Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Anime Genres


  • Please log in to reply
67 replies to this topic

#16 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 15 February 2009 - 18:29

...Σχετικά με τα shounen ai και yaoi να πω ότι σαφώς πάνε πακέτο. Ένα καθαρό hentai, yaoi anime συνήθως περιέχει και shounen ai (δεν μπορεί να υπάρξει σεξ αν δεν υπάρχει αγάπη , εκτός και αν μιλάμε για rape :hahaha:).

Σχετικά με το anidb, δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία που ανέφερες. Ας θεωρούν hentai ή όχι ότι θέλουν, απλά ήθελα να δείξω ότι δεν είναι πάντα ακριβές σ' αυτά που γράφει.

Τώρα για το παραπάνω που λες, συνεπώς ξεκάθαρο συμπέρασμα για το ποιο είναι yaoi και ποιο shonen-ai δεν μπορούμε να βγάλουμε. Γιατί αν ακολουθήσουμε το σκεπτικό ότι yaoi είναι μόνο αυτά που δείχνουν αναλυτικά την σεξουαλική πράξη, τότε το είδος θα περιορίζεται σε 5 anime τα οποία περιέχουν τέτοιες σκηνές. Η πλειοψηφία των b.l. δεν δείχνει τι γίνεται κάτω απ' τη μέση, αλλά δεν αφήνουν και πολλά στη φαντασία. Τώρα αν γι' αυτό τον λόγο δεν τα θεωρείτε yaoi αλλά shonen-ai, τι να πω.

Εγώ απο την άλλη θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση στις iristella και Nighteyes: όταν εσείς λέτε ελαφρύ εννοείται την πλήρη απουσία ερωτικών σκηνών ή δέχεστε ότι και με αυτές μέσα αλλά όχι με πολύ εμφανή τρόπο ένα anime μπορεί να χαρακτηριστεί και πάλι ελαφρύ? Γιατί όταν λές ότι το Haru O Daite It ή το Kirepapa (δε το ανέφερε κάποιος εδώ μέσα, αλλά το έχω ακούσει) είναι yaoi και τολμηρά μάλιστα τότε δε μπορώ να συμφωνήσω. Το πρώτο ναι μεν είχε ερωτικές σκηνές αλλά ούτε κάποιο explicit θέμα τύπου καταναγκασμός υπήρξε ( που είναι και ο μόνος λόγος που δέχομαι ότι το Okane Ga Nai είναι yaoi), ούτε τόσο πολύ στο fanservice βασιζόταν.Γιατί λοιπόν να χαρακτηριστεί yaoi?

Δεν νομίζω ότι μπορώ να το πω αυτό με λόγια. Είναι κάτι που το νιώθεις και λές "Αυτό ξεφεύγει από το ελαφρύ." Είναι αρκετά υποκειμενικό αυτό βέβαια. Μπορεί να υπάρχουν ερωτικές σκηνές αλλά ανάλογα με το τι λέγεται ή υποννοείται πάνω σ΄αυτή την σκηνή, αλλάζει το πόσο βαρύ είναι.(ΑΚΑ.Τι σου κάνω μάνα μου.:hahaha:)
Το πως αντιλαμβάνονται οι γυναίκες την πράξη σε σχέση με τους άντρες, καμία σχέση. Ειδικά σε κοπέλες από μια ηλικία και κάτω και ανάλογα με τις εμπειρίες τους, ακόμα και το winter cicada μπορεί να το βλέπαν κάπως αρνητικά. Είναι λογικό να φαίνεται σε σένα το Haru O Daite Ita ελαφρύ. Τα αγόρια από μικρά ενδιαφέρονται για το τι γίνεται από την μέση και κάτω. Η πλειοψηφία των κοριτσιών όμως στην εφηβία δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται. Ναι, θέλουν να γνωρίσουν τον έρωτα, άλλα όχι το sex. Η θέση της γυναίκας είναι πολύ ευάλωτη όσον αφορά αυτό. Κάνε σύγκριση του τι περιοδικά αγοράζουν σε σχέση με αυτό τα αγόρια και τι τα κορίτσια. Playboy-Cosmopolitan. Καμία σχέση.
Συμπέρασμα: Αν δει το okane ga nai ή το Haru O Daite Ita μια κοπέλα που δεν έχει αρχίσει να ψάχνεται σεξουαλικά και πιθανόν και άλλα πιο ελαφριά, μπορεί να της δημιουργηθεί εντελώς αρνητική εντύπωση είτε για το sex είτε για την ομοφυλοφιλία. Γι' αυτό τα κατατάσσω στα yaoi-->hentai. Μπορεί να μην δείχνουν πολλά όπως αυτά που απευθύνονται στους άντρες, αλλά μπορεί ψυχολογικά να δημιουργήσουν πρόβλημα αν τα δει κάποια που δεν είναι έτοιμη.

Να και ένα link που κατηγοριοποιεί τα yaoi βάσει σκληρότητας. Κι αυτό βέβαια νομίζω ότι είναι όσο αξιόπιστο είναι το anidb σ΄αυτό το θέμα άλλα τέλοσπαντων.

Edited by Nighteyes, 15 February 2009 - 18:46.

Posted Image

Posted Image


#17 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 15 February 2009 - 18:47

Αν και γενικά διαφωνώ στη διαπύστωση περί του πώς βλέπουν οι γυναίκες το σεξ, απο την εμπειρία, λίγη η πολύ που μπορώ να έχω απο κουβέντες με φίλες μου έχω την εντύπωση πως ειδικά τώρα πια αυτό που γράφεις δεν ισχύει, μιάς και οι περισσότερες κοπέλες έχουν δεί (ή κάνει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) πολύ πιο τολμηρά πράγματα απο το Okane Ga Nai και σε αυτή την ηλικία, οπότε μου φένεται δύσκολο να τους κάνει αυτό εντύπωση πέρα απο το θέμα του ομόφυλου ζευγαριού. Θαρρώ πως αυτό επισημαίνεται και απο το παρακάτω

Μπορεί να μην δείχνουν πολλά όπως αυτά που απευθύνονται στους άντρες, αλλά μπορεί ψυχολογικά να δημιουργήσουν πρόβλημα αν τα δει κάποια που δεν είναι έτοιμη.


αφού ως γνωστόν δεν υπάρχει yaoi που να έχει ως κεντρικό target group τους άντρες (ασχέτως αν υπάρχουν κάποιοι που τα παρακολουθούν) αλλά κοπελίτσες, είναι λίγο άκυρο να λέμε ότι π.χ. το haru, που ούτε βιασμούς ούτε καταναγκασμούς έχει μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα απλά και μόνο για τις ερωτικές σκηνές. Τη βρίσκω κάπως ετεροχρονισμένη (ελπίζω να το λέω σωστά) την άποψη αυτή. Για το Okane Ga Nai ή το Ai no kusabi που είναι σχετικά με πιο ακραία θέματα να δεχθώ κάτι τέτοιο, αλλά αν το πάμε πιο πέρα τότε σχεδόν οτιδήποτε έχει ζευγάρια του ίδιου φύλου σε ανιμε ως yaoi/yuri θα χαρακτηρίζεται και τα shonenai/shoujoai θα είναι ελάχιστα.

υ.γ. Τη τελευταία φορά που κοίταξα το Cosmopolitan δεν το βρήκα και τόσο αθώο :P
Posted Image

#18 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 15 February 2009 - 19:43

...αφού ως γνωστόν δεν υπάρχει yaoi που να έχει ως κεντρικό target group τους άντρες (ασχέτως αν υπάρχουν κάποιοι που τα παρακολουθούν) αλλά κοπελίτσες, είναι λίγο άκυρο να λέμε ότι π.χ. το haru, που ούτε βιασμούς ούτε καταναγκασμούς έχει μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα απλά και μόνο για τις ερωτικές σκηνές. Τη βρίσκω κάπως ετεροχρονισμένη (ελπίζω να το λέω σωστά) την άποψη αυτή. Για το Okane Ga Nai ή το Ai no kusabi που είναι σχετικά με πιο ακραία θέματα να δεχθώ κάτι τέτοιο, αλλά αν το πάμε πιο πέρα τότε σχεδόν οτιδήποτε έχει ζευγάρια του ίδιου φύλου σε ανιμε ως yaoi/yuri θα χαρακτηρίζεται και τα shonenai/shoujoai θα είναι ελάχιστα.

υ.γ. Τη τελευταία φορά που κοίταξα το Cosmopolitan δεν το βρήκα και τόσο αθώο :P

1)Εννοούσα τα hentai.
2)Στο σύνολο του αναφέρθηκα, όχι μόνο στις ερωτικές σκηνές. Δυστυχώς δεν μπορώ να το εξηγήσω με λόγια.
3)Είναι βλέπεις και το χάσμα των γενεών...:hahaha:
Δεν ξέρω για τις φίλες σου, πάντως εγώ γνωρίζω κοπέλες 17,18 χρονών που δεν είναι τόσο δεκτικές στο όλο θέμα. Απ' ότι φάνηκε όμως και μέσα στο thread των yaoi δεν είναι οι μόνες. Μη νομίζεις ότι έχουν αλλάξει πάντως τα πράγματα σήμερα σε σχέση με πριν 10, 20 χρόνια. Και τότε κάποιες κοπέλες ήταν πιο 'ζωηρές' και σήμερα. Πολλές επίσης πιέζουν τον εαυτό τους ενώ δεν είναι έτοιμες στην πραγματικότητα. Αλλά στην πλειοψηφία τους δεν είναι έτσι. Το πρόβλημα νομίζω ότι είναι κυρίως οι καταστάσεις στις οποίες βρίσκονται οι πρωταγωνιστές και όχι τόσο ότι είναι του ίδιου φύλου. Και στο haru που μ' αρέσει πολύ ειδικά σαν manga, σκέψου μόνο τι επάγγελμα έκαναν πριν και σε τι καταστάσεις βρέθηκαν στην πορεία. Δεν ξέρω πως θα το έπαιρνε αυτό μια κοπέλα, ακόμα κι αν δεν ήταν το ζεύγος ιδίου φύλου. Εξαναγκασμός δεν υπήρχε βέβαια ακριβώς, αλλά δεν ήταν και ακριβώς normal οι καταστάσεις που γινόταν ότι γινόταν.

Επειδή όμως υπάρχει κίνδυνος να το κάνουμε το thread κλώνο του thread των yaoi, ας μην συνεχίσω.

Posted Image

Posted Image


#19 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 15 February 2009 - 20:01

αψογη δουλεια man, συγχαρητιρια

qzMHWHd.png


#20 Sora

Sora

    Gintama Hype

  • Members
  • 682 posts

Posted 16 February 2009 - 13:47

Καταπληκτικη δουλεια, συγχαρητηρια για τη μεγαλη προσπαθεια, η αληθεια ειναι μερικες απο τις ονομασιες των κατηγοριων δεν τις ηξερα, αλλα τωρα που τις εμαθα θα βρισκω τα anime που μαρεσουν πιο ευκολα
Spoiler:


#21 kleidokrator

kleidokrator

    Flame Master

  • Members
  • 237 posts

Posted 16 February 2009 - 17:50

Nighteyes με έβαλες σε σκέψεις, κάθισα και έψαξα το θέμα πάρα πολύ για να σου απαντήσω. Τελικά είναι πολύ λεπτή η γραμμή μεταξύ Shonen Ai και Yaoi και εύκολα μπορείς να πέσεις στην παγίδα. Την απάντηση την βρήκα εδώ.

Yaoi and shōnen-ai are sometimes used by western fans to differentiate between the contents of the genre. In this case, "yaoi" is used to describe titles that contain sex scenes and other sexually explicit themes and "shōnen-ai" is used to describe titles that focus more on romance and do not include explicit sexual content

Όπως το βλέπω εγώ αν σε ένα anime έχει σεξουαλικές σκηνές μεταξύ αντρών τότε είναι yaoi. Το θέμα είναι πως χαρακτηρίζουμε μια σκηνή σεξ, υπάρχει το ελαφρό πορνό και υπάρχει και το βαρύ. Ο καθένας μας βάζει τα δικά του όρια στο τι σημαίνει βαρύ και τι ελαφρύ και έτσι δεν μπορούμε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα. Δεν παύει όμως να είναι μια σεξουαλική σκηνή και για αυτόν τον λόγο κατατάσσουμε τα yaoi/yuri σαν υποκατηγορία των hentai.

