Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 2 votes

Zetman


  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 06 September 2010 - 16:53

Z E T M A N


Posted Image



What is death, gramps?


Στο Τόκιο, οι εν ψυχρώ δολοφονίες χωρίς δολοφόνο δίνουν και παίρνουν: κάποιος, ή κάτι, κόβει τους περαστικούς σε πολυσύχναστους δρόμους σε κομμάτια, μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων περαστικών και κανένας δε βλέπει τον υπαίτιο. Την ίδια στιγμή, ένας γέρος μεγιστάνας ψάχνει με αγωνία ένα μυστηριώδη άτομο με ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: ένα κυκλικό σημάδι στο χέρι.

Σε αυτήν την επικίνδυνη πόλη λοιπόν, βρισκόμαστε παρέα ενός άστεγου πιτσιρικά ανάμεσα στις ηλικίες των 6 με 10 που ακούει στο όνομα Jin. O μικρός έχει αφύσικη δύναμη και ικανότητες, τις οποίες επιστρατεύει για να φτιάξει μια πρωτότυπη επιχείρηση: βοηθάει σε κλοπές, κακοποιήσεις και επιθέσεις με αντάλλαγμα 10.000 γιεν. Αυτή η "στρατηγική", εκτός του ότι δε πιάνει πάντα, λαμβάνει και τη καταδίκη του παππού του Jin, ο οποίος δεν έχει αφήσει τον εγγονό του στα αζήτητα: του μαθαίνει γραφή και ανάγνωση, μαθηματικά, το πώς λειτουργεί η κοινωνία, λέγοντάς του ότι η μόνη του ευχή είναι να ζήσει ο Jin "σαν κανονικός άνθρωπος".

Μια νύχτα, και ενώ ο Jin επιστρέφει από μία εκπαιδευτική εκδρομή στο κέντρο της πόλης με τον παππού του, συναντούν ένα αλοπρόσαλλο και βίαιο πλάσμα, το οποίο με τά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, επιτίθεται με μανία στον Jin. Με κόστος τη ζωή του, ο γέρικος παππούς του τον σώζει, δίνοντάς του ταυτόχρονα και το τελευταίο μάθημα ζωής: τον θάνατο.

Posted Image



What is justice, father?


Κάπως έτσι αρχίζει ένα από τα καλύτερα manga που έχουν δει τα μάτια μου, το Zetman. Ότι διαβάσατε επάνω δεν είναι τίποτα από ένας μικρός πρόλογος για τη συνέχεια, η οποία έχει υπερβολικά πολλά επίπεδα για να τα αναλύσω εδώ. Ο Jin θα εξελιχθεί αργά αλλά σταθερά, ενώ έννοιες όπως η δικαιοσύνη, η ανθρωπιά, ο αλτρουισμός και ο ηρωισμός θα σημαδέψουν χαρακτήρες και την ίδια την ιστορία με πυρωμένο σίδερο. Το μυστήριο για την αληθινή φύση του Jin ξετυλίγει το μίτο της Αριάδνης για μια αλήθεια που θα κάνουν τους πάντες να αναρωτηθούν το πόσο άγρια είναι η ανθρώπινη φύση και που ξεκινάει η φρικαλεότητα της ανθρωπότητας. Ταυτόχρονα, άλλοι χαρακτήρες θα τραβήξουν το δρόμο τους, ο οποίος θα διασταυρωθεί με αυτόν του Jin και θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν με τις αξίες τους ανέπαφες. Πώς όμως να πιστέψεις σε έναν κόσμο γεμάτο τέρατα;

Posted Image



What is a hero, world?


Ομολογουμένως, τα παραλέω.
Το Zetman είναι ένα seinen με καταπληκτικό ρεαλιστικό σχέδιο, πάρα πολλή ειρωνεία και σαρκασμό προς τον υπερηρωικό μύθο, γεμάτο με splatter και αιμοβόρα τέρατα και μια μεγάλη γκάμα χαρακτήρων, αρκετά πρωτότυπων παρά τα κλισέ τους.

Αλλά να με συγχωρήσετε, είμαι ενθουσιασμένη.

