Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * - - 1 Ψήφοι

Macross Plus


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2.051 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Σεπτέμβριος 2009 - 02:18

MACROSS PLUS



Posted Image


Τριαντα χρονια εχουν περασει απo το τελος του πολεμου αναμεσα στην Ανθρωποτητα και στους Zentradi. Διαγαλαξιακοι στολοι εχουν ξεκινησει απο τη Γη με σκοπο να αποικησουν νεους πλανητες. Η ιστορια διαδραματιζεται σε μια τετοια αποικια, τον πλανητη Eden. Δυο παιδικοι φιλοι, ο Isamu Alva Dyson και ο ημιαιμος Zentrandi Guld Goa Bowman επιλεγονται ως πιλοτοι δοκιμων για δυο νεα μαχητικα, ωστε να επιλεχθει το καλυτερο και να αντικαταστησει το πεπαλαιωμενο πλεον VF-11. Τα YF-19 και YF-21 αντιστοιχα. Οι δυο αντρες εχουν τωρα ακομα ενα λογο να ανταγωνιζονται ο ενας τον αλλον, καθως υπαρχει εχθρα μεταξυ τους τα τελευταια 7 χρονια λογω καποιου περιστατικου, το οποιο μαθαινουμε στο τελος. Στην υποθεση μπλεκεται και η Myung Fang Lone, επισης παιδικη φιλη και μηλο της εριδος μεταξυ τους, η οποια βρισκεται στον πλανητη ως παραγωγος του νεου pop-idol Sharon Apple, μια τραγουδιστρια, που στην πραγματικοτητα ειναι μια τεχνητη νοημοσυνη. Οσο εξελισσεται η ιστορια, η ενταση αναμεσα στους δυο πιλοτους κλιμακωνεται, με αποκορυφωμα την πραγματικη μαχη μεταξυ τους, οταν πανε και οι δυο να σωσουν την Myung κατα την τελετη για την επετειο των τριαντα χρονων.

Posted ImagePosted ImagePosted Image



Ο Κawamori Shouji συνεχιζει το Macross Saga με αυτη τη σειρα των 4 OVAs, που ξεκινησαν να διανεμονται τον αυγουστο του 1994. Στην δημιουργια της χρησιμοποιηθηκε η (τοτε) πρωτοποριακη τεχνικη που συνδυαζε το σχεδιο στο χερι και ηλεντρονικο σχεδιο, θετοντας ετσι τις βασεις για την συγχρονη τεχνοτροπια στο χωρο. Το animation ειναι του studio Triangle Staff ( λεγε με S.E. Lain), και η παραγωγη της Βandai Visual (κλασσικα). Οι δημιουργοι εκαναν πολυ εμπεριστατωμενη δουλεια. Η βαση New Edwards ειναι βασισμενη στην Edwards Air Force Base στο Εdwards της Καλιφορνια, στην οποια ταξιδεψαν και εκαναν μαθηματα πτησης με μαχητικο, η πολη ειναι βασισμενη στο Σαν Φρανσισκο, οι ανεμογεννητριες στη Central Valley επισης στην Καλιφορνια, και οι αυτοκινητοδρομοι μοιαζουν με αυτους του Oρλαντο.
Ενα χρονο αργοτερα, το 1995, βγηκε και η ομονυμη ταινια. Εχει διαρκεια μιαμιση ωρα, ενω απο αυτα, τα 20 λεπτα ηταν εντελως νεο υλικο. Μαλλον, εναλλακτικο. Το τελος της ιστοριας παραμενει ιδιο, ενω δεν εχει διευκρινιστει ποια γεγονοτα ειναι "αυθεντικα". Πρεπει να σημειωσω ομως οτι το αρχικο σχεδιο προεβλεπε ταινια, αλλα τελικα το εκαναν σειρα. Οποτε ετσι επεστρεψαν στην αρχικη ιδεα.

Posted ImagePosted ImagePosted Image


Ειδικη μνεια πρεπει να γινει στο μουσικο κομματι της σειρας. Ειναι το μονο απο ολη τη μουσικη επενδυση του Macross Saga, που ξεφευγει απο τα εμπορικα ποπ τραγουδακια που σημερα ειναι και αυριο δεν ειναι. Εκδοθηκαν 4 συνολικα albums, 2 soundtracks και 2 albums με τα τραγουδια της Sharon Apple. Απο αυτα μονο ενα ειναι στα ιαπωνικα, τρια στα αγγλικα, ενα στα γαλλικα και τεσσερα στα Ζεντραν, τη φανταστικη γλωσσα των Zentrandi. Τα περισσοτερα ειναι δημιουργιες της διασημης συνθετριας και τραγουδιστριας Yoko Kanno, ενω συμμετειχαν οι φιλαρμονικες ορχηστρες του Ισραηλ και της Τσεχιας, καθως και αλλες καλλιτεχνιδες διαφορων εθνικοτητων ( Gabriela Robin, Akino Arai, Mai Yamane, Melodie Sexton, Wuyuntana & Raiche Coutev Sisters ).


