Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Κλέισιμο του υπολογιστή (σα να πέφτει το ρεύμα) σε άκυρες στιγμές


  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#16 karkas

karkas

    Μελλοντικός Μονοσάνδαλος

  • Members
  • 261 posts

Posted 18 June 2010 - 14:43

Το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια. Αλλά αν ήταν εκεί το πρόβλημα, με το φορμάτ δεν έπρεπε να λυθεί? Θα το δοκιμάσω πάντως.
[URL="http://roarus.mybrute.com/"]
[/URL]

#17 Punisher_P.E.F.

Punisher_P.E.F.

    Manga Fan

  • Members
  • 369 posts

Posted 18 June 2010 - 14:44

Οντως αν πρεπει να κανεις αυτην διαδικασια για να ανοιξει τοτε δεν φταει o cpu,σιγουρα.Πριν κανεις καποια κινηση,πες σεναν φιλο σου να σου δανεισει ενα δικο του να δοκιμασεις (μεγαλυτερο) να τσεκαρεις αν κλεινει ακομα..

Το φορματ διορθωνει προβληματα software,δοκιμασε για παραδειγμα να μπεις με safe mode.Αν κλεινει παλι,τοτε ειναι προβλημα hardware.

#18 karkas

karkas

    Μελλοντικός Μονοσάνδαλος

  • Members
  • 261 posts

Posted 18 June 2010 - 14:46

Δεν έχουμε τόσο μεγάλη εμπειρία με το PC hardware, οπότε αυτό που μου προτείνεις δε γίνεται... Μια ακόμα λύση είναι να φωνάξω τεχνικό, αλλά δεν τους πολυεμπιστεύομαι στα μεγάλα καταστήματα...

Το φορματ διορθωνει προβληματα software,δοκιμασε για παραδειγμα να μπεις με safe mode.Αν κλεινει παλι,τοτε ειναι προβλημα hardware.


Είμαι λίγο πτώμα και απ'τη ζέστη, οπότε τα 'χω ψιλοπαίξει. Θα το δοκιμάσω το απόγευμα (σόρρυ που σας χαλάω τον ίστρο XP), εσείς με τα δεδομένα που έχετε λύστε το πρόβλημα!
[URL="http://roarus.mybrute.com/"]
[/URL]

#19 Punisher_P.E.F.

Punisher_P.E.F.

    Manga Fan

  • Members
  • 369 posts

Posted 18 June 2010 - 14:51

[media]http://www.youtube.com/watch?v=emuiTZ9K49M[/media] :roar::try: :D

#20 sunday

sunday

    Anime Elite

  • Members
  • 1,087 posts

Posted 18 June 2010 - 14:53

karkas, αν έχεις τη δυνατότητα πάρε καινούριο pc. Δεν αξίζει να δώσεις cent για να το μηχάνημα σου πόσο μάλλον σε τεχνικό. btw, η θερμοκρασία της cpu είναι οκ για καλοκαίρι με stock φουρφούρι, εκτός αν σε Load χτυπάει ~85 και τρώει cutoff.

Πάρε τηλέφωνο όλους τους γνωστούς για κανά περισσευούμενο τροφοδοτικό και κάποιον που να μπορεί να στο αλλάξει. :P

Posted Image


#21 Punisher_P.E.F.

Punisher_P.E.F.

    Manga Fan

  • Members
  • 369 posts

Posted 18 June 2010 - 14:55

karkas, αν έχεις τη δυνατότητα πάρε καινούριο pc. Δεν αξίζει να δώσεις cent για να το μηχάνημα σου πόσο μάλλον σε τεχνικό. btw, η θερμοκρασία της cpu είναι οκ για καλοκαίρι με stock φουρφούρι, εκτός αν σε Load χτυπάει ~85 και τρώει cutoff.

Πάρε τηλέφωνο όλους τους γνωστούς για κανά περισσευούμενο τροφοδοτικό και κάποιον που να μπορεί να στο αλλάξει. :P


Δικιο εχεις φυσικα,αλλα αν ηταν να παρει αλλο pc δεν θα μας ρωτουσε... :P

Αν δεν τα καταφερεις μονος σου καρκα μετα το επιμορφωτικο μου βιντεο τοτε οπως λεει και ο sunday,γιαυτο ειναι η φιλοι!!Κερνα κανα καφε και ζητα χαρη :D

#22 karkas

karkas

    Μελλοντικός Μονοσάνδαλος

  • Members
  • 261 posts

Posted 18 June 2010 - 14:58

Χαχαχαχα ευχαριστώ για τις λύσεις/προτάσεις. Η αλήθεια είναι ότι ένα καινούριο PC θα το πάρω για να περνάω με αυτό κάποιες απ'τις μελλοντικές μου φοιτητικές στιγμές. Αλλά αυτό σκόπευα να το κάνω το Σεπτέμβρη, και όχι από τώρα.

