Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * - - 2 votes

Χρήση μόνο ελληνικών χαρακτήρων κατα το fansubbing. Είστε υπέρ ή κατά;

• Please log in to reply
269 replies to this topic

Poll: Χρήση μόνο ελληνικών χαρακτήρων κατα το fansubbing. Είστε υπέρ ή κατά; (156 member(s) have cast votes)

Χρήση μόνο ελληνικών χαρακτήρων κατα το fansubbing. Είστε υπέρ ή κατά;

1. Υπέρ (56 votes [35.90%])

Percentage of vote: 35.90%

2. Κατά (100 votes [64.10%])

Percentage of vote: 64.10%

Vote Guests cannot vote

#166 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 22 January 2009 - 15:41

Λες και υπαρχουν ηχητικες μαρτυριες για το πως προφερονταν τα Αρχαια Ελληνικα. Η' λες και ο Αρχαιος Ελληνας ή Λατίνος σκλαβος, γεωργός και βοσκός μιλούσε την ιδια γλωσσα με τον Πλατωνα και τον Κικερωνα......Πολυ τα εξιδανικευετε.

γενικα πολυ κακο για το τιποτα αν ειναι στα Λατινικα (με βρετανική ή αμερικάνικη προφορα) ή στα Ελληνικά (τα νεο-ελληνικα ειναι απο πελοπονησσιακη διαλεκτο ετσι και αλλιως). Θυμηθηκα μια απο τις προτασεις οταν δημιουργουνταν οι πρωτες βασεις για την διδαχη της νεας ελληνικης, ηταν να υιοθετησει το λατινικο αλφαβητο για λογους ευκολιας. Γιατι νομιζετε οι Τουρκοι παρατησαν το πανδυσκολο αραβικο αλφαβητο και στραφηκαν στο λατινικό; Λιγοτερος μπελας. Ομως εμεις θελαμε να δειξουμε τοτε πως ειμαστε οι γνησιοι απογονοι των Αρχαιων Ελληνων στο πνευμα, αγνοωντας την κοινωνικη πραγματικοτητα. Καμια αλλη χωρα δεν ειχε τετοιες περιπετειες με τη γλωσσα της. Ενας απο τους λογους οπισθοδρομησης.

Δηλαδη ρε παιδια οι Κυπριοι που ουσιαστικα μιλανε καλυτερα τα Αγγλικα απο τα επισημα Ελληνικά, εχουν προβλημα πολιτιστικης ταυτοτητας; Μια χαρα ειναι. Μην πω πως η κυπριακη διαλεκτος πιο κοντα ειναι στις αρχαιες ελληνικες διαλεκτους παρα τα Νεα Ελληνικα.

Η καθε μεταφραση ειναι δειγμα του μεταφραστη και της εποχης στην οποια ζει. Ειτε ειναι εφηβος, επηρρεασμενος απο τον αγγλοσαξονικο πολιτισμο, ειτε ειναι εμπειρος και πολυγλωσσος. Δεν βρισκω το λογο να στερηθουμε τη δουλεια και την προσεγγιση του ενος ή του αλλου. Αλλωστε δωρεαν μεταφραση εχουμε στην πρωτη περιπτωση. Αλλιως πληρωστε τον για τον κοπο του (ή καντε δωρεες) και απαιτηστε να βαζει ελληνικους χαρακτηρες, πολυτονικο ή ότι άλλο θελετε

#167 GeRi

GeRi

AnatheMangitis!

• Members
  • 107 posts

Posted 22 January 2009 - 16:09

τελικα που καταλη3αμε?
εδιτ: ναιιιιιιιι πηρα το 10%!!!!!!!
Posted Image

#168 legeon

legeon

Anime Freak

• Members
  • 267 posts

Posted 22 January 2009 - 22:47

αφήσαμε τα υπέρ και τα κατά και πιάσαμε την πολεμική για την χρήση της ελληνικής γλώσσας γενικότερα.διυλύσαμε τον κόνοπα η κάτι τέτοιο τέλος πάντων

#169 Kris

Kris

Anime Amateur

• Members
  • 88 posts

Posted 22 January 2009 - 23:29

Εγώ μπορώ να πω περί ορέξεως κολοκυθόπιτα;
και συγνώμη μα πραγματικά βαριέμαι να διαβάσω και τις 12 σελίδες που σφάζεστε για τα ελληνικά.

#170 lne

lne

Anime Newbie

• Members
  • 32 posts

Posted 23 January 2009 - 17:47

εγώ να πω κάτι ψιλοάσχετο-σχετικό; στα polls συνήθως δε μπαίνει και μια ουδέτερη επιλογή όπως "δεν έχω πρόβλημα, δε με απασχολεί"; δεν ξέρω αν το πόσταρε κανείς άλλος πριν από μένα, αλλά ναι, μετά απο τις 2-3 πρώτες σελίδες τσακωμού και προσβολών βαρέθηκα να διαβάσω τις υπόλοιπες.:yawn2:
προσωπικά, για να πω και τη γνώμη μου, δε με απασχολεί. δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα ελληνικά releases, γιατί στα αγγλικά απλά βγαίνουν πιο γρήγορα, ανεξαρτήτου ποιότητας μετάφρασης. όσον αφορά τα ελληνικά releases όμως, μου κάνει το ίδιο είτε είναι με λατινικούς χαρακτήρες, είτε με ελληνικούς. όσον αφορά τα άτομα που δε γνωρίζουν αγγλικά, θεωρώ ότι δεν πρέπει να είναι τρομερά δύσκολο να καταλάβουν στα ελληνικά releases ότι το ξένο όνομα που βλέπουν γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες αντιστοιχεί σε αυτό που ακούν. για λόγους ομοιομορφίας όμως δε θα ήταν κακό τα ονόματα να γράφονται με ελληνικά γράμματα, όπως γίνεται σε όλες τις ταινίες και τα βιβλία που κυκλοφορούν μεταφρασμένα επίσημα.

#171 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 24 January 2009 - 11:32

Που πήγαν τα πόστ του Αθανάσιου?? :hmmm:

Επίσης θεωρώ την άνιμε κοινότητα εξαιρετικά απαιτητική, σε όλους τους τομείς. Αν δείτε λίγο ντοράμα, όπου οι τόνοι είναι χαμηλότεροι, οι φανσάμπερς δεν έχουν καβαλήσει το καλάμι και οι θεατές είναι ευγνώμονες που υπάρχει έστω και μια μέτρια μετάφραση σειράς διαθέσιμη, θα καταλάβετε τί εννοώ. Το φανσάμπινγκ δεν είναι τρόπος κοινωνικοπολιτικής ανακατάταξης ενός κράτους!:terror2:

Κατα τ ' άλλα με κάλυψε ως συνήθως ο Κεν.:bath:

#172 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 24 January 2009 - 11:35

Εδω ειμαστε Ελλαδα κοπελια. Θελουμε και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο.

#173 sunday

sunday

Anime Elite

• Members
  • 1,087 posts

Posted 24 January 2009 - 11:43

Θελουμε και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο.

... και το σκατό του έξω από εκεί που τον έχουμε κλεισμένο.

Posted Image

#174 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 24 January 2009 - 21:20

Ναι γιατί πολύ απλά όσοι ξεκινήσαμε να βλέπουμε anime το κάναμε με αγγλικούς υπότιτλους και συνηθίσαμε σε μία κάποια ποιότητα

#175 darkphoenix

darkphoenix

Ανιμερώνομαι

• Members
  • 238 posts

Posted 24 January 2009 - 22:34

Αναρωτιεμαι ποιοι απο εδω ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ fansubbers?
btw ψηφισα κατα...
Posted Image

#176 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 24 January 2009 - 22:43

Δεν παίζει ρόλο το αν είσαι fansubber πιστεύω,για να έχεις άποψη...
Σε τόσα θέματα έχουμε άποψη χωρίς να εμπλεκόμαστε άμεσα.

#177 darkphoenix

darkphoenix

Ανιμερώνομαι

• Members
  • 238 posts

Posted 24 January 2009 - 23:02

χεχε δε το λεω ως προς το ερώτημα που τίθεται στο τοπικ, λαθος μου.
Εμενα προσωπικα με ξυνιζει να βλεπω τα ονοματα και ολες τις ορολογίες στα Ελληνικα, δατ'ς ολ
Posted Image

#178 GeRi

GeRi

AnatheMangitis!

• Members
  • 107 posts

Posted 25 January 2009 - 03:51

εγω παλι οχι, φιλε Νταρκ....σαν ελληνας που εισαι δεν καταλαβενω γτ δεν 8ες να ειναι στα ελληνικα ολα? αμα σου μεταφραζαν ενα ανιμε απευ8ιας απο τα Ιαπωνικα στα ελληνικα δεν πιστευω πως θα ειχες προβλημα....πες πως τωρα χανει στη μεταφραση....αν και εδω μιλαμε μονο για το ονομα αλλα το ανεφερα.....εγω ειναι υπερ παντως
Posted Image

#179 Yoriyoshi

Yoriyoshi

エレフテルーディ

• Members
  • 38 posts

Posted 25 January 2009 - 06:55

Παιδιά εγω είπα να μην ξαναποστάρω αλλά δεν άντεξα :sadist:

Μην τελειοποιείται τα εγγλέζικα σαμπς και μην γίνεστε ξενομανείς.
Spoiler:

Μην τελειοποιείται το λατινικό αλφάβητο. Δεν είναι διεθνές.
Είδα γερμανικό σαμπ, και συγκεκριμένα το κόουντ τζίας από EAF οπου υπήρχαν γραμμένα Τokio Kioto και στο όνομα κάποιου とどう έλεγε todoh。  Έτσι έπραξαν και με άλλα ονόματα. Δεν το θεορώ μία ακόμα ανομαλία των γερμανών το θεωρώ φυσιολγικό. Το προσάρμοσαν στην γλώσσα τους. Φυσικά και θα μπορούσαν να το διαβάσουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και αν ήτανε γραμμένο αλλά τους φάνηκε προφανώς πιο ευανάγνωστο έτσι. Είναι και το να έχεις ένα ενιαίο σύνολο δεν είναι μόνο να χώνεις μια μετάφραση μέσω 50 γλωσσών, αν και ξαναλέω πως δεν με χρωστάνε και τιποτα που το κάνουνε.

Spoiler:

Υ.Σ.: κάποιαι λέξεις δεν μπορούν να εκφραστουν καλά ούτε με το λατινικό πχ kun'yomi
και αυτοί χρειάζονται απόστροφα και απεριτίφια για να τα αποδώσουνε. Κλάιν, Εγω υπο αυτάς τας συνθήκας δεν βλέπω σαμπς ελληνικά , όχι ότι δεν αρχινά να κατευθύνεται η φατμέ προς το γενί τζαμί για όλους σας αλλά τεσπά. Όποιος ξέρει ποιά ελληνικά φανσάμπς είναι αμοιγώς ελληνικά, παρακαλείται όπως με ενημερώσει για να κατεβάσω να δω ταις δουλιές των. (εξυπακούεται αμα δεν έχω δεί το άνιμε πρωτύτερα) :8):
Posted Image
Ἀς παίδευε ἐμένα στῆν θέση του. ちくしょう... Δὲν ξέρω ἐὰν σὲ κάτι τέτοιες περιπτώσεις λέμε Θεὲ μου ἣ Θεὰ μου...

#180 Skiarxon

Skiarxon

Starcaller

• Members
  • 134 posts

Posted 25 January 2009 - 08:17

Παιδιά εγω είπα να μην ξαναποστάρω αλλά δεν άντεξα :sadist:

Μην τελειοποιείται τα εγγλέζικα σαμπς και μην γίνεστε ξενομανείς.

Spoiler:

Μην τελειοποιείται το λατινικό αλφάβητο. Δεν είναι διεθνές.
Είδα γερμανικό σαμπ, και συγκεκριμένα το κόουντ τζίας από EAF οπου υπήρχαν γραμμένα Τokio Kioto και στο όνομα κάποιου とどう έλεγε todoh。  Έτσι έπραξαν και με άλλα ονόματα. Δεν το θεορώ μία ακόμα ανομαλία των γερμανών το θεωρώ φυσιολγικό. Το προσάρμοσαν στην γλώσσα τους. Φυσικά και θα μπορούσαν να το διαβάσουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και αν ήτανε γραμμένο αλλά τους φάνηκε προφανώς πιο ευανάγνωστο έτσι. Είναι και το να έχεις ένα ενιαίο σύνολο δεν είναι μόνο να χώνεις μια μετάφραση μέσω 50 γλωσσών, αν και ξαναλέω πως δεν με χρωστάνε και τιποτα που το κάνουνε.

Spoiler:

Υ.Σ.: κάποιαι λέξεις δεν μπορούν να εκφραστουν καλά ούτε με το λατινικό πχ kun'yomi
και αυτοί χρειάζονται απόστροφα και απεριτίφια για να τα αποδώσουνε. Κλάιν, Εγω υπο αυτάς τας συνθήκας δεν βλέπω σαμπς ελληνικά , όχι ότι δεν αρχινά να κατευθύνεται η φατμέ προς το γενί τζαμί για όλους σας αλλά τεσπά. Όποιος ξέρει ποιά ελληνικά φανσάμπς είναι αμοιγώς ελληνικά, παρακαλείται όπως με ενημερώσει για να κατεβάσω να δω ταις δουλιές των. (εξυπακούεται αμα δεν έχω δεί το άνιμε πρωτύτερα) :8):

Μου αρέσει πάντως που σε ένα κείμενο θα γράψεις ελληνικά,σαλονικιότικα (με με σε κτλ) ολίγον τι καθαρεύουσα και θα πετάξεις και κάνα κλάιν έτσι για την μανία... Γλωσσική συνοχή ftw...
On the seventh day, God saw the world had already been outdated, so he did a god@heaven# emerge --sync && emerge --update world && exit."