Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Masturbation Master Kurosawa


  • Please log in to reply
93 replies to this topic

#91 klasobaniera

klasobaniera

    .........................

  • Members
  • 156 posts

Posted 11 December 2011 - 00:13

μονο εγψ εκλασα στο γελιο εδω?
Spoiler:

Edited by klasobaniera, 11 December 2011 - 00:50.


#92 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 20 September 2013 - 02:10

Διάβασα το manga με αφορμή την περιέργειά μου και τη συζήτηση στο θρεντ.

Δεν ήταν καθόλου άσχημο για ερασιτεχνική δουλειά, αλλά ούτε και κάτι που θα χαρακτήριζα ακριβώς ποιοτικό.

Και το λέω αυτό γιατί στην αρχή κανένας από τους χαρακτήρες δε μου προκάλεσε ενδιαφέρον, παρά μόνο από το 2ο volume και μετά όπου ξεκίνησαν τα plot twists. Και το λέω αυτό γιατί η ποιότητα της παρουσίασης των plot twists ήταν πολύ ανώτερη από αυτήν των πιο slice of life σκηνών. Εγώ διασκέδασα πάντως.

Spoiler:

Edited by Kamui, 20 September 2013 - 07:59.

O6rrvsU.jpg


#93 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 20 September 2013 - 10:50

Έχουν ενδιαφέρον οι συλλογισμοί σου. Έχω βέβαια λίγα χρόνια που διάβασα το doujinshi και δε θυμάμαι ούτε τα μισά οπότε δεν μπορώ να (αντί)παραθέσω κάτι με ιδιαίτερη βαρύτητα-

 

Νομίζω υπερβάλλεις περί "ηρωοποίησης" του Kurosawa αλλά και πάλι, μπορώ να κατανοήσω γιατί μπορεί να συμβένει. Πολλοί συμμερίζονται την κατάσταση σαν κατάσταση αλλά είναι λογικό να νοιώθουν κάποια συμπόνια για τον χαρακτήρα λόγω ταυτισμού. Ο ταυτισμός με τον χαρακτήρα σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί ελαφρώς διαφορετικά.

Ο αναγνώστης μεταφράζει το χαρακτήρα ή ένα μέρος του και το ταυτίζει με οποιαδήποτε πιθανή αδυναμία -μικρή ή μεγάλη, σχετική ή όχι- μπορεί να τον οδήγησε σε παρόμοια κατάσταση. Ο kurosawa δηλαδή μετατρέπεται σε κάτι σαν διαστρεβλωμένου "bro" σύμβολο του οποίου τα χαρακτηριστικά απλά είναι τραβηγμένα σε άρρωστα επίπεδα προς εξυπηρέτησης της εξύψωσης του δραματικού στοιχείου και του ενδιαφέροντος. Έτσι, σε συνδυασμό με την ψευδαίσθηση των 'μη ευνοϊκών συγκυριών' (κάτι που δεν ισχύει διότι στην πραγματικότητα ο Kurosawa απλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες δίοτι είναι loser) είναι δυνατή αυτή η "ηρωοποίηση" του πρωταγωνιστή.

 

Όσων αφορά το γεγονός ότι και οι υπόλοιπο χαρακτήρες δεν ήταν ενάρετοι, δεν βρίσκω κάτι κακό. Κάθε άνθρωπος έχει αδυναμίες και γιαυτό θεωρώ τους χαρακτήρες με ψεγάδια πολύ πιο ενδιαφέροντες και σίγουρα πολύ πιο ρεαλιστικούς από τα ιδεατά αρχέτυπα που συχνά προβάλλονται στα manga.

 

Τώρα, για την "εκβιαστική αυτοδιάσωση" του Kurosawa. Δεν είναι παράλογη. Ένα δυνατό/σοκαριστικό/ακραίο/δραματικό συμβάν είναι δυνατόν να οδηγήσει κάποιον στο να αλλάξει ολόκληρη την ψυχοσύνθεση του και να έρθει σε κάποιου είδους συνειδητοποίηση μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Αυτές οι συναισθηματικές εκρήξεις μπορεί να μην είναι αρκετές για να αλλάξουν κάποιον άνθρωπο ριζικά αλλά σίγουρα μπορούν να αλλάξουν ένα μέρος του χαρακτήρα του σε μικρό χρονικό διάστημα. Βλέπουμε πως ο Kurosawa δεν κάνει κάποια στροφή 180 μοιρών. Δεν ξεπερνά όλες του της αδυναμίες ή κάτι τέτοιο, αντιθέτως διατηρεί κάποια χαρακτηριστικά του και φυσικά το "κουσούρι" του. Αυτό που άλλαξε όμως είναι η οπτική του γωνία/αντιμετώπιση απέναντι σε ορισμένα πράγματα, γεγονός αν μη τι άλλο σημαντικό. Θεωρώ τη μεταστροφή του ως τουλάχιστον ένα βήμα στη σκάλα που οδηγεί από την εφηβεία στην ενηλικίωση και αυτό είναι άκρως ικανοποιητικό για μένα.

 

Παίζει και να λέω μπούρδες βέβαια, καθώς όπως είπα δεν θυμάμαι την τροπή της ιστορίας με ακρίβεια :P Ίσως πρέπει να ρίξω ένα reread.


Edited by Six Winged Angel, 20 September 2013 - 10:57.


#94 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 15 October 2013 - 04:48

Για κάποιο λόγο τόσες μέρες δεν είχα ιδέα ότι απάντησε κάποιος. :emptyonexg1:

 

 

Νope δε λες βλακείες, συμφωνώ περίπου σε όλα. :P

 

Απλά πρέπει να ξεκαθαρίσω το ότι δε θεωρώ ότι η ταύτιση στην περίπτωση του Kurosawa δικαιολογεί την αίσθηση "σεβασμού" απέναντι σε κάποιο "bro", γιατί τότε μιλάμε για την ανάγκη του αναγνώστη να νιώσει καλά με τον εαυτό του επειδή απλώς συνάντησε έναν χαρακτήρα σε ένα manga με τον οποίο έχει κοινά στοιχεία, αγνοώντας το ότι ο χαρακτήρας αυτός είναι τραγικός και ότι η ταύτιση μαζί του είναι επίσης τραγική. And seriously, δε βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω (μπορεί στην ηλικία του να μην είχα τις... καθημερινές ασχολίες του, αλλά τον ένιωσα πολύ σε άλλα πράγματα, όπως ο μισανθρωπισμός, ο ναρκισσισμός, η αίσθηση του bound by fate όταν κάποιο άτομο σπάει τη μοναξιά και σου δίνει σημασία, η αίσθηση της τρέλας όταν τα πράγματα εξελίσσονται απρόοπτα), αλλά πέρα από τις συγκινησιακές αντιδράσεις της στιγμής, προσπαθώ εν τέλει να τον αντιμετωπίσω πιο αντικειμενικά, είτε μπαίνοντας στη θέση του είτε όχι. Η εν λόγω ταύτιση που αισθάνομαι μαζί του δεν τον ανεβάζει αξιολογικά στα μάτια μου, αλλά συμβαίνει αυτό που εξέφρασα μ' αυτή τη φράση.

Προσωπικά, αν δεν έπασχα από παρόμοια προβλήματα με εκείνον απλά θα τον λοιπόμουν υπεροπτικά.

 

Το πρόβλημα είναι ότι σ' αυτό το θρεντ πήγε να δημιουργηθεί ένα ρεύμα "γαμάτος ρε kurosawa, δειξ' του του φλώρου του nerd!", που υποβιβάζει ηθικά όχι μόνο τα μέλη που γράφουν αλλά και τη σειρά αν παρουσίαζε τα πράγματα με αυτό τον τρόπο (πράγμα που ευτυχώς δε συμβαίνει).
 

Όσων αφορά το γεγονός ότι και οι υπόλοιπο χαρακτήρες δεν ήταν ενάρετοι, δεν βρίσκω κάτι κακό. Κάθε άνθρωπος έχει αδυναμίες και γιαυτό θεωρώ τους χαρακτήρες με ψεγάδια πολύ πιο ενδιαφέροντες και σίγουρα πολύ πιο ρεαλιστικούς από τα ιδεατά αρχέτυπα που συχνά προβάλλονται στα manga.

Αυτό το σχόλιο το έκανα καθαρά σε σύγκριση με τον Kurosawa, για να δικαιολογήσω εν μέρει τον τραγικό μισανθρωπισμό του. Ούτε εγώ έχω κανένα πρόβλημα μ' αυτό, έτσι κι αλλιώς με ανθρώπους ασχολείται η σειρά. Τι να περιμένεις εκτός από έλλειψη αρετής και μετριότητα;:P

Mε χάλασε ίσως λίγο στο τέλος που τα πράγματα πήγαν να παρουσιαστούν αισιόδοξα.

 

Στο μάνγκα η αλλαγή του Kurosawa δεν παρουσιάστηκε λάθος, απλά θεωρώ ότι το τέλος δίνει την εντύπωση ότι τα πράγματα θα είναι από εδώ και πέρα μια χαρά και έτσι πρέπει να είναι, ενώ ο χαρακτήρας του πρωταγωνιστή νομίζω ότι είναι αρκετά διαταρραγμένος και ο περίγυρός του αρκετά ριχός ώστε η φούσκα που δημιουργείται να σπάσει σύντομα.

Ο εκβιασμός βρίσκεται κυρίως στην υπόσχεσή του στην Takigawa και στην παρουσίαση της Kitahara στο reunion.

Έκλεισαν κάποια θέματα κάπως απότομα ενώ θα μπορούσε να δωθεί πολύ περισσότερο βάθος.


O6rrvsU.jpg