Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* - - - - 1 votes

Ef - A Tale of Melodies


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Alexiel

Alexiel

    Anime Freak

  • Members
  • 475 posts

Posted 16 February 2009 - 23:21

Ef – a Tale of Melodies

Στούντιο: Shaft
Παίχτηκε: 07.10.2008 εώς 23.12.2008
Βασισμένο στο visual – novel από την Minori “Ef – The Latter Tale”
Genres: drama, psychological, romance

Έχει περάσει καιρός από τότε που έχω να κάνω preview, αλλά αφού τελείωσε το Ef – A Tale of Melodies είπα ότι πρέπει να αφιερώσω λίγο χρόνο για αυτό.

Το Ef – A Tale of Melodies είναι η συνέχεια το Ef – A Tale of Memories όπου σε αυτό ουσιαστικά κλείνει η ιστορία. Πολλοί μπορεί να είχαν την αίσθηση ότι είχαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα από την προηγούμενη σεζόν, που απαντούν τε εδώ.

Posted Image Posted Image Posted Image


Το Ef – A Tale of Melodies παρουσιάζει πάλι δύο ιστορίες ταυτόχρονα, του Himura Yuu και της Amamiya Yuuko, όσοι έχουν δει την προηγούμενη σεζόν θα τους αναγνωρίσουν και του Shuuichi Kuze τον οποίο θα τον αναγνωρίσουν και αυτόν από την προηγούμενη σειρα και της Hayama Mizuki αυτή είναι καινούργια χαρακτήρας που πρώτη φορά εμφανίζεται. Επίσης παροδικά παρουσιάζονται και οι πρωταγωνιστές της προηγούμενης σεζόν Hirono, Miyako, Kei, Renji και Chihiro. Σε μερικούς από αυτούς υπάρχει και περαιτέρω εξέλιξη, που είναι φυσικό αφού είναι η συνέχεια, αλλά μην περιμένετε πάρα πολύ.

Posted Image Posted Image Posted Image


Το δυνατό στοιχείο του Ef – A Tale of Melodies είναι πάλι η σκηνοθεσία του. Πραγματικά σε αυτόν τον τομέα παραμένει αψεγάδιαστο. Οι σημαντικότερες σκηνές της ιστορίας επίσης χρίζουν παρατήρησης γιατί όπως Ef – A Tale of Memories είχαν τρομερό παρουσιαστικό και πολλές είναι αρκετά πρωτότυπες. Ο πειραματισμός συνεχίζει να είναι αρκετά δυνατός με καινούργιες εκφράσεις. Πολύ εντύπωση κάνει ότι ένα επεισόδιο είναι όλο μαυρόασπρο. Δεν θα δώσω παραπάνω στοιχεία γιατί φοβάμαι ότι θα χαλάσω την ευχαρίστηση που δίνει η έκπληξη στην παρουσίασης της κάθε σκηνής. Βέβαια, οι παλιές καλές παρουσιάσεις που έχουμε συνηθίσει έχουν παραμείνει, όπως το μαύρο φόντο και στο περίγραμμα των χαρακτήρων να φαίνεται το τοπίο. Ακόμα πολλοί μπορεί να παρατηρήσουν, σε πολλά σημεία χρήση συμβολισμού, που βοηθάει πάρα πολύ στην κατανόηση των συναισθημάτων των χαρακτήρων. Το σχέδιο και η κίνηση του Ef – A Tale of Melodies είναι το ίδιο καλά, ίσως και καλύτερα.

Posted Image Posted Image Posted Image


Η μουσική παραμένει στα ίδια επίπεδα. Μπορεί να σας ξενίσει λίγο το γεγονός ότι το εισαγωγικό κομμάτι είναι παρόμοιο με το Ef – A Tale of Memories, αλλά πάλι δεν παραμένει παρά να είναι πολύ καλό. Εντύπωση κάνει η χρήση του βιολιού σε πολλές σκηνές. Τα τραγούδια τέλους είναι δύο και όπως με τον Ef – A Tale of Memories εναλλάσσονται ανάλογα με την ιστορία.

Posted Image Posted Image Posted Image


Γενικότερα το Ef – a Tale of Melodies είναι ένα πάρα πολύ καλό άνιμε που συνεχίζει επάξια το όνομα που άφησε πίσω του το Ef – a Tale of Memories. Όσοι έχουν δει το Ef – a Tale of Memories πρέπει σίγουρα να το δουν, αφού εδώ τελειώνει η ιστορία. Όσοι δεν έχουν δει το Ef – a Tale of Memories, θα τους πρότεινα να δουν πρώτα αυτό για να μην έχουν πολλές απορίες με την ιστορία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε:
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6014&showallag=1#grouplist
Ef - a tale of melodies. (TV) - Anime News Network

Edited by Kenny, 26 January 2012 - 22:27.

Posted Image

#2 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 17 February 2009 - 22:18

Καλό preview man, cheers...^^

To έχω στα αμέσως επόμενα (κυρίως γιατι περιμένω τη DVD version), από ότι διαβάζω μέχρι τώρα έχει σταθεί άξιο της S1...ωραία πράγματα, οψόμεθα..:orly:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#3 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 17 February 2009 - 23:22

Ωραίο preview man. :chigau:
Και γω περιμένω τα dvdrips για να ασχοληθώ πάντως.
Πιστεύω το αξίζουν τέτοιες εικόνες. :)

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#4 Crazy_Devil

Crazy_Devil

    Akuma

  • Members
  • 104 posts

Posted 22 February 2009 - 00:12

Nice review !!!

#5 MitHuNa

MitHuNa

    Annie-maki

  • Members
  • 327 posts

Posted 22 February 2009 - 22:03

ααα τέλεια!! το περίμενα πως κ πως! πολύ ωραίο preview!! άμα είναι σαν το πρώτο το λατρεύω απο τώρα!!
Posted Image


Οταν οι σφουγγαρίστρες γίνονται pon pon :nosey:

#6 jiohnis

jiohnis

    watashi wa ....

  • Members
  • 639 posts

Posted 26 January 2012 - 22:24

Ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου καθώς φτάνει και ξεπερνά τον υψηλό πήχη που έθεσε ο προκάτοχός του . Η ιστορία , οι χαρακτήρες , η μουσική ήταν όλα φοβερά . Η χρονική διάρκεια των 12 επεισοδίων κατάφερε να μου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον ενώ ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στην σκηνοθεσία , η οποία με τις καινοτομίες της κατάφερε να κάνει το Tale of Melodies ένα μοναδικό για εμένα anime . Ιδιαίτερα λάτρεψα τις ψυχογραφίες με τις μάσκες θεάτρου .
Προσωπικά , η πιο βαθιά ιστορία τou Tale of Melodies μου άρεσε περισσότερο από αυτήν της 1ης season . Το τέλος των ιστοριών είναι όμορφο , ρεαλιστικό και απόλυτα ταιριαστό στην σειρά .

BTW , nice preview !

we_wont_forget_by_manga_wolf-d4hh3hj.png

Set by Mangawolf
My Animelist | My Mangalist