Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Θα θέλατε να μπορείτε να επηρεάζετε τις αποφάσεις των δημιουργών ;


  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#16 Matu-san

Matu-san

    aoi

  • Members
  • 939 posts

Posted 24 February 2009 - 10:20

Επίσης πρέπει να προσθέσουμε τον τρόπο που πρωωθεί το κάθε στούνιο μια σειρά, και γενικά το όλο marketing της σειράς. Αν το στούντιο θέλει να το πρωωθήσει με έναν δικό του τρόπο, και βγούν οι fan της σειράς και απαιτήσουν να προοθήσουν την σειρά με τον δικό τους τρόπο, τότε θα πάει περίπατο η όποια προσπάθεια του στούντιο.
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#17 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 24 February 2009 - 10:50

Τσου. Βέβαια, όταν βλέπω τη ποιότητα ενός έργου (anime/manga) να πέφτει δραματικά με fanservice και μάλιστα φτηνό (βλ. τέλος του Hellsing-ναι, ξέρω σας έπρηξα συκώτια κι άντερα, αλλά δε χωνεύεται τ'αναθεματισμένο!:burningbe3:) καταλαβαίνω ότι ο δημιουργός το έκανε για να ευχαριστήσει τους fan, και αυτό με κάνει νε χάνω κάθε εκτίμιση και προς το δημιουργό και προς το δημιούργημα. "Πούλησε την ιστορία για τη διασημότητα. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!" αποφασίζω και στοπ η σειρά. Δε μιλάω, βεβαίως για τις σειρές που φτιάχτηκαν ΜΟΝΟ για fanservice (βλ. Strike Witches), αυτές είναι άλλη ιστορία.

Επίσης, καταπατάται και το δικαίωμα της ποιητικής αδείας, με το να υπακούει ο δημιουργός κάποιον άλλον, είτε fan, είτε editor, είτε σκηνοθέτη, είτε, είτε... Αυτός ο "ευνουχισμός" είναι κανονική παραβίαση ενός ανθρώπινου δικαιώματος.

Τώρα, για προσωπικές επιθυμίες, όπως αυτές που ανέφερε η Iristella:

To θέμα με την γνώμη των fan πέρα από τα προαναφερθέντα είναι ότι επηρεαζόμενοι πολλές φορές από την συμπάθειά τους ή την αντιπάθεια τους προς έναν χαρακτήρα θέλουν να δώσουν τροπή στην ιστορία η οποία κάθε άλλο παρά στέκει από άποψη δομής της υπόθεσης. Πχ μπορεί να θέλουν να δουν τον πρωταγωνιστή ή τον villain να νικάει/ψοφάει/ να παίρνει το κορίτσι το αγόρι/ να βγαίνει αλώβητος κοκ


υπάρχει το fanfiction, κι άγιος ο Θεός.:tensai:

Ούτως ή άλλως, δε γίνεται ένας να ευχαριστήσει όλους. :canthelp:

Posted Image


#18 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 24 February 2009 - 12:56

Dragonball GT. Έγινε γιατί το θέλανε οι φανς. Και τι καλό που βγήκε!

#19 dmvagos

dmvagos

    Dungeon Master v3.5

  • Members
  • 454 posts

Posted 24 February 2009 - 13:05

Θα υποστηρίξω κι εγώ το ότι δεν θα πρέπει να μπορεί το κοινό να επηρεάζει τις αποφάσεις των δημιουργών, λίγο πολύ για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Από τη στιγμή που θα καρφωθεί στο μυαλό κάποιου μια ιδέα περί της πλοκής ενός έργου (είτε αυτό λέγεται manga, είτε λέγεται anime, ή ό,τι άλλο τεσπά) αν τους δοθεί η ευκαιρία να πουν τη γνώμη τους θα πουν αυτό και τίποτε άλλο. Και ευτυχώς οι Ιάπωνες δημιουργοί (ενίοτε psychos) σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων μας παρουσιάζουν γεγονότα πολύ διαφορετικά έως και άσχετα με αυτά που περιμέναμε ή θα θέλαμε να δούμε. Επίσης οι περισσότεροι είναι πολλά πολλά κεφάλαια/επεισόδια μπροστά στην πλοκή, έχοντας στο μυαλό τους πολλές ενδιαφέρουσες στροφές στο σενάριο. Αυτό είναι που χαρακτηρίζει και τον κάθε δημιουργό στο τέλος τέλος και το οποίο μας κρατά ακόμα να ασχολούμαστε με το χώρο και να παρακολουθούμε τις δουλειές τους.
Posted Image
いつでも今日が、いちばん楽しい日 :thumbup: .aNiMe//GR IRC channel

#20 ZeLiGa

ZeLiGa

    In Trance

  • Members
  • 542 posts
  • LocationLost in Time...

