Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Αυθεντικό Κατάνα


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 DRAGONBALL1985

DRAGONBALL1985

    Self Imposed Ban

  • Banned
  • 66 posts

Posted 31 May 2010 - 02:59

Καλημέρα και καλή βδομάδα.
Το μόνο σχετικό θέμα ήταν για διακοσμητικό, οπότε πήρα αυθαίρετα την πρωτοβουλία να ανοίξω νέο. Γνωρίζω ότι πολλοί από τους συμφορουμίτες είναι συλλέκτες, ή λάτρεις, γιαπωνέζικων σπαθιών. Γνώρισα και μερικούς που είχαν στην κατοχή τους κάποια, πρίν λίγα χρόνια, αλλά δέν κράτησα επαφή. Επίσης εκτιμώ ότι κάποιοι μένουν ήδη στην Ιαπωνία, οπότε αυτό που ζητάω δέν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ δύσκολο, επίπονο ή χρονοβόρο. Θέλω μόνο μια απλή πληροφορία...
"Συνεχίζουν να φτιάχνουν και σήμερα λεπίδες τύπου MURAMASA; Και άν ναί, πουλάνε αυθεντικά κατάνα που να φέρουν μία τέτοια, αντί για τις κανονικές;" :kill4u:
Κατανοώ την ιστορία πίσω από αυτές, καθώς και ότι κάτι τέτοιο είναι σχεδόν απίθανο, όμως είναι πασίγνωστες, κακόφημες, σχεδόν θρυλικές. Δέν είναι εντελώς out of the question ο τρόπος κατασκευής να έχει επιβιώσει (ειδικά που σήμερα ένας φανατικός συλλέκτης βάζει άνετα το χέρι στην τσέπη βαθιά για να αποκτήσει ένα πιστό αντίγραφο του μακρινού παρελθόντος, όπως μια πανοπλία, ένα σπαθί κτλ.). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. Είμαι ένας καλός και φιλήσυχος συλλέκτης-wanabe, μήν τυχόν με παρεξηγήσετε που δεν ψάχνω για διακοσμητικό accessoir! :tensai:

#2 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 03 June 2010 - 17:17

wow και μονο το κόστος ενός τέτοιου αντικειμενου αρκεί για να πάρεις 2 αμάξια..
καλή τύχη στην αναζήτηση σου..

#3 matassos

matassos

    Anime Professional

  • Members
  • 623 posts
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Posted 03 June 2010 - 17:34

wow και μονο το κόστος ενός τέτοιου αντικειμενου αρκεί για να πάρεις 2 αμάξια..
καλή τύχη στην αναζήτηση σου..

πιθανος μολις αποτελειωσες τις ελπιδες του:hahaha:

#4 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 04 June 2010 - 02:58

Νομίζω ότι θα το έχει ήδη ψάξει..
Mια απλά καλή εταιρία κατασκευής katana στην Ιαπωνία για να σου φτιάξει ένα αυθεντικό κομμάτι θέλει και πάνω από 5.000 ευρώ ανάλογα την παραγγελια. Υπάρχουν μάλιστα κατασκευαστές που σου παίρνουν μετρα από την παλάμη σου, τον σωματότυπο σου, σε ρωτάνε αν έχεις κάποιο ιδιαίτερο γούστο κτλ. Κάτι τέτοια είναι που τα κόστη τους πάνε στα ύψη (>10.000 EUR)..

#5 DRAGONBALL1985

DRAGONBALL1985

    Self Imposed Ban

  • Banned
  • 66 posts

Posted 04 June 2010 - 05:52

πιθανος μολις αποτελειωσες τις ελπιδες του:hahaha:


20.000 ευρώ κοστίζει ένα "καλό" αυτοκίνητο. Δέν βρίσκω τον λόγο να μην αγοράσω ένα πιο πρακτικό με 10.000, και τα 10.000 που θα περισσέψουν να μήν πάνε σε ένα τέτοιο αριστούργημα!



Βρήκα κάποιες πληροφορίες, αλλά κάτι συγκεκριμένο όπως αυτό, όχι ακόμα... :emptyonexg1:

#6 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 04 June 2010 - 07:10

Δεν ξέρω που μπορείς να βρεις τέτοιο, είχα ακούσει ότι ένα παιδί είχε παραγκείλει ένα custom made από Japan. Το θέμα όμως είναι ότι το αληθινό κατάνα είναι όπλο, οπότε σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να έχεις άδεια. (Θυμάμαι αυτό το παιδί έκανε μαθήματα σε ένα dojo μέχρι να πάρει άδεια.)
Δεν είμαι 100% σίγουρη, αλλά καλού κακού ψάξε τη σχετική νομοθεσία πρώτα, μην το παραγγείλεις και μετά σου απαγορεύσουν να το πάρεις από το τελωνείο, θα είναι πολύ κρίμα.

