccoons to take on their own adventures. Soon, the Japanese were importing around 1,500 critters a month. But, as Grundhauser writes, “If only they had finished the series first.”

You see, at the end of Sterling North’s book, he has to send Rascal back into nature to live as he was meant to live—not as a companion to humans, but as a wild animal. And that’s just what many families in Japan eventually found themselves doing, too. After all, though raccoons look like cute little cat burglars as babies, they don’t really make good pets.

The Japanese government soon banned the import of raccoons as well as the practice of keeping them as pets, but the damage was already done. The descendants of the Rascal craze can be found, according to a 2004 report, in 42 of the country’s 47 prefectures.

Ακόμα ένας λόγος να αγαπάς το Rascal δηλαδή  :8):

 

 

EDIT
Και επειδή είμαι χαζός και νόμιζα πως έγραφα στην Μαύρη Τρύπα, ας αναφέρω πως η δίψα του Berserk με έκανε να ξεκινήσω το Goblin Slayer, το οποίο τελικά είναι παντελώς άσχετο με αυτό που περίμενα, όμως είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα, επομένως why not at that point.


E5VV38U.jpg


#5945 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 20 January 2019 - 09:18

ναι και μενα μου ειχε κάνει εντύπωση. Ούτε ένα σχόλιο στο anidb...Κρίμα. Παραμένει ίσως στις κορυφαίες παιδικές σειρές από Ιαπωνία που έχω δει και μου άρεσε περισσότερο από τη Χάιντι μιας και ήταν και πιο δραματική σε κάποια σημεία.

 

 Οπως η σειρά Λάσυ που έκανε τη ρατσα Κόλλευ την πιο δημοφιλή για ένα διάστημα. Μάλιστα όταν ήμουν προ-νήπιο είχαν οι γονείς μου ένα σκυλάκι αρσενικό, αλλά καταλαβαν πως δεν τα βγάζαν πέρα και το αφήσαν σε συγγενείς στο χωριό που είχαν και φάρμα.Ακόμα και όταν περάσαν χρόνια και  κάναμε επίσκεψη, οταν ήταν να φύγουμε, το σκυλί έπεφτε πάνω στον πατέρα μου και έμπαινε στο αμάξι για να έρθει μαζί μας



#5946 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 25 January 2019 - 01:38

πριν αρχίσω τα rewatch δεκαετίας 2000 και μετά, λίγο ακόμα από τα παλιά:

 

Mighty Orbots:

από τις κλασσικές σειρές ΤΜS με συμμετοχή των αδελφών Dezaki, όπως και του Sugino για εξαγωγή σε Αμερική. Κρίμα που ακυρώθηκε σε μόλις 13 επεισόδια. Θυμίζει έντονα το σχέδιο τα κλασσικά αμερικάνικα καρτούν και κομικς επιστημονικής φαντασίας. Μοναδική σε αυτό. Δυστηχώς πλέον τέτοιες σειρές είναι μόνο για τις παλιές καραβάνες, αν και πιστεύω αξίζει μια θέαση.Παρόμοιο ήταν και η σειρά Reporter Blues μόνο που ήταν Ιταλο-Ιαπωνική παραγωγή, δηλ φτιαγμένη για το ευρωπαικό κοινό, μιας και διαδραματιζόταν στο Παρίσι του μεσοπολέμου και σε αντίθεση με αυτήν, κράτησε 52 επεισόδια. Αριστο ανιματιον και σχέδιο και αυτή, έστω και αν δεν συμμετείχαν οι Dezaki.

 

Devil Hunter Yohko:

 

Βασικά, Sailor Moon κυρίως για αγόρια, εκτός από το πρώτο επεισόδιο που βγήκε πριν τη σειρά φαινόμενο. Γιατί στα επόμενα μοιάζει όλο και περισσότερο η Yohko στην Usagi στο χαρακτήρα. Οταν λέω για αγόρια σημαίνει πως βλέπεις μεταμόρφωση κυριολεκτικά όπως τις γέννησε η μάνα τους αλλά  και μπόλικες ecchi σκηνές επίσης. 15 χρονών  υποτίθεται γράφει το μητρώο της στη σειρά.  Ωστόσο βλέπεται κυρίως για το ωραίο ανιματιον και το σχέδιο των δαιμόνων. Εχει μάλιστα και ένα επεισόδιο που είναι μισάωρο συνονθύλευμα βιντεοκλίπ. Μόνο το τελευταίο επεισόδιο δεν μου άρεσε καθόλου. Διαφορετικό στούντιο και σχέδιο, ενώ για φθήνια κάνουν την αντίπαλο ίδια με την πρωταγωνίστρια.

