Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Movies vs Series vs OVAs (anime only)


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

Poll: Τι προτιμάτε/ευχαριστιέστε περισσότερο; (35 member(s) have cast votes)

Τι προτιμάτε/ευχαριστιέστε περισσότερο;

  1. Ταινίες (2 votes [5.71%] - View)

    Percentage of vote: 5.71%

  2. Σειρές (16 votes [45.71%] - View)

    Percentage of vote: 45.71%

  3. Όβες (1 votes [2.86%] - View)

    Percentage of vote: 2.86%

  4. Δεν μπορώ να επιλέξω / εξαρτάται (16 votes [45.71%] - View)

    Percentage of vote: 45.71%

Vote Guests cannot vote

#1 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 15 March 2009 - 16:14

Γενικά, τι από τα τρία είδη σας ικανοποιούνε περισσότερο σε ανιμέ;

Οι ταινίες που κρατάνε το πολύ 2 ώρες, έχουνε συχνά απίστευτα ανιμέησον και ήχο και πρέπει να χωρέσουνε ότι θέλουνε να δείξουνε σε μικρό χρόνο;

Οι σειρές που μπορεί να κρατάνε για εκατοντάδες επεισόδια, να έχουνε μέτρια ποιότητα με σκαμπανεβάσματα σε ανιμέησον και ήχο και που συχνά πάνε σέρνοντας την πλοκή ή πετάνε δεκάδες φίλλερ επεισόδια;

Οι όβες που είναι κυρίως μικρές σειρές με εκπληκτικό ανιμέησον και ήχο (συχνά όχι τόσο καλό όσο των ταινιών) και πρέπει να έχουνε μεστό σενάριο και πλοκή για να μη γίνονται αδιάφορες;

#2 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 15 March 2009 - 16:15

Καλή δουλειά να είναι και αυτό είναι το τελευταίο που θα με ενδιαφέρει...
Posted Image

#3 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2,833 posts

Posted 15 March 2009 - 16:40

Θα επέλεγα σειρές πρωταρχικά.

Μπορεί να απασχολούν αρκετά και να τρώνε μπόλικο από τον χρόνο μας,αλλά στο τέλος συχνά(και όχι πάντα) επιβραβέβουν με καλές αναπτύξεις χαρακτήρων και δόσεις πάντων:μουσικής ή/και δράσης.

Επίσης χάρη στην μικρή διάρκεια του κάθε επεισοδίου(20 mins approx.) είναι εύκολο να καθόρισεις το προγραμμά σου ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτεις και επομένως και το πόσα θα δείς καθημερινά.

Μετά θα έλεγα ταινίες και τέλος όβες.

Edited by Zoro, 15 March 2009 - 17:03.


#4 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 15 March 2009 - 16:43

To αν μία δουλειά θα είναι ικανοποιητική η όχι δεν παίζει ρόλο με το αν είναι σε μορφή ταινίας OVA ή σειρας. Έχει τύχει να δώ OVA και shorts τα οποία είναι πολύ πιο πυκνά σε ιστορία και ευχαρίστηση την οποία προσφέρουν από σειρές εκατοντάδων επεισοδίων (πχ Kigeki, She and her cat, Hoshi no Koe)... Έχει τύχει να δω καταπληκτικές ταινίες και πραγματικά καλές σειρές οι οποίες μου φάνηκαν ότι έφυγαν πιο γρήγορα και από short (πχ τα Mononoke και τα Ouran High School Host club τα τελείωσα χωρίς να το καταλάβω). Και έχει τύχει να δω και σειρές εκατοντάδων επεισοδίων οι οποίες εξακολουθούν να μου δίνουν ευχαρίστηση.

Όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο άτοπο να προσπαθείς να πεις ότι προτιμώ το ένα είδος από τα υπόλοιπα για τον απλούστατο λόγο ότι όποιος τα διαχωρίζει με βάση αυτό το κριτήριο ('η κρίνει την ευχαρίστηση που λαμβάνει από αυτά) και όχι με βάση το περιεχόμενο τους μάλλον δεν επιλέγει σωστά το τι θα δει. Επιπλέον και για να καταλήξω δεν είναι η οπτικοακουστική ποιότητα τόσο αυστηρά δοσμένη σε κατηγορίες όπως την περιγράφεις. Υπάρχουν σειρές οι οποίες είναι πραγματικά διαμάντια από πλευρά animation ήχου και σκηνοθεσίας (Wolfs Rain - ήχος και πολύ καλό animation, Mononoke, Gankutsuou) και ταινίες οι οποίες δεν είναι και τόσο καλές σε αυτόν τον τομέα..