Posted Image


#7 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 04 June 2010 - 23:25

βασικά θα χρειαστείς απλά άδεια εισαγωγής από την αστυνομία τίποτα άλλο, απλά θα σου βγάλουν την παναγια στην αναμονή.
είμαι 100% σίγουρος. διαφορετικά έτσι και περάσει από τελωνείο την έχεις πατήσει πολύ αγρια.
εκτος και αν έχεις κώνε να στο εισάγει ως ιστορικό-πολιτισμικό κειμήλιο, έχω ακούσει για τέτοιες περιπτώσεις.
στο αεροδρόμιο παλιά ένας ιάπωνας είχε φέρει μαζί του katana και τους έπεισε έτσι να τον αφήσουν να το περάσει. βεβαια τα πράγματα είναι πολύ πιο αυστηρά τώρα, αυτό ήταν κάπου 10 χρονια πριν..

#8 Pirate King

Pirate King

    Anime Freak

  • Members
  • 429 posts

Posted 04 June 2010 - 23:48

γιατί τόσο ακριβά? o_O

#9 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 05 June 2010 - 17:34

Γιατί είναι από τις καλύτερες κατασκευές του κόσμου, και χρησιμοποιούνται ακόμα είτε για να κάνουν την δουλειά για την οποια πρωτοφτιάχτηκαν είτε ως αντικείμενα συλλεκτικής αξιας. Όπως και αν έχει και στους 2 τομείς είναι πρωτοποριακά χα χα
Κάποτε ψήθηκα παρα παρα παρα πολύ να πάρω ένα.
Αλλα ανακάλυψα ότι τα οικονομικά μου δεν μου αφήνουν τέτοια πολυτέλεια. :P

#10 athanaz

athanaz

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 11 June 2010 - 18:17

Επειδή έχω αρχίσει να κατασκευάζω σπαθιά με γιαπωνική τεχνική μπορώ να σου πω από όσο ξέρω ότι πέρα από το όνομα του κατασκευαστή ο οποίος ήταν εξαιρετικός τεχνίτης όπως και ο Masamune, όλα τα υπόλοιπα περί Muramasa είναι απλά θρύλος...

Τώρα όσον αφορά την κατασκευή ενός σπαθιού αντίγραφου με το στυλ του Muramasa, όντως αν το παραγγείλεις από την Ιαπωνία θα είναι πάρα πολύ ακριβό και πολύ δύσκολο να περάσει από τελωνείο αλλά μπορείς να το παραγγείλεις και από άλλους μη Ιάπωνες κατασκευαστές με μικρότερο κόστος (όχι κάτω από 2000 Ευρώ, και πάλι μόνο σε απλή θήκη φύλαξης shirasaya).

Ένας τέτοιος είναι ο Walter Sorrells http://www.waltersorrells.com/blades/index.htm
και άλλος ο Michael Bell http://www.dragonflyforge.com.

Εξαιρετικοί κατασκευαστές και οι δύο, ο δεύτερος πολύ πιο ακριβός καθώς είναι ίσως ο μόνος δυτικός που έχει εκπαιδευτεί από Ιάπωνα κατασκευαστή.

Τώρα όσον αφορά πραγματικά στοιχεία περί Muramasa blade δες το παρακάτω:

http://www.nihonto.ca/muramasa/

#11 DRAGONBALL1985

DRAGONBALL1985

    Self Imposed Ban

  • Banned
  • 66 posts

Posted 20 September 2010 - 22:11

Ευχαριστώ για τα λινκ. Πέραν τούτου όμως, και τελικά μετά από εξωνυχιστική έρευνα, βρήκα πως πουλάνε μόνο για βαθύπλουτους συλλέκτες, αυθεντικά σπαθιά Muramasa εκείνης της περιόδου, μερικά από τα οποία έχουν κάνει και για ένα φεγγάρι ως μουσιακά εκθέματα. Για αντίγραφα δέν βρήκα. Τουλάχιστον χωρίς παραγγελία και ειδική κατασκευή εξ' αρχής.

Πάντως κρίμμα. Αυτά τα Katana ήταν και πολύ bad-ass...

Edited by DRAGONBALL1985, 21 September 2010 - 01:23.


#12 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 25 September 2010 - 01:41

Μην απογοητεύεσαι. Ίσος μπορείς να κοιτάξεις κάτι σε chinese replica, η αξια τους είναι 1 προς 5000 ούτος ή άλλος. Αν σου βγει καλο τότε αξίζει.