Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

ΓΗ & ΟΥΡΑΝΟΣ


  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#16 ellesmira

ellesmira

    Anime Fan

  • Members
  • 175 posts

Posted 14 January 2011 - 21:32

ακριβώς όπως το λέτε πρέπει να στηρίζονται οι προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα.
αν και είμαι απαισιόδοξη για την απήχηση που θα έχει, ελπίζω να εκδοθουν και οι 5 τόμοι.
το είδα στα public btw.

#17 Maru-san Hakuden

Maru-san Hakuden

    Starting...

  • Members
  • 3 posts

Posted 15 January 2011 - 15:48

Τι να πω... Δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο... Ο καθένας είναι ελεύθερος να αγοράσει και να διαβάσει οτιδήποτε είτε είναι το δικό μου μάνγκα είτε κάποιου άλλου. Κι εμένα δε μου αρέσουν πολλά κόμικς, όχι μόνο μάνγκα αλλά και άλλων χωρών, παρόλα αυτά τα διάβασα γιατί πιστεύω πως χρειάζεται να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη προτού μιλήσουμε με σιγουριά για οτιδήποτε. Ελπίζω οι πέντε ή εφτά τόμοι όπως τα έχω υπολογίσει, να βγουν μέσα στα επόμενα 3 χρόνια!!!!!! Και πάλι ευχαριστώ όσους στηρίζουν τους έλληνες δημιουργούς. Είναι κρίμα να τρέχουν όλοι να αγοράζουν μόνο τα μάνγκα που προέρχονται από Ιαπωνία και όταν βγαίνει κάποιος από άλλη χώρα να τον θάβουμε χωρίς πρώτα να έχουμε διαβάσει και αξιολογήσει το έργο του!!!!

#18 Zeroloke

Zeroloke

    Manwe

  • Members
  • 182 posts

Posted 19 January 2011 - 22:21

Maru-san συγχαρητηρια για την προσπαθεια σου! Ηρθε πιστευω η ωρα και Ελληνες με ταλεντο να ανοιχτουν στον χωρο τον manga! Εγω παντως να ξερεις θα το διαβασω και θα πω σε οσους γνωστους μου ασχολουνται με μανγκα να το διαβασουν! Και εσυ Keep Going! ;)

#19 Guest-23320

Guest-23320

    ..................

  • Members
  • 29 posts

Posted 27 January 2011 - 19:19

Καλά να πάθω που είμαι τεμπέλα και δεν στρώνομαι να ξεκινήσω κι εγώ το δικό μου manga παρόλο που έχω το σενάριο έτοιμο εδώ και 4 χρόνια!
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και μακάρι να κυκλοφορήσουν όλοι οι τόμοι και να πάνε και καλά!!!

#20 Xeiji

Xeiji

    ohayoooo

  • Members
  • 60 posts

Posted 03 February 2011 - 21:09

Δεν θα το φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα πως θα έβλεπα ελληνικό μανγκα! Αλλα να κάνω μια ερώτηση βρε παιδιά... η λέξη μάνγκα ή γενικα το μάνγκα ( σαν σχέδιο, όροσ κλπ) δεν έχει πνευματικά δικαιώματα; Δηλαδή ο καθένας μπορεί να βγάλει ένα μανγκα;

#21 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 03 February 2011 - 21:29

Οι λέξεις δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα. Αλίμονο στην ανθρωπότητα αν φτάσουμε να βάλουμε κοπιράιτ στη γλώσ...oh.

Σοβαρά τώρα, η κατηγοριοποίηση είναι κάτι σχετικό. Δηλαδή, εγώ θα τα πω όλα κόμικ αν δεν χρειάζεται να διευκρινίσω προέλευση ή/και τεχνοτροπία. Τώρα, τι έχει επικρατήσει γενικά για αυτή την κατηγορία κόμικ με ξεκάθαρες ιαπωνικές επιρροές αλλά από δυτικούς δημιουργούς είναι ο όρος Western Manga, και επειδή συνήθως είναι στα αγγλικά, και ο όρος Original English-language Manga. Τουλάχιστον η Tokyopop έχει σειρά δυτικών manga και έχει βγάλει και κάποια η Ανούμπις εδώ.

Όσο αφορά τη σειρά την ίδια, φαν των μάχο-σούτζο δεν είμαι, αλλά αν τύχει να το δω σε κάποιο ράφι, πιθανότατα θα το αγοράσω από περιέργεια.

#22 Guest-67807

Guest-67807

    Anime Freak

  • Members
  • 451 posts

Posted 03 February 2011 - 21:50

Δεν θα το φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα πως θα έβλεπα ελληνικό μανγκα! Αλλα να κάνω μια ερώτηση βρε παιδιά... η λέξη μάνγκα ή γενικα το μάνγκα ( σαν σχέδιο, όροσ κλπ) δεν έχει πνευματικά δικαιώματα; Δηλαδή ο καθένας μπορεί να βγάλει ένα μανγκα;


manga = η ιαπωνικη λεξη για τα κομικ, απλα αυτο.

αν και δεν φαν αυτου του ειδους πολυ καλη προσπα8εια και μπραβο
μακαρι να εκδοθουν οχι μονο οι υπολοιποι τομοι αλλα και αλλες προσπα8ειες αλλων.

#23 Maru-san Hakuden

Maru-san Hakuden

    Starting...

  • Members
  • 3 posts

Posted 08 February 2011 - 11:46

Αν και άργησα λίγο να ξαναμπώ λόγω τεχνικών προβλημάτων, παρόλα αυτά διαβάζοντας όσα έχετε γράψει, πιστεύω πως τίποτα τελικά δεν εγινε τυχαία. Zeroloke, ευχαριστώ που με τιμάς με τα λόγια και τη συμπαράστασή σου, και σίγουρα θα συνεχίσω να κάνω όσα ξεκίνησα. Utahime, ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα. Αν αποφασίσεις να εκδόσεις το δικό σου έργο, τότε σίγουρα θα έχεις και τη δική μου υποστήριξη. Xeiji και Meidei, σίγουρα τα λόγια δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα, αλλά τα πνευματικά έργα σαφώς και έχουν. Αν κάποιος γράψει ένα βιβλίο, ή ένα ποίημα ή ένα τραγούδι, ή ακόμα και αν συνθέσει ένα μουσικό κομμάτι, τότε πρέπει να το κατοχυρώσει πνευματικά διαφορετικά μπορεί ο καθένας να πει πως είναι δικό του και τότε δε θα μπορέσει ποτέ ο αυθεντικός δημιουργός του να αποδείξει πως του ανήκει. 'Ετσι γίνεται και στα κόμικς. Οφείλεις να κατοχυρώσεις το έργο σου γιατί δεν είναι μόνο τα σκίτσα που σίγουρα και κουράζεσαι μέχρι να τα δεις να παίρνουν σάρκα και οστά έστω και δισδιάστατα, στο χαρτί, αλλά και το σενάριο. Από τη στιγμή που υπάρχει σενάριο, τότε, θεωρείσαι συγγραφέας και πρέπει να κατοχυρωθείς πνευματικά ώστε να προστατεύσεις το έργο σου πάνω από όλα και τον εαυτό σου από δυσάρεστες καταστάσεις.
Τέλος, η σωστή μετάφραση για τη λέξη μάνγκα είναι η λέξη γελοιογραφία.