Το PC αυτό μου αρέσει επειδή είναι πιο γρήγορο (αλλά όχι γρήγορο) απ'το λάπτοπ μου, που είναι ένα EEE PC 900... Είμαι περικυκλωμένος από μπαχατέλες!
[URL="http://roarus.mybrute.com/"]
[/URL]

#23 sunday

sunday

    Anime Elite

  • Members
  • 1,087 posts

Posted 18 June 2010 - 15:00

Μωρέ ναι... αλλά να δώσει 50ευρο για να του πουν ότι πρέπει να αλλάξει κάτι, το οποίο και κείνο θα πρέπει να το πληρώσει, είναι πολλά. Εξάλλου υπάρχουν και τα μεταχειρισμένα στο insomnia για ρηχές τσέπες;). karkas ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις να αλλάζεις hardware. :3

Posted Image


#24 Sora of the wind

Sora of the wind

    The apostasy canticlE

  • Members
  • 396 posts

Posted 18 June 2010 - 15:08

Λοιπόν παίδες, αυτό είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει το PC μου εδώ και πολύυυ καιρό. Το θέμα είναι το εξής: τον καιρό αυτό, όταν ο υπολογιστής είναι ανοιχτός, υπάρχει μια πιθανότητα να κλείσει με τη μια (όχι να κάνει reset) ενώ εγώ κάνω κάτι, για παράδειγμα browsάροντας στο Net, παίζοντας κάποιο παιχνίδι, παρακολουθώντας κάποιο βίντεο κτλ.

Ειλικρινά είναι πάρα πολύ σπαστικό και σου αχρηστεύει το μηχάνημα. Δοκίμασα χτες Fermat, αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα. Υποπτεύομαι, λόγω πραγμάτων που διάβασα σε forums, το τροφοδοτικό μου. Υπάρχει κάποιος τρόπος, αν σ'αυτό οφείλεται το πρόβλημα, να το διορθώσω καθαρίζοντας το ή μοναδική λύση είναι να το αλλάξω?


Είχα ακριβώς το ίδιο προβλημα.Εμένα στην αρχή μου έκανε restart και μετα απο λιγο καιρό ξεκινησε να μου κλείνει κιόλας (σταματησα να παιζω games για αυτό το λόγο).Ειχα κάνει φορμάτ και για λίγο καιρό σταμάτησε αλλα μετά παλι τα ίδια.
Μπορουν να φταίνε πολλά πραγματα για αυτο τώρα και ο κάθε τεχνικός μπορεί να σου πεί άλλα.
Κατα κύριο λόγο φταίει το τροφοδοτικό. Όταν το άλλαξα(+200 watt) ησύχασα για μερικούς μήνες αλλα το πρόβλημα επανήλθε σιγά σιγά.
Μετά μου είπαν οτι μπορεί να θέλει extra ψύξη, αλλα τί σκατά ψυξη να θέλει ένας pentium 4 με μια 6600 ν-βίδια,768 ραμ και 1 εσωτερικο σκληρό? Να πείς οτι ειναι κανα βαρβάτο game pcνα πάει σταδιάλα. Άλλος μου είπε οτι μπορεί να μου έχει καεί κάτι από την μητρική. Μετά απο καιρό μου δώθηκε η ευκαιρία τσαμπέ (γιατι να πληρώσω δεν υπήρχε περίπτωση!!!θα έπερνα καινούριο pc!!!) να αλλαξω τα "σωθικά" του υπολογιστή και στη θέση τους να βάλω άλλα. Τα μόνα που παρέμηναν ίδια ήταν ο σκληρός, το τροφοδοτικό κ dvd. Δεν μου το ξανα έκανε ποτέ.
Τώρα δεν ξέρω να σου πώ με σιγουριά τι να κάνεις.
Καλά νεύρα πάντως!

Edited by Sora of the wind, 18 June 2010 - 15:16.


#25 Napster

Napster

    \ [T] /

  • Members
  • 1,105 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 18 June 2010 - 15:13

Μπορει να εχει/εχουν χαλασει η/οι μνημη/ες RAM.

#26 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 18 June 2010 - 18:18

Το βασικό δεν ρώτησε κανείς, τι έκανες και άρχισε το πρόβλημα. For pczz one is the law, if it works, don't touch it :P


Λογικά θές καινούργιο τροφοδοτικό, ψεβιδώνεις τρεις βίδες, βγάζεις βάζεις, ξαναβιδώνεις, απλά βλέπεις ποια καλώδια πάνε που πριν αρχίσεις να πείραζεις οτιδήποτε και τα ξανασύνδεεις αντίστοιχα στο καινούργιο. Η τεχνικοί θα σου πούν ακριβώς τα ίδια.*


Τέλος αυτό με το Linux στο είπα γιατί δεν φορτώνει 500 μλκς σαν τα windows όχι και καλά να είναι φρέσκια η εγκατάσταση.
rsrGbGx.gif

