Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 4 votes

Currently watching anime - Εντυπώσεις !!!


  • Please log in to reply
6130 replies to this topic

#5836 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 21 May 2018 - 12:32

Η αγαπημένη σου Gundam σειρά;

Ναι αλλά και το 00 και το Iron Blooded Brothers μου άρεσαν.

 

Ακόμη βλέπω και το Hisoine to Maso-san και να πω μου αρέσει. Καλό το concept ότι η Πολεμική Αεροπορία προσπαθεί να καλύψει την ύπαρξη δράκων.


Edited by pc_magas, 21 May 2018 - 12:33.


#5837 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 21 May 2018 - 14:48

"Δωδεκάχρονο αγοράκι με αμνησία γνωρίζει τη 10χρονη πρωταγωνίστρια του έργου. Προκύπτει ρομαντική ένταση."

 

Ναι, δεν μπορώ να φανταστώ γιατί το 15ο επεισόδιο του Michiko e Hatchin ήταν τέτοιο χάλι



#5838 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 22 May 2018 - 13:58

Έλα μια χαρά σειρά είναι, τι άλλο σε ενόχλησε πέρα από αυτό γιατί διαβλέπω μια αρνητική χροιά στην δημοσίευση σου!  :slash:


rsrGbGx.gif

#5839 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 22 May 2018 - 14:45

Ναι!!! Φυσικά και είναι αρνητικό!!! Αυτή η σειρά δεν μ' αφήνει να την απολαύσω!!! Δεν έχει μια σταθερή διακύμανση, κάποια κομμάτια είναι χάλι μαύρο, κάποια κομμάτια είναι γαμάτα, και κάθε φορά στρίβει η σειρά ένα κέρμα για να δούμε αν τα πρώτα θα χαλάσουν τα δεύτερα ή όχι.

 

Καταλαβαίνω τι θέλει να κάνει. Είναι ένα road-tripping adventure, αυτή τη φορά με κεντρική ιδέα το κυνήγι που ρίχνει η Μίτσικο για να πιάσει τη σκιά από έναν άντρα που ίσως είναι απλά μια ιδέα στο μυαλό της, ή κάτι τέτοιο. Οκ ιδέα. Έχουμε δει πολλές φάσεις με ερωτοϊστορίες ή ιστορίες με γονιούς και παιδάκια στα επεισόδια της σειράς

 

Απλά η σειρά κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να το χαλάσει. Μερικά σενάρια δεν είναι τόσο ενδιαφέροντα, μερικά είναι απλά μεχ και μερικά είναι για τα μπάζα, όπως το 15. Όποιος σκέφτηκε να γράψει για ερωτικές εντάσεις ανάμεσα σ' ένα 12χρονο με θέματα αμνησίας και ένα 10χρονο κοριτσάκι... It just (not) works!!! Οκ, είναι σκατά σαν ιδέα αλλά μπορούμε να τη σώσουμε με καλή σκηνοθεσία, καλό διάλογο και καλή μουσική. Ε, η μουσική είναι το καλύτερο κομμάτι του επεισοδίου. Οι διάλογοι έχουν το ίδιο θέμα που έχουν σε όλη την υπόλοιπη σειρά: προσπαθούν να είναι λίγο πιο στυλάτοι λες και είναι παλιά ταινία. Ε, και σ' αυτή την περίπτωση, όπως και σε πολλές άλλες, απλά δεν είναι αρκετά καλοί. Είναι τόσο φλου που η οποιαδήποτε συνοχή χάνεται. Και η σκηνοθεσία είναι οκ, αλλά όχι τόσο καλή ώστε να το σώσει. Παραείναι απλή, παραείναι στάνταρ. Αν θες ένα τόσο ανεδαφικό σενάριο και τόσο αφηρημένους, εκτός πραγματικότητας διαλόγους, χρειάζεσαι την πιο δυνατή και υπερβολικά ατμοσφαιρική σκηνή ραντεβού που μπορεί να γίνει. Δεν θες κάτι λιγότερο. Το σενάριο έχει ξεφύγει τελείως, αν δεν το ακολουθήσεις δεν γίνεται να το καταπιεί κάποιος

 

Το 14ο επεισόδιο ήταν μια κακή αρχή που τους βγήκε στο δεύτερο μισό. Με δυο λόγια, ο Satoshi προσλαμβάνει τον γέρο Jigen και τον χωρισμένο Goemon για να δολοφονήσουν ο καθένας έναν από τρεις στόχους. Ο πρώτος παίρνει έναν κι αλλάζει στόχο, οπότε κυνηγάει τη Μίτσικο, ο δεύτερος παίρνει εξαρχής τη Μίτσικο. Το πρώτο κομμάτι, ειδικά με τον χωρισμένο Goemon, είναι ολίγον τι χάλι. Προσπαθεί να βγάλει το δράμα αλλά δεεεν. Αλλά το δεύτερο μισό είναι μια έντονη σκηνή κυνηγητού στον αυτοκινητόδρομο. Κατάφεραν να το κάνουν να λειτουργήσει!!!

 

Και στο τέλος βλέπουμε πάλι τον Shinsuke. Δηλαδή ένα απ' τα χειρότερα κομμάτια της σειράς. Άντε γαμήσου Shinsuke

 

 

Και να μην αρχίσω για τα θέματα της σειράς με τα immersion-breakers όπως τα ιαπωνικά ονόματα στη ΒΡΑΖΙΛΙΑ (!!!), το character acting πολλών χαρακτήρων, ειδικά το πιο κωμικό, που είναι πάρα πολύ "anime" σε μια σειρά που προσπαθεί να είναι περισσότερο παλιά ταινία, μερικά φρικτά character designs, το σχέδιο που ώρες ώρες τον παίρνει σε κίνηση (το επεισόδιο με την ταυρομαχία, θεέ μου) και ώρες ώρες απλά τον παίρνει σε στατική εικόνα (όπως ο Shinsuke στο τέλος του 14... οκ είναι και ηλίθιο σενάριο, είναι και ηλίθιο αποτέλεσμα, αλλά είναι και άθλιο οπτικά) 

 

Ο character designer και animation director αυτής της σειράς έχει το ίδιο πόστο και στο Megalo box αυτής της σεζόν. Ναι, στη σειρά που οι αγώνες μποξ γίνονται με κοντινά πλάνα στα πρόσωπα και μερικές μπουνιές σκάνε από το πουθενά. Ποιος το γαμεί το Hajime no ippo που κάθε, μα κάθε χτύπημα που έχω δει στα τρια πρώτα επεισόδια το βλέπεις και υπακούει στους κανόνες της ανατομίας και του μποξ και βλέπεις αμέσως αν είναι jab, hook, straight κτλ. 

 

Έχει κάνει επίσης 2 από τα πιο μεχ επεισόδια του Space Dandy, αυτό με το σκυλάκι κι αυτό με τον Cloudian

 

 

Έδωσα στη Μίτσικο και τη Χάτσιν μια ευκαιρία μετά από 4-5 χρόνια κι απλά δεν... Και το χειρότερο είναι πως έχει τόσα καλά στοιχεία η σειρά, αλλά όσα κάνει στραβά απλά την υπονομεύουν όσο δεν πάει...



#5840 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 22 May 2018 - 17:27

Αν σου πώ ότι δεν θυμάμαι τίποτα από ότι λες πως θα σου φανεί. Παρόλα αυτά, αυτό που μου χε αφήσει ήταν μια πολύ καλή αίσθηση. Νομίζω ότι απλά δεν σε έπεισε εξ αρχής το στήσιμο, αυτό που λες immersion, οπότε ότι και να σου σερβίρει το βλέπεις με αυστηρή κριτική ματιά. Νταξ τσάμπα 8 ωρίτσες, ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ!
rsrGbGx.gif

#5841 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 22 May 2018 - 18:47

Είναι κι ανάλογα το σενάριο. Πως μου φαίνεται όταν δυο κυνηγοί κεφαλών κυνηγάνε τη Μίτσικο στην εθνική οδό; Γαμάτο. Ξέρει τι είναι και τι κάνει και το κάνει σωστά και βγάζει νόημα. Πως μου φαίνεται το 15 με το παιδάκι, το βιβλίο και το ρομάντζο 10χρονων; Ούτε το κάνει τόσο καλά που θα με πείσει (η δεύτερη σκηνή που διασταυρώνονται είναι για γέλια), ούτε βγάζει νόημα, ούτε ξέρει τι είναι γιατί από τη μια θέλει να παίξει με τις ιδέες και τα νοήματα της σειράς αλλά από την άλλη προσπαθεί να λειτουργήσει αυτόνομα πάρα πολύ για να πεις "το ζουμί είναι στο subtext", και αυτόνομα απλά δεεεεεν

 

Δες το 15 αν δεν με πιστεύεις και πες μου πως σου φάνηκε το όλο σκηνικό :P Στην καλύτερη θα δεις μερικές πολύ όμορφες σκηνές με ιδέες και θα διαφωνήσουμε :P

 

Αυτό που με κάνει να διαμαρτύρομαι είναι πως είχαν πάρα πολλές καλές ιδέες κι επέλεξαν να εκτελέσουν αρκετές απ' αυτές με το χειρότερο τρόπο



#5842 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 27 May 2018 - 17:29

Double post γιατί βλέπω το Anohana, έχω δει μέχρι και το 7ο επεισόδιο και περνάω πολύ καλά. Η αρχή ήταν δύσκολη αλλά μείωσε τις αστοχίες και μ' έπεισε μέχρι και το τέλος του τρίτου επεισοδίου. Δεν κλαίω, δεν νομίζω να κλάψω (εγώ ο άντρας ο σκληρός που δακρύζω όταν βλέπω τη Yoko δασκάλα να μιλάει για τον Simon και τον Kamina ή που βλέπω το Gunbuster και πάω από το "μα δεν βγάζει νόημα αυτή τη φυσική" στο βούρκωμα όταν σκάνε τ' αποτελέσματα), αλλά μ' αρέσει η κεντρική ιδέα. Ο τρόπος με τον οποίο έχει γραφτεί και παιχτεί η Μένμα είναι από τα πιο δύσκολα σημεία του έργου και δεν κόβω φλέβα, αλλά τη δουλειά της την κάνει στην τελική, αν και θα μπορούσε καλύτερα.

 

Μέχρι στιγμής πάντως, πραγματικά δεν έχω νιώσει αυτό που το κατηγορούν ως crybait/συναισθηματικό εκβιασμό. Ίσως αργότερα; Ίσως καθόλου; 



#5843 AliceChan

AliceChan

    超平和バスターズ UωU

  • Members
  • 125 posts

Posted 28 May 2018 - 09:32

Το Anohana το ειδα πρωτη φορα πριν 1 χρονο και το ξαναειδα με κατι φιλους προσφατα και μπορω να πω πως μου αρεσε αρκετα.Νομιζω οτι δεν ειναι crybait.Μολις το τελειωσεις πρωτεινω να δεις και το The Anthem of the heart, μια ταινια απο τους δημιουργους του Anohana η οποια ειναι καλυτερη κατα την γνωμη μου.


Edited by AliceChan, 28 May 2018 - 09:33.

320?cb=20161114052234


#5844 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 28 May 2018 - 12:53

Να πω την αλήθεια κι εγώ το εκτίμησα περισσότερο όταν το είδα δεύτερη φορά, την πρώτη δεν μου έκανε τόση εντύπωση αν και το θεώρησα decent. Τώρα γενικά η Okada γράφει πολύ κλασικό Δράμα και δεν είναι ότι δεν πάσχει συγγραφικά σε κάποια θέματα αλλά ευτυχώς βλεπεται.

ySss0UF.jpg


#5845 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 03 June 2018 - 12:18

Ξεκίνησα το Nadesico και μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλό, για όποιον δεν το χει δει είναι comedy mecha κάτι το οποίοι δεν τον περίμενα και με εξέπληξε θετικά!

Επίσης επεισόδιο 5ο είναι οι ρίζες του shaft like humor. Μου θύμισε πάρα πολύ zetsubou sensei.


rsrGbGx.gif

#5846 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 11 June 2018 - 21:18

B the beginning. Χωρίς να μπορώ να πω ότι με χάλασε πολύ, ένιωθα ότι έβλεπα δύο ιστορίες που θα μπορούσαν να είναι εντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους αλλά ενώθηκαν για κάποιον περίεργο λόγο. Αν ήταν ξεχωριστές και αφιέρωναν παραπάνω χρόνο σε κάθε μία ίσως να είχε και καλύτερο αποτέλεσμα, αν και ο ένας ο κακός ήταν αρκετά αντιγραφή του Γιόχαν σε κάποια σημεία. Δεν καταλαβαίνω την πρόθεση να βγάλουν δεύτερη σεζόν, μια χαρά έκλεισε όπως έκλεισε.

ySss0UF.jpg


#5847 giorgos1313

giorgos1313

    Starting...

  • Members
  • 20 posts

Posted 21 June 2018 - 23:18

Το Τada kun wa koi wo shiranai εκεί που θα είχε 12 επεισόδια το κάνανε 13 ; Τι έγινε :P

Spoiler:



#5848 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 22 June 2018 - 23:29

Το Τada kun wa koi wo shiranai εκεί που θα είχε 12 επεισόδια το κάνανε 13 ; Τι έγινε :P

Spoiler:

Πάντοςε πήραν το cliche και το πήγαν σε next level.



#5849 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 24 June 2018 - 01:04

Με το να τα βλέπεις όλα ένα ένα και χωρίς fast forward, να τι παθαίνεις.....άλλες 3 σειρές μου διέφυγαν.

 

Λοιπόν, αυτήν την εβδομάδα και μέχρι να ολοκληρωθεί το Frank και το Masotan, ας προλάβω τα:

 

Soultaker, Brigadoon & Uta Kata



#5850 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 11 July 2018 - 14:52

Είδα την 4η σεζόν του Hell Girl, 6 επεισόδια όλο κι όλο και σε αφήνει με την αίσθηση ότι είχαν την πρόθεση να την κάνουν μεγαλύτερη και κάπου έμεινε στη μέση. Εμφάνισαν νέο Hell Girl που δε φαινόταν να συμφωνεί με το ρόλο της θέσης της, εμφάνισαν και τη μικρή Shibata μεγάλη πλέον και τέλος. Ίσως αν το συνέχιζαν να μην ήταν τόσο άθλια όσο ήταν η δεύτερη σεζόν αν και οι ιστορίες που έδειξε ήταν μέτριες. Επίσης στις πρώτες σεζόν μου άρεσαν περισσότερο οι σκηνές της τιμωρίας τους, εδώ ήταν ένα σκέτο βασανιστήριο και τέλος, ούτε στη βάρκα όταν καταλάβαιναν ότι πήγαιναν προς την κόλαση τους έδειχνε πολύ.

ySss0UF.jpg