No it`s not yaoi if the BALLS TOUCH EACH OTHER, only if they make eye contact (the balls that is)!


"You can train a dog with food, you can buy a person with money, but there isn't a man alive able influence the wolves of Mibu! Some things will never change. A wolf will always be a wolf, the Shinsen Gumi will always be the Shinsen Gumi, and a manslayer will always be a manslayer!" Goro Fujita, also known as Hajime Saito


Posted Image


#22 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 16 February 2009 - 18:13

Το ότι κάθισες και το έψαξες τόσο...Δεν ξέρω τι να πω.:nod2:

Το είχα διαβάσει αυτό στην wikipedia στο παρελθόν και αυτή η εντύπωση μου είχε δοθεί και μένα. Τα shounen ai είναι όπως οι παλιές ταινίες υποθέτω, με το ανώτερο την επίμαχη στιγμή καμιά σκηνή όπου η κάμερα χάνει το focus της κι αρχίζει να κάνει βόλτες στο δωμάτιο. Οπότε όλα όσα αναφέραμε παραπάνω είναι yaoi συμπεριλαμβανομένου του Winter cicada και του Junjou romantica αν και είναι απ' τα πιο ελαφριά.

Το δεύτερο quote που το βρήκες;:hahaha:Πολύ γέλασα...

Posted Image

Posted Image


#23 papadevil

papadevil

    Anime Freak

  • Members
  • 374 posts

Posted 16 February 2009 - 20:38

πολυ καλη λιστα πραγματικα μπραβο βοηθαει πολυ :thatsit:
Posted Image

#24 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 17 February 2009 - 08:09

kleidokrator, μπράβο man, πολύ καλή δουλειά. Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να κάνω κάτι αντίστοιχο, αλλά ο κόπανος βαριόμουνα. Τώρα που το βλέπω, και να μην βαριόμουνα, μάλλον χειρότερη δουλειά θα έκανα....cheers bro, here, have a cookie...^^

Posted Image

Για τα υπόλοιπα, μην πολυσκοτίζεστε παίδες και παιδούλες, όσο περνάει ο καιρός τα genres θα έχουν σημασία όλο και λιγότερο. The multigenre clusterfuck has commenced...:uhh:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#25 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 17 February 2009 - 12:17

:riiight: όντως πολύ καλή δουλειά mate!!

Posted Image


#26 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 17 February 2009 - 14:11


Για τα υπόλοιπα, μην πολυσκοτίζεστε παίδες και παιδούλες, όσο περνάει ο καιρός τα genres θα έχουν σημασία όλο και λιγότερο. The multigenre clusterfuck has commenced...:uhh:


Κάτι σαν το Code Geass;:hahaha:

Posted Image

Posted Image


#27 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 18 February 2009 - 01:53

H κατηγορία juujin τι είναι ; Γιατί από ότι βλέπω σε αυτήν εμπίπτουν αυτά τα άνιμε. Βασικά το ρωτάω γιατί το utawareumono που βλέπω αυτή την στιγμή ανήκει και σε αυτήν την κατηγορία.

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#28 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 18 February 2009 - 11:21

Juunin είναι οτιδήποτε έχει άτομα με ζωικά χαρακτηριστικά, όπως αυτιά γάτας και ουρά. O Inu Yasha είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

#29 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 posts

Posted 29 March 2009 - 22:29

Πολύ ωραία λίστα, αρκετά ενημερωτική. Αρκετά από αυτά που γράφεις μέγιστε κλειδοκράτορα των anime, δε τα ήξερα καν!

Απλά να προσθέσω βέβαια και τηv αρκετά διαδεδομένη έννοια του Space Opera αλλά και της μεγαλύτερης υποκατηγορίας της, την Space Romance.

Κλασικό παράδειγμα Space Opera είναι το Legend of Galactic Heroes και κλασικό παράδειγμα Space Romance το Space Battleship Yamato και κάποια από τα Macross.

#30 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 30 March 2009 - 17:30

Congratulations man !!!!Πολυ χρησιμο και κλειδοκρατορ χαρας το κουραγιο σου εγω σκεφτομαι ολο αυτο το γραψιμο,που εριξες και με πονανε τα χερια μου....:dazed:

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.