Ακολουθώντας τα χνάρια των seinen, ο Masakazu Katsura παρουσιάζει μια ιδεολογία shounen, αυτή του προστάτη, του υπερήρωα με τη μάσκα και πολύ έξυπνα τη περνάει στο επόμενο στάδιο, πότε χλευάζοντάς τη, πότε δοκιμάζοντάς τη και πότε χρησιμοποιώντας τη. Οι ερωτήσεις για το σωστό και το λάθος, ακόμη και σε ένα τρομακτικό κόσμο με κρυφά τέρατα ακούγονται δυνατά, οι γκρίζες αποχρώσεις εισβάλλουν στον ασπρόμαυρο κόσμο και μια μεγάλη απειλή αιωρείται πάνω από την ανυποψίαστη ανθρωπότητα, η οποία συνεχίζει να μαυρίζει το γκρίζο. Προσωπικά, καταχάρηκα αυτό το "ταξίδι" έστω κι αν κάπου έχω ξαναδεί στοιχεία του.

Το Zetman ικανοποιεί πολλά γούστα. Από το κυρίως στοιχείο του, το splatter, στο ρομάντζο, από την ιδεολογία των μεγαλοκαρχαριών, στη μικρότητα των εγκληματιών, από το δράμα και τη τραγωδία, στις κωμικές και σατυρικές στιγμές, υπάρχει κάτι για όλους.

Καινούρια κεφάλαια βγαίνουν από τους Evil_Genius (I love this group!) και δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία, μιας και τα βγάζουν από το tankoubon. Υπομονή θέλει.


Posted Image
Δεν έχει έκπτωση, ε;



Online ανάγνωση εδώ, download εδώ. Έχετε ήδη φύγει.


Edited by Tea-chan, 23 February 2012 - 11:44.

Posted Image


#2 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 06 September 2010 - 19:12

Χαιρομαι που ασχολουνται μαζι του κι αλλοι απο εδω.
To διαβαζω φανατικα εδω και ενα χρονο περιπου, παιζει να ειναι το αγαπημενο μου seinen :blingeye2:.
Οι δυο υπερηρωες ειναι το μεγαλο ατου της σειρας και ο mangaka του αποδιδει με εναν ολοζωντανο τροπο σε σημειο που να σε κανει να αισθανεσαι πως βρισκεσαι στην θεση τους ενω η υποθεση μπορει στην αρχη να φανταζει λιγο συνηθισμενη αλλα εχει μπολικο ψωμι...
Οσο για το artwork, πραγματικο αριστουργημα που συνδιαζει urban με sci-fi και η αποδοση των χαρακτηριστικων των προσωπου και της ανατομιας ειναι αριστη.
Αντε λοιπον να βγει και το επομενο tanboukon γιατι θελω να μαθω λεπτομερειες σχετια με τους κακους και την τρομοκρατημενη κοπελα!

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#3 AfrObOy

AfrObOy

    Anime Newbie

  • Members
  • 48 posts

Posted 07 September 2010 - 19:48

Μολις διαβασα τα 5 πρωτα chapters ενα εχω να πω το σχεδιο του παππου ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ

#4 6Greed9

6Greed9

    Solid Duck

  • Members
  • 233 posts

Posted 13 September 2010 - 20:54

απορουσα τοσο καιρο πως υπαρχει thread για τοση σαβουρα κ δεν υπαρχει για τον Zet,σκεφτομουν να ανοιξω εγω αλλα με εξεταστικες...

******,σπαει απλα,αλλα ο αργος ρυθμος που βγαινουν τα τσαπτερ σκοτωνει,περιμενω υπομονετικα να τελειωσουν οι evil_genius τον τομο 13 να τον διαβασω ολο μαζι γιατι τσαπτερακι-τσαπτερακι δεν.

#5 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 September 2010 - 21:04

Χεχ έχω ξεμείνει στους τρείς πρώτους τόμους σε αυτήν την σειρά εδώ και πολύ καιρό. Και δεν μπορώ να καταλάβω και το γιατί ενω΄την έχω λατρέψει. Απίστευτο art και η υπόθεση σκοτεινή και ενδιαφέρουσα.

Kudos to Teachan για μια πολύ όμορφη παρουσίαση. ^^

#6 Toriko

Toriko

    Toriko

  • Members
  • 708 posts
  • LocationFUCKING SPACE!!!

Posted 13 September 2010 - 22:31

Πηγαινει πλεον με τον ιδιο ρυθμο του Wolf Guy και ειναι ολιγης εκνευριστικο αν αναλογιστεις τι γινεται τωρα ειδικα στο Wolf Guy και τωρα στο Zetman :P
Κατα τα αλλα ειναι ενα απο τα επικα seinen που εχουν βγει αυτον τον καιρο :tensai:

header.jpg?t=1485907896


#7 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 27 September 2010 - 23:08

Βγήκε και το chapter 152.