Posted ImagePosted ImagePosted Image



Καποια σχολια. Για μενα η σειρα ειναι αρκετα ξεχωριστη. Πρωτον το animation της σειρας ειναι εξερετικο, ακομα και με τα σημερινα δεδομενα. Ο Κawamori Shouji ειλικρινα εχει κανει παπαδες. Δευτερον, δεν υπαρχουν "κακοι εξωγηινοι". Ο εχθρος βρισκεται ερχεται απο μεσα. Τριτον, αυτη τη φορα εχουμε δυο αντρες και μια γυναικα σαν κορυφες του ερωτικου τριγωνου ( σε αντιθεση με την αρχικη ιστορια ). Τεαρτον, η ιστορια ειναι η πιο σκοτεινη απο ολες του Macross Saga. Πεμπτον, εχει τις τεταρτες κατα σειρα καλυτερες αερομαχιες που εχω δει ποτε ( Sky Crawlers, Macross zero, BF Yukikaze ), αν και αυτο σηκωνει συζητηση. Εκτον, η ολη σεναριακη ιδεα (που τη βρισκω πολυ ενδιαφερουσα σαν συλληψη ), υλοποιειται εξαιρετικα. Δεν λειπει τιποτα. Υπαρχει πολυ καλη αναπτυξη χαρακτηρων μεσα σε 2 ωρες συνολικα. Ακομα, η μουσικη επενδυση ειναι απλα μαγευτικη. Πραγματικα, το μονο που με χαλασε ελαφρως ηταν τα τεραστια χερια των χαρακτηρων στο σχεδιο ( ειδικα του Guld ). Αλλα απο μια μερια, και αυτο μπορει να θεωρηθει προγονος του σχεδιου των CLAMP. Τελος, ειναι η μονη σειρα macross, στην οποια δεν γελας ουτε μια στιγμη. Σε ολα τα υπολοιπα, υπηρχαν καποιες κωμικες σκηνες. Αυτη τη φορα, εχουμε να κανουμε με ενα καθαρο drama.

Posted ImagePosted ImagePosted Image





Anidb
BakaBT [KAA]
Ομολογω οτι την ταινια δεν την βρηκα πουθενα σε τορρεντ. Υπαρχει στην αλυσιδα που ειχαμε, και σιγουρα υπαρχει σε DDL, αλλα επειδη σε αυτα δεν ειμαι ειδικος, αν μπορει καποιος πιο ενημερωμενος, ας δωσει κανα λινκ.




Posted Image


1345977285497_zps066ae44a.jpg


#2 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Σεπτέμβριος 2009 - 07:29

Ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική παρουσίαση για ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια του Macross. Ωραία δουλειά Melkor. Προτείνεται αβάδιστα σε όλους.

E5VV38U.jpg


#3 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2.051 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Σεπτέμβριος 2009 - 18:20

εδω θα βρειτε κα ιτο OST. ειναι σε flac μορφη, αλλα δωστε του μια ευκαιρια, πραγματικα ειναι εξαιρετικο

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#4 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Σεπτέμβριος 2009 - 12:58

Έχω - φυσικά - και την σειρά και την ταινία (την οποία την βρήκα μέσω emule αν θυμάμαι καλά).

Η κύρια διαφορά μεταξύ τους, είναι ότι η σειρά είναι πραγματικά χορταστική για όσους θέλουν να ακούσουν έναν αντιπροσωπευτικό ευρωπαϊκό μουσικό απόηχο εκείνης της περιόδου (1991-1994), όπως πιθανώς έφτανε στα προδιαδικτυακά αφτιά των Ιαπώνων φίλων της (ναι, μιλάμε για μια εποχή χωρίς διαδίκτυο, DVD και κινητά τηλέφωνα...). Η ταινία φαντάζει ποιό action επειδή περιορίζει τα πολλά της μουσικής, έτσι οι σημερινοί j-rock 16αρηδες ίσως να την βρουν ποιό ενδιαφέρουσα. Αντίθετα οι φίλοι της χορευτικής μουσικής, καλύτερα να επιλέξουν την σειρά. Επίσης συνολικά την σειρά δεν την προτείνω σε φανατικούς οπαδούς των Gundam, γιατί θα περιμένουν να δουν mecha, που ναι μεν υπάρχει, αλλά κανένας επί της ουσίας δεν ασχολείτε με αυτό. Η σειρά είναι Space Opera Romance, όχι Mecha Sci Fi, κάποτε πρέπει να καταλάβουν οι φανατικοί των anime επιστημονικής φαντασίας ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτά τα δύο!

Ο λόγος που μπόρεσε να υπάρξει αυτό το OVA, είναι η παράλληλη παρουσία του έταιρου ήμιση της εποχής, του -τραγικού- Macross 7. Το Macross Plus προορίζονταν στο κοινό που μεγάλωσε με το Macross SDF και κατά την δεκ. του 90 ήταν εξ' ορισμού ενήλικο, ενώ το Macross 7 ήταν μία τηλεοπτική σειρά για εφηβικό κυρίως κοινό και τους γονείς τους.

Στην πρώτη ιαπωνική κινηματογραφική προβολή της, η ταινία Macross Plus συνοδεύονταν από μία 30άλεπτη ταινία του Macross 7.

Η ιστορία του Macross Plus είναι κορυφαία και στο Macross Frontier γίνονται αρκετές αναφορές σε αυτήν. Ένα μεγάλο τμήμα των χαρακτήρων και των καταστάσεων του Macross Frontier άλλωστε, πηγάζει από το Macross Plus.
Το χιουμοριστικό στοιχείο απουσιάζει και η ιστορία αναδύει πολλά συναισθήματα. Το κυριότερο όμως είναι εκείνο του καταπιεσμένου ερωτισμού που πηγάζει από το ανοκλήρωτο μίας σχέσης που διακόπηκε από ένα τραγικό συμβάν. Ταυτόχρονα, το δράμα πηγάζει από την απόφαση τα θύματα να προσπαθούν να προστατεύσουν τον θύτη με την συμπεριφορά τους, χωρίς καν αυτός να το ξέρει. Το αντίθετο μάλιστα, πιστεύει ότι αυτός είναι το θύμα.

Πληροφοριακά, το γαλλικό κομμάτι δεν βγάζει νόημα και περισσότερο είναι γαλλικές λέξεις σκόρπια εδώ και εκεί.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Labrokratis: 29 Σεπτέμβριος 2009 - 13:04