Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* - - - - 1 votes

Mobile Suit Gundam: Ecole du Ciel


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1,385 posts

Posted 10 March 2010 - 00:10

Mobile Suit Gundam: Ecole du Ciel

Moe in my Gundamu ?

Posted Image

Genre: Action, Mecha, Sci-fi, Shounen, Drama

Δημιουργία του Haruhiko Mikimoto, γνωστό για τα character designs του στο Gunbuster, Macross και Gundam 0080 αφηγείται την ιστορία της Asuna Elmarit και των φίλων της που φοιτούν στο Ecole du Ciel, μία στρατιωτική ακαδημία στον Καναδά για την εκπαίδευση πιλότων για mobile suits . H ιστορία ξεκινάει από το έτος 0085 του UC, πέντε μόλις χρόνια μετά το τέλος του προηγούμενου πολέμου μεταξύ της Earth Federation και της Zeon και περιγράφει τη ζωή των μαθητών της ακαδημίας, ενώ παράλληλα στο παρασκήνιο τα γεγονότα που εξελίσσονται δείχνουν ότι μία νέα σύγκρουση θα επακολουθήσει...

Το manga χρονολογικά τοποθετείται μετά το Gundam 0083 και πριν το Zeta Gundam, τουλάχιστον μέχρι εκεί που έχουν φτάσει τα scanlations.
Στην Ιαπωνία έχουν βγει 11 volumes, ενώ η Tokyopop σταμάτησε στο 8 volume, αλλά τα scanlation συνεχίζουν αν και βρίσκονται στη μέση του 5ου volume. To manga μπορείται να το βρείτε και στο manga-traders. Δυστυχώς η ποιότητα των scanlations δεν είναι και η καλύτερη.

Νομίζω πρόκειται για το μοναδικό Gundam με γυναίκα πρωταγωνίστρια. Μοιάζει αρκετά με το Gunbuster, καθώς ξεκινάει σε school setting, με τα κλασσικά σενάρια που συναντάμε σε school romances, τους κλασσικούς φίλους και rivals, την πρώτη αγάπη; όλα αυτά με φόντο τεράστια robot. H πρωταγωνίστρια είναι αφηρημένη και ατσούμπαλη (ένα κράμα Noriko από Gunbuster και Yui από το K-on) αλλά είναι γλυκιά κοπέλα και έχει μεγάλο ταλέντο στο πιλοτάρισμα mecha. Τα στοιχεία αυτά αν και σίγουρα δεν είναι πρωτότυπα όταν τα δεις ενσωματωμένα σε μία σειρά Gundam παρουσιάζουν νέο ενδιαφέρον. Οι χαρακτήρες είναι ιδιαίτερα συμπαθητικοί και τα πρώτα chapter βοηθούν στο να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να δεθούμε μαζί τους, ενώ στην πορεία εξελίσσονται και γίνονται δυνατότεροι. Όμως μιλάμε για Gundam, οπότε από τα πρώτα chapters ήδη φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι οι χαρούμενες σχολικές στιγμές σύντομα θα είναι παρελθόν, καθώς πλησιάζουμε και στα γεγονότα του Zeta Gundam. To story εξελίσσεται γρήγορα, δεν κουράζει και προσφέρει αρκετές έντονες στιγμές.

Το σχέδιο είναι σίγουρα από τα δυνατά σημεία του manga και ιδιαίτερα τα character designs.Μοιάζει περισσότερο με σχέδια shojo manga και είναι πολύ ευχάριστο στο μάτι. Βέβαια κάποιες φορές το σχέδιο γίνεται λίγο πιο αφηρημένο αλλά τονίζει όμορφα τις συναισθηματικές στιγμές.
Αρχικά ξενέρωσα λίγο με τις μάχες, αλλά σιγά σιγά άρχισα να συνηθίζω και σε επόμενα volumes δεν είχα πρόβλημα να τις παρακολουθώ.

Ένα πολύ καλό manga που αξίζει σίγουρα ένα διάβασμα, ιδιαίτερα εάν είστε Gundam fans και θέλετε να διαβάσετε κάτι διαφορετικό αλλά στο ίδιο setting, αλλά και από όσους δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με Gundam, αλλά θέλουν κάτι που να συνδυάζει το si-fi με το school setting.

Oι πρωταγωνιστές


Posted Image

#2 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 10 March 2010 - 02:14

Πολύ ενδιαφέρον aboumonkey, η αλήθεια είναι πως από manga γίνεται ένας ψιλοχαμός στα Gundam, αλλά πρωταγωνίστρια γυναίκα και πόσο μάλλον moe δεν πρέπει να έχω ξαναπετύχει. Για να πω την αλήθεια δεν με τραβάει σαν ιδέα αλλά αν έχω μάθει κάτι από τα Gundam είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να κρίνεις από την αρχή. Θα το τσεκάρω κάποια στιγμή.

E5VV38U.jpg


#3 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 10 March 2010 - 18:53

Απο καιρο ειχα πετυχει το manga, αλλα μολις χθες το αρχισα.Ενδιαφερων Indeed

school life, good
moe, good
Gundams, goooood
Universal century, gooooooooooooooooooooooooooooooood

more when i catch up

qzMHWHd.png


#4 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 21 March 2010 - 12:06

And finished.

Καλουτσικο αναγνωσμα αλλα δε μπορει μεχρι στιγμης να συγκριθει με τις καλες σειρες gundam.Imho δε φτανει το seed ποσο μαλλον τα αριστουργηματα της UC aka 0079/Zeta.

Το σχεδιο ειναι ιδιαιτερο και σιγουρα αλλιωτικο απο αυτο που θα περιμενε να διαβασει κανεις σε gundam manga, αλλα αρκετα καλο.

Ειχε τις ωραιες του στιγμες σα story, αλλα και σε αυτο τον τομεα και στο charachter dev χωραει βελτιωση.

all in all δεν ηταν ασχημο μπορει να βελτιωθει αποτομα, τα ιδια ελεγα και στο μεγαλυτερο μελος της 1ης season του Gundam 00 και μετα ηρθαν τα τελευταια 7 επισοδια και με αφησαν μαλακα (κριμα που δε συνεχισε και η s2 ετσι :(), οι Gundam fans αξιζει να του ριξουν μια ματια.

Spoiler:

qzMHWHd.png


#5 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1,385 posts

Posted 21 March 2010 - 13:34

Spoiler: