Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 2 votes

Jin - Roh: The Wolf Brigade

anime review production I.G. drama military psychological romance okiura hiroyuki fall 1999

  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 07 September 2009 - 14:43

a31a530406ae36c274c169b4e4425d78.jpg

 

Σενάριο
Τόκυο, δεκαετία του '50. Ο Πόλεμος έχει λήξει, και η Ιαπωνία παλεύει να ορθοποδήσει. Η κυβέρνηση, δεσμευμένη από το νέο Σύνταγμα και το απαγορευτικό που έθεσαν ως όρο οι Σύμμαχοι στην σύσταση εθνικού στρατού, δημιουργεί ένα επίλεκτο παρακλάδι της αστυνομίας, με επιχειρησιακό χώρο την πόλη του Τόκυο, την λεγόμενη Μητροπολιτική Αστυνομία. Σκοπός της ο έλεγχος του όχλου, η κατάπνιξη των εξεγέρσεων που ξεσπούν διαρκώς και η καταπολέμηση της τρομοκρατικής ομάδας Σεχτα.

Μετά από μια έκρηξη που συνέβη κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης, η ειδική ομάδα Κέρβερος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας παίρνει διαταγή να εντοπίσει και να εξουδετερώσει τους τρομοκρατικούς πυρήνες. Ένα μέλος της ομάδας, ο δεκανέας Kazuki Fuse, μετά από κυνηγητό στους υπονόμους στριμώχνει μια ανήλικη κοπέλα που κουβαλάει μια βόμβα. Διστάζει να την πυροβολήσει αμέσως, όπως έχει διαταχθεί να κάνει, και έτσι της δίνει τον χρόνο που χρειάζεται για να ενεργοποιήσει την βόμβα και να τιναχτεί στον αέρα.

Ακολουθεί στρατοδικείο και έτσι γίνεται αυτός αφορμή για να γυρίσουν τα γρανάζια στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων, και αποδιοπομπαίος τράγος για να βρούνε τα μέλη της μυστικής οργάνωσης Jin Roh ( aka Wolf Brigade ) που υπάρχει μέσα στους κόλπους της Μονάδας Κέρβερος και αποτελεί αγκάθι στα πλευρά τους.

Όταν πλέον πάει να επισκεφτεί τον τάφο της κοπέλας, βρίσκει εκεί την αδερφή της. Με τον καιρό, συνεχίζει να την συναντά, και έτσι προκύπτει μια οικειότητα μεταξύ τους. Ώσπου έρχεται ένα βράδυ, που η κοπέλα τον παίρνει τηλέφωνο, του λέει ότι κάποιοι μυστηριώδεις τύποι την παρακολουθούν και αυτός φεύγει από την Ακαδημία για να τη σώσει.

 

 

12.jpg

 

Πολιτικό υπόβαθρο
Η ταινία έχει πολλές αναφορές στην πολιτική κατάσταση της Ιαπωνίας την δεκαετία του '60 και των αρχών του '70, κατά την διάρκεια των οποίων λάβαιναν χώρα πολλές διαδηλώσεις ( φοιτητικές κυρίως) από τον αριστερό χώρο ( στις οποίες οι Mamoru Oshii-Hayao Miyazaki-Isao Takahata, συμμετείχαν ) που βάλλονταν κατά της Αμερικανο-Ιαπωνικής Συνθήκης Ασφαλείας του 1960, η οποία στην ουσία έθετε την Ιαπωνία στην διάθεση της Ατλαντικής Συμμαχίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου καθώς δυνάμωνε τους δεσμούς της Ιαπωνίας με τη "Δύση" .
Ταυτόχρονα, εκείνη την περίοδο υπήρχε και μεγάλη ανησυχία σχετικά με την υποτιθέμενη επιστροφή των ακροδεξιών στην εξουσία. Ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο τότε πρόεδρος ( διετέλεσε και πρωθυπουργός παλιότερα ) του κεντροδεξιού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος ( LDP το οποίο βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 55 χρόνια και μόλις πρόσφατα απομακρύνθηκε από αυτή), που ήταν καταδικασμένος προηγουμένως ως εγκληματίας πολέμου.
Όσο για την ομάδα Κέρβερος, είναι μια υπερβολή που όμως στηρίζεται στην ύπαρξη μιας παραστρατιωτικής δύναμης που ίδρυσε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας την δεκαετία του '60 προσπαθώντας να ανταποκριθεί από τη μία στην πίεση που ασκούσε η Αμερική για την αντιμετώπιση των Κομμουνιστών και από την άλλη δεσμευμένη από το Άρθρο 9 του Συντάγματος.



tumblr_m45h9lA5w61qi0kfro1_500.gif

 

Παραγωγή
Εδώ ό,τι και να πω είναι λίγο. Ταινία του 1999, σκηνοθέτης ο Hiroyuki Okiura ( δούλεψε σε διάφορα πόστα στα: Cowboy Bebop movie, GITS movie & GITS Innocence movie, Akira, Paprika, Metropolis, Blood - The Last Vampire movie και αλλού ) στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Αποτελεί την δεύτερη μεταφορά της σειράς manga Kerberos Saga του Mamoru Oshii ( GITS, Patlabor, Tenshi no Tamago, Dallos κλπ ). Η πρώτη ήταν με το Stray Dog:Kerberos Panzer Cops το 1991. Στην υπόλοιπη ομάδα θα δείτε ονόματα που συμμετείχαν στις δουλειές Cowboy Bebop & GITS. Και όλα αυτά κάτω από τη στέγη του Production I.G. Στην πραγματικότητα, ο Oshii ήθελε να προτείνει τη δουλειά στη BANDAI Visual, όμως τον πρόλαβαν και του έδωσαν το GITS, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η εκπόνηση του έργου. Το OST ειναι του Ηajime Mizoguchi ( που έκανε και τη μουσική επένδυση του Visions of Escaflowne ).
Η όλη ιστορία ξεκίνησε το 1987, με μια ραδιοφωνική παραγωγή. Ακολούθησε μια ασπρόμαυρη live-action ταινία με τίτλο The Red Spectacles. Από τότε έχει προσαρμοστεί σε σειρά manga, anime ταινία, live-action ταινίες, novels και πρόσφατα 4 spin-off live-action επεισόδια.
Παρόλο που η ταινία είναι η τελευταία που βγήκε, τα γεγονότα τα οποία εξιστορούνται αποτελούν την αρχή της όλης υπόθεσης.


Κοκκινοσκουφίτσα

 

Καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας γίνεται διαρκώς αναφορά στο παραμύθι με την Κοκκινοσκουφίτσα. Συγκεκριμένα, το κορίτσι που ανατινάζεται στην αρχή το έχει ως κωδικό όνομα, ενώ έπειτα βλέπουμε την αδελφή της να δίνει το βιβλίο στον Fuse. Πρόκειται για μια μοναδική εκδοχή της ιστορίας που διαφοροποιείται από αυτή που ξέρουμε οι περισσότεροι, καταγράφηκε το 1870 από τον Jean Baptiste Victor Smith και η προέλευσή της είναι από την Γαλλία. Οι διαφορές εντοπίζονται στο ότι το κοριτσάκι επισκέπτεται τη μητέρα της ( αντί για τη γιαγιά της ), στην εισαγωγή την παρουσιάζει να φορά μια μεταλλική στολή και τέλος στο ότι ο λύκος την τρώει. Επίσης έχει στοιχεία κανιβαλισμού. Είναι αρκετά σκληρή όποτε καταλαβαίνετε γιατί ελάχιστοι την ξέρουν. Στην ταινία χρησιμοποιήθηκε έπειτα από ειδική άδεια.

Παραθέτω ολόκληρη την ιστορία (με clopy-pasta από τη Wikipedia ofc )

Spoiler: Little Red Riding Hood


d1db31acbe3437f38ecb1c1d3d8657f014488056

Εκτίμηση του π@π@ρ.. εμμ, του γράφοντα.

Η ταινία είναι αρκετά σκοτεινή και καταθλιπτική. Όχι ότι δεν υπάρχουν ακόμα πιο βαριά έργα, αλλά μια ριγανίτσα τη χτυπάς μετά βρε αδερφέ, έτσι για να έρθεις στα ίσια σου. Οι περισσότερες σκηνές είναι χρονικά τοποθετημένες τη νύχτα, και οι υπόλοιπες, ή θα είναι σε κλειστούς χώρους, υπόγεια, υπονόμους κλπ, ή θα βρέχει. Δεν είναι τυχαίο που οι μόνες σκηνές με λιακάδα είναι αυτές που δείχνουν τον Fuse με την Kei ( την αδελφή της Κοκκινοσκουφίτσας ) στο πάρκο. Όλο αυτό όμως συμβάλει στο να δημιουργηθεί μια άκρως υποβλητική ατμόσφαιρα, στην οποία μπορεί να αναπτυχθεί η σκοτεινή πλευρά της φύσης του ανθρώπου, αυτή που τον συνδέει με το κτήνος μέσα του. Το οποίο φυσικά είναι και σκοπός της ταινίας να δείξει. Δεν δυσκολεύεται και ιδιαίτερα... Οι δε στολές που φοράνε οι άντρες της ομάδας Κέρβερος, χτυπάνε κατευθείαν στην υποσυνείδητη εικόνα που έχουμε για την προσωποποίηση του φόβου. Εκτός του ότι μοιάζουν πολύ με αυτήν του Darth Vader ( που είχε ειδικά κατασκευαστεί έτσι ), η στάση αυτών που τη φοράνε μου θύμισε πολύ τον Batman. Ομοίως εσκεμμένα δημιουργημένος έτσι.
Από κει και πέρα, το ζευγάρι των πρωταγωνιστών το βαραίνουν κάποιες αμαρτίες, από τις οποίες προσπαθούν να βρούνε τη λύτρωση. Αποφασίζουν να μην τρέξουν,

Spoiler:

 


Trailer
[media]http://www.youtube.com/watch?v=sxMDUFl2WxU&feature=related[/media]Το 98% αυτών που λέγονται στο τρέηλερ είναι το παραμύθι της κοκκινοσκουφίτσας που αναφέρθηκε παραπάνω. Το υπόλοιπο για τη σχέση του λύκου με τον άνθρωπο.
[media]http://www.youtube.com/watch?v=qQuErFOXJJg&feature=related[/media]Anidb



 


Edited by Kai, 15 June 2017 - 09:41.

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#2 Ptomahawk

Ptomahawk

    Σενιορ Ρεσερτσερ στα ΒeeTas

  • Members
  • 700 posts

Posted 07 September 2009 - 14:55

Καλή ταινία και ιστορία, αλλα θεωρώ ότι μπορούσε περισσότερα.

Edited by Ptomahawk, 07 September 2009 - 17:54.

Posted Image

#3 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 07 September 2009 - 15:02

Φοβερή παρουσίαση!

Την είχα δει πριν κάποιο καιρό, είχα μείνει για αρκετή ώρα λίγο σαν χάνος...Είναι κάπως βαριά αλλά πανέμορφη. Πέρα από τα πολιτικά παιχνίδια και τους συμβολισμούς αλλά και μέσα από αυτά, το συναίσθημα παρουσιάζεται ως ταμπού και τροχοπέδη αλλά καταφέρνει να έχει ένα τέλος γεμάτο συναίσθημα...
Spoiler:

xbJ3b2w.jpeg


#4 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 07 September 2009 - 15:15

Καλή ταινία και ιστορία, αλλα θεωρώ ότι μπορούσε περισσότερα.

θα συμφωνησω. και εγω πιστευω οτι μπορουσε να το δωσει καλυτερα, με περισσοτερη τραγικοτητα.
βεβαια, τωρα τελευταια το εριξα στην κουλτουρα, οποτε ισως δεν ειμαι αντικειμενικος στην κριση μου.
σιγουρα ομως ειναι μια πολυ καλη ταινια, που αξιζει καποιος να δει

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#5 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

    Ryu

  • Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 07 September 2009 - 15:34

Το αγαπημένο μου anime. Απλά αυτό.

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

 


#6 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 07 September 2009 - 16:30

Αγαπημένη ταινία, good watch..:awww:

Φοβερή παρουσίαση Melkor, cheers....το στέλνω στα anime reviews...(κάνε edit όποτε θέλεις για να πετάξεις και μια βαθμολογία)...:gotit:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#7 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 07 September 2009 - 20:47

αφού δεν ξέρω την ταινία απλά θα πώ ωραία παρουσίαση.

#8 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 07 September 2009 - 21:53

ηταν η 3η ταινία ανιμε μετα τα ακιρα και μετρόπολις που είδα όταν δεν ήξερα καλα καλα τι είναι ανιμε! (μ΄αυτα με εψηνε ενας φιλος μου αλλα ψηθηκα οταν ειδα το elfen lied χαχαχα!)

πολύ καλή ταινία και με κάποιο πολιτικό υποβαθρο, αρκετα βαρια βεβαια και να πω οτι τότε μη συνηθισμένος δεν μου ηταν ευκολο να την παρακολουθήσω
με την ευκαιρια του ρηβιου θα την ξαναδω!
μελκορ πολυ καλη δουλεια :riiight:

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#9 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 09 September 2009 - 13:33

ωραία παρουσίαση και κατά τη δική μου άποψη. Μαλλον η πρώτη σοβαρή και πολιτικοποιημένη ταινία από Ιαπωνία που έτυχε να δω.


βεβαια, τωρα τελευταια το εριξα στην κουλτουρα, οποτε ισως δεν ειμαι αντικειμενικος στην κριση μου.


πια κουλτουρα....εδω ειμαστε "ακουω στελιο και διαβαζω κοέλο"......

#10 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 posts

Posted 11 September 2009 - 00:20

Πολύ ωραίο review, εξαιρετική ταινία.

#11 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 26 September 2009 - 23:09

Φοβερό το review σου Melkor. Με οδήγησε στο να δώ την ταινία και δεν το μετάνιωσα καθόλου.

#12 zerone

zerone

    Starting...

  • Members
  • 5 posts

Posted 27 September 2009 - 14:38

Συμφωνώ και επαυξάνω πραγματικά πολύ ψαγμένο review, και 'μένα αυτό με έκανε
να δω την ταινία και όπως και εσύ Nikos1451 δεν το μετάνιωσα καθόλου...
Πραγματικά φοβερή ταινία, με συναίσθημα, δράση , ιστορικές αναδρομές ,συνωμοσίες και όλα αυτά δεμένα μεταξύ τους με πολύ έξυπνο τρόπο.
Ειδικά το soundtrack στους τ[FONT="]ίτλους τέλους[/FONT] της ταινίας είναι όλα τα λεφτά!

#13 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 30 September 2009 - 17:05

Πολύ ωραίο review, bravo και χαρά στο κουράγιο σου Melkor.
Την ταινία την είδα περίπου πριν 2 χρόνια και την ξαναείδα πρόσφατα.

Είναι και θα είναι μάλλον για πάντα μια απ'τις αγαπημένες μου seinen-κοινωνικές ταινίες. Απ'τις λίγες ταινίες που χάνω τα λόγια μου προσπαθώντας να περιγράψω το τι μου άφησε. Για μένα αξίζει και προβληματίζει όσο λίγες.

Όσο αφορά το σύνολο της μουσικής (OST) και τη "φωτογραφία" αλλά και την ανεπανάληπτη σκηνοθεσία ότι και να πω και πάλι λίγο θα είναι, μοναδική εμπειρία με άριστο αποτέλεσμα, που οφείλεται σε ένα έμπειρο production stuff που δεν θα βρείτε σε πιο καινούρια anime movies. (δυστυχώς) Κατά την άποψή μου, ένα must και για cinefile, λόγω των διαλόγων και του κοινωνικού αλλά και φιλοσοφικού υπόβαθρου.

Η μόνη μου συμβουλή: μην περιμένετε να δείτε κάτι χαρούμενο ή ευχάριστο και δείτε το με συγκέντρωση και χωρίς διακοπές για να σας απορροφήσει πλήρως. (όπως και μένα) Απ'τα λίγα που αξιζουν και 2η προβολή imho.

PS : Θα την βρείτε και στα ελληνικά σε 720p bluray-rip από Awmn πλέον.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#14 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

    Dark Lord of the Sith

  • Members
  • 318 posts
  • LocationKamatero, Athens

Posted 26 April 2010 - 10:57

Πάρα πολύ καλή ταινία και μάλιστα την ξαναείδα με φίλο μου ο οποίος καμία σχέση δεν έχει με anime και του άρεσε πάρα πολύ. "Βασικά είναι τόσο σοβαρό το θέμα που ασχολείται και σε βάζει σε τόσες σκέψεις που δεν σκέφτεσαι για μια στιγμή ότι είναι κινούμενα σχέδια. Ωραία γραφικά και μουσική!" μου είπε και το βάζω αυτούσιο το σχόλιό του για μια πιο αντικειμενική άποψη.

Κατά την προσωπική μου άποψη τα γραφικά και το animation είναι πάρα πολύ ωραία. Πολύ πιθανόν να μου αρέσουν και λίγο περισσότερο λόγω του ότι είναι αρκετά σκοτεινά και μ' αρέσει αυτού του είδους η ατμόσφαιρα. Ειδικά οι σκηνές στους υπονόμους είναι "όλα τα λεφτά"! Ο ήχος τώρα είναι πιστεύω το καλύτερο σημείο της ταινίας. Να πω για την εκπληκτική μουσική; Όχι ότι οι διάλογοι κι οι περιβάλλοντες ήχοι πάνε πίσω, το OST όμως κλέβει την παράσταση! Απλά γύρω στα 100 λεπτά ακουστικής απόλαυσης που ανεβάζουν κατά πολύ την συνολική εικόνα. Η ιστορία είναι πάρα πολύ καλή και για να πω την αλήθεια θα ήθελα και πιο μεγάλη διάρκεια στην ταινία, αλλά ο σκηνοθέτης ξέρει καλύτερα (γι' αυτό και 29 κατασκευαστές anime συνιστούν Oshii!):kakaka: Οι χαρακτήρες πραγματικά αληθινοί άνθρωποι θα έλεγα! Δεν προλαβαίνεις να δεθείς με κάποιον (πλην του πρωταγωνιστή ίσως) αλλά αυτόν τον ρεαλισμό που σου βγάζουν τα πρόσωπα, τα λόγια κι η συμπεριφορά τους δεν τον βρίσκεις εύκολα σε πολλά anime. Τελειώνοντας να πω ότι η ταινία έχει πολύ βαριά ατμόσφαιρα και δεν είναι μια βόλτα στο πάρκο. Μια ταινία που πιστεύω πως αξίζει να την δουν όλοι και πιστεύω να την ευχαριστηθούν όπως κι εγώ.

Posted Image

Posted Image

#15 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 28 July 2010 - 20:58

Aρκετα καλο animation,χαρακτηρες που νομιζεις οτι βλεπεις κανονικη ταινια,μετρια ιστορια.Γενικα αρκετα καλη ταινια με μια ιστορια που θα ηθελα να ειχε αποδοθει καλυτερα...
Posted Image



Also tagged with one or more of these keywords: anime review, production I.G., drama, military, psychological, romance, okiura hiroyuki, fall 1999