Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * - - - 1 Ψήφοι

Seirei no Moribito

spring 2007 anime review Production I.G action adventure historical fantasy

  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 lexalkon

lexalkon

    Starting...

  • Members
  • 26 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2009 - 18:39



¶νοιξη του 2007. Ακόμα δεν είχα εξοικειωθεί με το χώρο των anime. Έψαχνα λοιπόν στα τυφλά για κάποια σειρά, καθώς αγνοούσα ακόμα παντελώς το anidb. Κι έτσι απλά και τυχαία το μάτι μου έπεσε σε ένα περίεργο όνομα - Seirei no Moribito. Μου κίνησε αμέσως την περιέργεια επειδή αντίθετα με άλλες δημοφιλείς σειρές που κυκλοφορούσαν, όπως Death Note, Full Metal Alchemist, Twelve Kingdoms, ο τίτλος της δεν ήταν γραμμένος στα αγγλικά. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο φαινόταν καθαρά ότι επρόκειτο για σειρά που δημιουργήθηκε με μεγάλο σεβασμό και η οποία θα κέρδιζε ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου.

SeireinoMoribitoposter-1.jpgmoribito_poster-2.jpg



Ας ξεκινήσω αναφέροντας ότι η σειρά είναι βασισμένη σε σειρά βιβλίων από τη συγγραφέα Uehashi Naoko. Δημιουργίες της ίδιας συγγραφέως έχουν μεταφερθεί στο ραδιόφωνο, σε manga και σε anime. Στην πραγματικότητα η ιστορία της σειράς περιγράφει τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο πρώτο από τα δέκα βιβλία της σειράς Moribito.

AC_Seirei_no_Moribito_01v3_DVD_H-1.jpgAC_Seirei_no_Moribito_06v2_DVD_H264.jpg



Το animation της σειράς κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα από το πρώτο ως το τελευταίο επεισόδιο. Θα μπορούσα να πω ότι ήταν αναμενόμενο εξάλλου καθώς η σειρά ήταν παραγωγής Production I.G., που μας έχει συνηθίσει σε ποιοτικές δουλειές.

AC_Seirei_no_Moribito_01v3_DVD_H-2.jpgAC_Seirei_no_Moribito_01v3_DVD_H264.jpg



Ο κόσμος είναι γεμάτος λεπτομέρεια και όμορφα χρώματα. Ο σκηνοθέτης Kenji Kamiyama είναι ο ίδιος που σκηνοθέτησε τα Ghost in the Shell : Stand alone complex και Ghost in the Shell : Stand alone complex 2nd GIG όπως και την ταινία Jin-Roh - The Wolf Brigade και η δουλειά του εδώ είναι άριστη. Πολλές φορές η εικόνα γεμίζει με λεπτομέρειες φαινομενικά άσχετες, οι οποίες ωστόσο κρύβουν πλήθος πλούσιων συμβολισμών πίσω τους, τους οποίους ο θεατής μπορεί εύκολα να προσπεράσει την πρώτη φορά που θα δει τη σειρά.

AC_Seirei_no_Moribito_01v3_DVD_H-3.jpgAC_Seirei_no_Moribito_20v2_DVD_H-3.jpg



Δε θα ήταν υπερβολή αν ισχυριστώ ότι παρατηρώ κάτι νέο κάθε φορά που βλέπω ένα επεισόδιο για πολλοστή φορά. Ακόμα δεν ήταν λίγες οι φορές που τα τοπία ήταν τόσο όμορφα σχεδιασμένα, γεμάτα πανέμορφους συνδυασμούς χρωμάτων που πάγωνα την εικόνα και αφηνόμουν να βυθιστώ στο φανταστικό κόσμο μπροστά μου.

AC_Seirei_no_Moribito_06v2_DVD_H-8.jpgAC_Seirei_no_Moribito_06v2_DVD_H-5.jpg



Οι χαρακτήρες είναι όμορφα σχεδιασμένοι, ανθρώπινοι με κίνηση γεμάτη ζωντάνια. Οι υπερβολές που συναντούμε συχνά στα anime εδώ απουσιάζουν ακόμα και στις σκηνές μάχης, μπορούμε ωστόσο να εξαιρέσουμε τα δόντια του Tohya :P .

AC_Seirei_no_Moribito_06v2_DVD_H-2.jpgAC_Seirei_no_Moribito_03v2_DVD_H-5.jpg



Είναι δύσκολο συνήθως μια σειρά να διατηρεί το αρχικό επίπεδο ποιότητας ως το τελευταίο επεισόδιο, ωστόσο το Seirei no Moribito καταρρίπτει πανηγυρικά τον κανόνα.

AC_Seirei_no_Moribito_20v2_DVD_H-6.jpgAC_Seirei_no_Moribito_20v2_DVD_H-4.jpg



Θα περίμενε κανείς σε τέτοιου είδους σειρά να ακούσει ως τραγούδια εισαγωγής και τέλους κάτι πιο παραδοσιακό και παρόμοιο στο κομμάτι εισαγωγής του Twelve Kingdoms. Αντίθετα στην εισαγωγή ακούμε ένα ρυθμικό κομμάτι από τους L'Arc-en-Ciel με τίτλο "Shine" και στο τέλος ένα ερωτικό τραγούδι από τη Sachi Tainaka με τίτλο "Itoshii Hito e (To the loved one)" τα οποία όσο ευχάριστα και να είναι δεν ταιριάζουν τόσο με τη θεματολογία της σειράς.

AC_Seirei_no_Moribito_20v2_DVD_H-1.jpgAC_Seirei_no_Moribito_05v2_DVD_H-1.jpg



Κάπου εκεί βέβαια τελειώνουν και τα μειονεκτήματα του Seirei no Moribito όσον αφορά τον ήχο. Τα υπόλοιπα κομμάτια που ακούγονται κατά τη διάρκεια της σειράς ανταποκρίνονται με το παραπάνω στο όλο κλίμα και βοηθούν το θεατή να απορροφηθεί κυριολεκτικά στην ιστορία. Ο συνθέτης Kenji Kawai (GitS, GitS 2: Innocence, Mobile Suit Gundam 00 1η και 2η season και πολλά άλλα) κατάφερε να δημιουργήσει μελωδίες με έντονα ασιατικά στοιχεία που συνδέονται όμως αβίαστα με την εικόνα - πότε δυναμικές σε σκηνές δράσης, πότε χαλαρωτικές σε σκηνές καθημερινότητας και πότε αλλόκοτες σε σκηνές μυστηρίου και φαντασίας. Η μελωδία του τραγουδιού με λόγια που ακούμε ελάχιστα στην αρχή του πρώτου επεισοδίου, επαναλαμβάνεται συχνά και μπορεί κανείς εύκολα να τη θυμηθεί, ενώ έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε ολόκληρο στα τελευταία επεισόδια.

AC_Seirei_no_Moribito_03v2_DVD_H-1.jpgAC_Seirei_no_Moribito_03v2_DVD_H-2.jpg



Οι φωνές των χαρακτήρων έχουν επίσης επιλεγεί με μεγάλη προσοχή. Κάθε ηθοποιός πείθει με την ερμηνεία ενώ όλοι μαζί στο σύνολό τους σου δίνουν την εντύπωση ότι ζουν πραγματικά στον κόσμο του βιβλίου. Θετική θεωρώ επίσης την επιλογή ενός 15χρονου αγοριού και όχι γυναίκας να χαρίσει τη φωνή του στον Chagum.

AC_Seirei_no_Moribito_06v2_DVD_H-6.jpgAC_Seirei_no_Moribito_20v2_DVD_H-5.jpg



Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα φανταστικό κόσμο τόσο ανθρώπινο και εύθραυστο όσο και μυθολογικό και μυστικιστικό. Η ηρωίδα της σειράς, μια 30χρονη δυναμική γυναίκα, ονόματι Balsa, ταξιδεύει και αναλαμβάνει το ρόλο σωματοφύλακα προκειμένου να εξιλεωθεί για αμαρτίες του παρελθόντος. Στα ταξίδια της τυχαίνει να σώσει τη ζωή του νεαρού πρίγκιπα Chagum και αναλαμβάνει την προστασία του, τη στιγμή μάλιστα που ο κίνδυνος προέρχεται από τον ίδιο του τον πατέρα.

AC_Seirei_no_Moribito_05v2_DVD_H-2.jpgAC_Seirei_no_Moribito_06v2_DVD_H-7.jpg



Σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι νέο, ωστόσο αυτό που κάνει τη σειρά να ξεχωρίζει δεν είναι τόσο η πλοκή (χωρίς να σημαίνει ότι λείπουν οι ανατροπές) αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτή αποδίδεται. Μπορεί παρακολουθώντας κάποιος τα τρία πρώτα επεισόδια να πιστέψει ότι η σειρά είναι γεμάτη δράση και μάχες, γρήγορα, όμως καταλαβαίνει ότι προσπαθεί να εστιάσει κάπου αλλού, στην ανθρώπινη ζωή και την αξία της.

AC_Seirei_no_Moribito_03v2_DVD_H-3.jpgAC_Seirei_no_Moribito_03v2_DVD_H-4.jpg



Σε όλα τα επεισόδια μπορεί κανείς να αναζητήσει και να βρει διάσπαρτα νοήματα και προτροπές για καλύτερη ζωή, ενώ ακόμα και τα φαινομενικά άσχετα με την ιστορία επεισόδια από τη μια χτίζουν τις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων της σειράς και με τους θεατές και από την άλλη όλα βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση και αφομοίωση τόσο των γεγονότων που συμβαίνουν όσο και όλου του κόσμου γενικά μέσα στον οποίο διαδραματίζεται η ιστορία. Τελειώνοντας τη σειρά πολλοί θα νιώσουν σαν να έχουν διαβάσει ένα καλό βιβλίο.

AC_Seirei_no_Moribito_03v2_DVD_H264.jpgAC_Seirei_no_Moribito_20v2_DVD_H-2.jpg



Η κύρια δύναμη του Seirei no Moribito είναι οι χαρακτήρες του. Ανέφερα παραπάνω ότι η "αφήγηση" της ιστορίας είναι που την κάνει να ξεχωρίζει. Αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι, παρά την πληθώρα χαρακτήρων που εμφανίζονται, δίνεται η δυνατότητα στο θεατή να γνωρίσει τη σκέψη τους, την προσωπικότητά τους, τις συνήθειές τους, τις δυνατότητές τους, τους ενδοιασμούς και τις επιθυμίες τους.

AC_Seirei_no_Moribito_05v2_DVD_H264.jpgAC_Seirei_no_Moribito_20v2_DVD_H264.jpg



Στο τέλος της σειράς όχι μόνο είχα δεθεί με τους χαρακτήρες, αλλά ήθελα να μάθω περισσότερα για το παρελθόν τους αλλά και για την πορεία τους στο μέλλον. Η αποφασιστικότητα της Balsa, η αθωότητα του Chagum, το ανήσυχο πνεύμα του Shuga, η καλοσύνη του Tanda, η δυναμικότητα της Σαμάνου Torogai έχουν αποδοθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

AC_Seirei_no_Moribito_06v2_DVD_H-3.jpgAC_Seirei_no_Moribito_06v2_DVD_H-1.jpg

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Η καλύτερη σειρά της άνοιξης του 2007. Δεν πρέπει να τη χάσετε. Αξίζει κανείς να αφιερώσει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του για να παρακολουθήσει αυτή την όμορφη ιστορία. Τα όμορφα γραφικά, η μαγευτική μουσική, οι ανθρώπινοι χαρακτήρες, η όμορφη αφήγηση και τα διάσπαρτα σε όλη την έκταση της σειράς νοήματα θα σας κρατήσουν σίγουρα συντροφιά και θα παραμείνουν μαζί σας και μετά το τέλος της σειράς, όχι να σας στοιχειώνουν αλλά να σας συντροφεύουν.

Ορίστε και δύο όμορφα artwork (λιγάκι τεράστια):


Spoiler:


Spoiler:


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kai: 15 Ιούνιος 2017 - 10:30

Ōkami-Fansubs
Ōkami IRC channel
_________
'Cause Wolves don't bite... They Fansub.

#2 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5.515 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 25 Μάρτιος 2009 - 08:33

Πολύ ωραίο review man, cheers...^^

Πραγματικά αγαπημένη σειρά, που βγήκε σε μια από τις καλύτερες season που έχουμε δει τελευταία στο Japanimation (Lucky star, Gurren Lagann, Dennou Coil, Terra E) και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις εύκολα. :nbleed:

Ίσως το πιο balanced anime που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια...must see, αβάδιστα...:nod2:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#3 Cursed blade keeper

Cursed blade keeper

    a man of mystery

  • Members
  • 97 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Μάρτιος 2009 - 15:19

Πολύ καλή δουλειά Lexalkon
Θα το ελέγξω σίγουρα
:hero:

#4 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 25 Μάρτιος 2009 - 20:44

Πολύ καλό review για μάλλον την αγαπημένη μου fantasy σειρά. ^^ (και η αγαπημένη μου σειρά της production IG σε animation/artwork αλλά και σε ost-kawai kenji) :wooi2:

Απ'τις ιδανικές επιλογές για να δώσετε ακόμη και σε άτομα που δεν βλέπουν anime ή και στα αδέρφια/ανίψια σας, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες όπως και οι original νουβέλες άλλωστε. (που είναι και πολυβραβευμένες)
Mustsee, όποιος δεν το έχει δει βουρ. :bike: Απλά μην έχετε απαιτήσεις σε δράση/fanservice ή comedy, δεν τα έχει αυτά. Είναι σαν ένα ωραίο βιβλίο πάρ'αυτα και θα μπορούσε κανείς να πει πως θυμίζει μαγευτικούς κόσμους σαν του Miyazaki. :nod2:

Η αργή πλοκή του στην μέση υπερκαλύπτεται από την άψογη ανάπτυξη χαρακτήρων, με ένα slice of life κομμάτι, γεμάτο μηνύματα για την ζωή.

Δεν είναι τυχαίο που έχει κερδίσει μοναδική θέση στην καρδιά μου, άλλωστε είδα θετικά στοιχεία που δεν τα συναντάς εύκολα σε anime, γι'αυτό και ξεχωρίζει άνετα απ'τον σωρό :

- Ανθρώπινοι χαρακτήρες, με ρεαλιστικά κίνητρα, πάθη κι αντιδράσεις. (με ότι συμπεριλαμβάνει αυτό μαζί με άριστη ανάπτυξή τους) Σαν αποτέλεσμα ακόμη κι οι κομπάρσοι είναι συμπαθητικοί και πειστικοί.
- Άριστο female lead, με βάθος που σπάνια θα ξαναπετύχατε αλλού.
- Μαγευτικά τοπία σε συνδυασμό με υπνωτική μουσική που σε βυθίζει ακόμη περισσότερο στον κόσμο.
- Διδακτικά μηνύματα σχεδόν σε κάθε επεισόδιο, που περνάνε αβίαστα στον θεατή, μέσα απ'τα πάθη των χαρακτήρων.
- Ελάχιστα εώς καθόλου κλισέ, χαρακτηριστικό των περισσότερων novels.
- Adult theme, χωρίς "μαμόθρεφτα" παιδάκια, ή τσιριχτές φωνές παρ'ότι έχει πρωταγωνιστή ένα μικρό αγόρι.
- Σε κάποια επεισόδια η σκηνοθεσία στην αφήγηση αλλά και η χρήση των camera angles είναι πραγματικά "φαινόμενο". Συγκρίνεται άνετα με μεγάλους σκηνοθέτες κανονικών live-action ταινιών. Respect. :nod:
- Με κάθε rewatch πιάνω ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες, που διέφυγαν στην πρώτη προβολή. (όπως και προσέχω περισσότερο το υπέροχο artwork με την bgm kawai kenji) Μετά από 4 watch, λέω να το ξαναδώ κάποια στιγμή...

PS : Προτείνεται αβάδιστα το ελληνικό release από Animeclipse. (version2)
Έχει γίνει άριστη δουλειά. Όπως φυσικά και στο αγγλικό dvd release των Kraze.


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kai: 15 Ιούνιος 2017 - 10:29

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#5 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.264 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2009 - 17:36

Aρκετα καλά τα πήγες για πρωτάρης.

Να συμπληρώσω μόνο πως η συγγραφέας εκτός από το magnum opus της εκανε και μια άλλη σειρά για μικρότερους αναγνώστες που έγινε και αυτή σειρά 50 επεισοδίων και προβάλλεται ακόμα. Υπάρχουν και για αυτήν fansubs.

Kemono no Sou-ja Erin

Kemono no Sou-ja Erin (TV) - Anime News Network
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6187

#6 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2009 - 16:50

Μια από τις καλύτερες σειρές που έχω δει και από τις αγαπημένες μου. Τα λόγια είναι λίγα για να την περιγράψω. Anime σαν αυτήν την σειρά με κάνουν να νιώθω περήφανη που είμαι otaku. Εκτός από όλα που προαναφέρθησαν για το animation και τους χαρακτήρες, να συμπληρώσω και κάτι για την πρωταγωνίστρια.
Είναι ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες σε anime και μάλλον ο καλύτερος γυναικείος που έχω συναντήσει. Μπορεί να φαίνεται περίεργο ότι είναι γυναίκα και πολεμίστρια. Να πω ότι ούτε υπεράνθρωπες δυνάμεις έχει ούτε μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι ρεαλιστική η ύπαρξη μιας πολεμίστριας γυναίκας την εποχή εκείνη, γιατί απλούστατα η ιστορία δραματίζεται σε έναν φανταστικό κόσμο και όχι στην Γη.
Το Seirei no moribito μπορεί άνετα να το δει οποιοσδήποτε, ακόμα κι αν δεν είναι anime fan. Είναι σαν ταινία του Miyazaki σε μεγάλης διάρκειας έκδοση. A must see.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα


#7 lexalkon

lexalkon

    Starting...

  • Members
  • 26 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2009 - 01:28

Aρκετα καλά τα πήγες για πρωτάρης.


:blush2: Ευχαριστώ!!! Να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια με 2ο review στο μακρινό μέλλον :bleh:
Ōkami-Fansubs
Ōkami IRC channel
_________
'Cause Wolves don't bite... They Fansub.

#8 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Απρίλιος 2009 - 01:22

Eξαιρετική σειρά, κρίμα που μάλλον δεν θα υπάρξει 2η σαιζόν.

#9 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 01 Απρίλιος 2009 - 01:53

Eξαιρετική σειρά, κρίμα που μάλλον δεν θα υπάρξει 2η σαιζόν.


Όποιος θέλει υπάρχει πάντα η δυνατότητα να διαβάσει τα novels. (αν και νομίζω μόνο τα πρώτα 2 παίζουν στα αγγλικά, με παραγγελία)
(α ρε τυχεροί Γιαπωνέζοι τι ωραίες επιλογές βιβλίων/manga διαβάζετε...)

Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 18 Απρίλιος 2009 - 22:50

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#10 Madarb

Madarb

    astatus

  • Members
  • 96 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2009 - 22:24

Ό,τι και να πω γι' αυτή τη σειρά θα 'ναι λίγο.:wooi2:
Από τις πρώτες αγάπες στα άνιμε, που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό μου.
Να 'ναι καλά ο lexalkon που μας έδειξε το δρόμο και τη γνωρίσαμε.
lex, άψογο το review, έγραψες πάλι.:riiight:

Άντε με το καλό να βγει και καμιά συνέχεια...
[Το Erin μπορεί να είναι της ίδιας συγγραφέως, αλλά καμία σχέση απολύτως...]

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Madarb: 18 Απρίλιος 2009 - 16:58

オオカミの中心部


#11 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2.833 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2009 - 22:36

Το τελείωσα χτες! :wooi2:

Από τις καλύτερες σειρές που έχω δει ως τώρα, μπαίνει άνετα στο top 5 μου ... δύσκολο να περιγράψεις τα θετικά του σε ένα περιληπτικό post μιας και ιστορία, ανάπτυξη, μουσική, δράση-μαγεία (λίγη μεν, αλλά καλή), suspense (να 'ναι καλά οι hunters) και φαντασία ήταν όλα άριστα μπορώ να πω, με πολύ λίγες ελλείψεις.

Τα μόνα 2 στοιχεία που έλειπαν ήταν fanservice (αλλά αυτό το βάζω στα θετικά :bleh:) και comedy σκηνικά, χωρίς να απουσιάζουν παντελώς όμως, μιας και η Shaman Torogai μας παρείχε αρκετά τέτοια, έστω μέτρια. :P

Ένα παραμύθι για όλες τις ηλικίες, ούτε πολύ παιδικό ούτε πολύ βίαιο, με πολλά νοήματα και φαντασία.

Κανένα επεισόδιο δεν ένιωθε περιττό, ενώ όλα σχεδόν είχαν κάτι να προσφέρουν στην πλοκή. ;)

Highly Recommended για όλους και όλες. :gotit:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 18 Απρίλιος 2009 - 22:44


#12 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2009 - 18:05

Πολύ ωραίο review για μια πραγματικά αξιόλογη σειρά. Καταπληκτική ροή της υπόθεσης με πολύ ομαλή εναλλαγή ανάμεσα σε δράση και καταστάσεις καθημερινής ζωής.

Σχέδιο και σκηνοθεσία προσεγμένα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, ρεαλιστικά και δεν νομίζω ότι είναι υπερβολή να πω ότι κάθε καρέ είναι eye candy (not the fanservice way).

O ήχος έδενε αρμονικότατα και υποστήριζε την πλοκή. Imo δεν ήταν κάτι το οποίο χαρακτήριζε την σειρά χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κάτι το κακό. Απλά είχε περισσότερο υποστηρικτικό χαρακτήρα παρά κεντρικό ρόλο.

Από τις σειρές που πραγματικά ευχαριστήθηκα και την οποία σίγουρα θα ξαναδώ στο μέλλον. Πιστεύω ότι είναι απο τα anime τα οποία κάθε φορά που τα βλέπεις αντιλαμβάνεσαι και κάτι το καινούριο.

#13 Kirenahana

Kirenahana

    Not-so-hardworking Youth

  • Members
  • 272 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Απρίλιος 2009 - 10:16

εξαιρετική σειρά! Θα συμφωνήσω με τον προβληματισμό για τα ΟΡ & ED, ότι δηλαδή, ειδικά το δεύτερο είναι εκτός θέματος (το ΟΡ κολλάει από άποψη στίχου αν το σκεφτείς, μουσικά όχι και τόσο βεβαια), αλλά επειδή και τα δύο τραγούδια ήταν πολύ καλά και ευχάριστα, τους δίνω μισή συγχώρεση...

Δεν σκόπευα να δω τη σειρά πριν διαβάσω αυτό το review. Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσιευμένη  εικόνα


#14 Creteus

Creteus

    Jörmungandr

  • Members
  • 652 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Αύγουστος 2009 - 11:59

Την σειρά την τελείωσα πριν λίγες μέρες. Είναι πραγματικά καταπληκτική, από το πρώτο επεισόδιο ήμουν κάπως έτσι >:oo:, μακάρι να βγει 2η season, αλλά κρύνοντας από το τέλος δεν πιστεύω να γίνει.

(Balsaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:lovulovu:)

#15 cybernaut

cybernaut

    Starting...

  • Members
  • 3 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2009 - 22:11

τεραστιο επος !
συγχαρητητρια κ κ απο μενα στα παιδια του AnimEclipse :)



Also tagged with one or more of these keywords: spring 2007, anime review, Production I.G, action, adventure, historical, fantasy