#27 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 18 June 2010 - 19:01

ριξε καλου κακου μια ματια σε καλωδιο τροφοδοσιας, πολυμπριζο κλπ
μετα καθαρισε ανεμιστηρακια κλπ
αν επιμενει πιθανα θα θες νεο τροφοδοτικο - αν μπορουσες να δοκιμασεις ενα απο καποιο γνωστο σου καλο θα ηταν, μην αγορασεις τσαμπα -
γενικα εφοσον λειτουργει(εστω κι αν σβηνει) ξεκινα απο τα πιο απλα πριν πας στα πιο συνθετα εχοντας υπ'οψη οιτι π.χ. μια καρτα μπορει να καει χωρις να μπορεις να κανεις τιποτα γι' αυτο!

τα λεω γιατι καμια φορα το προβλημα ειναι πολυ πιο απλο!

για συμβουλες πιο ειδηκευμενες σιγουρα καποιος εδω μεσα θα σε βοηθησει!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#28 °•πίΟu-πίΟu•°™

°•πίΟu-πίΟu•°™

    I'm just one hell of a butler :)

  • Members
  • 1,306 posts

Posted 18 June 2010 - 19:03

Δοκίμασα χτες Fermat



De l'hospital δοκιμασες;

Im sorry, δεν μπορουσα να το κρατησω :nanana:

Παθαινω το ιδιο, κατα ενα μεγαλο ποσοστο, ειναι λογω υπερθερμανσης. Αν εχεις παρει το PC απο το πλαισιο, ειναι σχεδον βεβαιο, μιας και τα ανεμιστηρακια που εχουν τα PC απο μονα τους μεσα οταν στο δινουν, ειναι συνηθως gtp.

yoJC2iXiB8biWL8b9S.gif

Spoiler:

#29 Ryuji

Ryuji

  • Members
  • 181 posts

Posted 18 June 2010 - 19:10

Όπως λέει και ο Hazuki πάντως μην κάνεις το λάθος, ότι πρόβλημα και να είναι, να πάρεις κατευθείαν τεχνικό. Είναι πολύ εύκολο να αλλάξεις τροφοδοτικά/μνήμες/επεξεργαστή κλπ. Απλά ψάξε κανα βίντεο η γενικά στο νετ για παραπάνω οδηγίες!
Τώρα για το πρόβλημα, από όσα διάβασα η θερμοκρασία είναι η πιο πιθανή αιτία, και δυστυχώς η μόνη λύση για τα περισσότερα παλιά μηχανήματα είναι νέο πισι (γιατί αλλιώς τα λεφτά είναι πολλά..) :frozen:. Το πάθαινα και εγώ συχνά και τελικά πήρα ένα τσίλικο καινούριο και είμαι κύριος. Να γιατί ζηλεύω τους εσκιμώους, ούτε ανεμιστηράκια δεν χρειάζονται :hahaha:
Posted Image

#30 matassos

matassos

    Anime Professional

  • Members
  • 623 posts
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Posted 19 June 2010 - 10:50

ΕΔΙΤ: Α ξέχασα να πω ότι για να ξαναανοίξω το PC μετά από κλείσιμο τέτοιου είδους πρέπει να γυρίσω το διακόπτη του κουτιού στο off, να το αφήσω λίγο, μετά να το γυρίσω στο On και μετά να πατήσω κουμπί....

ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα, μου εκλεινε στα ακυρα και μετα επρεπε να κανω αυτο που λες..
με 2 λογια υπαρχει μια περιπτωση να εγινε αυτο που επαθα εγω στον παλιο μου πυργο
πολυ απλα χαλασε το κουμπι το on-off και κολαει στο ασχετο και κλεινει, και μετα κλεινει μονο του αν πας να το ανοιξεις χωρις καν να προλαβει να φορτωσει
το κουμπι στην ουσια ενωνει 2 συρματακια οταν το πατας και ανοιγει και τα ξαναενωνει οταν το ξαναπατας και κλενει
ειχα διαλυσει ολο το pc μου μεχρι να βρω αυτο το πολυ απλο.. τωρα δεν εχω κουμπι και οπωτε θελω να το ανοιξω ενωνω τα συρματακια με το χερι (ειναι και πιο κουλ) και δουλευει οπως παλια

αν απο την αλλη φταει η θερμοκρασια που ανεβενει κατακορυφα στα παιχνιδια δοκιμασε να τρεχεις το game booster πριν τρεχεις τα παιχνιδια για να μην ξοδευει τοση επεξεργααστικη ισχη σε αλλα

τελος αν εφτεγε το τροφοδοτικο απο την πολη χρηση θα ειχε καει και πολυ απλα δεν θα ξαναανοιγε το pc, οπωτε χλωμο το κοβω.. (το εχω παθει και αυτο..)

edit: οχι το κουμπι του τροφοδοτικου, του πυργου..

Edited by matassos, 19 June 2010 - 10:56.