Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Sword of the Stranger

fall 2007 anime review studio Bones action samurai historical adventure

  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#1 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 07 March 2009 - 03:21

IMG-story.jpg

Spoiler: Plot Synopsis

 

Ένα από τα καλύτερα format για δει κάποιος τις δυνατότητες αλλά και την ποιότητα του Japanimation είναι αυτό των anime ταινιών. Φτιαγμένες από την αρχή με σκοπό την προβολή τους στους κινηματογράφους, οι ταινίες anime ενσωματώνουν τα καλύτερα στοιχεία του medium για να επιτύχουν τον σκοπό τους, που είναι στο κάτω κάτω της γραφής πολύ πιο δύσκολος σε σχέση με αυτό των σειρών anime. Σε αντίθεση με αυτές που ουσιαστικά αποτελούν προωθητικά δοχεία για συμπληρωματικά προϊόντα (δλδ κράχτες για την βιομηχανία παιχνιδιών και merchandising της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου) οι ταινίες anime είναι υποχρεωμένες να πουλήσουν τον εαυτό τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν ως φορέας έκφρασης. Η βιομηχανία της διασκέδασης έχει ως βασικό σκοπό το κέρδος, κάτι που συνηθίζουμε να ξεχνάμε όταν η επαφή μας με αυτή είναι ανέξοδη. Tο format των ταινιών αποτελεί συνήθως την πιο δύσκολη αρένα για φίλους και εχθρούς, και επίσης για καλή μας τύχη, την καλύτερη μορφή αποθέωσης του medium. To SotS το λοιπόν αποτελεί ένα κλασσικό παράδειγμα της αυτής αποθέωσης. Προς μεγάλη ευχαρίστησή μας I may add...^^



panel1.jpg

H ταινία αυτή αποτελεί στην ουσία ένα έμμεσο tribute στην παλιά επιτυχία του Madhouse Ninja Scroll, κλείνοντας το μάτι στην αγορά της Αμερικής που λάτρεψε αυτή την θεματολογία. Ταυτόχρονα αποτελεί tribute και στις παλιές καλές samurai ταινίες που μας έχει δώσει ο Ιαπωνικός κινηματογράφος, από τις δουλειές του Κatsu Shintaro και του Toshiro Mifune, μέχρι τα ιερά τέρατα της βιομηχανίας όπως ο Kurosawa, o Gosha και ο Kihachi. Όπως καταλαβαίνετε, happy times ahead, it can only go better...XD

O Masahiro Ando μπορεί να μην είναι από τους πιο γνωστούς τρελοκαμπέρους της βιομηχανίας, αλλά είναι σίγουρα από τους πιο δουλευταράδες. Είναι επίσης από τους πιο πολυδιάστατους animators, έχοντας την τιμή αλλά και την κωλοφαρδία να δουλέψει σε γιγάντια projects-στυλοβάτες της βιομηχανίας, από το NGE στο Cowboy Bebop, από το GiTS στο Rahxephon, και από το Full Metal Alchemist μέχρι το Jin Roh και το Planetes. Το SotS αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής του ως main director, και από αυτά που βλέπουμε μάλλον καλά έκανε το studio BONES και του έδωσε αυτή την ευκαιρία.



panel2.jpg

Το SotS δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια action ταινία εποχής, δοσμένη με τον καλύτερο τεχνικά και αισθητικά τρόπο. Και το βασικότερο είναι πως ΔΕΝ έχει την ανάγκη να γίνει κάτι περισσότερο. Από τα opening credits μέχρι τους τίτλους τέλους βυθιζόμαστε σε ένα κόσμο ιστορικό όσο και παραμυθένιο, βίαιο όσο και ποιητικό, πιστευτό όσο και πρωτόγνωρο. Δεν θα μπορούσε να επιλεχθεί καλύτερη εποχή για αυτόν το κόσμο από αυτή της Songoku Εra, με τις συνεχείς μάχες, την τρομοκρατία του πληθυσμού και την πολυδιάσπαση των συμφερόντων να ντύνει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία μας. Αν και λόγω τους είδους της είναι λογικό να έχουμε μια επιφανειακή αντιμετώπιση και εμβάθυνση στον αυτό κόσμο, ο θεατής ανταμείβεται πλουσιοπάροχα με αυτές τις ιστορικές πινελιές, και έτσι του δίνεται η δυνατότητα να καταλάβει, και κυρίως, να φανταστεί τις προεκτάσεις που έχει το περιβάλλον στην παρουσίαση, στα κίνητρα και τα αισθήματα των πρωταγωνιστών.



