Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

paintball Greek D-Day 2010


  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 19 May 2010 - 03:26

Posted Image


Αγαπητοί φίλοι sumforumites και otakus

θέλω με μεγάλη χαρά να σας ενημερώσω ότι φέτος τον ιούνιο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορα στην Ελλάδα BIG GAME paintball D-Day event.
:thatsit:

λίγα λόγια για το paintball:

το paintball σαν άθλημα λίγο πολύ το έχετε γνωρίσει όλοι σας είτε από κάποια στιγμή που πήγατε σε ένα πεδίο να παίξετε με φίλους είτε έχετε ακούσει γίαυτό.
το paintball είναι μια δραστηριότητα η οποια έχει και αθλητικό χαρακτήρα. είναι ένα παιχνίδι με συγκεκριμένους κανόνες στον τρόπο παιξίματος αλλα και πολύ απλούς αλλα βασικούς κανόνες ασφαλειας.
το αντικείμενο του παιχνιδιού είναι ότι ο κάθε παίχτης ανήκει σε μια ομάδα και προσπαθεί να εξολοθρεύσει την αντίπαλη. (το αντικείμενο μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρον με την παρουσία ενός υποθετικού σεναρίου)
ο κάθε παίχτης διαθέτει τουλάχιστον έναν μαρκαδόρο (ένα αεροβόλο συνδεδεμένο με φιάλη πεπιεσμένου αέρα για να πετάει χρωμομπαλες), μια μάσκα (την οποια δεν την βγάζει ποτε εντός αγωνιστικού χορού) και ένα προστατευτικό λαιμού.
πέρα από αυτά τα βασικά τμήματα που αποτελούν έναν εξοπλισμό paintball, ένας χρωμοσφαιριστης μπορεί να εξειδικεύσει τον εξοπλισμό του και τον τρόπο που παίζει ανάλογα της κατηγοριας paintball που θέλει να διαλέξει.
επίσης το paintball είναι ένα άθλημα που απευθύνεται σε ένα πολύ μεγάλο εύρος υλικών καθώς επίσης σε γυναίκες και άντρες.
προωθεί πολύ το ομαδικό πνεύμα, την ευρηματικότητα, την πρωτοτυπία καθώς και αποτελεί μια τέλεια υπαίθρια άσκηση

το paintball σαν άθλημα έχει ξεχωρίσει σε 3 βασικά ήδη:


speedball
ένα απόλυτα αγωνιστικό είδος paintball στο οποιο οι παίχτες παίζουν πάντα σε χλοοταπητα και εξειδικεύονται στην μεγάλη ταχύτητα, γρήγορα αντανακλαστικά και πολύ εξειδικευμένο και ελαφρη εξοπλισμό

recball
(recreational paintball) είναι κατά βάση αυτό που παίζεται και όταν πάτε στα παιδιά με μια παρέα νοικιαζονας εξοπλισμό.
είναι το paintball στο οποιο (όπως εκφράζει το όνομα του) προωθεί την εφαρμογή ελευθερων ιδεών και σεναρίων στο να γίνεται ένα παιχνίδι πιο ενδιαφέρον καθώς σαν είδος paintball μπορεί να παιχτεί σε δασικό χώρο, urban, ή στημένη αλάνα με συγκεκριμένα εμπόδια.

milsim
είναι παιδί του recball το οποιο εξειδικεύτηκε πολύ στο μιλιταριστικό του χαρακτήρα.
το milsim (militari simuliation) είναι αυτό που λέμε "παίζουμε πόλεμο" καθώς στα παιχνίδια η ενδυμασία και ο εξοπλισμός έχουν στρατιωτικό χαρακτήρα.

και στα 3 αυτά ήδη υπάρχουν evets και πρωταθλήματα για το κάθε ένα.







about the event:


σε ένα BIG GAME λοιπόν σαν το D-Day σκοπός είναι να έχουμε μια διοργάνωση που να καλύπτει παίχτες κάθε είδους paintball και οποιαδήποτε εμπειρίας
η όλη γενική ιδέα είναι να μαζευτεί πoλης κόσμος και όλοι να περάσουν καλά και να διασκεδάσουν σε ένα event βάση ενός σεναρίου και να αποκτήσουν μια αξέχαστη εμπειρία.
το D-Day ξεκίνησε στην αμερική το 1997 και σήμερα έχει εξελιχτεί τόσο που οι συμμετοχές φτάνουν τα 4000 άτομα.
στην Ελλάδα το paintball σαν άθλημα είναι αναπτυσσόμενο και αποκτά όλο και περισσοτερους φίλους και έτσι ξεκινάμε την προσπάθεια να οργανώσουμε το δικό μας D-Day.
Tο D-Day σαν event γίνεται πάντα ως επέτειος τις απόβασης στην Νορμανδία που έγινε στις 6 Ιουνίου το 1944 στον B παγκόσμιο πόλεμο.
η εκδήλωση έχει σκοπό να προσελκύσει όσο περισσότερο κόσμο είναι δυνατό για να περάσουν καλά όλοι και να γνωρίσουν το άθλημα και όσοι ενδιαφέρονται.
το event θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2010 υπό την διοργάνωση του National Scenario Command


ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

National Scenario Command

ΚΥΡΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Action Field Ltd
PaintballOnline Greece

ΧΟΡΗΓΟΙ

Athens Paintball Village
Mad Paintball Field
Paintland Chania
Paintland Θεσσαλονίκη
Μπαλής Army

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

FACEBOOK Event
Paintballnet Media
PBZone Forum




REGISTRATION - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


- ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 6 Ιουνίου 2010
- ΤΟΠΟΣ: Μεταλλεία Ελευσίνας
- ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: από 08:00
- BRIEFING ΣΕΝΑΡΙΟΥ: 11:00
- ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 11:30
- ΚΟΣΤΟΣ: 25,00ε (δεν απαιτείται προκαταβολή εκτός από μια ειδική κατηγορία υποομάδων- βλ.παρακάτω)

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:
- Σταθμοί πλήρωσης HPA(ατμοσφαιρικός πεπιεσμένος αέρας για τις φιάλες) από compressor και αερoθυλάκια, καθώς και από φιάλες Scuba
- Snack/νερό
- Διαιτητές
- Νομικά εξασφαλισμένο πεδίο για την διεξαγωγή του παιχνιδιού.
- Ασθενοφόρο ή εθελοντική ομάδα διάσωσης
- Ειδικές κατασκευές
- Χάρτες

- ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ: 15,00ε. (Marker , φιάλη 3000psi , μάσκα , neck protector , επιγονατίδες)

- πως να δηλώσετε συμμετοχη:

# εάν θέλετε να δηλώσετε μεμονωμένες ατομικές συμμετοχές θα πρέπει να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε την forma αυτή και να την αποστείλετε με mail σε μορφή συνημμένου αρχείου στο nasco[at]hotmail.gr (προσοχή ".gr" όχι ".com" ).
# εάν θέλετε να δηλώσετε ως ομαδούλα θα πρέπει να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε την forma αυτή και να την αποστείλετε με mail σε μορφή συνημμένου αρχείου στο nasco[at]hotmail.gr

Στις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επιλέξετε και την πλευρά.
Όπως ανέφερα παραπάνω, δεν χρειάζεται προκαταβολή του entry fee, αλλά παρακαλώ για οποιαδήποτε αλλαγή στην αρχική σας δήλωση, να ενημερώσετε.


********
PLEASE keep in mind: στο registration form θα βρείτε ένα πεδίο που λέγεται "ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ/ΜΟΝΑΔΑΣ". Αυτό το πεδίο ΔΕΝ θα το συμπληρώσετε, θα δηλώσετε μονο πλευρά (εξηγώ παρακάτω).
********





ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Posted Image
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: (Google Earth) +38° 2' 38.00", +23° 28' 0.00". (38.043889, 23.466667)
Όρος Πατέρας, Ελευσίνα

Από Αττική οδό πάμε προς Ελευσίνα.
50μ πριν τα διόδια της Ελευσίνας, πάμε διαγωνίως δεξιά, στον παράδρομο. Λίγο μετά ο δρόμος στρίβει δεξιά πάνω ή αριστερά κάτω από τον δρόμο (για αναστροφή προς Αθήνα). Πάμε δεξιά (Ταμπέλα: Βιομηχανική Περιοχή Μαγούλας).
Στα 500μ περίπου, υπάρχει διασταύρωση προς τα αριστερά μόνο (και ο δρόμος συνεχίζει ευθεία). Βλέπουμε επίσης στα αριστερά πολλά κίτρινα οχήματα οδοποιίας.
Ακολουθούμε τον δρόμο όπου μας πάει (άσφαλτο, χαλικόδρομο, χωματόδρομο) μέχρι κάποια στιγμή να φθάσουμε σε μια διχάλα. Προσοχή: όχι στην πρώτη διχάλα που θα συναντήσουμε. Την επόμενη.
Προσοχή: τα αυτοκίνητα θα πρέπει να συνεχίζουν δεξιά της διχάλας, να περάσουν τον χώρο παιχνιδιού και να κατευθυνθούν λίγο πιο πάνω αριστερά όπου θα είναι το νέο Players Area (θα φαίνονται τα οχήματα και οι τέντες της διοργάνωσης). Εναλλακτικά ια πρέπει να μείνουν στον δρόμο κοντά στην διχάλα ή λίγο παραπάνω ΠΡΙΝ το συνηθισμένο Players Area, αφού εκείνη η περιοχή θα είναι εντός παιχνιδιού.



Posted Image




Όπως ανέφερα πριν στις συμμετοχές στις φόρμες θα δείτε κάτι περί ειδικών ομάδων στις οποιες δεν θα δηλώσετε συμμετοχη. (απλά θα επιλέξετε πλευρά δυνάμεων)
Αυτές οι υποομάδες λοιπόν θα είναι κάποια task forces σχηματισμένα από ομάδες παιχτών (πιο έμπειρων κυρίως) και για τι ρολο θα παίζουν ακολουθεί η εξής ανάλυση:
Η ύπαρξη των ομάδων αυτών είναι για να δώσουν ενδιαφέρον στο σενάριο του παιχνιδιού ώτσε να υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις (και να μην είναι απλά ένα άμυνα επίθεση όλη την ώρα).
Ουσιαστικά ακόμα και αν δεν είστε μέλη των ομάδων θα καταλάβετε από μονοι σας ότι η ύπαρξη τους θα σας προσανατολίσει.
Το παιχνίδι δεν θα είναι με μια απλή νίκη και ήττα. (θα ήταν άλλωστε και κάπως αστείο αν το απτέλεσμα του παιχνιδιού ήταν διαφορετικό από αυτό που έγραψε η ιστορία το 1944 :P ) Έτσι θα υπάρχουν διαφορες extra αποστολές με βαθμολογίες κτλ για να υπάρχει ενδιαφέρον.
Τα μέλη των task forces θα έχουν κάνει ήδη εκπαιδευτεί και ενημερωθεί για τι πρέπει να κάνουν. ;)
Επίσης μην τρομάξετε αν δείτε τους milsimαδες με τα τουφeκια των 5 κιλών, κανένα marker δεν βαράει "πιο δυνατά" από το άλλο. Υπάρχουν αυστηροί κανόνες ασφαλειας που ορίζουν ανωτατη πίεση αέρα και ταχύτητα στις μπάλες. (από κει και πέρα υπάρχουν πολλές τεχνικές αναβαθμίσεις για look και απόδοση ανάλογα με τα γούστα του ιδιώτη).


