Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Interstella 5555

winter 2003 anime review adventure drama music sci-fi

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Kawai Shinigami

Kawai Shinigami

    Bakumanιακος

  • Members
  • 39 posts

Posted 11 February 2009 - 00:40

Αγγλικός Τίτλος: Interstella5555 - The 5tory of The 5ecret 5tar 5ystem
Ιαπωνικός Τίτλος: インターステラ5555
Τύπος: Ταινία
Εκδόθηκε: 2003
Είδος: Sci-fi ~ Music



harder2.jpg

Άκουσα τυχαία πως υπάρχει ένα anime που έχει μουσική των Daft Punk και απόρησα: "Τι σχέση έχει ένα Γαλλικό συγκρότημα με τα anime;" Έψαξα και έμαθα, και η ιστορία πάει κάπως έτσι...

Το πιο πολλά υποσχόμενο γκρουπ στο σύμπαν είναι στην μέση μιας μεγάλης συναυλίας, εκτελώντας την επιτυχία τους "One More Time", όταν πέφτει θύμα απαγωγής από κάποιους ανθρωπόμορφους στρατιώτες οι οποίοι τους φυγαδεύουν σε ένα διαστημόπλοιο ("Aerodynamic"). Ένας πιλότος διαστημοπλοίου, ο Shep, δέχεται ένα σήμα κινδύνου για την απαγωγή που τον κόβει από την ονειροπόληση του λίγο πριν φιλήσει την όμορφη μπασίστα του συγκροτήματος με την οποία είναι ερωτευμένος ("Digital Love"), και αποφασίζει να προσπαθήσει να τους σώσει. Το συγκρότημα μεταφέρεται σε μια υπόγεια βάση όπου αυτοματοποιημένα μηχανήματα αλλάζουν τις μνήμες και την εμφάνιση των μελών του μετατρέποντας τους σε Γήινους ("Harder,Better,Faster,Stronger"). Κάπου εκεί εμφανίζεται ο Earl de Darkwood, που αποτελεί τον ηθικό αυτουργό της απαγωγής, ο οποίος οδηγεί το συγκρότημα σε μια δισκογραφική εταιρία με την οποία κλείνει άμεσα συμβόλαιο και το συγκρότημα και τα μέλη του ηχογραφούν αμέσως τον δίσκο τους που τους κάνει παγκοσμίως γνωστούς. Κάπως έτσι μαθαίνει και ο Shep για την τύχη τους ("Nightvision") και οδηγείται στην συναυλία τους όπου καταφέρνει να ελευθερώσει όλα τα μέλη εκτός της γυναίκας, από την επίδραση του mind control και προσπαθεί να δραπετεύσει μαζί τους, γεγονός που του επιφέρει ένα θανάσιμο τραύμα ("Superheroes"). H Γυναίκα θα σωθεί αργότερα κατά την απονομή κάποιων βραβείων από τα υπόλοιπα μέλη του γκρούπ και θα οδηγηθεί στο κρυσφήγετο του Shep ("High Life"). Εκεί ο Shep τους αποκαλύπτει την πραγματική τους ιστορία πριν ξεψυχήσει ("Something About Us"). To συγκρότημα θάβει τον σωτήρα του και κατά την επιστροφή βλέπουν μια ταμπέλα που οδηγεί στο σπίτι του διώκτη τους και αποφασίζουν να την ακολουθήσουν ("Voyager"). Στην βίλλα βρίσκουν ένα βιβλίο που εξηγεί τους σκοπούς του Earl, ο οποίος απαγάγει εξωγήινους μουσικούς με σκοπό να μαζέψει 5555 χρυσούς δίσκους που θα τον βοηθήσουν να γίνει κυρίαρχος του Συμπαντος. Το γκρούπ συλλαμβάνεται από τους φρουρούς του Earl και οδηγείται στο υπόγειο όπου όλα είναι έτοιμα για να εκτελεστεί το σατανικό σχέδιο, που όμως τα μέλη του γκρουπ καταφέρνουν να σταματήσουν ("Veridis Quo"). Όταν ανακαλύπτουν πως μπορούν να ανακτήσουν την χαμένη τους μνήμη τρέχουν στην δισκογραφική όπου αυτή φυλλάσεται και καταφέρνουν να ανακτήσουν του δίσκους με την μνήμη τους ("Short Circuit"). Mε την βοήθεια του υπεύθυνου της δισκογραφικής και την συμπαράσταση όλου του κόσμου το συγκρότημα ετοιμάζεται να επιστρέψει στον πλανήτη του με το σκάφος του Shep ("Face to Face"). To συγκρότημα επανέρχεται στον πλανήτη του και στην αρχική του κατάσταση, και αφού προσδώσει τις ανάλογες τιμές στον Shep, ξαναεμφανίζεται στην σκηνή σε μια συναυλία που μεταδίδεται και στην Γη ("Too Long"), και καθώς η κάμερα κάνει zoom out από τον πλανήτη των πρωταγωνιστών, μετατρέπεται στο βινύλιο Discovery των Daft Punk που μόλις έχει τελείωσει να παίζει στο δωμάτιο ενώς παιδιού που το έχει πάρει ο ύπνος αγκαλιά με τα κουκλάκια των πρωταγωνιστών...

Copyofaa1.jpg

Σας ακούγεται λίγο γελοίο; Δεν είναι καθόλου σας διαβεβαιώ... Είναι το αριστούργημα που γεννήθηκε όταν ο Leiji Matsumoto έντυσε με anime έναν ολόκληρο δίσκο, τον "Discovery" του Γαλλικού House συγκροτήματος Daft Punk. Η ιδέα γεννήθηκε κατά την δημιουργία του album τους όταν αποφάσισαν ότι θα ζητήσουν στον ήρωα των παιδικών τους χρόνων να ντύσει με εικόνες το album που για αυτούς ήταν οι ήχοι των παιδικών τους χρόνων που ήταν συνυφασμένοι με τις εικόνες του Captain Harlock που έβλεπαν ως παιδιά, όπως δήλωσαν στην παρουσίαση του εν λόγω δίσκου. (τα ονόματα σε παρένθεση δεν είναι τίοτα άλλο από τα τραγούδια που ακούγονται σε κάθε χρονική στιγμή της ιστορίας)
Όταν πήγαν στο Τόκυο να ζητήσουν στον Leiji Matsumoto κάτι τέτοιο δεν ήξεραν τι να περιμένουν αλλά το αποτέλεσμα μάλλον είναι ικανοποιητικό και για τους πιο απαιτητικούς...

Animation: Το animation είναι αψεγάδιαστο, θυμίζει πολύ captain Harlock και γενικά έχει το στυλ των anime των αρχών του '80. Πολλοί θα περίμεναν κάτι πιο μοντέρνο αλλά το νοσταλγικό στυλ που προσφέρει είναι απερίγραπτο! Είναι όσο λεπτομερές χρειάζεται και δένει σχεδόν άψογα με το μουσικό κομμάτι του anime.

Sound: Αν και το House δεν είναι το είδος της μουσικής που ακούω, η μουσική των Daft Punk μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι παραπάνω από αξιόλογη. Η επανάληψη μπορεί να κουράσει μερικούς αλλά μερικά τραγούδια είναι "εθιστικά" και θα κάνει και άλλους μη οπαδούς της ηλεκτρονικής μουσικής να τα ακούνε ξανά και ξανά. Το μόνο που μου έλειπε είναι μερικά ηχητικά εφέ που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολύ στην συνάφεια εικόνας ήχου, γεγονός που βελτιώνεται από την μέση της ταινίας και μετά.

Copyofaa2.jpg

Story: Μην περιμένετε και πολλά από σενάριο. Λίγες σκηνές δράσης, ένα ρομάντζο λίγο μελό και ξεμπερδέψαμε... αλλά το μαγευτικό είναι ότι η ιστορία ξεδιπλώνεται ξεκάθαρα μπροστά στα μάτια μας χωρίς κανένας να ψελλίσει ούτε μια λέξη. Η παντελής έλλειψη διαλόγων μπορεί να μην αφήνει και πολλά περιθώρια για ανάπτυξη σεναρίου, αλλά αυτό δίνει μεγαλύτερη δύναμη στην εικόνα και την μουσική, που ήταν εξαρχής ο στόχος του project.

Characters: Υπάρχει ελάχιστη ανάπτυξη χαρακτήρων, αφού και πάλι η έλλειψη διαλόγων στέκεται εμπόδιο, αλλά είναι ικανοποιητική για την εν λόγω περίσταση. Μεγάλο ατού η εξαιρετική απεικόνιση συναισθημάτων στα πρόσωπα των χαρακτήρων.

Copyofaa3.jpg

Value: Μόνο και μόνο για την μοναδικότητα μιας full animated μουσικής ταινίας αποκτά πολύ μεγάλη αξία.

Enjoyment: Ανοίξτε στο φουλ την ένταση στα ηχεία αράξτε στην πολυθρόνα και ταξιδέψτε... Τι άλλο θέλετε για να περάσετε τέλεια;

Copyofaa4.jpg

Τελικά δεν είναι τίποτα άλλο από μια συρραφή video clip που όμως έχει γίνει αριστοτεχνικά.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!... Ακούγεται Δυνατά, sit back and enjoy:drink:

Θετικά

  • Mουσική
  • Animation
  • Άνετο στην θέαση

Αρνητικά


  • Μικρή Πλοκή
  • Έλλειψη ηχητικών εφφέ


insterstella5555_bigjpg1065507038.jpg


Edited by Kai, 15 June 2017 - 14:00.



#2 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 11 February 2009 - 11:14

Πολύ καλή παρουσίαση man, cheers...(όποτε θελήσεις να επεκτείνεις λίγο το main body, ξεκίνα από εδώ, υπάρχει πολύ υλικό)...
Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem - Wikipedia, the free encyclopedia
Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem (2003)
:gotit:

To 5555 αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ταξίδι για κάθε anime fan που του αρέσει έστω και λίγο η ηλεκτρονική μουσική, και μάλιστα ένα ταξίδι που δεν μπορεί παρά να τον γοητεύσει. Όποιος δεν έχει τύχει να το δει ολόκληρο, το χρωστάει στον εαυτό του. Βουρ!!!... :wooi2:

ΥΓ: W00t! το εκατοστό μας review/preview είναι γεγονός...πάμε γι άλλα...XD

Edited by Dante80, 11 February 2009 - 11:32.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#3 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 11 February 2009 - 14:32

Πράγματι πάρα πολύ καλό music video.
Ιδανικό θα έλεγα για μια ξεκούραστη θέαση για χαλάρωση.
Επίσης θα μπορούσε κάλλιστα να παίζει σε οθόνη σε party. ^^
Animation αλλά και char.design πολύ ωραίο.
Και σαν μουσική και ιδέα δεν το συζητώ, μου άρεσε πολύ.
Δεν έχω κάτι άλλο να πω, must για μουσικόφιλους.

Nice Review! :drink:

Edited by Radagast, 15 February 2009 - 23:51.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#4 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 11 February 2009 - 14:44

Πολύ καλή μουσική, άψογο animation και σίγουρα πολύ καλή δουλειά και μπορεί να αγγίξει και κόσμο που δε ακούει αυτό το είδος μουσικής (σαν εμένα)¨. Μόνη μου ένσταση ότι γινόταν κάπως μονότονο απο ένα σημείο και μετά και ίσως τράβαει λίγο παραπάνω απο ότι πρέπει σε διάρκεια, αλλά φαντάζομαι αυτό είναι κυρίως θέμα γούστου.
Posted Image

#5 SirJim

SirJim

    lurking

  • Members
  • 587 posts

Posted 11 February 2009 - 15:23

Καταρχάς ωραίο review!!
Κατα δεύτερον το anime αυτό είναι πράγματι αρκετά καλό, και ήταν από τα πρώτα anime που είδα που άφησαν έντονα συναισθήματα. Η μουσική πράγματι ήταν πολύ καλή, και το story μου άρεσε πολύ όπως επίσης και οι χαρακτήρες. Αν και δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που να βοηθούν την πλοκή (το anime είναι έτσι), αυτό δεν αποτελεί στοιχείο που το υποβαθμίζει για κάποιο λόγο... Θυμάμαι και μικρός που έβλεπα το one more time και τρελαινόμουν για να μάθω τη συνέχεια...
Απολαυστικότατο!

user4670_pic4840_1219234016_zpsbe79b943.


#6 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 11 February 2009 - 17:18

Ενα review που περιμενα να δω:wooi2:

Ειχα δει αρκετα παλια τα video clips απο το one more time και το digital love και παντα ειχα μεσα στο μυαλο μου να δω τη συνεχεια μεχρι που ανακαλυψα οτι ηταν ολοκληρη ταινια! Την βρηκα και ολοκληρη στο youtube και την εχω λιωσει καθως και το discovery...Πολλα ευχαριστω για το link για το torrent:gotit: Yπεροχο το πως καταφερνει να μας δωσει ολοκληρη ιστορια χωρις καθολου λογια απλα με το συναισθημα που σου αφηνει η μουσικη και τις εκφρασεις των χαρακτηρων...Τερμα ρομαντικο σε ορισμενες σκηνες ακομα και συγκινητικο αλλα ενταξει το χω ξαναπει ειμαι τερμα ευαισθητη...:emptyonexg1:
Τελος ενα σχολιο που εχω ακουσει αρκετα συχνα...οτι μοιαζουν με στρουμφακια στο διαστημα:hahaha:

xbJ3b2w.jpeg


#7 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 11 February 2009 - 18:03

Πολύ ωραίο review. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι η έκδοση που θα βρείτε στο BoxTorrents, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη που υπάρχει. :drink:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#8 sunday

sunday

    Anime Elite

  • Members
  • 1,087 posts

Posted 12 February 2009 - 00:29

One more time... no no NOOOOO~

Ηθικό δίδαγμα
Spoiler:

Posted Image


#9 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 15 February 2009 - 21:42

δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική απέναντι σε αυτό το anime.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ....ίσως επειδή ΠΕΡΗΜΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ για να το δώ.

όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα βίντεοκλιπ της ταινία καθόμουν και έκλαιγα που δεν μπορούσα να δω την ταινία. Οι Daft Punk κατάφεραν να συγκεντρώσουν ήχους από άλλες εποχές και να τις κάνουν τόσο φρέσκιες τόσο σύγχρονες και τόσο δικές τους.
Η συνεργασία με τον Matsumoto με κατέστρεψε, μεγάλωσα με τα σχέδια του
και ξαφνικά τα βλέπω να συνοδεύουν τον δίσκο της εκείνης χρονιάς.
Το πείραμα τους στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Ήταν η πρώτη ταινία anime που κατέβασα απο το νετ και η αιτία που ξανάρχισα να ασχολούμαι με αυτό το anime.

Πόσα χρόνια μετά την έκδοση αυτού του δίσκου κατάφερα και τον έκανα δικό μου.
δεν μπορώ να μη κλαίω όταν βλέπω αυτό anime.

δεν έχουμε να κάνουμε με μιουζικαλ ή με μια κλασσική anime ταινία. έχουμε να κάνουμε
με την αισθητική των Daft Punk ήθελαν να μας ταξιδέψουν σε άλλες διαστάσεις με τη
μουσική τους και να μας κάνουμε να δούμε την ιστορία τους μέσα απο τα δικά τους μάτια.
γι αυτό δεν χρειάζεται η ανάπτυξη των χαρακτήρων γι αυτό το σενάριο είναι ετσι όπως είναι.

...και εγώ δεν βλέπω τέτοια όνειρα....
daft punk rulez.

και φυσικά επειδή είμαι μεγάλη φαν θεωρώ το review...όχι και τόσο πετυχημένο.
φτωχό μάλλον.

thread : http://www.anime.gr/forums/anime-%C3%E5%ED%E9%EA%DC/1858-%C1nime-musicals.html

Edited by Erisadesu, 15 February 2009 - 21:51.


#10 legeon

legeon

    Anime Freak

  • Members
  • 267 posts

Posted 15 February 2009 - 22:51

δεν ήξερα πως ήταν άνιμε τα συγκεκριμένα βιντεάκια.νόμιζα πως ήταν amv
τι μαθαίνει κανείς απο εκεί που δεν το περιμένει

#11 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 03 April 2011 - 16:46

Πριν από χρόνια είχα δει σε κάποιο τοπικό ένα βίντεοκλιπ(το harder, better, faster ήταν τελικά) που βάζανε και αν και δεν μου αρέσει κατα βάσιν η ηλεκτρονική μουσική(πέρα εξαιρέσεων πχ αυτό του Ζαν Μισελ Ζαρ στο Εξπρες του μεσονυχτίου) μου είχε τραβήξει το ενδιαφέρον το animation. Τότε δεν είχα ιδέα φυσικά από anime αλλά το σχέδιο ήταν αυτό το ιδιαίτερο που είχαν κάποια κινούμενα σχέδια που είχα δει στο παρελθόν. Δεν φανταζόμουν ακόμα τότε ότι αυτό το διαφορετικό στο animation και στο σχέδιο που με τραβούσε τόσα χρόνια οφείλοταν στο ότι ήταν από την ίδια χώρα, την Ιαπωνία, και λεγόταν anime. Ένας από τους λογους που βλέπω τώρα anime είναι κι αυτό το κλιπ που είδα τότε.

Κι επιτέλους μετα από 8 χρόνια μαθαίνω τι ήταν αυτό που είχα δει. Στην πορεία είχα πειστεί ότι αυτό που είχα δει ήταν amv. Ωσπου με εντελώς ασχετο τρόπο ανακαλύπτω ότι το παραπάνω τραγούδι είναι των Daft Punk(Ιδέα δεν είχα ποιοι ήταν. Αν και εκ των υστερων βρήκα ότι έχω ακούσει πολλά δικά τους δεξια αριστερά) και ότι το κλιπ είναι από την anime μουσική ταινία που έκαναν. Να ομολογήσω ότι ένιωσα έναν βαθμό ηλιθιότητας όταν βρήκα ότι το λέγανε Interstella 5555, μια που το thread το είχαμε τόσο καιρό εδώ αλλά ως πιστή spoiler hater δεν είχα διαβάσει αναλυτικά την περιγραφή και απέφευγα τις εικόνες.:hihi2:

Στην βαθμολογία μου φαίνεται η άποψη μου για την ταινία νομίζω. Η ιστορία γι αυτό που ήταν, μια χαρα την βρήκα και κάποια πράγματα που μπορεί να μην μου κόλλησαν τόσο δικαιολογήθηκαν με τον τρόπο που τελείωσε. Ανάμεσα στα τραγούδια του ανακάλυψα και ένα αγαπημενο μου γενικά, που δεν ήξερα πως το λέγανε το Aerodynamic. Πιθανότατα να το είχα δει κι αυτό καποια στιγμή στην τηλεόραση.

Edit
A και κάτι που ξέχασα. (Για τα στρουμφάκια που αναφέρθηκε.:hihi2: ) Μου θύμισαν πολύ κάποιους από το Ulysses 31. Μέχρι κι αυτά που φορούσαν στο κεφάλι. Aλλά και σ' εκείνο Γαλλοι ήταν ανακατεμένοι οπότε ίσως να μην είναι απλά σύμπτωση.
Τι το θυμήθηκα τώρα; Νουμαγιός!!:zetsubou:

Επίσης, μου φάνηκε ότι πήγαν να περάσουν και κάποια μηνύματα για την βιομηχανία της μουσικής και την τυποποίηση της, αλλά ίσως να μην είχαν τέτοιον σκοπό κι εγώ απλά να την ψάχνω αδικα.:P

Edited by Nighteyes, 03 April 2011 - 20:35.

Posted Image

Posted Image




Also tagged with one or more of these keywords: winter 2003, anime review, adventure, drama, music, sci-fi