CopyofCopyofgrab18560.jpg

Με το budget να βρίσκεται στα κλασσικά υψηλότατα για το είδος επίπεδα, είναι φυσικό και επόμενο το studio BONES να δώσει τον καλύτερο του εαυτό σε αυτή την δουλειά. Αν και λόγω θεματολογίας η παλέτα πρέπει να κλειδώσει σε γήινα χρώματα, κάνοντας ελαφρώς μονότονο και μουντό το artwork συνολικά, αρκεί να μπούμε σε μια σκηνή μάχης (από τις δεκάδες που έχουμε μέσα στο έργο - είπαμε action movie βλέπουμε) για να κάνουμε στροφή 180 μοιρών και να απολαύσουμε πραγματικά την αληθοφάνεια της κίνησης όσο και την ομορφιά της χορογραφίας. Τα char designs είναι πολύ προσεγμένα, με τον κάθε χαρακτήρα να έχει την εμφάνιση που αρμόζει και συνοδεύει την ιδιοσυγκρασία και την θέση του μέσα στο plot, ενώ το animation είναι απλά top notch, πράγμα εξάλλου ζητούμενο σε κάθε action ταινία που θέλει να σέβεται τον εαυτό της (και σε αναλογία, τους θεατές της). Η χρήση 3d cg γίνεται μόνο σε επιλεγμένα στρατηγικά σημεία, και δένει πολύ καλά με τα εξαιρετικής ποιότητας 2d γραφικά. Γενικά μιλώντας, ψεγάδι δεν βρίσκεις εύκολα, και, έτσι και αλλιώς, ούτε σου δίνεται η ευκαιρία να ψάξεις για κάποιο.

Καταπληκτική δουλειά και στην ηχητική υπόκρουση του τίτλου, με τον Naoki Sato (Eureka7, Heroic Age) να ντύνει την ταινία με την απαραίτητη ορχηστρική μουσική, προσθέτοντας τις ασιατικές πινελιές που χρειάζονται για να μπει ο θεατής στο κλίμα και να "κλειδώσει" πάνω στην υπόθεση. Ένα χαρακτηριστικό αυτής της ταινίας είναι πως ένα μεγάλο κομμάτι του voice casting έχει γίνει στα κινέζικα, και αυτό αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη που προσθέτει στο immersion. Οι voice actors έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά (ειδικά o μικρούλης Yuri Chinen είναι απόλαυση στο ρόλο του Kotarou), αν και δυστυχώς η εμβόλιμη πρόσθεση των κινέζικων σε τμήματα της ταινίας είναι ταυτόχρονα και δίκοπο μαχαίρι για μερικούς seiyuus, λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας στην απόδοση μιας ολότελα ξένης προφοράς για μερικούς από αυτούς (υπάρχουν περιπτώσεις που έχουμε μέχρι και dubbing στα Κινέζικα από δεύτερους voice actors, κάτι που μπορεί να κάνει κακή εντύπωση στον υποψιασμένο θεατή. Σε γενικές γραμμές πάντως, ο ήχος στο SotS δεν έχει κάτι να ζηλέψει από τις υπόλοιπες κατηγορίες...



Copyofgrab83514.jpg

Η υπόθεση και οι χαρακτήρες σε αυτή την ταινία αποτελούν τα 2 δοχεία υποστήριξης της δράσης που την διέπει, και όχι η βάση της. Ενώ υπό προϋποθέσεις το παραπάνω θα μπορούσε να αποτελεί κάτι το αρνητικό, η θεματολογία και το στήσιμο του έργου μάλλον δικαιώνουν τον Ando σε αυτή του την επιλογή. Υπάρχουν όλα "τα κόλπα" που συναντάμε σε αντίστοιχες δουλειές για να κρατάνε το ενδιαφέρον του θεατή από μάχη σε μάχη, και επίσης αφήνεται η δυνατότητα στο θεατή μέσω της στρατηγικής χρήσης κάποιων flashback να καταλάβει καλύτερα τους πρωταγωνιστές, και να εμβαθύνει στον χαρακτήρα και τα κίνητρά που τους κινούν μέσα στην υπόθεση. Η ίδια η ιστορία είναι μια επική περιπέτεια δράσης και απόδρασης, με όλα τα στοιχεία της να οδηγούν ως κρεσέντο τον θεατή στο φινάλε της ταινίας και την λύση του δράματος. Υπάρχουν μερικά λαθάκια στο pacing περίπου στην μέση της διάρκειας του έργου, αλλά αυτά είναι από δευτερεύοντα, έως αμελητέα. Δεν θέλω να πω περισσότερα για να μην spoilerιάσω τον ντουνιά, πάντως έμεινα απολύτως ικανοποιημένος από αυτόν τον τομέα της ταινίας.