ΣΥΜΜΑΧΟΙ


1st Army (Big Red One)
Posted Image
Πρόκειται για τον κύριο όγκο των στρατευμάτων των Συμμάχων. Σκοπός τους είναι να ολοκληρώσουν την επική αποβατική ενέργεια στην Ακτή Omaha με την 352η των Γερμανών απέναντι τους, να καταστρέψουν στην συνέχεια την Γερμανική Πυροβολαρχία στο Brécourt Manor και τέλος να καταλάβουν το χωριό Sainte-Mère-Église.


2nd Rangers
Posted Image
Σκοπός της επίλεκτης αυτής δύναμης είναι να καταστρέψουν την επάκτια Γερμανική πυροβολαρχία στο Point Du Hoc που χτυπάει τα αποβατικά σκάφη στην ακτή Omaha, στην συνέχεια να συνδράμουν με την Big Red One στην επίθεση στο Brécourt Manor και τέλος να πραγματοποιήσουν πτώση κοντά στο Sainte-Mère-Église προσπαθώντας να υπερφαλαγγίσουν την Γερμανική άμυνα.


82nd Airborne Pathfinders
Posted Image
Σκοπός τους να εντοπίσουν την πυροβολαρχία στο Point Du Hoc και να κατευθύνουν εκεί τους Rangers. Ακολούθως θα κάνουν την βασική αναγνώριση για να εντοπίσουν την Γερμανική πυροβολαρχία στο Brécourt Manor, και τέλος να προηγηθούν των Ranger στην αεραπόβαση στο Sainte-Mère-Église


41st British Royal Marines
Posted Image
Αφού λάβουν μέρος στην απόβαση στην ακτή Omaha μαζί με τον κύριο όγκο των Συμμαχικών στρατευμάτων, θα αναμένουν τις Συμμαχικές δυνάμεις να καταλάΣτην επιχείρηση για την καταστροφή της πυροβολαρχίας στο Brécourt Manor έχουν την κύρια ευθύνη αφού θα είναι η δύναμη που θα τοποθετήσει τα εκρηκτικά στα πυροβόλα. Τέλος θα συνταχθεί με την Big Red One στην επίθεση στο Sainte-Mère-Église




ΓΕΡΜΑΝΟΙ

352nd Infantry Division
Posted Image
Είναι η δύναμη που αμύνεται στην Ακτή Omaha και σκοπό έχει να εμποδίσει την Συμμαχική απόβαση. Σε δεύτερο χρόνο, θα επανρδώσει την πυροβολαρχία στο Brécourt Manor, με σκοπό να εμποδίσει την καταστροφή τους από τους Συμμάχους. Τέλος είναι η δύναμη που θα αμυνθεί μέχρις εσχάτων στο Sainte-Mère-Église προσπαθώντας να ανακόψει την περαιτέρω προώθηση τους στην Γαλλία.


90th Artillery Regiment
Posted Image
Μια επίλεκτη πυροβολαρχία που θα επανδρώσει το επάκτιο πυροβολείο στο δυσπρόσιτο Point Du Hoc με σκοπό να βυθίζει όσο περισσότερα Συμμαχικά αποβατικά μπορεί. Στην άμυνα στο Brécourt Manor θα αμυνθεί μαζί με την 352η και το ίδιο θα κάνει και στην τελική επική μάχη στο Sainte-Mère-Église


Waffen SS
Posted Image
Κατά την διάρκεια της απόβασης αποτελούν την φρουρά του Γερμανού Στρατηγού. Στην άμυνα στο Brécourt Manor θα έχουν αποστολή να δολοφονήσουν τον Στρατηγό των Συμμάχων αποσυντονίζοντας την επίθεση. Τέλος, στην άμυνα στο Sainte-Mère-Église έχουν σκοπό να εντοπίσουν τους Rangers και να τους εμποδίσουν από το να ολοκληρώσουν την αποστολή τους










μια ιδέα από D-Day από Οκλαχόμα και Γαλλία

http://www.dailymotion.com/video/x7960x_scenario-paintball-oklahoma-dday-20_sport

http://www.dailymotion.com/video/x2s3o6_oklahoma-d-day-documentary-2007-par_sport


[media]http://www.youtube.com/watch?v=SizbuvMYS6c[/media]


Spoiler:


Spoiler:



στην Ελλάδα σίγουρα μπορεί να μην έχουμε τόσες συμμετοχές, αλλα μάλλον θα έχουμε αρκετές.











PS: Σαν άτομο που ασχολούμαι με το άθλημα κάποια χρονια σοβαρά θεωρώ ότι είναι καλο να σας ενημερώσω για ένα τόσο μεγάλο event που οργανώνεται για πρώτη φορα στην Ελλάδα :)

#2 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 20 May 2010 - 13:33

Νέα ενημέρωση, στους γερμανούς προστέθηκε νέο σώμα!

916 Kriegsmarine-Infanterie
Posted Image

Πρόκειται για την πρώτη γραμμή άμυνας στην Ακτή Omaha που θα θεχθεί τον κύριο όγκο της Συμμαχικής επίθεσης!

#3 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 29 May 2010 - 14:33

Νέα ενημέρωση

Στο event ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν 2 διαγωνισμοί

1) Παίκτης με την πιο πιστή αναπαράσταση στολής / εξοπλισμού

Οι συμμετέχοντες θα διαγωνισθούν στην πιστότερη ιστορικά αναπαράσταση στολής και εξοπλισμού στρατιώτη της Απόβασης Στην Νορμανδία (Συμμάχων ή Γερμανών).
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να στείλουν e-mail στο nasco[at]hotmail.com με το όνομα τους, το τηλέφωνο και το θέμα
Η αξιολόγηση και η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει την ημέρα του παιχνιδιού, μετά την ενημέρωση και πριν την έναρξη του
Ο νικητής κερδίζει 2 ατομικές δωρεάν συμμετοχές σε παιχνίδια σεναρίου της NASCO για την περίοδο Σεπτέμβριος 2010 – Ιούνιος 2011


2) Πιο πιστή αναπαράσταση όπλου replica της εποχής του Β’Παγκοσμίου Πολέμου

Οι συμμετέχοντες θα διαγωνισθούν στην πιστότερη αναπαράσταση μετασκευασμένου marker paintball ου να λειτουργεί κανονικά, της εποχής του B’ Παγκοσμίου Πολέμου
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να στείλουν e-mail στο nasco[at]hotmail.com με το όνομα τους, το τηλέφωνο και το θέμα
Η αξιολόγηση και η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει την ημέρα του παιχνιδιού, μετά την ενημέρωση και πριν την έναρξη του

#4 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 29 May 2010 - 14:46

αν ηταν ιουλιο θα ερχομουν σιγουρα :P

#5 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,573 posts

Posted 29 May 2010 - 15:35

Καλή φάση.Πάνω που σκεφτόμουν ότι έχω πολύ καιρό να παίξω paintball.

Αν και δε με πολυβολεύει η ημερομηνία θα ρωτήσω ένα φίλο μου (που έχει αμάξι) αν θέλει να πάμε και αν μπορεί τότε μάλλον θα έρθω:ureshii:

Posted Image


#6 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 29 May 2010 - 17:39

Ότι απορίες έχετε στείλτε μου pm παίδες. Το θέμα ημερομηνίας το κατανοώ, έχω και εγώ εξεταστική και είμαι ισα ισα.
Πάντως όπως γίνει η αρχή τώρα θα ακολουθήσουν και αλλα πολλά big games στα οποια θα μπορεί να παίρνει μέρος οποιος θέλει ανεξαρτήτως εμπειρίαs!
My guess is that this is gonna be awesome

#7 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 31 May 2010 - 22:09

Νέα ενημέρωση

REGISTRATION CARDS

Posted Image


Τι είναι η REGISTRATION CARD
Πρόκειται για την κάρτα ελέγχου που πρέπει να έχει μαζί του ο παίκτης σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, και θα ελέγχεται πριν και κατά την διάρκεια του από τους Διαιτητές. Την παραλαμβάνει κατά την διαδικασία της εγγραφής
Στην αριστερή στήλη είναι τα τρία (3) υποχρεωτικά σημεία από τα οποία θα πρέπει να περάσει ο παίκτης, και να σημειωθούν με το ανάλογο σφραγιδάκι, ώστε να λάβει μέρος στο παιχνίδι:
· REGISTRATION (μπορεί να γίνει και το Σάββατο)
· CHRONY (χρονομέτρηση – γίνεται μόνο την Κυριακή πριν το παιχνίδι)
· AIR (είναι η διαδικασία ελέγχου λήξης της φιάλης και μπορεί να γίνει και το Σάββατο)
Στη δεξιά στήλη αφορά το snack και τα νερά που συμπεριλαμβάνονται στις παροχές, και μπορείτε να τα πάρετε οποιαδήποτε στιγμή του παιχνιδιού.
Η κάτω γραμμή αφορά την προπληρωμή των Paintballs κατά το Registration και την παραλαβή τους από stand της Διοργάνωσης, όπου όμως για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ισχύει, αφού μπορεί να γίνει αγορά paintballs και από τρίτους χορηγούς/συνεργάτες οι οποίοι θα είναι παρόντες. Τέλος το SERIAL NUMBER είναι ο αριθμός ο οποίος είναι κοινός με αυτόν στην Δήλωση Αποποίησης, και σε περίπτωση απώλειας κάρτας την επανεκδίδουμε (αφού περάσει ο παίκτης εκ νέου τους ελέγχους ασφαλείας)

#8 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 04 June 2010 - 02:59

Νέα ενημέρωση

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ
Posted Image

ΕΔΩ μπορείτε να βρείτε το έντυπο αποποίησης που θα πρέπει να συμπληρωθεί από τους συμμετέχοντες. Κατεβάστε το έντυπο (FILE > DOWNLOAD AS), εκτυπώστε το, συμπληρώστε το, και φέρτε το μαζί σας την μέρα του σεναρίου, ώστε να κερδίσετε χρόνο κατά την διαδικασία του registration.


ΟΔΗΓΕΙΕΣ - ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ - ΚΑΝΟΝΕΣ
Posted Image

ATTENTION-ACHTUNG
-Το Normandy D-Day είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, πολλά πράγματα θα γίνουν για πρώτη φορά και ίσως δεν έχουν δοκιμαστεί στην πράξη ποτέ.
-Το παιχνίδι χωρίζεται σε τρεις (+1 bonus) φάσεις. Η κάθε μία έχει κύριες και δευτερεύουσες αποστολές, όπως και μέγιστους χρόνους ολοκλήρωσης.
-Μετά το πέρας της κάθε φάσης θα υπάρχει ένας χρόνος αναπλήρωσης αέρα και paintballs, όπως και χρόνος για snack και νερό. ΠΡΟΣΟΧΗ: Από την στιγμή που ξεκινήσει το παιχνίδι, όλοι οι χρόνοι θα είναι απόλυτοι. Αυτό σημαίνει ότι από την λήξη της κάθε φάσης, μέχρι την έναρξη της επόμενης, θα υπάρχει μέγιστος χρόνος 30 λεπτών, πράγμα που υποδηλώνει ότι πρόκειται για ένα «διάλειμμα στο πόδι», μια μικρή ανάσα ανάμεσα στις φάσεις και όχι ένα κανονικό διάλειμμα ώστε να αφήσουμε εξαρτήσεις, marker και να πέσουμε για ύπνο.
-4η Φάση: Σε περίπτωση που η τρίτη φάση ολοκληρωθεί μέχρι τις 1500, θα ακολουθήσει η 4η Φάση, η οποία είναι η έκπληξη!!!
-Όλοι οι παίκτες θα πρέπει να έχουν «θεωρημένη» την κάρτα Ragistration. Οι διαιτητές θα ελέγξουν τις κάρτες με τις θεωρήσεις ασφάλειας πριν την έναρξη του παιχνιδιού
- Οι κανόνες είναι όσο πιο απλοί γίνονται.
o Όλα τα Hit από μπίλια που σκάσει στο σώμα ή στον εξοπλισμό μετράνε.
o Κάθε Hit πάνω σε στολή Ghillie μετράει σαν να έχει σκάσει η μπίλια
o Κάθε σταγόνα χρώματος από χειροβομβίδα paintball μετράει σαν έγκυρο hit
o Κάθε φάση έχει κάποιου είδους respawn-επανεισόδου στο παιχνίδι, που αναφέρετε στην ανακοίνωση της διαδικασίας του παιχνιδιού
o Για κάθε απορία τόσο πάνω στο θέμα respawn, όσο και σε οποιαδήποτε άλλη απορία, απευθυνθείτε σε κάποιο διαιτητή.
o Μην ζητάτε paint check από διαιτητή που βρίσκεται στα 15+ μέτρα μακριά σας. Με 200+ marker να ρίχνουν δεν πρόκειται να σας ακούσει
o Μόλις κάποιος παίκτης χτυπηθεί θα πρέπει να βάζει το χέρι πάνω στο κεφάλι του και να αποχωρεί για το respawn point
o Η ανώτατη επιτρεπόμενη ταχύτητα εξόδου της μπίλιας από το marker είναι 299fps. Θα πραγματοποιούνται τυχαίοι έλεγχοι καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι παραβάτες για +1fps θα αποβάλλονται από την συνέχει της Φάσης, ενώ για περισσότερο θα αποβάλλονται από το παιχνίδι
-Οι παίκτες πρέπει να φοράνε την μάσκα καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού
-Οι παίκτες θα πρέπει να έχουν προστατευτικό-τάπα κάνης
-Παρακαλούμε αποφύγετε το overshooting
-Εάν υπάρξει οποιουδήποτε είδους τραυματισμός, καλέστε για βοήθεια ή νοσοκόμο ή medic. ΔΕΝ υπάρχουν τέτοιοι ρόλοι στο παιχνίδι, οπότε εάν ακούσετε κάποιον να καλεί σε βοήθεια, σημαίνει ότι έχει πραγματικό πρόβλημα. Στον χώρο θα υπάρχουν παίκτες πιστοποιημένοι στις πρώτες βοήθειες, και φέρουν τον λευκό σταυρό σε πράσινο φόντο, όπως επίσης και κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού στο Players Area. Ενημερώστε κάποιον διαιτητή να επικοινωνήσει με το players area ώστε να αναλάβουν

PROHIBITED – VERBOTEN

-Μην χρησιμοποιείτε το marker σας στο players area, ακόμα και χωρίς μπίλιες (dry firing). Θα υποδειχθεί ειδικός χώρος για αυτό
-Μην λογομαχείτε με κάποιο διαιτητή. Οι διαιτητές θα είναι εκεί για την διευκόληνση στην διεξαγωγή του παιχνιδιού
-Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση καπνογόνων κατά την Δεύτερη Φάση. Επίσης απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση μη πιστοποιημένων Paintballικών από την διοργάνωση καπνογόνων ή χειροβομβίδων
-Απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ ή άλλων ψυχοτρόπων ουσιών
-Απαγορεύεται η κατοχή πραγματικών πυροβόλων όπλων, σπαθιών και μαχαιριών
-Απαγορεύονται οι βωμολοχίες, η εξύβριση των θείων και οι προκλητικές συμπεριφορές. Οι παραβάτες θα αποβάλλονται άμεσα από την συνέχεια του παιχνιδιού
-Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η κοπή κλαδιών ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αντιβαίνει στους νόμους για την προστασία του περιβάλλοντος


