Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Θα θέλατε να μπορείτε να επηρεάζετε τις αποφάσεις των δημιουργών ;


  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2009 - 21:43

Τελευταια μου εχει δημιουργηθει ενας προβληματισμος ,διαβαζοντας οτι αρκετοι fans μιας σειρας anime ή ενος manga δεν ειναι ικανοποιημενοι απο την εξελιξη της υποθεσης ή απο το τελος που επελεξε ο δημιουργος και συζητανε αρκετες φορες πως θα προτιμουσαν να ηταν, αν θατανε καλυτερο μενα διαφορετικο τελος etc... Ο προβληματισμος μου εγκειται στο εξης : Ειναι καλυτερο ενας δημιουργος να επηρεαζεται απο την πλειοψηφια των fans αλλαζοντας την πλοκη και πολλες φορες το τελος που ειχε στο μυαλο του προς χαριν μεγαλυτερης αποδοχης του εργου του ή να μενει παντελως ανεπηρεαστος και να παραδιδει στο κοινο το εργο του οπως αυτος το ηθελε και το φανταστηκε?

Η δικια σας γνωμη ποια ειναι και ποιον θα εκτιμουσατε περισσοτερο?

xbJ3b2w.jpeg


#2 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2009 - 21:52

Όχι, καθέτως. Ο κάθε δημιουργός είναι ελεύθερος να κάνει ότι γουστάρει με την δημιουργία του και να μην ακούει κανέναν. Ο καθένας ότι θέλει λέει και αν κάτσεις να ακούς το τι θέλουνε οι φαν, η σειρά κυριολεκτικά ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ αντι να βελτιώνεται.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι οι περισσότερες πρόσφατες σειρές που βγαίνουνε, που είναι τίγκα στο fan service κι ας μην είναι ecchi ή harem. Αυτό το βάζουνε καθαρά για fan pleasing. Συγχρόνως όμως έτσι, καταστρέφουνε την ποιότητα της σειράς.

Άλλο παράδειγμα από προσωπική μου εμπειρία. Πολλές φορές έχω σχεδιάσει κομιξάκια και μικρά διηγήματα. Μόνος μου όταν τα έφτιαχνα, το καταφχαριστιόμουνα. Μόλις έβαζα άλλους να μου δίνουνε ιδέες ή να κρίνουνε το σενάριο, αμέσως έχανα τον μπούσουλα, γιατί ο καθένας ήθελε εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτό που προσπαθούσα να φτιάξω.

Αν κάποιος δημιουργός κάνει μια σειρά καθαρά για τους θεατές, τότε ναι, ας ακούει τι θέλουνε. Αλλά να ξέρει και πως να προχωρίσει αν ποτέ ξεμείνει από μόνος του σε ιδέες.

#3 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2.051 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2009 - 21:56

well, I guess, μαρεσει περισσοτερο οταν εκπλησομαι ευχαριστα απο τις επιλογες του δημιουργου.
οση μεγαλη φαντασια και αν εχει καποιος, οτι και να σκεφτει θα ακολουθει μια φορμα ( εκτος αν εισαι ο Πικασο αδερφε μου). κατα συνεπεια, σε καποια στιγμη θα επελθει ενας κορεσμος.
οποτε, αν ακολουθουσαν τις δικες μου επιταγες, σε καποια στιγμη μεχρι και εγω θα βαριομουν.
ρα λοιπον, αστους να κανουν κατι που σιγουρα το κανουν καλυτερα απο μενα, και απλα ας κανουν σωστη δουλεια, και οχι "αρπαχτες" για να βγαλει λεφτα το Studio

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#4 papadevil

papadevil

    Anime Freak

  • Members
  • 374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2009 - 21:58

προσωπικη μου αποψει για να ειναι διμιουργος σημαινει οτι εχει και καποια πειρα πανω στο θεμα οποτε ειναι καθαρα προσωπικη του αποψη να φτιαχνει κατι δικο του ετσι οπως του αρεσει και μαλιστα θα εχει πολυ καλυτερο αποτελεσμα απο τ να του λεγανε αλλοι διαφορες ιδεες