Posted 24 February 2009 - 15:48

Όχι. Ποιο το νόημα άλλωστε; Οι εκπλήξεις και οι ανατροπές στην ιστορία είναι η μισή χαρά.

#21 Ame Warashi

Ame Warashi

    Surgeon of death...

  • Members
  • 82 posts

Posted 24 February 2009 - 16:54

Έχει τύχει να μην μου αρέσει εξέλιξη σε anime αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελα να επέμβω στη δουλειά των δημιουργών...Όταν κάνουν κάτι που αποκλίνει από τισ δικές τους ιδέες παύει να είναι στην ουσία δικό τους...πολλές φορές κάτι που μπορεί να φαίνεται απότομο αρχικά κάπως εξυπηρετεί μια σκοπιμότητα στην πορεία...πολλές φορές αν όλα πάνε κατ'ευχήν το αποτέλεσμα είναι ανούσιο...

#22 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 24 February 2009 - 17:10

Είδαμε τι έγινε με το Code Geass. Δεν θα πάρω , ευχαριστώ.

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#23 panikas

panikas

    Starting...

  • Members
  • 4 posts

Posted 24 February 2009 - 22:04

Δεν θα πρωτοτυπήσω θα οτι και οι περισσοτεροι, για να μην πω όλοι, οι δημιουργει πρέπει να κανουν την δουλειά τους και να μην επηρεαζονται από κανέναν.Και εγώ θα ήθελα τον Ace στο πλήρωμα του luffy αλλα αν ο καθένας έλαγε και από έναν δεν θα είχε ουσια και υπάρχουν και άλλα παραδείγματα που αναφερατε εσείς:tensai:
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#24 Sora

Sora

    Gintama Hype

  • Members
  • 682 posts

Posted 27 February 2009 - 00:18

ναι φυσικα για το καλο των anime οπως naruto/bleach θα πηγαινα στα studios που γινονται τα animations θα εκαιγα ολα τα filler scripts ++ filler scripters και τα anime θα συνεχιζαν χωρις βαρετα/μωρουδιστικα fillers για κερδοσκοπικους λογους και επιβραδυνση του anime

#25 Psylock

Psylock

    Math Logic

  • Members
  • 136 posts

Posted 25 May 2009 - 13:47

Όπως έχει ήδη προαναφερθεί ένα ανιμέ είναι δημιούγημα της φαντασίας και της έμπνευσης κάποιου ανθρώπου (όπως και ένα οποιοδήποτε έργο τέχνης), αν μας αρέσει το βλέπουμε , αν δεν μας αρέσει τότε το αφήνουμε στο ράφι (ακριβώς όπως θα κάναμε και με ένα βιβλίο).
Ποιό το νόημα του να μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία που κάποιος άλλος σκέφτηκε και θέλησε απλά να μας την παρουσιάσει και επομένως να την μοιραστεί μαζί μας?
Μήπως κάνοντας κάτι τέτοιο απλά πέφτουμε στην παγίδα του να μην αποδεχόμαστε το δικαίωμα έκφρασης κάποιου άλλου?
Θέλουμε να αλλάξουμε ένα δημιούργημα γιατί εμείς δεν έχουμε το θάρρος να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, φοβούμενοι ότι δεν θα γίνουμε αποδεκτοί?
Μήπως στην ουσία ο λόγος που θέλουμε να επιρρεάσουμε ένα ανιμε είναι γιατί θέλουμε να εκφράσουμε την άποψή μας και εμείς?
Αν σκεφτούμε τα παραπάνω ερωτήματα θα καταλάβουμε ότι όλοι μας έχουμε κάτι ιδανικό στο μυαλό μας, και θέλουμε όχι απλά να το εκφράσουμε αλλά να βρούμε και ομοίους μας οι οποίοι το αποδέχοντα. Αυτό όμως μπορούμε να το πετύχουμε με τον διάλογο, την κριτική σκέψη, την έκφραση και όχι την παραποίηση ενός ήδη υπάρχοντως δημιουργήματος.
Βέβαια αν ένα δημιούτγημα είναι φτιαγμένο από θεατές για θεατές τότε εκεί έχουμε μία συλλογική προσπάθεια απεικόνισης συναισθημάτων, σκέψεων, ιδεών και επομένως η άποψή μας επιρρεάζει την πλοκή και την εξέλιξη της ιστορίας.
Όλα αυτά βέβαια κατά την ταπεινή μου άποψη, προσπάθησα να είμαι όσο τον δυνατόν πιό συνοπτικός και ουσιαστικός γίνεται και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ :wooi2:.
The truth exist beyond the Gate ...
Can you see it ?!

#26 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 23 June 2017 - 15:53

Well, here's the thing. Θεωρώ απ'τη μία απαράδεκτο οι fans ενός πράγματος να έχουν την απαίτηση ο/η δημιουργός να τους ακούει επειδή θέλουν να δουν αυτό που θέλουν να δουν.

 

Απ'την άλλη, καμιά φορά, οι δημιουργοί ξεφεύγουν. στερεύουν από ιδέες ή επαναπαύονται και τα πράγματα κάπως χειροτερεύουν και ποιοτικά και γενικώς. 

 

Για μένα, καλό θα ήταν ο κάθε δημιουργός να έχει έναν άνθρωπο ο οποίος είναι φαν/διαβάζει/βλέπει αυτό που κάνει και μπορεί να προσφέρει μια εμπερειστατωμένη γνώμη, άρα βοήθεια, όταν ο/η δημιουργός την χρειάζεται. Αν είναι του τύπου "just as planned" δημιουργός, που ξέρει τι θέλει να κάνει από την αρχή μέχρι και το τέλος, ας μην επεμβαίνει κανείς. Αλλά όταν οι ίδιοι είναι λίγο let's wing this I don't even know what I'm doing, μπορεί οι fans, όποια μορφή κι αν έχουν αυτοί - poll, questionnaire, φίλος, οικογένεια -  να βοηθήσουν.

 

Αλλά επαναλαμβάνω, αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να επεμβαίνουν και σίγουρα όχι να το απαιτούνε.


setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#27 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 23 June 2017 - 16:04

Γενικά, το φαινόμενο που περιγράφει τόσα χρόνια μετά φαίνεται να μειώνεται παρά να αυξάνεται με μάλιστα πολύ πρόσφατα παραδείγματα. Άποψή μου μεν αλλά ο ρόλος του fan πρέπει να περιορίζεται στην κριτική των γεγονότων και της ποιότητας τους και αν τελικά μία σειρά θα ζήσει να αφηγηθεί το τέλος της και δε θα βάλει τελεία πριν την ώρα της. Όχι ότι δεν έχουμε δει και καλές σειρές να μην τους δίνεται η δυνατότητα να ολοκληρώσουν αυτό που άρχισαν. Κάπου καταλήγεις να εύχεσαι μία σειρά να μην αποκτήσει τεράστιο fanbase γιατί πολλές φορές βλέπεις την ποιότητα και το ύφος να αλλάζει και πολλές φορές ιστορίες ξεχειλώνουν μόνο και μόνο επειδή πουλάνε και επειδή πουλάνε δεν μπορούν να βάλουν ένα τέλος εκεί που πρέπει.  

 

Το θέμα τελικά είναι, διαβάζεις κάτι γιατί σε ψυχαγωγεί να ταξιδεύεις στον κόσμο που έπλασε κάποιος άλλος και εκτιμάς τη φαντασία του και τους χαρακτήρες που δημιούργησε ή για να διαβάσεις/δεις μια ιστορία έτσι όπως εσύ θέλεις και απαιτείς να είναι; Στη χειρότερη αν δεις ότι η ιστορία δεν σε ικανοποιεί και η τροπή που παίρνει είναι κάτι τόσο δραματικά διαφορετικό από αυτό που περίμενες, απλώς παράτα το. Δεν μπορώ να καταλάβω γενικά κάποιον που θα στείλει ένα απειλητικό μήνυμα μόνο και μόνο επειδή πέθανε ο αγαπημένος του χαρακτήρας ειδικά όταν ο θάνατος αυτός δένει με τα γεγονότα. Live with it. Διαβάζεις την ιστορία μόνο για έναν χαρακτήρα; Για να μη μιλήσω για την αθλιότητα των ship και την ψύχωση που έχουν με αυτά μερικοί καταλήγοντας να αφηνιάσουν αν τελικά γίνει κάτι που απαγορεύει στο ship τους να γίνει κάποια στιγμή canon...


ySss0UF.jpg


#28 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 23 June 2017 - 17:58

Φυσικά και όχι αλλιώς δεν θα υπάρξει ποτέ έργο προς κριτική. Αν ακούει τα σχόλια των θεατών στο τέλος θα καταλήξει μια σούπα ιδεών χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Μπορεί το ίδιο να συμβεί ακόμα κι αν η ομάδα που φτιάχνει μια σειρά είναι λίγων ατόμων αλλά εκεί ακριβώς έρχεται η κριτική να αναδείξει το πρόβλημα ώστε την επόμενη φορά να υπάρξει βελτίωση.

Τέλος τόσες ιδέες όσες κι ο καθένας που αποτελεί το κοινό. Ποιες να αφήσεις έξω, ποιες να βάλεις μέσα, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να ευχαριστηθούν όλοι.

Οπότε κάνεις το καλύτερο που μπορείς και περιμένεις το feedback, θετικό ή αρνητικό.


rsrGbGx.gif

#29 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 23 June 2017 - 18:14

Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές τι θα γινόταν αν μια δική μου ιδέα ή εκδοχή σε ένα έργο ήταν το canon, τι θα συνέβαινε αργότερα και αν θα έβγαινε καλύτερο σαν έργο, όμως τότε θα μπορούσαμε κάλλιστα να μιλάμε για διαφορετικό δημιούργημα.

 

Με τίποτα δεν πρέπει ένα δεύτερο πρόσωπο, φαν ή κριτικός, να επεμβαίνει στην ανάπτυξη της ιστορίας ενός δημιουργού. Παρά μόνο στην ποιότητα της δουλειάς του. Σε έναν ιδανικό κόσμο, κάθε έργο θα πρέπει να έχει συλληφθεί από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωση του στο μυαλό του καλλιτέχνη, και ύστερα αφού βεβαιωθεί πως περνάει τα μυνήματα που θέλει, να το κυκλοφορήσει σε όποια μορφή είναι αυτή. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται, και ειδικά στην βιομηχανία μας η πληθώρα των έργων αρχίζει και όπως τους βγει συνεχίζουν.

 

Πάντως, ακόμα και έτσι, όταν δηλαδή το έργο δεν είναι τελειοποιημένο από την αρχή, αλλά δέχεται συνεχές feedback, θεωρώ πως ο δημιουργός πρέπει να έχει ορισμένους αμετάκλιτους βασικούς κανόνες στο μυαλό του. Πρώτον, η θεματολογία οφείλει να συνεχίζει αναλοίωτη. Οι χαρακτήρες πρέπει να παραμένουν πιστοί στις προσωπικότητες τους, και οι περιπέτειες τους να τους αναπτύζουν λογικώς σαν νοήμοντα όντα, και όχι να γίνονται επειδή είναι κουλ ή το ζητούν οι φανς. Τέλος, η κατακλείδα καλό είναι να έρχεται ομαλά και σε καίριο σημείο. Δεν υπάρχει χειρότερο από κάτι που αγάπησες, όμως στην συνέχεια ξενέρωσες/μίσησες επειδή δεν επαλήθευσε τις προσδοκίες σου σε βάθος χρόνου.


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#30 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 24 June 2017 - 13:14

πείτε μου ανώμαλη πείτε μου ότι θέλετε...εγώ θα ήθελα να παίρνω τις αποφάσεις για τα hentai...

εντάξει και για κάποια άλλα anime αλλά κυρίως για τα hentai γιατί δεν βρίσκω ποτέ αυτό που θέλω

και έχω καιρό να συναντήσω τον Kenny που ήξερε πάντα τι ήθελα στα hentai ...