GAMEPLAY - ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΤΕ
Posted Image

ΦΑΣΗ 1: Omaha Beach / Point Du Hoc

Γερμανοί, Ακτή Omaha


Η 916 Kriegsmarine μαζί με την 6 Fallschirmjäger Reg θα αμυνθούν στην πρώτη γραμμή, στο κατεστραμμένο οίκημα κάτω από το «κλασσικό» Players Area.
H 352nd Infantry Division θα αναπτυχθεί στη δεύτερη γραμμή άμυνας (το «κλασσικό» Players Area) και στο τρίτο που θα βρίσκεται το Στρατηγείο των Γερμανών, όπου θα βρίσκεται και ο Γερμανός Στρατάρχης.
Οι Γερμανοί θα ξεκινήσουν να αμύνονται μετά από παρατεταμένο σφύριγμα των διαιτητών, άσχετα με το εάν έχουν «φθάσει» τα πρώτα αποβατικά ή όχι. Απαγορεύεται δηλαδή οποιαδήποτε χρήση marker πριν το σήμα των διαιτητών.
Respawn Γερμανών: Κάθε Γερμανός που θα χτυπηθεί θα πρέπει να κάνει ένα επίπεδο πιο πάνω από αυτό που αμύνεται. Δηλαδή εάν χτυπηθεί κάποιος από την 916 Kriegsmarine, θα πρέπει να βάλει το χέρι στο κεφάλι χωρίς να χρησιμοποιεί το marker του και να αποχωρήσει από το επίπεδο, πηγαίνοντας στο αμέσως πιο πάνω (2η γραμμή άμυνας). Ομοίως αν χτυπηθεί κάποιος στο δεύτερο επίπεδο, θα αποχωρήσει με το χέρι στο κεφάλι (χτυπημένος) στο πιο πάνω επίπεδο. Τέλος, εάν χτυπηθεί κάποιος από το τρίτο και τελευταίο επίπεδο, θα πρέπει να αποχωρήσει με το χέρι πάνω στο κεφάλι για το Players Area, όπου θα αναμένει την λήξη της 1ης Φάσης.
Εάν οι Σύμμαχοι καταλάβουν το Στρατηγείο των Γερμανών, τελειώνει η Φάση
Σκοπός των Γερμανών να αποτρέψουν τους Συμμάχους να πραγματοποιήσουν την απόβαση, και σε περίπτωση που δεν μπορέσουν, να κρατήσουν ασφαλές το στρατηγείο έως την λήξη του χρόνου (μέγιστος χρόνος παιχνιδιού: 1 ώρα και 30 λεπτά)

Σύμμαχοι, Ακτή Omaha


Ηαποβατική δύναμη θα βρίσκεται συγκεντρωμένοι πίσω από τα οικήματα. Θα μπορούν να επανδρώσουν τα αποβατικά, από την στιγμή που ο καταπέλτης (πόρτα) είναι ανεβασμένος. Κάθε «αποβατικό» μπορεί να πάρει 15 παίκτες. Με το που πέφτει ο καταπέλτης, οι παίκτες μπορούν να φύγουν και να επιτεθούν.
Στα γύρω κτήρια θα υπάρχουν παίκτες που θα προσομοιώνουν το Ναυτικό Πυροβολικό που θα υποστηρίζει την απόβαση.
Respawn Συμμάχων: Κάθε σύμμαχος που θα χτυπηθεί θα πρέπει να αποχωρεί από το παιχνίδι με το χέρι πάνω στο κεφάλι και χωρίς να χρησιμοποιεί το marker του, για το σημείο που θα υποδειχθεί. Από εκεί και πέρα μπορεί να ξαναμπεί σε αποβατικό ή σε σταθερό πολυβολείο όταν έρθει η σειρά του. Τα respawn σε αυτή την φάση είναι «άπειρα». Επιτυχημένο χτύπημα μπορεί να γίνει είτε βγαίνοντας ο παίκτης από το αποβατικό, είτε κατά την κίνηση του σε αυτό, είτε ενώ είναι μέσα σε αυτό. Επίσης, μπορεί το αποβατικό να βληθεί από το Γερμανικό πυροβολείο στο Point Du Hoc, το οποίο θα εξομοιωθεί με διαιτητή ο οποίος θα ανακοινώσει στους παίκτες του αποβατικού ότι είναι dead, και θα πρέπει να αποχωρήσουν για respawn.Εάν οι σύμμαχοι καταλάβουν και το 2ο επίπεδο (να μην έχουν μείνει Γερμανοί), τότε σταματάει η χρήση αποβατικών (προσομοιώνοντας την ασφαλή άφιξη των οχηματαγωγών – οι πρώην πεζοναύτες ξέρουν), και το Respawn θα γίνεται απλά πηγαίνοντας στο σημείο εκκίνησης και θα ξαναμπαίνει στο παιχνίδι.
Σκοπός των Συμμάχων είναι να δημιουργήσουν προγεφύρωμα ώστε να πραγματοποιήσουν μαζική απόβαση παικτών, και να καταλάβουν το Γερμανικό Στρατηγείο πριν την λήξη του χρόνου παιχνιδιού.


Γερμανοί, Point Du Hoc


Οι σκληροτράχηλοι Γερμανοί πυροβολικάριοι στο Point Du Hoc, έχουν αποστολή να λαμβάνουν συντεταγμένες στόχων από τον Γερμανό Στρατάρχη, και να τις πραγματοποιούν στοχεύοντας τα αποβατικά [σχετικά υπάρχει το ειδικό manual]. Επίσης θα πρέπει να προστατευόσουν το πυροβόλο τους από εχθρικές ενέργειες.
Κατά την τάξη τους, μπορούν να εκπέμψουν περίπολα ή σκοπιές το πολύ 30 μέτρα περιμετρικά του οικήματος.
Respawn Γερμανών:Ο Διαιτητής θα στήσει Respawn Point στα 30-40 μέτρα πίσω από το σημείο του «πυροβόλου». Στα πρώτα 45 λεπτά παιχνιδιού, κάθε Γερμανός που θα χτυπηθεί θα πηγαίνει στο Respawn Point, όπου μόλις μαζεύονται 10 παίκτες θα ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι με την επίβλεψη του Διαιτητή. Μετά τα 45 λεπτά και μέχρι το τέλος της 1η Φάσης, όποιος Γερμανός θα χτυπηθεί, θα πηγαίνει στο Respawn Point όπου και θα παραμένει έως το τέλος.
Σκοπός των Γερμανών είναι να κρατήσουν άθικτο το πυροβολείο έως το τέλος της Φάσης και να είναι σε θέση να πραγματοποιούν βολές.


Σύμμαχοι, Point Du Hoc


Οι Rangers έχουν σκοπό να καταστρέψουν το Γερμανικό πυροβόλο ώστε να πάψει να δημιουργεί απώλειες στα αποβατικά, και μετά να επιτεθούν από πίσω στις Γερμανικές θέσεις στην Ακτή Omaha. ΠΡΟΣOΧΗ: Οι Rangers δεν μπορούν να κινηθούν εναντίων των Γερμανών στην Omaha αν δεν καταστρέψουν το πυροβόλο στο Point Du Hoc.
Respawn Rangers: Ο Διαιτητής θα στήσει Respawn Point στο σημείο που θα του υποδείξει ο Επικεφαλής των Ranger. Στα πρώτα 45 λεπτά παιχνιδιού, κάθε Ranger που θα χτυπηθεί θα πηγαίνει στο Respawn Point, όπου μόλις μαζεύονται 10 παίκτες θα ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι με την επίβλεψη του Διαιτητή. Μετά τα 45 λεπτά και μέχρι το τέλος της 1η Φάσης, όποιος Ranger θα χτυπηθεί, θα πηγαίνει στο Respawn Point όπου και θα παραμένει έως το τέλος.
Σκοπός των Ranger είναι αρχικά να παρενοχλούν το πυροβολείο ώστε να μην μπορεί να πραγματοποιεί βολές, και μετά να το καταλάβουν ώστε να ανοίξουν τον δρόμο ώστε να κινηθούν στην «πλάτη» της Γερμανικής άμυνας στην Ακτή Omaha.Εάν γίνει αυτή η κίνηση, τότε σε περίπτωση που οι Ranger έρθουν σε αψιμαχία με Γερμανούς, όποιος Ranger χτυπηθεί πηγαίνει (χωρίς respawn) στο Players Area.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η κατάληψη του Point Du Hoc ολοκληρώνεται όταν θα μηδενιστεί η Γερμανική φρουρά (δηλαδή μετά τα 45 λεπτά που οι dead Γερμανοί δεν θα μπορούν να κάνουν respawn). Τότε οι Διαιτητές θα δώσουν το ελεύθερο στους Rangers να συνεχίσουν την κίνηση τους


ΦΑΣΗ 2: Brécourt Manor

Γερμανοί, Brécourt Manor


Με την καθοδήγηση της Διαιτησίας, οι Γερμανοί θα επανδρώσουν 4 πυροβόλα και μια θέση όλμου. Σε σημείο πίσω από το πυροβολείο θα δημιουργηθεί η βάση/Respawn Point, που θα βρίσκονται οι εφεδρείες.
Respawn Γερμανών:Κάθε Γερμανός που θα χτυπηθεί θα πηγαίνει στο Respawn Point, όπου μόλις μαζεύονται 10 παίκτες θα ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι με την επίβλεψη του Διαιτητή.
Σκοπός των Γερμανών είναι να κρατήσουν άθικτα τα 88άρια και τον όλμο μέχρι την λήξη της 2ης Φάσης (1 ώρα και 30 λεπτά παιχνιδιού).


Σύμμαχοι, Brécourt Manor


Με την καθοδήγηση της Διαιτησίας, οι Σύμμαχοι θα δημιουργήσουν προχωρημένη η βάση/Respawn Point, σε συγκεκριμένο σημείο.
Respawn Συμμάχων: Κάθε «σύμμαχος» που θα χτυπηθεί θα πηγαίνει στο Respawn Point, όπου μόλις μαζεύονται 10 παίκτες θα ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι με την επίβλεψη του Διαιτητή.
Οι ανιχνευτές της 82ης αερομεταφερόμενης θα πρέπει να πραγματοποιήσουν αναγνώριση, και να ενημερώσουν την Συμμαχική διοίκηση για τις θέσεις των όπλων.
Ακολούθως οι Σύμμαχοι θα πρέπει να καταλάβουν τα όπλα και να τα καταστρέψουν. Η καταστροφή γίνεται από τους Royal Marines, που θα πρέπει να τοποθετήσουν ένα καπνογόνο μέσα σε γλαστράκι (για λόγους ασφάλεια από φωτιά) που θα βρίσκεται ακριβών δίπλα στο 88άρι ή τον όλμο.
Εάν οι Σύμμαχοι καταστρέψουν όλα τα Γερμανικά πυροβόλα πριν την λήξη του χρόνου, τότε το παιχνίδι θα λήξει άμεσα.


Γερμανοί, Ermorden General


Τα Waffen SS, έχουν αποστολή να «δολοφονήσουν» τον Στρατηγό των Συμμάχων, με σκοπό να αποσυντονίσουν την διοίκηση των αντιπάλων τους.
Θα ακολουθούνται από διαιτητή, και κάθε παίκτης που θα χτυπηθεί θα πηγαίνει στο Respawn Point, όπου για να μπορεί να μπει και να ξαναγυρίσει στοην μονάδα του, θα το κάνει μαζί με το Respawn των υπόλοιπων Γερμανών.


