Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~


  • This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#61 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 16 May 2007 - 10:51

Πιάσατε θέμα τώρα...όταν η καημένη έλεγε το '15 από τις φυλακές του Βερολίνου πως οι προλετάριοι δεν θα έπρεπε να συνταχθούν λόγω πολέμου με τους Καϊζερικούς, την άκουγαν μόνο οι τοίχοι....τα αποτελέσματα τα είδαμε στο Beer Hall Putsch 8 χρόνια αργότερα...*sigh*
Οntopic τώρα, πραγματικά δεν έχω ιδέα πόσα βιβλία έχω διαβάσει. Είμαι σίγουρος πάντως πως έχω ασχοληθεί με το διάβασμα περίπου τον 5πλάσιο χρόνο απ΄οτι με τα anime και manga...:uhh:

Αγαπημένα πεδία η ιστορία, η επιστημονική φαντασία και η φιλοσοφία/κοινωνιολογία (τα 2 τελευταία πάντα τα βάζω μαζί)..^^

Αν κάποιος ψάχνει για ένα γρήγορο ανάγνωσμα εξαιρετικής ποιότητας, ας ρίξει μια ματιά στο "Τέλος της Αιωνιότητας" του Ισαάκ Ασίμοφ. Είναι από τα πιο όμορφα έργα του...(και καλή βάση για να μπεί κάποιος στον κόσμο του...:riiight:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_End_of_Eternity


Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#62 tokyo pig

tokyo pig

    Attorney at LoL

  • Members
  • 52 posts

Posted 16 May 2007 - 14:12

Deshalb ist sie heute so unbekannt

Die republik fiel gut aus.... aber der traum ist noch hier....meine schwester tut ihr phd auf Rosa und der weimar republik

Αν κάποιος ψάχνει για ένα γρήγορο ανάγνωσμα εξαιρετικής ποιότητας, ας ρίξει μια ματιά στο "Τέλος της Αιωνιότητας" του Ισαάκ Ασίμοφ. Είναι από τα πιο όμορφα έργα του...(και καλή βάση για να μπεί κάποιος στον κόσμο του...

I aprove yo,από τα καλύτερα βιβλία του enjoyed it much...

Πιάσατε θέμα τώρα...όταν η καημένη έλεγε το '15 από τις φυλακές του Βερολίνου πως οι προλετάριοι δεν θα έπρεπε να συνταχθούν λόγω πολέμου με τους Καϊζερικούς, την άκουγαν μόνο οι τοίχοι....τα αποτελέσματα τα είδαμε στο Beer Hall Putsch 8 χρόνια αργότερα...*sigh*

Go ahead...kill the dream :(

Any wayz sci fi Συνεχεια...σήμερα το γουρούνι σας προτείνει
The Forever War από τον Joe Haldeman
Πρόκειται μάλλον για το αγαπημένο μου βιβλίο επιστημονικής φαντασίας και για ένα από τα μεγαλύτερα και καλογραμμένα αντιπολεμικά μανιφέστα. Read it and you will not lose...
Posted Image
For teh nigra brothers, for teh pool, for teh aids...i was there.
Teh BloG si teh BacK
---------------------------------------------------------------------------

#63 Quajafrie

Quajafrie

    I dance modestly.

  • Members
  • 523 posts

Posted 21 May 2007 - 14:59

Τσέκαρα μερικές σελίδες από το Fahrenheit 451 που είχε στα αγαπημένα του ο Dante στη βιβλιοθήκη του σχολείου μου και μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Όταν βρω ευκαιρία θα το αγοράσω.

Ένα βιβλίο που έχω να προτείνω είναι "Το λάθος" του Αντώνη Σαμαράκη, το οποίο βρήκα καταπληκτικό, και ίσως το καλύτερο βιβλίο από έλληνα συγγραφέα το οποίο έχω διαβάσει.

Πρόσφατα είχα ξεκινήσει να διαβάζω και το "Τάδε έφη Ζαρατούστρα" του Νίτσε και μ'άρεσε υπερβολικά πολύ, αλλά επειδή κατάλαβα ότι με επηρέαζε το σταμάτησα έχοντας διαβάσει ολόκληρο το πρώτο μέρος.

Αυτά.

#64 Blast0

Blast0

    Starting...

  • Members
  • 9 posts

Posted 23 May 2007 - 20:09

"Το λάθος" ποστ του Quajafrie. :nosey:


Μάλλον θα κατηφορίσω και γω σε καμιά βιβλιοθήκη γιατί έχω ψιλοσκουριάσει....τα τελευταία χρόνια (δυστυχώς):emptyonexg1::emptyonexg1:

Μέχρι τότε...ας ασχοληθώ με τον κύριο νίτσε που τόσα χρόνια έχω στη βιβλιοθήκη αλλά ποτέ δε φιλοτιμήθηκα να διαβάσω...Thx που μου το θύμισες:riiight:

#65 Quajafrie

Quajafrie

    I dance modestly.

  • Members
  • 523 posts

Posted 23 May 2007 - 22:31

Ένα "λαθάκι" έκανα... :wis:

#66 YaTa

YaTa

    Αρχαιολάτρης

  • Retired Staff
  • 1,939 posts

Posted 22 July 2007 - 22:07

Αυτές τις μέρες έχω πιάσει το ''Μια ζωή δυο ζωές'' του Νίκου Θέμελη, αρκετά ευχάριστο ανάγνωσμα για το καλοκαίρι.

Σειρά έχουν για μετά δύο βιβλία της Κρίστι και ένα του Μάρκαρη :hahaha:
1

#67 Mythos

Mythos

    Anime Fan

  • Members
  • 181 posts

Posted 23 July 2007 - 01:22

Μόλις τέλειωσα Ηρόδοτο, 680 σελίδες οι οποίες μου φάνηκαν παραπάνω.
Σειρά έχει ένα βιβλίο περι του Ιδιωτικού Βίου των Αρχαίων Ελλήνων το οποίο ήδη άρχισα. After that, μάλλον Hitchikers Guide to Galaxy απο Douglas Adams, μιας και αγόρασα την πενταλογία στα αγγλικά, μόνο με 22 Euro:Blissfull:

#68 TNT

TNT

    Crazy Scientist!

  • Members
  • 735 posts

Posted 23 July 2007 - 02:14

Μια από τις αγαπημένες μου ιστορίες μέσα από το "Σιλλμαρίλλιον" του Τόλκιν είναι "Τα παιδιά του Χούριν". Το απόσπασμα αυτό (που στο παραπάνω βιβλίο βρίσκεται με τον τίτλο "Τούριν Τουράμπαρ") το 'χα ξεχωρήσει μακράν απ' όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του κι είχα λατρέψει τους ήρωες του και ένιωσα απίστευτη συμπάθεια και θλίψη για τον Τούριν και την Νιένορ... Πρόσφατα (πρινν από δυο-τρεις μήνες) κι ενώ περνούσα έξω από ένα βιβλιοπωλείο είδα έκπληκτη στη βιτρίνα του να φιγουράρει ένα βίβλιο με τίτλο "The Children of Hurin", περιττό να πω ότι έσπευσα να τ' αγοράσω... Δυστυχώς λόγω εξεταστικής, όμως, ανέβαλα την ανάγνωση του για κάμποσο καιρό. Το τέλειωσα πριν από καμιά εβδομάδα κι ειλικρινά για ακόμη μια φορά συγκλονίστηκα από το παιχνίδι της μοίρας αυτών των δύο παιδιών...!

Posted Image



#69 Glastenen

Glastenen

    La Reine du Portatif

  • Members
  • 727 posts

Posted 23 July 2007 - 07:41

ωρέ αυτά είναι τόπικ να καώ:hahaha::wooi2:

Dante, ΠΡΟΣΚΥΝΩ Farenheit 451 και 1984 :nod:
και να προσθέσω A. Huxley - Brave New World καθώς και την Φάρμα των Ζώων

αυτά τα βιβλία με τρομάζουν απίστευτα...ίσως να ακούγεται χαζό, αλλά οι χειρότεροι εφιάλτες που έχω δει στη ζωή μου είναι να ζω σε τέτοιους κόσμους...:deadga6:

και ξεκινώντας από αγαπημένους συγγραφείς να παραθέσω ότι κόβω φλέβες αλλεπάλληλα για Oscar Wilde, Kahlil Gibran, H.P.Lovecraft και Lord Dunsany (με τον πρώτο και τον τελτευταίο να τους έχω στημένο εικόνισμα στο κομοδίνο μου και να κάνω 4 προσευχές την ημέρα στον καθένα:nod::blingeye2:). Δεν μπορώ να ξεχωρίσω δικά τους έργα, πραγματικά:lovulovu:

τώρα από αγαπημένα βιβλία...να πω ότι στα αγαπημένα ever ανήκουν τα Peter Pan, Petit Prince, Alice in Wonderland και Never-Ending Story ή θα ακουστώ πολύ ρομαντική? naaaah:yawn2:

τα καλύτερα γέλια της ζωής μου τα έριξα στα Hitch-hiker's guide to the galaxy (προφανώς XD) και στο Live from Golgotha, του Gore Vidal. Make sure to read these:hahaha:

βιβλία που μου άλλαξαν τη ζωή...(μάλλον ένθετα περιοδικών μου την άλλαξαν, όμως αυτό σηκώνει σεππούκου:oo:) για αρχή Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον, του Richard Bach...οκ, και η κουτσή μύριαμ το ξέρει, να τσακιστείτε να το διαβάσετε. τώρα κατά τα λοιπά έχω φάει φρίκες κυρίως με non-fiction βιβλία...οι κυρίες του φόρουμ να διαβάσουν Την γυναίκα ευνούχο της Germaine Greer να τους καγκελωθεί η τρίχα ίσαμε τον θεό (έκανα να συνέλθω κανά 3μηνο απ' το σοκ). Θα πρότεινα το εν λόγω βιβλίο και στα αγοράκια αλλά φοβάμαι ότι θα θέλουν να μου κάνουν φάλαγγα:nosey:. Όποιος/α θεωρεί ότι έχει ανοιχτό μυαλό και ενδιαφέρουσες απόψεις α; το διαβάσει, τον/την προκαλώ...

από εκεί και πέρα διάφορα κλασικά...κυρίως γαλλική λογοτεχνία. δεν θα επεκταθώ γιατί βαριέμαι:Blissfull:

αν κλείσω με το Silmarillion καταντάω πολύ κλισέ? no? χμμμ...

και για υστερόγραφο, η αμαρτία...

Spoiler:

Posted Image


#70 Turgon

Turgon

    Anime Amateur

  • Members
  • 107 posts

Posted 23 July 2007 - 10:28

Το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει είναι μακράν το The Silmarillion. Ήταν το πρώτο βιβλίο του Tolkien που διάβασα και δεν πολυκατάλαβα τι γινόταν αλλά έχω γενικά μια τρέλα με τη μυθολογία οπότε, με κράτησε μέχρι το τέλος. Αργότερα διάβασα το Χόμπιτ και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και μετά ξανα το Silmarillion και απλα το αγάπησα περισσότερο.

Άλλα βιβλία που μου άρεσαν πολύ είναι οι τριλογίες The Farseer Trilogy [την οποία και θεωρώ αντάξια του LOTR αν και τελείως διαφορετικού ύφους] και The Tawny Man Trilogy. To Royal Assassin [2ο βιβλίο του Farseer Trilogy] είναι το 2ο καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει. Είναι από τα λίγα βιβλία που βλέπεις χαρακτήρες με πολύ μικρούς ρόλους να αναπτύσσονται με έναν απίστευτο τρόπο.

Κορυφαίο είναι επίσης και το Interview with the Vampire. Είναι πολύ καλύτερο από την ταινία και η ταινία είναι από τις καλύτερες μεταφορές που έχω δει... Η Anne Rice έχει έναν τρόπο να μεταφέρει τα συναισθήματα καλύτερα κι από την ταινία. Must για τους λάτρεις του είδους. Πρέπει να πιάσω και το The Vampire Armand σε κάποια φάση.

O Aλχημιστής του Coelho είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχουν γραφτεί ποτέ imo. Νο further comments.-

Και από ιστορικά μυθιστορήματα, έχω λατρέψει το "Η Ασπίδα της Σπάρτης" του "θεού" του είδους Valerio Massimo Manfredi. Καμία σχέση με τους 300.

Από φιλοσοφικά κείμενα, αγαπημένο μου είναι το Tao Te Ching. Η φιλοσοφία του Λάο Τσε ταιριάζει πάρα πολύ με τη δική μου [χωρίς το μεταφυσικό κομμάτι]. Κάποια σημεία από τα Ανάλεκτα του Κομφούκιου είναι επίσης πολύ καλά....τα υπόλοιπα τα θεωρώ άκρως πουριτανικά. Επίσης, οι απόψεις του Μπέρτραντ Ράσελ πάνω στη θρησκεία και την εργασία με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο......πρέπει κάποια στιγμή να το τελειώσω το βιβλίο γιατί προβλέπεται να τον θεοποιήσω τον τύπο XD

Πολύ καλό είναι και το "Ο Ηγεμόνας" του Μακιαβέλι. Μου άρεσε περισσότερο από ιστορικής πλευράς καθώς αναφέρει αρκετά πράγματα για το όποιο πολιτικό γίγνεσθαι της εποχής.


Μια από τις αγαπημένες μου ιστορίες μέσα από το "Σιλλμαρίλλιον" του Τόλκιν είναι "Τα παιδιά του Χούριν". Το απόσπασμα αυτό (που στο παραπάνω βιβλίο βρίσκεται με τον τίτλο "Τούριν Τουράμπαρ") το 'χα ξεχωρήσει μακράν απ' όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του κι είχα λατρέψει τους ήρωες του και ένιωσα απίστευτη συμπάθεια και θλίψη για τον Τούριν και την Νιένορ... Πρόσφατα (πρινν από δυο-τρεις μήνες) κι ενώ περνούσα έξω από ένα βιβλιοπωλείο είδα έκπληκτη στη βιτρίνα του να φιγουράρει ένα βίβλιο με τίτλο "The Children of Hurin", περιττό να πω ότι έσπευσα να τ' αγοράσω... Δυστυχώς λόγω εξεταστικής, όμως, ανέβαλα την ανάγνωση του για κάμποσο καιρό. Το τέλειωσα πριν από καμιά εβδομάδα κι ειλικρινά για ακόμη μια φορά συγκλονίστηκα από το παιχνίδι της μοίρας αυτών των δύο παιδιών...!


Έχει κυκλοφορήσει και ένα γομαροβιβλίο με τις επιστολές του Τόλκιν [το οποίο, ως κλασσικός καμμένος έχω ήδη στη βιβλιοθήκη μου και κρατάω για τις διακοπές]. Τα είδα δίπλα δίπλα βασικά και σκεφτόμουν για κανα τέταρτο ποιο από τα 2 να πάρω. Φυσικά, όταν γυρίσω από διακοπές, θα πάρω και "Τα παιδιά του Χούριν" XD
Posted Image

#71 Mythos

Mythos

    Anime Fan

  • Members
  • 181 posts

Posted 23 July 2007 - 10:53

Και από ιστορικά μυθιστορήματα, έχω λατρέψει το "Η Ασπίδα της Σπάρτης" του "θεού" του είδους Valerio Massimo Manfredi. Καμία σχέση με τους 300

:riiight: Epic!