Copyofgrab126306.jpg

Το παν σε αυτές τις δουλειές πάντως είναι να καταφέρεις να ανεβάσεις τον θεατή στο bandwagon της αίσθησης που σου δίνει ο κόσμος που φτιάχνεις, και μετά να παίξεις με τις αντιδράσεις του στα σημεία που επιλέγεις, έχοντας υπόψιν σου πως στο τέλος είσαι υποχρεωμένος να τον κατεβάσεις πάλι στην γη ομαλά αλλιώς έχασες την συνοχή που κυνηγούσες. Το αν έχει λακκούβες ο δρόμος ή όχι είναι αδιάφορο σε αυτή την περίπτωση, αυτό που έχει σημασία είναι να τον πας καβάλα. Το SotS μας πάει καροτσάκι το λοιπόν από την αρχή μέχρι το τέλος και μας αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις τώρα, και με ένα rewatch με παρεούλα σίγουρο στο μέλλον. Well done, πάντα τέτοια. Προτείνεται αβάδιστα σε όλο τον ντουνιά, δύσκολα θα βρεις κάποιον να του την σπάσει. Μακριά οι 13 minus μόνο, ως seinen που σέβεται τον εαυτό του είναι τίγκα στο αίμα.

Του δίνουμε 33 από 39 κουβάδες με φρέσκο αίμα κόκκορα...
(μιας και τότε μπορντό σοτυς βερνικόχρωμα...γιοκ)



stranger33_102l4.jpg


Edited by Kai, 15 June 2017 - 11:29.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#2 Zauk-Lain-

Zauk-Lain-

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 734 posts

Posted 07 March 2009 - 03:35

Πραγματικα απολαυστικοτατο!Πολυ ωραιο animation και πολυ καλο συνολο!Βεβαια δεν ξεπερνα το Ninja Scroll αλλα ειναι πολυ καλο σε ολους του τους τομεις...
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:

#3 sunday

sunday

    Anime Elite

  • Members
  • 1,087 posts

Posted 07 March 2009 - 04:44

<- this. Not much to say. Average action movie with nice animation.

Posted Image


#4 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 07 March 2009 - 05:14

Καλό ήταν αλλά δεν ξετρελάθηκα κιόλας. (πέρα απ'τα γραφικά). Ο μόνος λόγος που δικαιολογώ το πόσο overrated είναι μάλλον γιατί δεν παίξαν καλά anime movies πέρσυ οπότε λογικό που ξεχώρισε.

Επίσης στον τεχνικό τομέα αναγνωρίζω πως παίρνει άριστα, μουσική, voice acting εξαιρετικά και animation/artwork που ανοίγει το μάτι (bones ftw). Τα tracks του ost ήταν κάπως επαναλαμβανόμενα αλλά πολύ ταιριαστά στο ύφος της ταινίας και του samurai era πάρ'αυτα. Ειδικά στις action scenes ήταν όμως που έδινε ρέστα eye candy κανονικά το αίμα. Μια action ταινία σίγουρα για απόλαυση.

Κατά τα άλλα από σενάριο και χαρακτήρες μέτρια πράγματα τπτ το ιδιαίτερο imho αλλά δεν τα είχε και ιδιαίτερα ανάγκη. Για action fans είναι ένα καλό quickwatch αλλά γενικά δεν το προτείνω για όλους. Το enjoyment ήταν οκ κυρίως λόγω τεχνικού τομέα.

Ωραίο review btw Dante as always.

Edited by Radagast, 30 June 2009 - 05:56.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#5 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 07 March 2009 - 05:27

Μου αρέσει πολύ αυτή η ταινία. Αν και θα προτιμούσα καλύτερη ανάπτυξη χαρακτήρων και πιο πολύπλοκο σενάριο, σαν ταινία δράσης ήταν τέλεια. Πιστεύω ότι θα μπορούσε άνετα να την δει και κάποιος που του αρέσουν οι ταινίες δράσης αλλά δεν βλέπει anime. Οπότε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για μύηση.

Όντως πολύ καλή παρουσίαση Dante. Με έκανες να θέλω να την ξαναδώ τώρα.

Posted Image

Posted Image


#6 Pain_GodRealm

Pain_GodRealm

    against the odds.

  • Members
  • 187 posts

Posted 07 March 2009 - 13:18

Πολυ καλη παρουσιαση φιλε Dante.

