Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Paper mache question...


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Baka~No~Jutsu

Baka~No~Jutsu

    Must Be User Error!

  • Members
  • 106 posts

Posted 16 February 2010 - 22:03

Yuhu all..

Έχει κανείς ιδέα αν, σε ενα μπαλόνι ας πούμε, είναι απαραίτητο να γίνει όλο μαζί ή μπορώ να το κάνω μισό μισό ? Σα να έχει αρχίσει να κολλάει η κουζίνα μου και αναρωτιέμαι αν θα χαλάσει αν κάνω την επιφάνεια που μπορώ να κάνω (ώστε να στερεώνεται) και την υπόλοιπη αύριο.

Thanks in advance

#2 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 16 February 2010 - 22:19

Χωρίς να είμαι ειδική στο cosplay σου απαντάω με βάση αυτά που θυμάμαι όταν έκανα μάσκες papier mache στο δημοτικό...Υποθέτω δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να μην το κάνεις όλο μαζί αρκεί όμως να προσέξεις να μην σου σπάσει το μπαλόνι τη νύχτα γιατί θα σου μείνει το μισό :P

xbJ3b2w.jpeg


#3 Baka~No~Jutsu

Baka~No~Jutsu

    Must Be User Error!

  • Members
  • 106 posts

Posted 16 February 2010 - 22:27

Thank you!! Ε παλι καλά δεν έχω βάλει απλό μπαλόνι αλλά χρησιμοποίησα αυτές τις μπάλες που παίζει ο κόσμος το καλοκαίρι στην παραλία.
Και πάλι σε ευχαριστώ για την απάντηση σου :)

#4 veg3ta

veg3ta

    The best at what I do

  • Members
  • 158 posts

Posted 16 February 2010 - 23:12

Μπορεις ανετα να το αφησεις μισο, προσεχε μονο οταν προσθετεις το υπολοιπο να μην βραχει πολυ το πρωτο κομματι και χαλασει. Επισης μπορεις να προσθεσεις κ επιπλεον στρωσεις χαρτιου στο κομματι που ετοιμασες αν θες να το κανεις πιο παχυ και ανθεκτικο
Posted Image

#5 Affwys

Affwys

    of the lighting...

  • Members
  • 66 posts

Posted 16 February 2010 - 23:20

τι ακριβως προσπαθεις να φτιαξεις?
και ποια τεχνικη χρησιμοποιεις?
σακουλακι σε σκονη η εφημεριδα και λευκη κολλα?
γενικοτερα ειναι ευκολο να το δουλεψεις με το δευτερο τροπο κυριως,στερεωσε μια καλη βαση στο μπαλονι(μια καλη επιλογη ειναι σκληρο χαρτι,η αλουμινοχαρτο) και ξεκινα να κολλας λεπτα κομματια εφημεριδας(κυριως επηδη ειναι πιο οικονομικο απο το χαρτι Α4),με λευκη κολλα( 1 ευρω εχει).
με τη σκονη θα δυσκολευτεις,κυριως λογω αναλογιας νερο σκονη.

#6 Baka~No~Jutsu

Baka~No~Jutsu

    Must Be User Error!

  • Members
  • 106 posts

Posted 16 February 2010 - 23:36

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. :)

Βασικά προσπαθώ με έναν πάκο εφημερίδες και σκόνη (κόλλα ταπετσαρίας)
Μάλλον τα βρήκα σκούρα στην αρχή με την αναλογία της κόλλας ταπετσαρίας γιατί ήταν αρκετά παχύρευστο αλλά στην πορεία μου φαίνεται την πέτυχα την αναλογία. Σταμάτησα πλέον και να πασαλείβω με το πινέλο και πλέον βουτάω τις εφημερίδες στην κόλλα και καλύπτω την επιφάνεια.
Θαρρώ πως είμαι ΟΚ τώρα. Εκκρεμεί το δεύτερο χέρι στρώσης, λογικά αύριο αν και απο ότι έχω καταλάβει ο καθένας το κάνει όπως θέλει.. άλλοι λένε 1 στρώση ανά 24 ώρες, άλλοι 4 στρώσεις και όποτε στεγνώσει περνάς άλλες 4 κ.ο.κ. Θα πειραματιστώ και ό,τι βγει :blush2:
Και πάλι ευχαριστώ :)

#7 veg3ta

veg3ta

    The best at what I do

  • Members
  • 158 posts

Posted 17 February 2010 - 00:27

Εκκρεμεί το δεύτερο χέρι στρώσης, λογικά αύριο αν και απο ότι έχω καταλάβει ο καθένας το κάνει όπως θέλει.. άλλοι λένε 1 στρώση ανά 24 ώρες, άλλοι 4 στρώσεις και όποτε στεγνώσει περνάς άλλες 4 κ.ο.κ. Θα πειραματιστώ και ό,τι βγει :blush2:
Και πάλι ευχαριστώ :)


Εγω σε μια μασκα που εφτιαξα προσφατα εβαλα 2 στρωσεις αρχικα και αφου στεγνωσε καλα (μια μερα πηρε, αλλα το ειχα βαλει κοντα σε καλοριφερ) εβαλα αλλες 2, και παλι αφου στεγνωσε αλλες 2 τελικες. Καλυτερα να μη βαζεις πολλες στρωσεις ταυτοχρονα γιατι αργουν περισσοτερο να στεγνωσουν
Posted Image