Έχει διαβάσει κανείς το I Am Legend?? Το ήθελα απο παλιά γιατί η περιγραφή μου είχε φανεί πολύ cool και το γεγονός οτι βγαίνει σύντομα σε ταινία το ανεβάζει στην priority list. Το πρόβλημα είναι οτι απο τις εκδόσεις Oξύ έχει εξαντληθεί και δεν το έχω βρεί ούτε στα αγγλικά.:erk:
Πρέπει να βγώ για ένα καλό hunt στο κέντρο...:kill4u:

#72 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 posts

Posted 23 July 2007 - 12:22

:riiight: Epic!

Έχει διαβάσει κανείς το I Am Legend?? Το ήθελα απο παλιά γιατί η περιγραφή μου είχε φανεί πολύ cool και το γεγονός οτι βγαίνει σύντομα σε ταινία το ανεβάζει στην priority list. Το πρόβλημα είναι οτι απο τις εκδόσεις Oξύ έχει εξαντληθεί και δεν το έχω βρεί ούτε στα αγγλικά.:erk:
Πρέπει να βγώ για ένα καλό hunt στο κέντρο...:kill4u:


Το ΑM I LEGEND είναι κορυφαίο βιβλίο ! Ο Richard Matheson έχει γράψει και μια άλλη νουβέλα τρόμου , το Hellhouse. Kαι τα δύο τα βάζω άνετα μέσα στα καλύτερα βιβλία τρόμου , ever. Απ'ότι ξέρω έχει ήδη γυριστεί σε ταινία με τον Chalton Heston The Omega Man (1971) αλλά πρέπει να'ναι ψιλό-πατάτα. Ελπίζω ή νέα ταινία να'ναι καλή αλλά το ότι ο σκηνοθέτης της είναι ο βιντεο-κλιπάς σκηνοθέτης του μέτριου Constantine και πρωταγωνιστής ο Will Smith (!?!?!) δε με κάνει και πολύ αισιόδοξο...

Παρεμπιπτόντως τώρα διαβάζω τη σειρά βιβλίων Ender's Game του Orson Scott Card και είναι εκπληκτική. Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα sci-fi series και το κατατάσσω τόσο ψηλά όσο και τα Dune του Frank Herbert.

#73 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 23 July 2007 - 19:20

Πώς και δεν είχα προσέξει ένα τέτοιο thread;

Λοιπόν, τα βιβλία που πρότεινε ο Dante80 τα έχω διαβάσει όλα (εκτός από του Tolkien) και τα προτείνω 1 προς 1, προσθέτω επίσης τα άπαντα από Franz Kafka και το Brave New World του Aldous Huxley.

Σε ποιο ανάλαφρο (αλλά κάθε άλλο παρά ανούσιο) κλίμα, προτείνω τα άπαντα του Pratchett. Μία δοκιμή θα σας πείσει. Discworld >> any other lame fantasy series.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#74 KageHitsu

KageHitsu

    Kage

  • Members
  • 630 posts

Posted 28 July 2007 - 20:54

Εναντια στο Matrix....
Αυτο το βιβλιο αρχισα.... καλο ειναι ¨Δ
I put up my headphones and listen to the deftones

#75 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 28 July 2007 - 21:04

Οκ,μου αρέσει αρκετά ότι(λίγα) διάσπαρτα έχω διαβάσει από Τρούμαν Καπότε.Επίσης πολύ καλό-και δύσκολο- βιβλίο είναι το Middle Sex του Τζέιμς Ευκαρπίδη.
Από 'κει και πέρα,λατρεύω τα 'Βιβλία του τρόμου' του Μπάρκερ,το 'Μανιτού' του Μαστερτον,τα ποιήματα του Πόε,ενώ έχω διαβάσει1 απλουστευμένη εκδοχή ενός πολύ καλού διηγήματος που λέγετε 'Ο κύκλος με την κιμωλία'-συγγραφέα δεν θυμάμαι.
Πολύ αξιόλογο πρέπει να 'ναι και το βιβλίο 'Η ερωμένη της' που βγήκε πρόσφατα σε επανέκδοση.

Υπάρχουν κι άλλα αλλά δεν τα θυάμαι τώρα,οπότε αύριο οι υπόλοιπες προτάσεις.:yawn2::nosey:
Posted Image