Δεν την λες ΤΟΠ ταινια. Αλλα σιγουρα ειναι μια ταινια που μπορεις να την δεις ανετα.
Πολυ καλες οι μαχες , αλλα αυτο που ξεχωριζε ηταν το animation.
Καλη ταινια αλλα σιγουρα οχι εξαιρετικη.
Τωρα μωλις κατεβασα το Sky Blue εχει να κανει , κανα comment κανεις για αυτη την ταινια?
"A ninja who couldn't save his friend can never be hokage. Isn't that right, Sasuke?"
Posted Image
click em και βοηθηστε να μεγαλωσουν plz :)

#7 LucyBR

LucyBR

    宝塚歌劇団の歌姫

  • Members
  • 1,559 posts

Posted 07 March 2009 - 15:12

προσωπικα, ειναι ενα απο τα -πολλα ομολογουμενως- πραγματα που καθησα να δω αποκλειστικα και μονο για τους seiyuu...
οι seiyuu τoυ Nanashi και τoυ Kotarou ειναι αμφοτεροι johnny's idols, overall ασχετοι με τα anime γενικως και ηθελα πολυ να δω πως τα πηγανε.
απειρως καλυτερα απ ο,τι περιμενα ομολογω..

σε γενικες γραμμες θα συμφωνησω με τους προηγουμενους.. it was a pleasant watch but that was pretty much all..

oh and btw Dante, Chinen Yuri is actually a boy... :emptyonexg1:

Posted Image

Spoiler: &#33909


#8 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 07 March 2009 - 15:19

Νταξ, με αυτή την photo στο προφίλ, πιο νύχι να μυρίσω πρώτο για να το βρω?...:cry5:

:hahaha:

Pain_GodRealm, για το sky blue ρίξε μια ματιά στο αντίστοιχο thread του. Μια τέτοια συζήτηση εδώ είναι απλά off topic...:gotit:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#9 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1,385 posts

Posted 07 March 2009 - 20:58

Για την ταινία δεν χρειάζονται πολλά λόγια.Απολαυστικότατη και με καταπληκτικές σκηνές δράσης.Ειδικά την τελευταία μάχη την ξαναβλέπω πολύ συχνά:nod2:Πολύ καλό και το review,συμφωνώ απόλυτα με αυτό το κομμάτι


Το SotS δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια action ταινία εποχής, δοσμένη με τον καλύτερο τεχνικά και αισθητικά τρόπο. Και το βασικότερο είναι πως ΔΕΝ έχει την ανάγκη να γίνει κάτι περισσότερο. Από τα opening credits μέχρι τους τίτλους τέλους βυθιζόμαστε σε ένα κόσμο ιστορικό όσο και παραμυθένιο, βίαιο όσο και ποιητικό, πιστευτό όσο και πρωτόγνωρο.


Edited by aboumonkey, 08 March 2009 - 17:33.


#10 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 07 March 2009 - 22:27

Πρεπει να ειναι ωραιο !!!με εκανες να θελω να το δω!!!!

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#11 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 08 March 2009 - 15:42

Τίποτα το ιδιαίτερο σενάριο-γουάιζ, αλλά ευχάριστο, απολαυστικό, γρήγορο, όμορφο, σε κάνει να περνάς καλά και εύκολα την ώρα σου χωρίς να σε αφήνει να το ξεχάσεις για κάμποσο καιρό.

Γενικά συνιστάται σε όλους. Οι σονενάδες θα το λατρέψουν για το ξύλο και όλοι οι υπόλοιποι απλά θα περάσουν καλά μια ώρα και είκοσι (?) λεπτά από τη ζωή τους.

HnH5aB0.jpg


#12 Cursed blade keeper

Cursed blade keeper

    a man of mystery

  • Members
  • 97 posts

Posted 09 March 2009 - 11:33

Γενικά σε σονεν τι ιδιαίτερο να βρεις πια...
Η ταινία παρ' όλα αυτα συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όλους
:hero:

#13 ...xXx...

...xXx...

    – - – - – - – - ░ ▒▓▓█D

  • Members
  • 134 posts

Posted 09 March 2009 - 21:54

πρόσφατα το ιδα και εγώ είναι ένα anime που δεν τρελαίνεστε κιόλας αλλά αξίζει σίγουρα να είναι στην συλλογή κάποιου είναι άρτιο τεχνικά με ενδιαφέρον
story( όχι τίποτα εξαιρετικά πρωτότυπο)και σίγουρα η fun αυτού του ιδους τον anime θα είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένη… όση πάλι δεν συνηθίζουν να βλέπουν τέτοια anim. Θα το δουν απλά με ενδιαφέρον
Posted Image

#14 igano

igano

    Shinobi Tousan

  • Members
  • 94 posts

Posted 11 March 2009 - 15:01

Απολαυστικοτατο! Το animation ειναι φανταστικο!
Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#15 LexKuro

LexKuro

    Anime Newbie

  • Members
  • 55 posts

Posted 11 March 2009 - 17:20

το ειχα δει παλιοτερα μολις ειχε βγει,,,απο οτι 8υμαμαι μου ερεσε πολυ αλα το story για μενα 8α μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερο (η τελικη μαχη ειναι κορυφη!)



Also tagged with one or more of these keywords: fall 2007, anime review, studio Bones, action, samurai, historical, adventure