Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Kuro Bara Alice -Black Rose Alice

• Please log in to reply
90 replies to this topic

#76 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 12 December 2011 - 18:21

Spoiler:

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#77 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 12 December 2011 - 21:15

Spoiler:

ySss0UF.jpg

#78 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 12 December 2011 - 21:19

Spoiler:

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#79 Elizabeth

Elizabeth

Starting...

• Members
  • 29 posts

Posted 13 December 2011 - 10:05

Χμμ ύστερα από προσεκτική ανάγνωση:sleepy: των όσων έχουμε πει ως τώρα, κατάληξα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να θέσω καλύτερα τη θέση μου(pun) για ορισμένες έννοιες και παράλληλα θα τη συνδέσω με το manga για να γίνω πιο κατανοητή. Όχι ότι δεν γίνομαι αντιληπτή (είστε καταπληκτικές/καταπληκτικοί[;] και τα πιάνεται με τη πρώτη:riiight:) αλλά για να προσδιορίσω καλύτερα το πως έχω εγώ στο μυαλό μου τους χαρακτήρες.:chigau:

Ωριμότητα
Η συναισθηματική και ιδεολογική ανάπτυξη σε κάθε ζήτημα που απασχολεί το άτομο. Κατα πόσο δηλαδή έχει φτάσει ο άνθρωπος στο επίπεδο του να αναγνωρίζει και να διοχετεύει τα συναισθήματά του σε πράξεις. Η ωριμότητα δεν προκύπτει από την ηλικία, αλλά από το πόσες φορές θα βιώσει κανείς κάποιες καταστάσεις, όμως, όσο περισσότερα τα χρόνια τόσες περισσότερες κι οι πιθανότητες να έχει συναντήσει αυτές τις καταστάσεις γι'αυτό και συχνά δικαιολογούμε δυσκολότερα αυτόν που τα χρόνια του είναι δυσανάλογα με τον τρόπο που συμπεριφέρεται (και άρα χαρακτηρίζουμε κάποιον ως ανώριμο). lol σαν λεξικό ακούγομαι... :hahaha:

Έδω είναι που κολλάει αυτό που είπατε.

Εξάλλου αν κάποιος ξέρει το σωστό και ξέρει ότι κάνει λάθος δε σημαίνει ότι είναι ανώριμος. Απλώς αδύναμος. Χμ...Πείτε κι εσείς γνώμες.

και

Νομίζω πως όσο ώριμος κι αν είναι κάποιος πάντα έχει στιγμές αδυναμίας. Εκτός κι αν είναι φτιαγμένος από πάγο και καταφέρνει να βλέπει τα πάντα ψύχραιμα.

Η αδυναμία είναι η πράξη, το πως οδηγήσε σ’αυτή προέρχεται από την ανωριμότητά σου με άλλα λόγια οι αδυναμίες μας προέρχονται από το πού στο κεφάλι μας έχουμε μείνει ακόμα σε παιδικό στάδιο. Πχ.(πχ έτσι; ) έχω αδυναμία στη σοκολάτα, που ξέρετε τι λένε ότι αντικαθιστά,
Spoiler:
, το αν θα υποκύψω στο πειρασμό, ενώ έχω πει ότι δεν πρέπει, δεν δείχνει την ωριμότητά μου στο κατα πόσο έχω μάθει να πειθαρχώ το εαυτό μου; Κι αν σκεφτούμε ότι το να μην τη τρώμε όση κι όποτε σοκολάτα μας καπνίσει το ξέρουμε τουλάχιστον απο την ηλικία των 12 δε φαίνεται κατά πόσο έχουμε ωριμάσει όταν είμαστε 20 και ξυπνάμε 3 η ώρα τη νύχτα για να φάμε κάτι γλυκό;:terror2: Άρα λοιπόν, στο ζήτημα πειθαρχίας ως αναφορά την σοκολάτα είμαι ακόμα ένα ζωάκι εεε συγγνώμη παιδάκι και μισό τώρα το αν αυτό με κάνει χαριτωμένη ή μουλάρα είναι καθαρό ζήτημα στο πως το βλέπει κανείς.
Spoiler:

Από την ωριμότητα ενός ατόμου προκύπτουν πολλά αλλά κυρίως υπευθυνότητα.Όταν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη των πράξεών του. Κάποιος που ζημιώνει με της πράξεις του όμως αναλαμβάνει την ευθύνη και απολογείται και/ή ανταποδίδει το τίμημα δείχνει πως έχει μάθει να εκτιμάει και θα χαίρει της ίδιας εκτίμησης:hero:.
Spoiler:

Από την ανωριμότητατα πάλι προκύπτει κυρίως ανασφάλεια. Όταν κάποιος δεν είναι σίγουρος για τον εαυτό του. Σ'αυτό που λέει η Kai λοιπόν,

ανασφαλής άνθρωπος δεν σημαίνει αυτόματα ανώριμος για εμένα.

θεωρώ πως το πόσο ώριμος είσαι δείχνει και το πόσο ανασφαλείς είσαι. Προς Θεού, δεν λέω πως δεν έχω καμία ανασφάλεια ή είμαι η πιο ώριμη γυναίκα του κόσμου ο τρόπος όμως με τον οποίο τις εκφράζω πχ προσπαθώντας να τις κρύψω ή να τις εξαλείψω δείχνει την ωριμότητά μου. Πχ το βάρος είναι μία συχνή πηγή ανασφάλειας για όλες(σχεδόν) τις γυναίκες. Μπορώ λοιπόν, να βάλω κάποιον να μου λέει από το πρωί ως το βράδυ να πόσο όμορφη είμαι όταν η κοιλιά μου κουνιέται σα ζελέ ή να κάνω δίαιτα:bike:(και μη μου πείτε "Δεν είναι έτσι απλό" γιατί το ξέρω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι). Συνεπώς, ο τρόπος με τον οποίο χειρίζομαι αυτήν την ανασφάλεια δεν δείχνει και το πόσο ώριμη, ή όχι, είμαι;
Spoiler:

Κάτι ακόμα. Νομίζω ότι όπου μπούν βρυκόλακες και το στοιχείο της αθανασίας:deadga6:, γενικότερα πάντα θέλει να τονιστεί ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν τα χαρακτηριστικά της ψυχής ενός ατόμου μένουν αναλλοίωτα κι η ανάγκη για συντροφιά δεν εξαφανίζεται ποτέ [FONT="][FONT=Arial](Τι 30... τι 40... τι 50...τι 150...[/FONT])[/FONT]. Δεν συμφωνείτε; (Πάλι πολλά.....κουράγιο.....):nod2:

Edited by Elizabeth, 13 December 2011 - 10:11.

#80 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 13 December 2011 - 11:31

Spoiler:

Edited by Kai, 13 December 2011 - 16:08.
ορθογραφικά ftw

ySss0UF.jpg

#81 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 13 December 2011 - 14:24

Ha ha, μην το λες, οι φιλοσοφικές συζητήσεις είναι καλές! -->insert troll face.

But I digressed. To the point.

Spoiler:

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#82 Elizabeth

Elizabeth

Starting...

• Members
  • 29 posts

Posted 13 December 2011 - 17:46

Γιατί ένας άνθρωπος που προσπαθεί να τις κρύψει (στο να τις εξαλείψει συμφωνώ) τις ανασφάλειες του είναι πιο ώριμος από κάποιον που προσπαθεί να τις κρύψει;

Έγραψα:"ο τρόπος όμως με τον οποίο τις εκφράζω πχ προσπαθώντας να τις κρύψω ή να τις εξαλείψω δείχνει την ωριμότητά μου." Εννοώντας το να τις κρύψω είναι ανώριμο ενώ το να τις αντιμετωπίσω ώριμο.:emptyonexg1:

Οκ, αν και το έχουμε παρακάνει με τα φιλοσοφικά ζητήματα...

Ε;!:OMG3: Συγγνώμη αν είναι κι έχω κουράσει σταματάω αμέσως:run:, αλλά αυτός δεν είναι ο σκοπός των manga, (anime, βιβλίων, τραγουδιών, φωτογραφιών, ζωγραφιών και γενικότερα οποιδήποτε καλλιτεχνικού) να διεγείρει τα ανθρώπινα συναισθήμα στην αναζήτηση νέων φιλοσοφικών ερωτημάτων; Ξέρω πολύ κουλτουρέ τοποθετημένο σόρρυ, αλλά ό,τι έχω πει μέχρι τώρα είναι για να διασταυρώσω τις απόψεις μου με άλλους σε φιλοσοφικό επίπεδο με αφορμή το manga.

Όσο για το παράδειγμα με το φόνο δεν το κατάλαβα

Βέβαια το να ξέρεις το σωστό και να μην το κάνεις δε σε κάνει ανώριμο. Σκέψου λίγο. Φύγε απ'το παράδειγμα της Alice και σκέψου κάτι πολύ βαρύ. Ένας προμελετημένος φόνος. Το ξέρει ότι είναι κακό κι ότι δεν πρέπει να το κάνει...αλλά honestly, s/he doesn't give a damn. S/He does it anyway. Επίσης, άνθρωποι που παίρνουν στα χέρια τους τον νόμο. Ξέρουν πως δεν πρέπει να το κάνουν αλλά το κάνουν.

δηλαδή τι σε κάνει ο φόνος, ώριμο;!:blurah5:

Και τώρα μπαίνει το θέμα της πειθαρχίας. Η πειθαρχία είναι ωριμότητα? Αυτό μπορεί να συμφωνήσω ως ένα σημείο και για τι ακριβώς χρησιμοποιείται αυτή η πειθαρχία.

Μα εξήγησα σε τι χρησιμοποιήθηκε η πειθαρχία, όμως αν δεν σου αρέσει μπορείς να χρησημοποιήσεις τον όρο εγκράτεια.:riiight:

Spoiler:

Συγγνώμη αν κούρασα δεν είχα τέτοιο σκοπό...:nod2::damn:

#83 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 December 2011 - 18:47

Spoiler:

Συγγνώμη αν κούρασα δεν είχα τέτοιο σκοπό...:nod2::damn:

Μα είναι ανάγκη να της πούμε κάτι? Δεδομένου ότι κάποιος έχει περάσει από εξαιρετικά παρανοϊκές και ψυχοφθόρες καταστάσεις δεν ξέρω με ποια βάση καποιος έχει δικαίωμα να του κουνήσει το δάχτυλο και να αποπειραθεί να τον "συνετίσει".

Spoiler:

#84 Elizabeth

Elizabeth

Starting...

• Members
  • 29 posts

Posted 13 December 2011 - 19:06

Μα είναι ανάγκη να της πούμε κάτι? Δεδομένου ότι κάποιος έχει περάσει από εξαιρετικά παρανοϊκές και ψυχοφθόρες καταστάσεις δεν ξέρω με ποια βάση καποιος έχει δικαίωμα να του κουνήσει το δάχτυλο και να αποπειραθεί να τον "συνετίσει".

Με τη βάση ότι ως αναγνώστρια έχω το δικαίωμα να "ζυγίζω" τους χαρακτήρες στις διάφορες κατστάσεις που παιρνούν κι είτε να παίρνω τα δίκια τους ή όχι. Ούτως ή άλλως τι έχω να χάσω;.

#85 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 13 December 2011 - 22:56

Δεν θεωρώ ότι το έχεις κουράσει, Elizabeth. Απλά ίσως να κουράζει άλλα άτομα που παρακολουθούν το thread.

Πάντως συμφωνώ κι εγώ, σ' αυτό που είπε η iristella. Γιατί να πρέπει να πούμε κάτι και κατ' επέκταση γιατί να πρέπει να επικροτήσουμε ή να κατακρίνουμε την πράξη της; Μέση λύση δεν υπάρχει;

ySss0UF.jpg

#86 Elizabeth

Elizabeth

Starting...

• Members
  • 29 posts

Posted 14 December 2011 - 08:41

Ok Kai :D (You sure are considerate of the people around you, ain't you there eh?:riiight:)
Αυτό πάει σε όλους:" Όποιον έχω κουράσει στο thread παρακαλώ πολύ να το μου το πει στα ίσα γιατί δεν ξέρω πώς αλλιώς να το καταλάβω." :nod2:

Anyway, δεν είπα αφού την βγάλουμε άχριστη να τη σφάξουμε στο γόνατο, απλά ένα ναι ή όχι. Κι δεν λέω μόνο για την Alice, πείτε μου και για τους υπόλοιπους τι νιώθετε (lol σα ψυχαναλύτρια ακούγομαι αλλά καταλάβατε πώς το εννοώ). Δεν την κατακρίνω επίτηδες απλά αυτά είναι τα συναισθήματα μου για τον χαρακτήρα αφθόρμητα. Όσο και να προσπαθούμε να δουμε αντικειμενικά τα πράγματα στο τέλος τέλος στον ανθρώπινο χαρακτήρα είναι να του αρέσει ή να μην του αρέσει κάτι και δεν εννοώ δεν μου αρέσει η Alice, ο Dimitri κλπ άρα δεν μου αρέσει το manga, είπα δεν μου αρέσει η στάση τους (γιατί είναι πολύ ανθρώπινη) άρα το manga μου αρέσει γιατί αυτό έψαχνα σε αυτό. Δεν θέλω να εκβιάσω απλώς (να εκμαιεύσω lol) να μάθω αν εσάς σας αρέσει ως χαρακτήρας κι αν ναι ή όχι, πώς. Εμένα μέχρι στιγμής με τσαντίζει( και τονίζω πως κι άλλοι χαρακτήρες το ίδιο μου κάνουν για διάφορους λόγους) γιατί υποκρίνεται πως αποφασίζει ενώ απλώς αυτοσχεδιάζει.:drink:

#87 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 14 December 2011 - 11:13

Wow, cool. Θα συμφωνήσω πως λογικό είναι το κάθε τι που βλέπουμε και διαβάζουμε να μας προκαλεί κάποιου είδους συναισθήματα απλώς πιστεύω ότι πέρα των προσωπικών απόψεων -που ήδη έχουν αναλυθεί- δε λέει να το κουράζουμε άλλο το θέμα! ^^ σε μερικούς "άρεσε" αυτό που έκανε η Alice ή τουλάχιστον την κατανοούν, σε άλλους όχι, και τι να κάνουμε πέρα απ'αυτό?

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#88 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 17 April 2012 - 21:20

Duuuuuuude, Reiji, Kai, awesome past!

Spoiler:

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai