Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Mobile Suit Gundam


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 03 November 2009 - 21:15

Mobile suit Gundam aka Gundam 0079

Posted Image


episodes: 43
genres:action,mecha, military,sci-fi,drama

Η πρωτη σειρα gundam που ανοιξε την αυλαια ενος πολυ επιτυχημενου franshise με αρκετα αξιολογες σειρες και αριστουργηματα.Γυρισμενο το 1979 απο τον Tomino θεωρητε απο πολλους η καλυτερη σειρα gundam (μαζι με το zeta).

setting:universal century 0079

Η σειρα τοποθετητε στο συμπαν της universal century, ετος 0079.Οι ανθρωποι λογο υπερπληθησμου της γης, κλπ εχουν φιαξει τεραστιες αποικιες στο διστημα, της λεγομενες "sides" (side 1, side 2, side 3 κλπ) οι οποιες υπαγονται στην earth federation, την κυβερνηση της γης.Τα προβληματα αρχιζουν οταν η πιο απομακρυσμενη αποικια, side 3 μετονομασετε σε "the principality of Zeon" δημιουργει δικη της εθνοφρουρα η οποια αργοτερα μετατρεπετε σε κανονικο στρατο, και κυρισει πολεμο στην earth federation για ανεξαρτησια, και οχι μονο (η μετατροπη αυτη βεβαια ειναι αρκετα πιο πολυπλοκη, αλλα θα τα δειτε μεσα απο τη σειρα).Και ετσι λοιπον αρχιζει ενας νεος πολεμος που κανει τον β'παγκοσμιο να μοιαζει με καβγα στο προαυλιο του σχολειου.

plot

Η σειρα αρχιζει οταν στρατιωτες της Zeon κανουν επιθεση σε μια αποικια για να καταστρεψουν το νεο υπεροπλο της federation, gundam και ενα νεο battleship Την white base.Μεσα στη διαμαχη πιανοντε αθωοι οι οποιοι βρισκουν καταφυγιο μεσα στη white base, η οποια δεν ειναι ολοκληροτικα επανδρωμενη και βρισκει πληρωμα νεων παιδιων, και φυσικα ο μεχρι χθες ακυρος με τον πολεμο amuro Ray να πιλοταρει το νεο Gundam.Και εκει που ζουσε υσηχος και αμερημνος, τωρα βρισκετε με τα ματια ολλου του κοσμου καρφωμενα πανω του, ενα πλοιο να βασιζεται σε αυτον για την σωτηρια του, και τον ικανοτερο πιλοτο της Zeon , Char Aznable να τον κυνηγα.......


Posted Image
Posted Image


Τα καλα της σειρας

Η σειρα εχει ενα αρκετα γερο σεναριο, χωρις τις τρυπες των νεωτερων σειρων γκουχGundam00γκουχ και αρκετα να πει στον θεατη, με αρκετα αντιπολεμικα μυνηματα σε ολλη τη διαρκεια της.Οι αντιδρασεις των πρωταγωνιστων (και των απλων ανθρωπων-αμαχων) δινονται πολυ ωραια και ειναι ρεαλιστικες, και παρουσιαζονται σε ολλη τη διαρκεια της ιδεολογιες οπως δημοκρατια-ναζισμος κλπ.
Οι χαρακτηρες ειναι αρκετα καλοι, με τον amuro να ειναι ο κλασσικος πρωταγωνιστης, και την παρασταση να κλεβει ο απιστευτος Char που κανει τους μισους και βαλε antagonists εκει εξω να ντρεπονται.
Οι μαχες παρουσιαζουν καποια στρατηγικη και ρεαλισμο, οχι βεβαια στα επιπεδα του 08th ms team.

Τα κακα?

Ε δε νομιζω να εχει κανεις ιδιαιτερες απαιτησεις απο animation του 79, και ο ηχος δεν ειναι και οτι το καλυτερο.

Προσωπικη αποψη

Θα πω οτι εχουν πει και αλλοι συμφορουμιτες για τη σειρα:Ειναι πολυ μπροστα απο την εποχη της, και τη θεωρω το καλυτερο mecha anime που εχω δει (evangelion off course does not counts).
Δειτε την.

You can download it from here http://www.bakabt.com/147228-mobile-suit-gundam-zeonic-corps.html as provided by phantom duck.

ps:SIEG ZEON!

Spoiler: me talking to myself

Edited by Rin, 03 November 2009 - 22:03.

qzMHWHd.png


#2 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 03 November 2009 - 22:09

Ωραία παρουσίαση για μια από τις πολύ καλές σειρές, καλή δουλειά. Στα αρνητικά θα έβαζα το βεβιασμένο τέλος της σειράς, καθώς και μερικές υπερβολές που συνέβησαν λόγω αυτού. Π.χ.
Spoiler:


Βέβαια η σειρά ξεκίνησε με προοπτικές να ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια, όμως λόγω οικονομικών προβλημάτων σταματήσαν στα 43. Δεδομένου της κατάστασης θα μπορούσε να είχε τελειώσει πολύ πιο άσχημα, επομένως μικρό το κακό.

E5VV38U.jpg


#3 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1,385 posts

Posted 03 November 2009 - 22:47

Πολύ ωραία παρουσίαση Rin και πράγματι έλειπε από το forum!
Έχω δει μόνο τις τρεις ταινίες, οι οποίες μου άρεσαν αν και στα αρνητικά τους θα έβαζα και τις λίγο περίεργες σε κάποιες φάσεις συμπεριφορές κάποιων χαρακτήρων. Μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι ταινίες και κάποιοι χαρακτήρες και σχέσεις μεταξύ τους δεν αναπτύχθηκαν τόσο καλά με αποτέλεσμα να φαίνονται υπερβολικά απότομες κάποιες αντιδράσεις τους.
Spoiler:

Πάντως και στο Zeta Gundam το παρατήρησα αυτό, τo ΖΖ φαίνεται ότι μάλλον έχει ακόμα περισσότερες(+ (αφελειες και τρύπες)^2)

Ωραία παρουσίαση για μια από τις πολύ καλές σειρές, καλή δουλειά. Στα αρνητικά θα έβαζα το βεβιασμένο τέλος της σειράς, καθώς και μερικές υπερβολές που συνέβησαν λόγω αυτού. Π.χ.

Spoiler:


Δε νομίζω αυτό να οφείλεται τόσο στο βεβιασμένο τέλος, καθώς και στις ταινίες αυτό το κομμάτι δεν αλλάχθηκε παρόλο που ο Tomino πρόσθεσε έξτρα σκηνές στις ταινίες. Οι Newtype powers δεν είναι υπερβολή του Mobile Suit Gundam αλλά πολύ σημαντικό στοιχείο του UC. Βλέπε Zeta Gundam,CCA(αυτά έχω δει τουλάχιστων).
Spoiler:


Επίσης να πω ότι δεν βλέπω και μεγάλη διαφορά στο τέλος του
Spoiler:
και του 00.

χωρις τις τρυπες των νεωτερων σειρων

γκουχγκουχ παιδιά στο πλοίο, ο Amuro θάβεί το Gundamγκουχγκουχ βγάζουν μάτι περισσότερο από κάποιες τρύπες στο 00.

Μη με παρεξηγείται λατρεύω τα Gundam, αλλά όλα έχουν τρύπες και αφέλειες και όχι μόνο οι καινούργιες σειρές.

#4 kelborn3

kelborn3

    Toki

  • Members
  • 2,054 posts

Posted 08 March 2010 - 21:10

Kαι εγω την τελειωσα την σειρα εχτες και εχω μεινει με τα καλυτερα.Απο τα καλυτερα σεναρια που εχω δει σε ανιμε και γενικοτερα σε sci fi ταινιες και σειρες.Πραγματικα ενα διαμαντι για τα ανιμε και γενικοτερα τον κοσμο των mecha.Ειχε ορισμενες ατελειες αλλα το τελικο αποτελεσμα ηταν πολυ καλο.Ενα Must για ολους.
Αντε τωρα και το ζετα

Posted Image


#5 Battlemage

Battlemage

    Anime Freak

  • Members
  • 376 posts

Posted 23 October 2011 - 18:32

Μόλις το τέλειωσα.

Spoiler:


Με λίγα λόγια, αν και υπήρχαν κάποια αρνητικά, πολύ καλό. Πάω να δω τα δίαφορα OVAs και τις ταινιές και μετά ξεκινάω Zeta Gundam!:D
Posted Image

#6 Hajime_Saito

Hajime_Saito

    ドS

  • Moderators
  • 2,136 posts

Posted 23 September 2013 - 19:07

Οι Encodergasm αρχίσανε να βγάζουνε σε 720p τα Bluray που βγήκαν τον Αύγουστο.

 

FblAGRE.jpg

 

It looks damn good for it's age.


LfNX0dh.png