Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Akira Toriyama


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Giorgosdbz

Giorgosdbz

    Κάποιος

  • Members
  • 307 posts

Posted 08 September 2010 - 14:30

Φαντάζομαι όλοι θα έχουμε δει το θρυλικό πλέον Dragonball...Σε αυτό το thread λοιπόν είπα να γράψω μερικά πράγματα για τον δημιουργό του Dragonball του Manga που έγινε Anime και γνώρισε μεγάλη επιτυχία...τον Akira Toriyama τον συγγραφέα ενός από τα σημαντικότερα Mangas...Κάτω γράφω μερικές πληροφορίες για τον ίδιο και τα έργα του.

Ο Ακίρα Τοριγιάμα γεννήθηκε στο Αίτσι στην Ιαπωνία στις 5 Απριλίου 1955...Αφου τελειωσε το τεχνικο - βιομηχανικο λυκειο προσλαμβανεται απο μια εταιρεια ειδικευμενη στο design και την διαφημιση. Σ'αυτην την εταιρεια εργαζεται ως σχεδιαστης, αλλα παραιτηται 3 χρονια μετα, αποφασιζοντας να συμμετασχει σε ενα διαγωνισμο Manga, με επαθλο ενα σημαντικο χρηματικο βραβειο.
Πρωτο του εργο μια παρωδια μια ταινιας επιστημονικης φαντασιας το εργο του ομως δεν επιλεχθηκε παρολα αυτα το ταλεντο του εκανε εντυπωση σε ενα συντακτη που τον ενθαρρυνε να αφιερωθει επαγγελματικα στο σχεδιο. Μετα απο μια βδομαδα ο Toriyama κατορθωσε να ολοκληρωσει το προσχεδιο ενος νεου εργου του : ''Wonder Island''.
Το Wonder Island δημοσιευται στο τευχος 52 του 1978 του περιοδικου Shonen Jump. Αυτη η δημοσιευση επετρεψε στον δεξιοτεχνη Τοριγιαμα να γινει ενας επαγγελματιας ''καρτουνιστας''. Επομενο εργο του ηταν το Dr. Slump ενα Manga με πρωταγωνιστη ενα ανδοειδες κοριτσι.
Στην Ιαπωνια ο Dr. Slump γνωρισε μεγαλη επιτυχια επειδη ομως καθε επεισοδιο ηταν αυτοτελες δεν ηταν καταλληλο για δημοσιευση σε επεισοδια. Γιαυτον τον λογο ο δημιουργος Ακιρα Τοριγιαμα και ο εκδοτης του αρχισαν να σκεφτονται ενα νεο εργο. Μετα απο διαφορες σκεψεις αποφασισαν να δημιουργησουν ενα manga παρομοιο με ταινιες κουνγ φου, που αρεσαν και στον δημιουργο μας. Το αποτελεσμα λοιπον ηταν το θρυλικο ''Dragon Ball'' το οποιο γνωρισε ταιραστια επιτυχια.

Πείτε μου την γνώμη σας για τον Ακιρα Τοριγιαμα!

Edited by Giorgosdbz, 08 September 2010 - 14:51.


#2 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 08 September 2010 - 14:43

Eπειδή το να μιλάμε και να παρουσιάζουμε όλους τους mangaka σε ένα thread εκ των πραγμάτων δεν γίνεται καθώς πολλοί αξίζουν ένα thread από μόνοι τους (χώρια ότι με τα updates και τις συμπληρώσεις πάνω στον καθένα θα γίνει το thread χάλια και δεν θα βγαίνει άκρη) σου άλλαξα τον τίτλο και το έκανα παρουσίαση μόνο για τον Toriyama που πιστεύω σε ενδιαφέρει και πιο πολύ.

Αν θες κάνε edit το πρώτο post σου για να το προσαρμόσεις καλύτερα. Καλή συνέχεια :gotit: