Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Summer Wars

• Please log in to reply
53 replies to this topic

#46 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 13 November 2011 - 22:41

Εγώ πάλι με το ζόρι την τελείωσα. Ξεκίνησε πολύ όμορφα και φαινόταν ενδιαφέρουσα, αλλά λίγο μετά τη μέση άρχισε να το χάνει. Φταίει που περίμενα κάτι καλό και στο τέλος μου βγήκε
Spoiler:

Δε θυμάμαι λεπτομέρειες γιατί πάει καιρός που την είδα, αλλά πραγματικά είχα απογοητευτεί πολύ. Το σχέδιο ήταν όμορφο, αλλά οι χαρακτήρες δεν ήταν γερά δομημένοι, και από τη μέση και μετά η πλοκή έκανε μια μεγάλη κοιλιά που έγινε ακόμα εμφανέστερη με όλες τις βολικές συμπτώσεις.

Posted Image

#47 Moefag

Moefag

萌え~!

• Members
  • 59 posts

Posted 29 February 2012 - 21:53

Έτυχε κάποιος να το αναφέρει σημέρα και το θυμήθηκα. Αν απογοητεύτηκα από κάτι σε αυτή την ταινία, είναι η χλιαρή αντίδραση που είχαν οι fan για αυτή... Γιατί εγώ την λάτρεψα. Την ευχαριστήθηκα πολύ περισσότερο από κάποια ταινία Ghibli π.χ. (με εξαίρεση την Nausicaa).

Το μήνυμα για τους δεσμούς ανάμεσα στους ανθρώπους μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Η πλοκή με την οποία αποφάσισαν να ντύσουν το εν λόγω μήνυμα δεν ήταν εύκολο να την πάρει κανείς στα σοβαρά, αλλά δεν νομίζω πως χρειαζόταν να την πάρει κανείς στα σοβαρά για να την απολαύσει.

Δεν ξέρω ποια είναι τα μέτρα και τα σταθμά που καθορίζουν τα anime αριστουργήματα, αλλά για μένα τουλάχιστον αριστούργημα ήταν. To feel-good αίσθημα που είχα, αφού την είδα, κράτησε για πολλές μέρες.

#48 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 02 March 2012 - 02:07

τη καταρα μου να εχετε, λογο των νεων ποστ εκατσα και ειδα χτες στις 3 το πρωι την ταινια παλι και νομιζω πως την ευχαριστηθηκα περισσοτερο απο οταν την ειδα για πρωτη φορα. Αλλα δε μπορουσα να ξυπνησω σημερα >_>

#49 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 945 posts

Posted 02 March 2012 - 07:23

ωραια και την επομενη φορα που θα εχουμε
card game meeting θα φερω και την τραπουλα hanafuda :D

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#50 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 07 December 2012 - 04:37

Το Summer Wars είναι με διαφορά το πιο υπερτιμημένο anime που 'χω δει ποτέ μου, κάτι στ' οποίο συμφωνεί κι η παρέα μου με την οποία το είδα παρέα.

Αν κι είχε όντως τις προοπτικές για ένα sci-fi αριστούργημα αρκετοί παράγοντες το καθέστησαν μια χρυσή μετρίοτητα με μοναδικό υπέρ τα υπέροχα γραφικά κι animation, κυρίως στον digi-κόσμο...εεεεεεεεμ, ήθελα να πω, στο massive computer-simulated virtual reality world OZ (μια άκρως ενδιαφέρουσα κι ονειρική super-uber hi-tech εκδοχή του Facebook στο πολύ μακρινό μέλλον Posted Image ). Κρίμα το budget που χαράμισαν. Αλλά δεν φταίει τόσο η Madhouse που ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας όσο ο Mamoru Hosoda, σκηνοθέτης της ταίνιας, ο οποίος μετά το αριστουργηματικό και βραβευμένο The Girl Who Leapt Through Time που είχε τρελή εισπρακτική επιτυχία αποφάσισε να κάνει μια νέα ταινία που θ' απευθόταν σε ακόμα ευρύτερο κοινό. Έτσι προσπάθησε να χώσει μέσα λίγο από Digimon (μιας και το Digimon Our War Game που ανέλαβε θεωρείται κορυφή ακόμα κι από μη fans του Digimon Adventure σαν κι εμένα), λίγο από από Hayao Miyazaki (με την ταινία να εξέλισεται κυρίως στην ιαπωνική επαρχία και τον πρωταγωνιστή να περιτριγυρίζεται από το μεγάλο, φασαριόζικο σόι της συμπρωταγωνίστριας προφανώς για να προωθήσει κι ολίγον τι την αξία της οικογένειας και της γαλήνιας ζωής στην εξοχή), λίγο από Love Hina (με το άκρως εκνευριστικό ερωτικό τρίγωνο μεταξύ πρωταγωνιστή-πρωταγωνίστριας-θείου που μου θυμίζει απίστευτα το αντίστοιχο, εκνευριστικό ερωτικό τρίγωνο στο Love Hina για τ' οποίο και μισώ το εν λόγω anime), λίγο από Yu-Gi-Oh (με το παιχνίδι με τις κάρτες που παίζει σημαντικό ρόλο και στο φινάλε της ταινίας)...

Αν και κατά κύριο λόγο sci-fi α λα Digimon η ταινία προσπαθεί απεγνωσμένα να δώσει μια πιο ρεαλιστική μάτια αλλά καταλήγει τελικά να έχει ορισμένες οφθαλμοφανές ανακρίβειες που ακόμα και για sci-fi δείχνουν αρκετά άσχημα. Και σεναριάκα δεν έχει και τρελή φαντασία αλλά αυτό δεν θα μας χάλαγε αν είχε ενδιαφέρον χαρακτήρες με ωραία εξέλιξη ή έστω κορυφαία δράση. Που δράση είχε ομολογουμένως εντυπωσιακή που έδεναν τέλεια με τον ευάνταστο σχεδιασμό του σύμπαντος του Oz και των avatars που τριγυρίζουν σ' αυτό. Αλλά θα προτιμούσα να είχε περισσότερη δράση ώστε να κάλυψει τις τρύπες της ταινίας (που οφείλεται κυρίως στους περισσότερους χαρακτήρες της ταινίας με πρώτο και χειρότερο το πρωταγωνιστικό ζευγάρι) και να είχε ένα φινάλε πιο πειστικό κι ικανοποιητικό. Ευτυχώς δεν ήταν όλοι οι χαρακτήρες ηλίθιοι μιας και χαρακτήρες όπως ο Kazuma (που έχει τον πιο ουσιαστικό ρόλο στην ιστορία κι αυτός θα έπρεπε να είναι ο πρωταγωνιστής μιας κι αυτός είναι που βγάζει το φίδι από την τρύπα) κι ο παππούς του (που έχει την φωνή του Ηapposai από το Ranma 1/2 για όσους το πρόσεξαν) να σώζουν την κατάσταση. Να 'χα κι εγώ έναν τέτοιο παππού... Posted Image

Με δύο λόγια; Aν η ταινία είχε περισσότερη δράση και καλύτερο casting θα ήταν τουλάχιστον πιο απολαυστική. Αν και δεν το μετανιώσαν που την είδα (είχε την πλάκα της τουλάχιστον ακόμα και με τα ελαττώματά της) αλλά σαφώς δεν θα καθόμουν να την ξανάβλεπα ακόμα και με παρέα. Αφού είδα το Summer Wars είπα στην συνεχεία να δω μόνος μου και το Digimon Our War Game που δεν είχα δει ποτέ μου. Πιστέψτε με, είναι χίλιες φορές καλύτερο (και σας το λέει αυτό ένα άτομο που δεν γουστάρει καθόλου Digimon Adventure). Αν κι η πλοκή είναι πάνω-κάτω η ίδια μ' αυτή του Summer Wars στο Our War Game είναι καλύτερα εκτελεσμένη. Αν φτιάχνανε μια Digimon ταινία με το budget του Summer Wars θα ήταν το ιδανικότερο.

Edited by Vetus, 07 December 2012 - 04:38.

#51 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 07 December 2012 - 21:37

ναι, οντως η ταινια Digimon ειναι πολυ καλυτερη σε αυτον τον τομεα.

και το σχεδιο μη σου πω πως μου αρεσε περισσοτερο απο αυτο των Summer Wars. λιτοτερο αλλα αποτελεσματικοτερο στο να ξυπνα συναισθηματα, χωρις υπερβολες.

#52 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 02 April 2014 - 17:53

Προσωπική μου παρατήρηση είναι ότι θα ήθελα λίγο περισσότερη έμφαση στην σχέση Wabisuke - οικογένειας-γιαγιάς παρά στους πρωταγωνιστές και το awkward romance με το ανύπαρκτο σχεδόν development.

Kατά τα άλλα αν και δεν είχε κάτι το ενοχλητικό όπως για παράδειγμα είχε το Girl Who leaps through time, παράλληλα δεν είχε και κάτι το τρελά αξιομνημόνευτο. Ήταν ευχάριστο ήταν χρωματιστό και μέχρι εκεί. Νομίζω το πιο πρόσφατο Gatchaman Crowds συγγενεύει αρκετά θεματολογικά μαζί του παρά τη διαφορά στα genres.

Η πιο πρόσφατη Okami no Kodomo : Ame to Yuki ήταν πολύ καλύτερη imo.

#53 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

Anime Master

• Members
  • 1,740 posts

Posted 24 July 2015 - 20:13

Παροτι ελεγα να δω το Wolfs Children τελικα ειδα το Summer Wars!

Νταξει, μια χαρα ητανε!

Ομορφο animetion, ωραια ιστοριουλα κομπλε!

Διστυχως δεν υπηρχε σχεδον καμια αναπτυξη στους χαρακτηρες και με ενοχλησε αρκετα αυτο.

Τελωσπαντων, διασκεδαστικες 2 ωρες!Δεν νομιζω να την ξαναδω οπως συνηθιζω με αρκετες anime ταινιες ωστοσο!

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om

#54 pasxaleas

pasxaleas

Smell the bunny

• Members
  • 863 posts

Posted 25 July 2015 - 08:50

Όντως η πιο αδύναμη ταινία του Hosoda που μου αρέσει πολύ σαν σκηνοθέτης γενικά μετά τη μέση η ταινία έχασε τον μπούσουλα και όλο το theme japan stronk family stronk ήταν πολύ forced και κούρασε.

09pntFA.png?1