Spoiler:

Posted Image


#8 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 30 September 2010 - 11:43

Είχα τσεκάρει αυτό το θρεντ πριν από καιρό και το είχα βάλει στα bookmarks με τα to-download stuff. Κατέβασα λοιπόν επιτέλους τα 7 πρώτα volumes και έκανα ένα γρήγορο browsing και έμεινα μ@λάκας με το σχέδιο!
I like, i like!
Το splatt είναι έξοχο!! Θα επανέλθω μόλις διαβάσω κάποιο αξιόλογο αριθμό κεφαλαίων έτσι ώστε να έχω καλύτερη άποψη.

Posted Image


#9 SkullKaizer

SkullKaizer

    artist

  • Members
  • 750 posts

Posted 30 September 2010 - 12:01

το Zetman το διαβαζω εδω και πολλα χρονια XD ... δηλαδη απο τοτε που εψαχνα torrent με Berserk manga... και βρηκα το EvilGenius site ΧD επισης ειχε το biomega ..μετα καποτε τοιχεα σε ενα komicdom (2008) βρικα το Blame! ...
εμ ναι ontopic το Zetman τα σπαει ^0^
ενα απο τα favorites μου ^___^
:P
Imagination is the only limit!

#10 endless_inspiration

endless_inspiration

    Anime Professional

  • Members
  • 535 posts

Posted 01 October 2010 - 12:58

έχω διαβάσει τον 1ο τόμο!!!!
πολύ καλό σχέδιο και πλοκή(πρωστοπαρων)............
ότν τελειώσω τις εξετάσεις θα το ξαναρχίσω σίγουρα!!!:thatsit:

Posted Image
''Ολοι κάποτε σκοντάφτουμε.
Το τι κάνει κανείς μετά είναι αυτό που του φτιάχνει ή του καταστρέφει τη ζωή.
Η αξία του ανθρώπου φαίνεται στο τι κάνει μετά την πτώση''
Liza Unger, 'black out'


#11 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 18 October 2010 - 20:02

Βγήκε και το 153~!

Spoiler:


Posted Image


#12 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 22 October 2010 - 13:55

Από εποχές Eden είχα να διαβάσω τόσο καλό seinen. Το σχέδιο είναι απίστευτο, το fanservice και για τα δύο φύλα μπόλικο αλλά ποτέ ξεκάρφωτο, άφθονο splatter, και το καλύτερο, υπόθεση και χαρακτήρες που μπορούν να τα στηρίξουν όλα αυτά και με το παραπάνω. Κι εμένα μάλλον είναι το αγαπημένο μου στοιχείο ο τρόπος που παίζει ανελέητα με τα υπερηρωικά κλισέ ειδικά στο
Spoiler:


Είμαι 7 chapters πίσω και ως τώρα έχω δύο παράπονα:

Spoiler:

Edited by Maya-chan, 05 January 2012 - 23:24.

15fkk04.jpg


#13 shinigami94

shinigami94

    wat

  • Members
  • 893 posts

Posted 18 October 2011 - 14:27

The wraparound jacket band on the 16th volume of Masakazu Katsura's Zetman manga is announcing on Wednesday that a television anime adaptation has been green-lit for an April 2012 premiere.


Zetman Manga to Get TV Anime Next April


Μ' ανησυχεί το γεγονός οτι το manga δεν έχει τελειώσει.

3b2Ktcr.jpg

Spoiler:

#14 6Greed9

6Greed9

    Solid Duck

  • Members
  • 233 posts

Posted 18 October 2011 - 20:17

καλο θα ηταν ενα ανιμε αλλα οντως ο αργος ρυθμος του μανγκα ανησυχει.

τεσπα ας βγουν περισσοτερα στοιχεια και βλεπουμε.

#15 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 January 2012 - 22:51

Έφτασα up to date και τολμω να δηλώσω εκστασιασμένη. Γρήγοροι ρυθμοί, καταιγιστική δράση, απίστευτο story, μυστήριο, συνωμοσίες, αίμα δάκρυα και ιδρώτας, όλα μαζι. Και φαίνεται ότι η υπόθεση έχει πάρα πολύ ψωμί ακόμη. Οι δύο πρωταγωνιστές κάνουν πολύ ωραία αντίθεση μεταξύ τους και αποτελούν και πηγή αστείρευτου γέλιου ενίοτε.

Τωρα για το anime έχω μια υποψία μέχρι ποιού σημείου σκοπεύουν να το πάνε αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα το σταματήσουν.