Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

K-ON!

• Please log in to reply
588 replies to this topic

Poll: Choose your poison... (138 member(s) have cast votes)

Choose your poison...

1. Hirasawa Yui - Guitar (33 votes [23.91%] - View)

Percentage of vote: 23.91%

2. Akiyama Mio - Bass (72 votes [52.17%] - View)

Percentage of vote: 52.17%

3. Tainaka Ritsu - Drums (24 votes [17.39%] - View)

Percentage of vote: 17.39%

4. Kotobuki Tsumugi - Keyboard (9 votes [6.52%] - View)

Percentage of vote: 6.52%

Vote Guests cannot vote

#1 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 15 March 2009 - 07:24

Δημοσιευμένη  εικόνα

K-On!'s story revolves around four Japanese high school girls who join their school's light music club to try to save it from being abolished. However, they are the only members of the club, and none of them have any experience playing musical instruments or reading sheet music.

Βασισμένο πάνω στο ομώνυμο comedy-moe 4koma ενός mangaka με το ψευδώνυμο Kakifly.
Προβλέπονται 13 επεισόδια για αρχή, βασισμένα στα 2 υπάρχοντα volumes.

AniDB ~ ANN ~ AnimeSuki ~ Official Site
-------------------------------------

Δημοσιευμένη  εικόνα

Μετά από το trolling που έπεσε με την S2 του HSnY, το KyoAni μας ανακοίνωσε πως ένας από τους λόγους που πήγε πίσω η σειρά ήταν και αυτό το αγροτεμάχιο. e-rage aside, από αυτά που βλέπουμε μέχρι στιγμής η σειρά φαίνεται να είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, ειδικά για τους πελάτες του είδους. Το budget βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα (όπως αναμενόταν εξάλλου, το KyoAni έχει χεστεί στα φράγκα τελευταία με τα new wave drama/comedies του) και φαίνεται πως τουλ. η τεχνική ποιότητα των στοιχείων του anime θα είναι πολύ υψηλή.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Will it succeed?

---Με αυτό το budget και το staff που ασχολείται (Reiko Yoshida στο scripting, Seiki Tamura στο artwork) είναι σίγουρο πως θα χεστούμε στο eye-candy. Μπορεί η υπόθεση να βγεί τελικά πατάτα (δεν έχω διαβάσει το 4 koma οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι παίζεται) αλλά τουλ. οφθαλμόλουτρο θα κάνουμε και αυτή την φορά. Bring out the moe wagon!...XD

---Λόγω θεματολογίας (η σειρά έχει σχέση με ένα music school club) είμαι σίγουρος πως θα μείνουμε ευχαριστημένοι και σε αυτό το επίπεδο. Θα έχουμε αρκετά insert songs οπως και διαφορετικά OP/EDs (με το καθένα από αυτά να το τραγουδάει διαφορετική seiyuu). Nicu..^^

---Από το plot synopsis φαίνεται πως το concept είναι αρκετά ενδιαφέρον, και σιγουρα θα μπορούσε να δώσει βάση για αρκετές (πρωτότυπες και μη) καταστάσεις. Η δυνατότητα υπάρχει, μένει να δούμε την υλοποίηση της.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Can it fail?

---Έχουμε την πρώτη main director δουλειά του Hisako Yamada, σε έναν τίτλο που μάλλον αναμένεται δύσκολος. Τα anime που βασίζονται πάνω σε 4koma manga έχουν πάντα αυξημένο βαθμό δυσκολίας στην υλοποίηση του scripting αλλά και της σκηνοθεσίας, μιας και θα πρέπει κάποιος να γεμίσει χώρο 20 λεπτών με υλικό που διαβάζει κάποιος μέσα σε 2 λεπτά. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να μην σπάσει το eps σε πολλά segments για λόγους συνέχειας (4 segments είναι το όριο) και επίσης να διατηρήσει την συνοχή της σειράς ως σύνολο διατηρώντας ταυτόχρονα την επισοδειακή μορφή της. It has been done before με επιτυχία, απλά κάθε τέτοια προσπάθεια θέλει προσοχή...

---Αυτή την στιγμή δεν ξέρουμε αν έχουμε να κάνουμε με ένα νέο slapstick screwball comedy, με ένα moe slice of life ή με κάτι που συνδυάζει και τα 2 παραπάνω. Το KyoAni φυσικά έχει καντάρια εμπειρία στον τομέα, οπότε δεν το φοβάμαι για την τεχνική απόδοση, αλλά, μήπως έχουμε απλά να κάνουμε με more of the same?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=deuNbP-cRUw[/youtube]
Στο fansub front τέλος, το ενδιαφέρον είναι αρκετά αυξημένο (όπως προβλεπόταν εξάλλου για KyoAni release) και ως τώρα έχουμε τα εξής group να ενδιαφέρονται:

Chihiro
Static-Subs & Eclipse
Frostii
CoalGuys

Provided good HD raws, θα έχουμε πολύ καλές δουλειές για αυτόν το τίτλο...^^

Αυτά προς το παρόν, η αυλαία ανεβαίνει αρχές απριλίου. :nod2:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#2 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 17 March 2009 - 12:59

Still pissed at KyoAni for the trolling, θα το δω μόνο αν έχει καλή μουσική (και αμφιβάλλω γι' αυτό, but we'll see). :smokingg:

Σημείωση: Το K-ON είναι συντόμευση της λέξης keiongaku (軽音楽) που σημαίνει light music.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#3 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 17 March 2009 - 13:31

Δημοσιευμένη  εικόνα

Fap,fap,fap:dazed:

Εννοείται πως θα το δω.

Η δεύτερη δε μοιάζει με τη Kannagi;

Posted Image

#4 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 17 March 2009 - 13:36

Βασικά με συνδυασμό και των δύο μου μοιάζει (zange+kannagi)...:emptyonexg1:

Jh0Lmx3.png

#5 Gaiseric

Gaiseric

Anime Fan

• Members
  • 132 posts

Posted 18 March 2009 - 21:48

Dante, τι κουκλάρα είναι αυτή στην πρώτη εικόνα! :nbleed:
Spoiler:

Πιο σοβαρά, η γενική ιδέα δε φαίνεται καθόλου άσχημη και η δουλειά του KyoAni είναι γενικά ποιοτική, αλλά προσωπικά δεν καίγομαι κιόλας για τη συγκεκριμένη σειρά (κάτι μου λέει πως η μουσική δε θα μου αρέσει). Θα περιμένω να δω.

Edited by Gaiseric, 18 March 2009 - 21:52.
ένα typo

#6 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 02 April 2009 - 21:21

Δεν έχει περάσει ούτε μία ώρα από τότε που προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο στην Ιαπωνία στο TBS, και το futaba imageboard έχει πάρει φωτιά από otaku που βγάζουν άναρθρες κραυγές ενθουσιασμού. Πολλά και τα screenshots, εκ των οποίων διάλεξα ένα για να σας δείξω.

Spoiler:

Fuck it. Now I'm sold, too. :nanana:

BTW, concerning raws: Πρώτα θα προβάλλεται στο TBS σε 4:3 και μετά από μερικές μέρες στο MBS σε 16:9. Τα fansub groups προβλέπεται να περιμένουν για τα 16:9 raws.

Μόλις βγήκαν στα Internets και τα πρώτα TV rips, για την ακρίβεια, το OP και το ED της σειράς.

K-ON OP

K-ON ED

Meh το OP, καλούτσικο το ED, άντε να δούμε και το υπόλοιπο επεισόδιο... :nosey:

Edited by Kenny, 10 April 2009 - 22:58.
merging myself, ain't that cool

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#7 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 02 April 2009 - 22:17

χμμμ.. για "κάποιο" λόγο μου θυμίζει το linda linda linda
γιατί άραγε...:laugh:

το OP μ άρεσε πολύ περισσότερο από το ED
άντε επιτέλους ξεκίνησε να δούμε πώς θα είναι (αν και από το screenshot έχω ψηθεί ήδη)
ελπίζω να το πιάσουν οι frostii

Posted Image

#8 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 03 April 2009 - 00:50

Καλό φαίνεται.

Μου άρεσε πολύ το animation και ας ελπίσουμε να είναι τόσο προσεγμένες οι κινήσεις των χαρακτήρων ενώ παίζουν μουσική (βλ. μπάσο) όσο στο OP.

Το ED βέρυ γκουντ.

Spoiler:

HnH5aB0.jpg

#9 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 03 April 2009 - 05:09

πολυ δυνατο 'αγροτεμαχιο' ;) εχει μπει στη λιστα και περιμενουμε ^^

προσοχη στο release των coalguys / chihiro ειναι trolls, απο καποιον ...

#10 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 03 April 2009 - 07:10

Χεχε...απότι φαίνεται θα έχουμε μια τυπική KyoAni ποιότητα σε παραγωγή...bring out the moetrons...^^

θα το πιάσω σε κανένα τρίμηνο που θα τελειώσει...off to MtH...XD

Jh0Lmx3.png

#11 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 03 April 2009 - 10:47

ειδα το πρωτο επ και ελιωσα σαν moeeeebutter
Δημοσιευμένη  εικόνα

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#12 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 03 April 2009 - 11:48

ειδα το πρωτο επ και ελιωσα σαν moeeeebutter

What he said. Moe over 9000.

Πάντως από animation σκίζει.
phmava.php

#13 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 03 April 2009 - 13:56

Βγήκαν non-troll subs; :nosey: Εγώ πάντως το είδα raw.

Ναι, είναι moe του κερατά (και πως να μην είναι όταν το character design το έχει αναλάβει η Horiguchi Yukiko, που είχε αναλάβει και το character design του Lucky Star). Ναι, το animation είναι στα γνώριμα KyoAni επίπεδα. Αλλά εξακολουθώ να έχω ένα παράπονο. Τη μουσική. Ήδη είπα τη γνώμη μου για OP/ED, ας ασχοληθούμε τώρα με την bacground μουσική: Είναι φτηνοδουλειά, όπως και να το δει κανείς. Αυτή η μουσική θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το σκοπό της αξιοπρεπώς σε κάποιο άλλο slice-of-life/comedy, αλλά σε ένα anime που έχει να κάνει με ένα σχολικό συγκρότημα, απαιτώ πολύ καλύτερο soundtrack.

Anyway, έχω ήδη αποφασίσει ότι θα το βλέπω, και μόνο για την hawt μπασσίστρια (BTW, I claim her :bleh:).

2112.gif

#14 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 03 April 2009 - 14:25

Βγήκαν non-troll subs; :nosey: Εγώ πάντως το είδα raw.

CoalGuys
phmava.php

#15 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 03 April 2009 - 16:47

Η πρωταγωνίστρια πραγματικά είναι απίστευτη,απλά δεν υπάρχει.
Δε με χαλάει καθόλου το moe overdose, αντιθέτως όπως και ο ευτραφής κύριος στη φωτογραφία θέλω και άλλο.
Πάρα πολύ ενδιαφέρον πρώτο επεισόδιο.
Θα πήγαινα για μεσημεριανη σιέστα αλλά τελικά έβαλα το επεισοδιάκι και έφυγε νερό.