 

Ειμαί τώρα στην αρχή της σειράς Pretty Sammy

Kαλούτσικη φαίνεται με αρκετά στοιχεία χιούμορ και παρωδίας maho shojo. Πιστεύω θα μου αρέσει. Από το στούντιο που έκανε τους Slayers είναι, οπότε κατάλαβα.



#5947 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 27 January 2019 - 15:21

Τελείωσα το Gaikotsu Shotenin Honda-san. Χαριτωμένη σειρά, μου μίλησε στο kokoro λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης. Ανατριχιαστικό από την άποψη ότι δε θα ήθελα να νιώσω την καθημερινότητα μου σε ακόμη πιο μεγάλη κλίμακα σαν αυτή που περιέγραφαν για τα μεγάλα καταστήματα και εκεί οι εκδόσεις τρέχουν σε ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα.

 

Είδα και τη 2η σεζόν του Kekkai Sensen και με αυτά που διάβαζα την περίμενα σχετικά κακή αλλά ήταν τίμια προσπάθεια, είχε μεν επεισοδιακό χαρακτήρα και άρχισε να δείχνει ότι έμπαινε σε νέο arc προς το τέλος, αλλά οι ιστορίες για τους χαρακτήρες μου άρεσαν.

 

Τελείωσα και το HiScore Girl, χαριτωμένη σειρά, αν και βοηθούσε όλη η νοσταλγία για τα παλιά ηλεκτρονικά παιχνίδια μιας και λειτουργούσε σαν αναδρομή. Εγώ δεν τα πρόλαβα/πέτυχα και όλα στα "ηλεκτρονικά", κάποια τα είχα παίξει σε κονσόλες, οπότε μου άρεσε πώς έδειχνε και τη σταδιακή έξαρση τους εντός Ιαπωνίας. Το ερωτικό τρίγωνο χαριτωμένο μεν χωρίς να είναι και κάτι ουάου, αν και δεν περίμενα την εξομολόγηση, φαντάζομαι θα κλείσει στα 3 OVA που έπονται. 


ySss0UF.jpg


#5948 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 27 January 2019 - 23:38

Τελείωσα και το HiScore Girl, χαριτωμένη σειρά, αν και βοηθούσε όλη η νοσταλγία για τα παλιά ηλεκτρονικά παιχνίδια μιας και λειτουργούσε σαν αναδρομή. Εγώ δεν τα πρόλαβα/πέτυχα και όλα στα "ηλεκτρονικά", κάποια τα είχα παίξει σε κονσόλες, οπότε μου άρεσε πώς έδειχνε και τη σταδιακή έξαρση τους εντός Ιαπωνίας. Το ερωτικό τρίγωνο χαριτωμένο μεν χωρίς να είναι και κάτι ουάου, αν και δεν περίμενα την εξομολόγηση, φαντάζομαι θα κλείσει στα 3 OVA που έπονται. 

 

Και εγώ τα πρόλαβα και πίστεψέ με, δεν θα ήθελες να ήσουν μέσα, ιδίως το βράδυ. Σε ένα στη γειτονιά μας μάλιστα υπήρχε και γυναίκα στον πάνω όροφο για άλλες δουλειές και σίγουρα όχι για να σου πει τον καφέ.

στο Anidb αναφέρει πως θα είναι  prequel. Αν και παρακάμπτει το πως έγινε καλός στα παιχνίδια ξύλου ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας λίγο αργότερα. Στη σειρά νομίζεις πως είναι παιδι θαύμα, ενώ στο manga αυτό προήλθε από σκληρή προπόνηση μέσω μιας Underground arcade σκηνής. Αυτό δείχνει περισσότερο το πάθος του για κάποιον. Καταλαβαίνω όμως πως δεν θα υπήρχε χώρος να το βάζαν και αυτό μέσα.



#5949 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 28 January 2019 - 07:51

Σε εμάς είχε ένα στη γειτονιά το οποίο γύρω γύρω είχε φιμέ τζάμια, δεν έβλεπες τίποτα μέσα και δεν μας άφηναν να πατάμε μέσα. Είχε και κάνα δυο σε άλλα μαγαζιά Πιο πολύ οπότε παίζαμε στο χωριό που είχε μετρημένα 6 μηχανήματα και συνήθως όλοι ήμασταν στημένοι μπροστά από το mortal kombat.

Πάντως δε μου έβγαλε παιδί θαύμα στο anime, πιο πολύ υπερενθουσιωδης νεαρός που έπαιζε υπερβολικές ώρες βίντεο παιχνίδια οπότε είχε γίνει και καλός σε αυτά. Πιο υπερβολικές μου φάνηκαν οι ικανότητες της One συγκριτικά αλλά γενικά δεν το πήρα και τόσο στα σοβαρά για να περιμένω η σειρά να μου δικαιολογησει γιατί έπαιζαν τόσο καλά.

ySss0UF.jpg


#5950 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 28 January 2019 - 10:08

Σε εμάς είχε ένα στη γειτονιά το οποίο γύρω γύρω είχε φιμέ τζάμια, δεν έβλεπες τίποτα μέσα και δεν μας άφηναν να πατάμε μέσα. 

 

Ναι γιατί από πίσω είχαν διακόπτη που γυρνούσε το μηχάνημα σε φρουτάκια ή παιχνίδια όπως το παρακάτω.

 

https://www.youtube.com/watch?v=nDdMMCzmOqc&t=488s

 

Δες μέχρι το 9:34 και θα καταλάβεις.  :dazed:


rsrGbGx.gif

#5951 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 January 2019 - 10:49

Για παιδι θαυμα εννοω εκεινη τη ξανθια βασικα που στα καλα καθουμενα απεκτησε ικανοτητες. Στο μανγκα εξηγει πως και γιατι πιο διεξοδικα

Ναι γιατί από πίσω είχαν διακόπτη που γυρνούσε το μηχάνημα σε φρουτάκια ή παιχνίδια όπως το παρακάτω.

https://www.youtube.com/watch?v=nDdMMCzmOqc&t=488s

Δες μέχρι το 9:34 και θα καταλάβεις. :dazed:

Τι μας λες τωρα... Στο σουπερ μαρκετ στο καμπιγκ ειχε pocket gal, poker ladies & lady killer και παιζαμε και βλεπαμε παιδια δημοτικου

#5952 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 03 February 2019 - 13:14

Τελείωσα το Doug and Kirill αφού το είχα αφήσει κάπου στη μέση για καιρό. Ανάμεικτα συναισθήματα για μια σειρά που την προώθησαν σαν μέρος του T&B Universe, αφού πέρα από την αισθητική δεν ορίστηκε κάποιο κοινό σημείο ενώ υπήρχε η δυνατότητα να οριστεί σαν prequel που έλαβε χώρα αρκετά χρόνια πριν λόγω του anthem και όλη την ιστορία με τους υπερστρατιωτες. Γενικά ενώ το cast ήταν συμπαθητικό και μπήκε κάπως πιο δυναμικά και με πολύ πιο ανάλαφρο κλίμα έμπλεξε λίγο το θέμα μετά, ο Ζαμπελ πχ θα είχε τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί κάπως καλύτερα αν ήταν πιο στρωτή όλη η ιστορία. Κάπου σαν να μην ήθελε να αποχωρηστει με την εικόνα του buddy-cop comedy που είχε πλασαρει και τα έκανε λίγο αχταρμά. Σενάριακα το T&B ήταν πολύ πιο ισορροπημένο μεταξύ των αστείων και πιο σοβαρών κομματιών, βέβαια είχε και πιο πολλά επεισόδια.

Anyway, δε με χάλασε ιδιαίτερα, ίσως αν δεν είχε γίνει και η σύνδεση μεταξύ των σειρών να μην περίμενα και το κάτι παραπάνω. OK για να περάσει η ώρα, θα μπορούσε και καλύτερα.

ySss0UF.jpg


#5953 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 03 February 2019 - 15:48

Τελεια σειρα η Kaleido Star, δεν θυμομουν παρα ελαχιστα πραγματα απο το 2006. Πλεον που να βγαλουν τετοιες σειρες. Πανε οι Gonzo & Hal Film Maker. Εποχη Playstation 2 ηταν τοτε για τα ανιμε αναλογικα.
Και τωρα θυμηθηκα πως ειναι πλεον ακομα δυσκολοτερο να δεις εφηβες χαρακτηρες ανιμε με κανονικα και γυμνασμενα ποδια και οχι αυτη τη στραβη αηδια που εγινε της μοδας πλεον.

Τελος παντων, προχωρω στην αλλη σειρα του Hal, Princess Tutu. Αψογη και αυτη με υπεροχη μουσικη και ωραιο αγγλικο dub.

#5954 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 06 February 2019 - 14:43

Τέλειωσα την 1η σεζόν του code geass, χεχ δεν το λες και κακό! Περιμένω με αγωνία το τέλος. Το μόνο που με χαλάει κάπως είναι ο χρωματισμός, φαίνεται τόσο ψεύτικος λες και το κάνανε σε paint με το κουβαδάκι!

Α να βάλω και δω λίγο πράσινο, α και εδώ! Τέσπα ψιλο πράγματα μπροστά στην καλή υπόθεση!


rsrGbGx.gif

#5955 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 10 February 2019 - 00:45

Ξαναβλέπω GITS SAC 1st & 2nd GIG

 

Η περασμένη δεκαετία ήταν κορυφαία για σειρές sci-fi. Συγκρίνεται τώρα η Stein's Gate με αυτές; Μου φαίνεται θα ξαναδω και την Ergo Proxy.....