και μαλιστα ποιοι ειμαστε εμεις οι ο καθενας μας (δεν λεω για ολους)για να επηρεασουμε μια σειρα σε πολυ σημαντικο ρολο επειδη δεν ειμαστε ικανοποιημενοι...my opinion...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#5 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2009 - 22:17

Όχι. Δε θα ήθελα γενικά οποιοδήποτε έλεγχο εγώ ο ίδιος στις αποφάσεις τους. Έμμεσα βέβαια ως μέρος του κοινού στο οποίο αποσκοπούν ασκώ/ούμε επιρροή πάνω τους και έτσι τους βάζουμε σε σκεπτικισμό για το τι κάνουν, αλλά πιστεύω ως εκεί φτάνει.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#6 ssj2sanji

ssj2sanji

    This is suicide season!

  • Members
  • 723 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2009 - 22:18

θα φενοταν εγωιστηκω αλλα....ΟΧΙ
θα ηξερες το storyline που δεν θα ηταν καθολου καλο και θα επερνες στο λεμος τοσους fans εαν δεν ειναι καλο αυτο που κανεις(i dont want to try it)

#7 kakashi sensei

kakashi sensei

    pitsilistis

  • Members
  • 746 Δημοσιεύσεις:
  • Locationplateia eleytherias

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2009 - 22:55

ο δημιουργος ξερει καλυτερα απο ολους για το εργο του αλλα θα ηθελα να μπορω να επεμβαινω σε κλισε σκηνικα (λιγη πρωτοτυπια δε βλαπτει).

#8 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3.927 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2009 - 23:01

αμα ηταν οι fans να επηρεαζουν ψιλο λεπτομερειες πχ να εκανε κατι σαν Poll και βλεποντας τα αποτελεσματα να αποφασιζε αν ηθελε να τα χρησιμοποιησει. Απο κει και περα επηρεασμος σε κατι πιο βασικο, θα συμφωνησω οτι θα μειωνε τη ποιοτητα γτ στη τελικη για εμενα μπορει να το βελτιωνει και για τον επομενο η αποφαση μου να του το κανει χειροτερο

#9 Kakashinote

Kakashinote

    .:: Yawn ::.

  • Members
  • 444 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2009 - 23:05

εμενα μου αρεσει να μην ξερω τι θα γινει και ας βριζω καποιες φορες τους δημιουργους.απλα και το βρισημο ειναι μες στο προγραμμα αλλα κατα βαθος μου αρεσουν οι πλοκες γιατι πιστευω πως για καποιο λογο γραγει ο,τι γραφει ο δημιουργος.απλα να περιοριζονται τα fillers αν γινεται
Δημοσιευμένη  εικόνα
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#10 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2009 - 00:22

Στην τελική, αν δίνεις στον θεατή αυτό που περιμένει να δει, τότε απλά θα θεωρήσει την δουλειά σου μέτρια. Αν όμως τον εκπλήξεις (έστω και με αρνητικό τρόπο) τότε του προκαλείς εντυπώσεις και η σειρά ξεχωρίζει στο πλήθος. Οπότε, όχι δεν πρέπει τόσο να τον ικανοποιείς, όσο το να του προκαλείς εντυπώσεις. Και οι εντυπώσεις δεν έρχονται αν απλά δει αυτό που σε έχει διατάξει να του δώσεις. Κάτι σαν τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα δηλαδή, που ένα τρικ είναι καλό μόνο όταν δεν ξέρεις πως γίνεται.

#11 Ankaa

Ankaa

    :]

  • Members
  • 121 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2009 - 00:25

Σε κανεναν δεν αρεσει αυτο το πραγμα .... στο κατω κατω γιαυτο βλεπουμε anime και διαβαζουμε manga , για να δουμε κατι το διαφορετικο.

#12 Leon

Leon

    Manga Oldbie

  • Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2009 - 00:31

Πάρε για παράδειγμα δημιουργούς που επηρεάστηκαν απ τους χορηγούς τους. Όχι μόνο anime. Πολλές ιστορίες θα ήταν καλό να είχαν σταματήσει κάπου και όχι να αναγκάζονται να τις κρατήσουν επειδή απλά "πουλάνε". Πολλές σειρές χάλασαν έτσι.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#13 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

    Ryu

  • Members
  • 207 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2009 - 01:01

Θα κατέστρεφε τους δημιουργούς νομίζω...

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

 


#14 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5.515 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2009 - 08:18

Όχι, κάτι τέτοιο μάλλον θα ευνούχιζε εντελώς τον εκάστοτε δημιουργό, ή θα τον υποχρέωνε να δημιουργήσει με βάση το τι θέλουν να δουν οι περισσότεροι fans, και όχι το τι θέλει να δείξει/δώσει αυτός στο έργο του. Δεν νομίζω πως χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση, αυτό φτάνει για να κάνει το οιοδήποτε αντεπιχείρημα εντελώς moot. :canthelp:



Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Dante80: 24 Φεβρουάριος 2009 - 11:17

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#15 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2009 - 10:13

To θέμα με την γνώμη των fan πέρα από τα προαναφερθέντα είναι ότι επηρεαζόμενοι πολλές φορές από την συμπάθειά τους ή την αντιπάθεια τους προς έναν χαρακτήρα θέλουν να δώσουν τροπή στην ιστορία η οποία κάθε άλλο παρά στέκει από άποψη δομής της υπόθεσης. Πχ μπορεί να θέλουν να δουν τον πρωταγωνιστή ή τον villain να νικάει/ψοφάει/ να παίρνει το κορίτσι το αγόρι/ να βγαίνει αλώβητος κοκ αλλά κάτι τέτοιο να είναι εντελώς αντίθετο με το πνεύμα της ιστορίας και τα μυνήματα τα οποία προσπαθεί να περάσει.

Συνήθως έχουν στο μυαλό τους μια συγκεκριμένη εξέλιξη λίγο ή περισσότερο κλισέ γιατί είναι στην φύση του ανθρώπινου μυαλού να στρέφεται σε πράγματα με τα οποία είναι εξοικειωμένο.Για να μιλήσω πιο συγκεκριμένα κλασσικότατο παράδειγμα αποτελεί το Death Note imo. Είναι ίσως η σειρά πάνω στην οποία υπάρχουν οι μεγαλύτερες ενστάσεις από την πλειοψηφία των φαν σχετικά με την εξέλιξη της πλοκής. Και οι ενστάσεις αυτές επικεντρώνονται κυρίως στα πιο αντισυμβατικά μέρη της υπόθεσης ακριβώς γιατί οι θεατές/
αναγνώστες περίμεναν να δουν κάτι άλλο από αυτό το οποίο τελικά είδαν, και όχι γιατί κάτι τέτοιο δεν έστεκε σεναριακά (όχι ότι το συγκεκριμένο anime είναι τέλειο δεν έχει plot holes αλλά μιλάω για την τροπή της υπόθεσης σε συγκεκριμένα σημεία).

Στο κάτω κάτω κάθε πνευματικό δημιούργημα χαρακτηρίζεται από το πνεύμα και τις αξίες του δημιουργού του. Έχει τον δικό του ρυθμό και αντανακλά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (γιατί ο κάθε δημιουργός γράφει είτε σε συμφωνία με προσωπικά του βιώματα, αξίες, προβληματισμούς είτε σε αντιπαραβολή προς αυτά, ). Όσο πιο πολλοί αναμειγνύονται στην δημιουργία ενός έργου τόσο πιο πολύ χάνει τον ρυθμό του την πρωτοτυπία του και απομακρύνεται από αυτό το οποίο προοριζόταν αρχικά.