Οπότε αναφορικά με το ερώτημα κλίνω προς την απάντηση εξαρτάται/ δεν μπορώ να επιλέξω (με βάση αυτό το κριτήριο)....

#5 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 15 March 2009 - 18:23

Πως φαίνεται η δική σου προτίμηση όμως, ε? :P

Λοιπόν, εννοείται ότι το σημαντικότερο είναι η ποιότητα σε μια δουλειά, αλλά γενικά εγώ προτιμώ τις σειρές μέχρι 50 επεισόδια γιατί έχουν μεγαλύτερη ιστορία και περισσότερο χρόνο να αναπτύξουν χαρακτήρες και χωρίς να χωράνε υπερβολικά πολλά φίλλερς.

15fkk04.jpg


#6 kakashi sensei

kakashi sensei

    pitsilistis

  • Members
  • 746 posts
  • Locationplateia eleytherias

Posted 15 March 2009 - 18:47

και μουφα ναναι μια σειρα τουλαχιστον προλαβαινει να αναπτυξει τους βασικους χαρακτηρες της.το οποιο δε γινεται σχεδον ποτε στις καλυτερες ταινιες και ova.

#7 MisaYoshiko

MisaYoshiko

    Anime Professional

  • Members
  • 792 posts

Posted 15 March 2009 - 18:53

τις περισσοτερες φορες οι ταινιες μου φαινονται βαρετες και κουραστικες.. προτιμω επεισοδια χιλιες φορες αλλα παρολα αυτα παντα ψαχνω οτιδηποτε εχει κυκλοφορησει σχετικα με ενα ανιμε και δεν αρκουμαι στα επεισοδια

#8 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 15 March 2009 - 19:06

προτιμω τις σειρες, ειδικα αυτες των 50 επισοδιων, αλλα υπαρχουν και εξαιρεσεις οπου μου αρεσει περισσοτερο η ova οπως το hellsing

qzMHWHd.png


#9 dmvagos

dmvagos

    Dungeon Master v3.5

  • Members
  • 454 posts

Posted 15 March 2009 - 19:28

Δε μου κάνει διαφορά αν θα δω σειρά, ταινία ή OVA αρκεί να βλέπεται αξιοπρεπώς και πάνω απ' όλα ευχάριστα. Το μόνο που κολλάω είναι όταν πρόκειται για σειρές πάρα πολλών επεισοδίων (πάνω από 50 με 60) όπου αν έχουν ξεκινήσει πολύ καιρό και είναι στο επεισόδιο 121 π.χ. βαριέμαι ελεεινά να τις ξεκινήσω.
Posted Image
いつでも今日が、いちばん楽しい日 :thumbup: .aNiMe//GR IRC channel

#10 darkssj

darkssj

    the pacesetter

  • Members
  • 106 posts

Posted 15 March 2009 - 20:01

Εξαρτάται απο την υπόθεση και την απόδοση του περιεχομένου μέσα στο anime. Τώρα το εαν θα είναι 50 ή 250 επεισόδεια παίζει κάποιον ρόλο επειδή πολλές φορές όπου υπάρχουν πολλά επεισόδεια η κάθε σειρά κάνει ''κοιλιά''.
Posted Image

#11 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 15 March 2009 - 20:18

Σειρές θα έλεγα επειδή έχουν συνήθως μεγαλύτερη ανάπτυξη λόγο της διάρκειας του σε σύγκριση με ταινίες και OVAs.Εκτός αν μιλάμε για το OVA Legend of the Galactic Heroes που είναι 162 επεισόδια.Γενικά μέχρι σήμερα δεν μπορώ να πω ότι μια ταινία ή σειρά OVA κατάφερε να μπει στα Top 10 των αγαπημένων μου γι'αυτό ακριβώς τον λόγο.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#12 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 15 March 2009 - 20:43

ovas γιατί θεωρώ ότι είναι η μέση λύση
πολλές φορές οι ταινίες που έχουν πολλά να πουν πνίγονται στο 2ωρο και καλά ανιμέ κάνουν κοιλιά και βάζουν fillers προσπαθώντας να γεμίσουν τα 13/26 επεισόδια

Posted Image


#13 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 15 March 2009 - 21:02

Ό,τι είπε η Anelis. Ακριβώς όμως.

Αν και, βέβαια, εξαρτάται από την ίδια την ιστορία.

Posted Image


#14 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 16 March 2009 - 10:14

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το πρώτο post σε ότι αφορά την ποιότητα.
Δηλαδή ένα πράγμα που μου τη σπάει πολλές φορές στις σειρές είναι ότι δεν έχουν σταθερό σκίτσο. Θυμάμαι όταν είχα δει το πρώτο επεισόδιο του Card Captor είχα μείνει από την ποιότητα του σχεδίου, ήταν σαν να βλέπεις ταινία. Η ποιότητα αυτή φυσικά εξαφανίστηκε στα επόμενα επεισόδια. Για τα μεγάλα shounen (naruto, one piece) δεν το συζητάμε. Μεγάλα σκαμπανευάσματα, ακόμα και μέσα σ το ίδιο το επεισόδιο.
One Piece spoiler
Spoiler:

Σε πιο μικρές σειρές υπάρχει σταθερότητα, στο σχέδιο τουλάχιστον.

Από υπόθεση δεν το συζητάμε. Οι σειρές επιτρέπουν στους χαρακτήρες να αναπτυχθούν, και στην ιστορία να κυλήσει πιο ομαλά, χωρίς να υπάρχει πίεση χρόνου. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα καλό, καθώς παρουσιάζεται το άκρως ενοχλητικό φαινόμενο των fillers.

Από OVA δεν έχω μεγάλη εμπειρία, αλλά τις περισσότερες φορές αν πρόκειται για OVA κάποιας μεγάλης σειράς, τα θεωρώ περιττά. Το ίδιο και τις ταινίες που αναφέρονται σε κάποια σειρά. Οι καθαυτό ταινίες είναι συνήθως άψογες από σκίτσο, μουσική κλπ. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από το σενάριο. Αν αυτό είναι καλό, μπορεί να αποδώσει μια ολοκληρωμένη ιστορία μέσα σε δύο ώρες. Αν όχι, και 6 ώρες να ήταν η ταινία, πάλι δεν μας έλεγε ότι ήθελε να πει.

Προσωπικά δεν με πολυνοιάζει τι είναι αυτό που βλέπω. Αρκεί να μου αρέσει. Φυσικά αν πρόκειται για μια σειρά 100+ επεισοδίων, θα το σκεφτώ περισσότερο αν θα την αρχίσω, σε σχέση π.χ. με μια ταινία.



#15 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 16 March 2009 - 19:09

Κυρίως movies/shorts και μετά ovas.
Ο λόγος βέβαια είναι κυρίως τα πολύ high production values αρχικά, τα οποία συμπεριλαμβάνουν σταθερότερο/γρηγορότερο animation, πιο πλούσιο artwork, και συνήθως αρκετά περιεκτικότερη σκηνοθεσία/μοντάζ (βλέπε vampire hunter d bloodlust) και seiyus. (για κάποιο λόγο οι καλοί σκηνοθέτες ασχολούνται πολύ σπάνια με σειρές, συνηθίζουν movies)
Ακόμη και για δράση/cgi είναι πολύ μπροστά τα movies. (βλέπε sword of the strangers/vexille/sky crawlers από καινούρια)

Αλλος λόγος είναι η ποικιλία, οι σειρές συνήθως μακρυγορούν και λένε λίγα πράγματα για τον χρόνο τους, ενώ τα shorts/movies μπορέι και σε 20 λεπτά να σου πουν κάτι που μια σειρά θα ήθελε 10 επεισόδια+.

Σε κάθε περίπτωση τα παραπάνω μοιάζουν απόλυτα, και προφανώς δεν ισχύουν πάντα γι'αυτό δεν λέω όχι σε σειρές που ταιριάζουν στο γούστο μου άλλωστε εκεί ευχαριστιέσαι και char.development.
Απλά αποφεύγω σειρές άνω των 40-50 επεισοδίων γιατί είναι γεμάτες fillers και χαζά επεισόδια συνήθως. (εξαιρέσεις που βρήκα είναι τα monster/logh ως τώρα, ίσως και hikaru no go από shounen που δεν έχω δει ακόμη)
Προτιμώ όσο το δυνατόν μικρότερες, κυρίως λόγω ποικιλίας ερεθισμάτων & συναισθημάτων.

Το κακό με τα movies/ovas είναι πως είναι υπερβολικά λίγα και τελειώνουν.
Συνεπώς είναι αρκετά εύκολο να δεις μια καλή συλλογή από αξιοπρεπή movies/shorts/ovas πριν αρχίσεις να λιώνεις σε μεγάλες σειρές. (ή και παράλληλα)
Οπότε αναγκαστικά όταν ξεμένω από movies, μπορεί να δω καμιά σειρά, αν και προσωπικά προτιμώ να πηγαίνω σε κανονικά movies τότε. ^^

Ψήφισα movies, αλλά είναι "πολύ λίγες" και εξαντλούνται αυτό έχω να πω.

Edited by Radagast, 16 March 2009 - 19:16.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler: