Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Kannagi

fall 2008 anime review comedy school life supernatural

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5.515 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2009 - 14:07

AnimePaperwallpapers_Kannagi-Crazy-.jpg


Spoiler: Plot summary

 

Βασισμένο πάνω στο πασίγνωστο και πολύπαθο ομώνυμο manga της νεοφώτιστης Eri Takenashi, το Kannagi του 2008 αποτελεί (τόσο λόγω θεματολογίας όσο και πρόθεσης) ένα από τα τελευταία δείγματα του multi-genre fuckfest που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια (α ρε haruhi...). Χρησιμοποιώντας τον βατήρα του πολύ καλού manga από το οποίο προέρχεται, όπως και τα αστρονομικά επίπεδα hype στο οποίο έχει αυτό φτάσει (λόγω των καταπληκτικών char designs αλλά και της guilty pleasure θεματολογίας του), αποτέλεσε για πολλούς fans τον πιο μετά λύσσας και αφρών αναμενόμενο τίτλο του Q4 '08. Το αν δικαίωσε την αναμονή ή όχι, εξαρτάται καθαρά από...την ποσότητα του αφρού στο πιγούνι.

 

15-2-200910-26-24.jpg

 

I have no waifu and I must scream
Ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο γύρω από τον συγκεκριμένο τίτλο είναι ο τραγέλαφος που συνόδεψε ένα από τα τελευταία chapters του manga του. H καημένη Takenashi έκανε το θανάσιμο λάθος να αφήσει σε ένα σημείο την μπηχτή πως η πρωταγωνίστρια της σειράς είχε γκόμενο στο (μακρινό;...) παρελθόν (btw, η Νagi η πρωταγωνίστρια της σειράς είναι απροσδιορίστου ηλικίας, Yuurei/kami-sama dakara). Και έτσι εξάγεται το συμπέρασμα πως ενδεχομένως υπάρχει η πιθανότητα κάποια στιγμή στο παρελθόν να μας προϊδεάζει για το ενδεχόμενο του να μην αποκλειστεί πως ο γκόμενος υπάρχει μια μικρή περίπτωση να θεωρείται πως την πέρασε από την κορδέλα.

Το e-rage που ακολούθησε από τους unfappables ήταν πρωτοφανές. Στο 2chan και σε άλλα στέκια της geek cum virgin cum neet decadence έγινε της Πόπης, με αγριεμένους άμα τε απατημένους e-συζύγους να ποστάρουν φωτογραφίες και video με τις αφεντοσκατόφατσές τους να σκίζουν τα manga που αγοράσανε, να πετάνε κατάρες για το ανίερο αυτό γεγονός του ξεπαρθενέματος του έτερου e-ήμισυ και να ορκίζονται εκδίκηση στο όνομα του φεγγαριού. Λίγο μετά από αυτό το γεγονός, η mangaka σταμάτησε την παράδοση των chapters για λόγους υγείας, και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες εισήχθη στο νοσοκομείο και υπεβλήθη σε επιτυχημένη εγχείρηση από την οποία τώρα αναρρώνει καλώς. Οι κακές γλώσσες λένε πως αυτά τα 2 γεγονότα συνδέονται, με την ασθένεια να αποτελεί περισσότερο δικαιολογία της ίδιας της δημιουργού για την τσαντίλα της για τις εξελίξεις, όπως και για τον φόβο της από τα 100αδες απειλητικά τηλεφωνήματα και γράμματα που έχει λάβει τελευταία. Χέσε ψηλά και αγνάντευε, δηλαδή.



15-2-200910-30-56.jpg

 

Show must go OFF
Όμως οκ, αρκετά τρομπάραμε, πάμε στο anime τώρα. Στον τεχνικό τομέα το Κannagi δίνει ρέστα για την κατηγορία του, με το ποιο εντυπωσιακό aspect του να είναι το animation. Πανέμορφα CG 2d γραφικά, με πρωτόγνωρη για το genre λεπτομέρεια και πιστότητα, μας χαρίζουν σε συνδυασμό με τα εμπνευσμένα lovu lovu char designs και την στρατηγική τοποθέτηση και επαγγελματική μεταχείριση κάποιων CG 3d σκηνών ένα φοβερό αποτέλεσμα, πάντα μέσα στα όρια της θεματολογίας, και των δυνατοτήτων που αυτή που μπορεί να δώσει (ή μάλλον, των περιορισμών που αυτή εμπεριέχει). Οι παράγοντες της Α1 pic του aniplex δεν είναι χθεσινοί εξάλλου, το animation που μας έχουν δώσει κατά καιρούς είναι απλά top notch.

Η ηχητική επένδυση της σειράς στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, με το καταπληκτικό OP song να κλέβει την παράσταση (κυρίως όμως λόγω του φοβερού animation που χρησιμοποιεί) και τα υπόλοιπα κομμάτια να υποστηρίζουν ικανοποιητικά το έργο. Πολύ καλή δουλειά και στο voice acting, με τους seiyuus να επιτυγχάνουν μια πολύ καλή φυσικότητα στην απόδοση των traits του κάθε χαρακτήρα.

Τέλος, ο Yutaka Yamamoto (παλιός μας γνώριμος σε πολλές δουλειές, όπως το LS και το SHnY) σκηνοθετεί αρκετά καλά, χωρίς βέβαια να μπορεί να αποφύγει τα κλασσικά σπαγγάτα στην λήψη σκηνών όπως και τα Lara Croft's butt + camera = LFE shots. It goes with the position though, screwup comedy σκηνοθετεί και όχι ντοκιμαντέρ για πέστροφες με διάρροια.



15-2-200910-29-05.jpg


Πουτ δε μπέιμπυ όιλ ντάουν, σλόουλυΥπόθεση... Ποιά υπόθεση; Θέλετε και υπόθεση; Μιλάμε για 2 αδερφές θεές που βγαίνουν στην γη με σκοπό να γίνουν pop idols ώστε να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια που θα τις δίνουν οι οπαδοί τους για να κυνηγήσουν με μαγικά ραβδιά (και μη) πνευματικές ανωμαλίες με την μορφή σκουληκαντέρων, αραχνών κτλ. ΧD

Περιέργως, το παραπάνω δεν είναι κακό όσο ακούγεται. Η σειρά παρωδεί το otaku culture και τα magic garru anime ενώ μας δίνει καλό slapstick χιούμορ, κάποιες θεϊκές cameo εμφανίσεις και κυρίως, υλικό για να ματώνει η μύτη σου. Έως εδώ καλά, το harem-school-slapstick-magic-parody-lovu στοιχείο δεν κουράζει, μάλλον διασκεδάζει.



Και μετά η σειρά τραβάει την κάρτα "Ιm a drama queen nao, come cry with us grasshopper so that we wrap up this shit". Ρε δεν μας χέζετε λέω εγώ (with sugar cream on top plz); Ανάμεσα στα βυζιά της Zange, τα μπούτια της Τsugumi και τα "μέρια-σε-κώλε-να-διαβώ" της Nagi περιμένετε σοβαρά να νιώσω συγκίνηση με τα 3 τελευταία επεισόδια της σειράς; OYTE O ΠΡΕΚΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΑΚΡΥΖΕ ΡΕ!!!!11

Nice way to spill the milk. Εκτός και αν δεν είναι ακριβώς γάλα, οπότε μπαίνουμε σε ιδέες:
1> Γιατί το μαζεύετε ότι μαζεύετε;
2> Αυτό είναι που λέμε "χύσαμε";
3> Περιμένετε σοβαρά την S2 που έρχεται να τα μαζέψει από το πάτωμα;

Γκουχ...αnyway, παραέγινα περιγραφικός. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η υπόθεση σε περίπτωση που δεν έκαναν την ταρζανιά να το γυρίσουν σε marimar στο τέλος θα ήταν OK. Τώρα είναι KO. Ζωή σε λόγου μας.

 

15-2-200910-33-23.jpg



Σούμα το λοιπόν. Αν και από ότι φαίνεται μέχρι τώρα το Kannagi δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την δυναμική του υλικού από το οποίο προέρχεται, αποτελεί σίγουρα ένα πολύ ενδιαφέρον τίτλο για τους fans του είδους, που έχει αγγίξει πολλές νεανικές (και όχι και τόσο νεανικές) καρδιές, και ακόμα περισσότερα πορτοφόλια για κούκλες, μαξιλάρια και λοιπά καταναλωτικά must-have-or-die-sinner μπιχλιμπίδια.

Αντικειμενικά το anime βλέπεται αρκετά ευχάριστα, έχει υψηλό δείκτη κεφαλοστροφής και "υδραυλικής ανύψωσης", και δίνει αρκετές ευκαιρίες για γέλιο, ακόμα περισσότερες για υστερικό γέλιο, και ακόμα ακόμα περισσότερες για moe εγκεφαλικά με μετάσταση στον Long-John-Silver μας (down boy, DOWN!!). Αναμένουμε S2 για τα περαιτέρω.

Του δίνουμε 46,2 στους 65 τσακισμένους e-marriages.
Η καλύτερη έκδοση στο κουρμπέτι αυτή την στιγμή είναι αυτή των EnΑ, αλλά τους πήρε ο ύπνος περίπου στο eps 8 και τώρα άντε ξύπνα τους.
Τσιμπάτε EnA 1-8 από lolipow, και τα υπόλοιπα από Ayako.

Επίσης ξεκινήστε προπόνηση με τα παρακάτω...και καλά κόλλυβα....


Spoiler: Καληνύχτα, σβήσε και το φως...

200809.jpg


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kai: 15 Ιούνιος 2017 - 14:45

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#2 1451

1451

    .

  • Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2009 - 15:01

Καταπληκτικό review! Μου αρέσει το σύστημα βαθμολόγησής σου, αλλου έδινες "άναρθρες κραυγές", εδω πάλι "τσακισμένους e-marriages"!!! Σε κάθε περίπτωση, σπεύδω να παραλάβω κανα επεισοδιάκι απο loli για... δειγματοληψία.

#3 sunday

sunday

    Anime Elite

  • Members
  • 1.087 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2009 - 15:12

Είδα το πρώτο επεισόδιο (δε θυμάμαι καν αν το είδα όλο) και έφαγε drop-delete ατάκα κι επιτόπου. Μάλλον έκανα πολύ καλά... Not my bottle of beer...

Δημοσιευμένη  εικόνα


#4 kagemaru igano

kagemaru igano

    Anime Freak

  • Members
  • 424 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2009 - 15:53

και εγω περιμενα ποιο πολλα απο αυτο ανιμε...

#5 DevilMayCry

DevilMayCry

    Sage of the Six Paths

  • Members
  • 100 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens-Vienna

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2009 - 02:14

Τα ειδα ολα τα επεισόδα και ειναι καλο ....

#6 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2.573 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2009 - 02:28

Τα επεισόδια που προσπαθούσαν να προχωρήσουν το σενάριο ήταν μετριότατα.Άλλωστε δε τις βλέπεις για το σενάριο τέτοιες σειρές.

Όλα τα υπόλοιπα ήταν θεϊκά,ειδικά το 10ο.

Δημοσιευμένη  εικόνα


#7 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2.051 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2009 - 11:39

1000 φορές να μην είχε καθόλου σενάριο, παρά η "ξεπέτα" η οποία έγινε.
προφανώς ακόμα καλύτερα, αν γίνονταν σοβαρή δουλειά.
μέτριο, αν του δίνανε λίγη περισσότερη σοβρότητα, θα είχαμε ένα πολύ καλό overall ανιμε

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#8 Adventurer

Adventurer

    Αιώνιος φοιτητής

  • Members
  • 2.983 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Μάρτιος 2009 - 22:09

Ωραιο review αλλα παρατηρησα οτι, οπως και στο review σου για το Strike Witches, κριτικαρεις το γεγονος οτι απο αστειο ανιμε μετατρεπεται σε σοβαρο/δραμα στα τελευταια επεισοδια, και μαλιστα του δινεις εκταση σαν να ειναι κατι πρωτογνωρο. Σοβαρα ομως, αυτο ειναι κατι που κανουν σχεδον ολα τα romance/comedy (και οχι μονο) που υπαρχουν, δε λεει να κατηγορεις συγκεκριμενες σειρες για σφαλμα ολου του genre :terror2:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#9 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5.515 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 05 Μάρτιος 2009 - 22:22

ADV δεν κατηγορώ το anime, γράφω για την εντύπωση που μου έκανε αυτό. Για κάθε slapstick κωμωδία που πρέπει να μετατραπεί σε "Χουάνα η μικρή παρθένα" για να κλείσει το quarter horse υπάρχει και μια άλλη που δεν το κάνει. Και αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο, αλλά στοιχειώδες.

Ανάλογα με τα γούστα, τις προτεραιότητες και το immersion του κάθε θεατή με ένα τίτλο, αλλάζει και η γωνία από την οποία ταυτοποιεί, αντιλαμβάνεται
και κρίνει τα επιμέρους στοιχεία του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, απλά γράφω το προσωπικό μου "ταρατατζουμ Dantes' viewing story saga MLCXXIV". :gotit:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#10 FinalFantasyVII-XIII

FinalFantasyVII-XIII

    Anime Amateur

  • Members
  • 72 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Μάρτιος 2009 - 15:13

Διαφωτιστικό!!
θα τελειώσω τα μαθήματα μου και θα το δω

dante.. είσαι αγόρι ή μου φαίνεται;

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από FinalFantasyVII-XIII: 12 Μάρτιος 2009 - 15:21

Δημοσιευμένη  εικόνα
http://www.youtube.com/watch?v=aJCL3WImCxM
Αυτος ο άνθρωπος είχε όλο το σύμπαν εναντίον του!!

#11 evaofadawn

evaofadawn

    living in Seoul for the past 2 1/2 years....

  • Members
  • 152 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2009 - 16:56

εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα με Dante, σε όλα τα σημεία. Πραγματικά τα 3 τελευταία επεισόδια, όχι μόνο θα μπορούσαν πολύ άνετα να είχαν αποφευχθεί, αλλά κ καταστρέφουν όλη την ατμόσφαιρα. Δε μπορούσα σχεδόν να πιστέψω πως αυτοί οι άνθρωποι που έφτιαξαν τη σειρά τόσο έξυπνη κ απολαυστική για το είδος της, κατέληξαν εντέλει σε κάτι τόσο tv-κλισέ για να ολοκληρώσουν....
το έχω δει 2 φορές: μία μόνη μου κ μία με το αγόρι μου, κ τότε τον πίεσα να μη δει καν τα τελευταία επεισόδια για να μη ξενερώσει... φαντάσου!

κατά τ'άλλα, έριξα τέτοια γέλια που για να το τιμήσω λέω να κάνω cosplay Nagi κάποια στιγμή!!!!

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από evaofadawn: 21 Σεπτέμβριος 2009 - 18:14

Δημοσιευμένη  εικόνα
thanks lily. you gave true meaning to my naruto shippuden.

http://www.anime-planet.com/users/evaofadawn



Also tagged with one or more of these keywords: fall 2008, anime review, comedy, school life, supernatural