ΦΑΣΗ 3: Sainte-Mère-Église

Γερμανοί, Sainte-Mère-Église


Σε 2 σημεία του χώρου, θα τοποθετηθούν Γερμανικές σημαίες.
Όλες οι δυνάμεις των Γερμανών πλην των Waffen SS, θα αμυνθούν στην «πόλη».
Respawn Γερμανών: Με την παρουσία διαιτητή θα δημιουργηθεί respawn point στην είσοδο του «χώρου». Στα πρώτα 45 λεπτά παιχνιδιού, κάθε Γερμανός που θα χτυπηθεί θα πηγαίνει στο Respawn Point, όπου μόλις μαζεύονται 15 παίκτες θα ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι με την επίβλεψη του Διαιτητή. Μετά τα πρώτα 45 λεπτά και για 20 λεπτά (1 ώρα και 5 λεπτά παιχνιδιού), οι dead δεν ξανακάνουν respawn. Στην 1 ώρα και 10 λεπτά παιχνιδιού, όλοι οι dead ξαναμπαίνουν κανονικά στο παιχνίδι. Όποιος χτυπηθεί ξανά, κατευθύνεται πλέον στο Players Area.
Σκοπός των Γερμανών είναι μέχρι την λήξη του χρόνου (1 ώρα και 3 λεπτά) να κατέχουν και τα 2 σημεία που θα είναι οι σημαίες.


Σύμμαχοι, Sainte-Mère-Église


Με την καθοδήγηση της Διαιτησίας, οι Σύμμαχοι θα δημιουργήσουν προχωρημένη η βάση/Respawn Point, σε συγκεκριμένο σημείο κοντά στην «πόλη».
Respawn Συμμάχων: Κάθε «σύμμαχος» που θα χτυπηθεί θα πηγαίνει στο Respawn Point, όπου μόλις μαζεύονται 10 παίκτες θα ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι με την επίβλεψη του Διαιτητή.
Σκοπός των Συμμάχων είναι να καταλάβουν την πόλη, καταλαμβάνοντας τα 2 σημεία με Γερμανικές σημαίες, και να τα κρατήσουν έως την λήξη του χρόνου.


Γερμανοί Waffen SS, Sainte-Mère-Église


Διαιτητής τοποθετεί στο άκρο της «πόλης» την σημαία που η κατάληψη της από τους αλεξιπτωτιστές θα ορίσει την επιτυχία της αποστολής τους. Η κατάληψη θα πρέπει να γίνει το λιγότερο από 10 αλεξιπτωτιστές, αλλιώς η αποστολή δεν θα είναι επιτυχημένη.
Respawn οι SS κάνουν στο ίδιο σημείο με τους υπόλοιπους Γερμανούς.
Σκοπός τους είναι να εμποδίσουν τους αλεξιπτωτιστές της 101ης να χτυπήσουν την πόλη από το σημείο ρίψης.


Σύμμαχοι 101st Airborn, Sainte-Mère-Église


Διαιτητής θα τοποθετήσει τους αλεξιπτωτιστές μεμονωμένους σε σημεία χωρίς οπτική επαφή. Σκοπός τους είναι να συνενωθούν και να κινηθούν προς την πόλη, καταλαμβάνοντας τουλάχιστον 10 από αυτούς την σημαία.
Respawn οι αλεξιπτωτιστές


ΦΑΣΗ 4: Reichstag Berlin

Σε περίπτωση που η τρίτη φάση ολοκληρωθεί μέχρι τις 1500, θα ακολουθήσει η 4η Φάση, η οποία είναι η έκπληξη!!!

Posted Image

#9 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 06 June 2010 - 19:31

Το event ολοκληρώθηκε με απιτυχία! Οι summemtoxes ήταν εντυπωσιακές!
Aναμένετε φωτογραφίες και video από παίχτες και διοργάνωση!!

#10 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,573 posts

Posted 06 June 2010 - 20:09

Τελικά όχι μόνο δεν έβρεξε αλλά ο σβέρκος/μύτη/αυτιά μου έγιναν κόκκινα από τον ήλιο:beaten:

Posted Image


#11 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 06 June 2010 - 20:18

έβρεξε, απλά δεν ήταν βροχή χαχαχα

#12 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 08 June 2010 - 06:07

δείγμα από κινητό

http://www.youtube.com/watch?v=eCoF3uNJ6q0
(δεν ξέρω πως γίνεται emb μέσa στο forum εδώ)

sorry για το cross posting, το κάνω κυρίως για ενημέρωση του thread.

#13 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 08 June 2010 - 22:51

spectating από απόβαση

[media]http://www.youtube.com/watch?v=s3Qp6WiulJg[/media]

#14 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,573 posts

Posted 08 June 2010 - 23:18

Προς το τέλος φαίνομαι και εγώ.Ήμουν ο μόνος που φορούσε άσπρη μπλούζα οπότε ξεχώριζα σαν τη μύγα μες στο γάλα:unlucky:

Posted Image


#15 Vegetasmate

Vegetasmate

    Seku hara desu!!!

  • Members
  • 356 posts

Posted 08 June 2010 - 23:23

when Im thinking that I lost this event cause of the university exams, Im getting all itcy to throw my pc from the 4th floor!!!

I hope there will always be a next time......
We play hide and seek......Hinamizawa style of course!!!!

Posted Image