Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Fantastic Children

fall 2004 anime review adventure mystery fantasy drama

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Glastenen

Glastenen

    La Reine du Portatif

  • Members
  • 727 posts

Posted 17 December 2008 - 09:20



 

Fantastic Children (2004)

 

 

fc8.jpg


Σειρά 26 επεισοδίων
Genre: Mystery, Fantasy, Drama
Character Designs, Σενάριο, Σκηνοθεσία: Takashi Nakamura

 

Περίπου τα τελευταία τετρακόσια χρόνια, μία ομάδα μαυροντυμένων παιδιών με λευκά μαλλιά και παγερό βλέμμα κάνει την εμφάνισή της σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Η προέλευσή τους άγνωστη, το ίδιο και ο σκοπός τους. «Παιδιά του Μπεφόρ» τα αποκαλούν οι ελάχιστοι που έχουν ερευνήσει τα ίχνη τους και δεν κατέληξαν παρά μόνο σε αδιέξοδο και τρέλα. Αυτήν τη φορά, ο 11χρονος Thoma θα αναμιχθεί άθελά του στις υποθέσεις των «Παιδιών του Μπεφόρ» και των διωκτών τους, βοηθώντας τη συνομήλική του Helga, ένα ορφανό κορίτσι που ζωγραφίζει ξανά και ξανά την ίδια ακριβώς εικόνα.

1fc-1.jpg







Με μία πρώτη ματιά, το Fantastic Children μοιάζει φτωχό. Τα character designs είναι απλοϊκά και ίσως άσχημα, αν και στην πορεία βελτιώνονται αισθητά. Πλαισιώνονται ωστόσο από έξοχα, φροντισμένα backgrounds και ενδιαφέροντες χρωματισμούς, που συχνά παίζουν μεταξύ αρμονίας και αντίθεσης. Σε συνδυασμό με ένα αξιοπρεπές animation αποδίδουν εν τέλει μια αίσθηση ονειρικής απλότητας, συγγενικής εκείνης του Miyazaki.

3fc-1.jpg







Ακόμη και αν δεν σας πείσει το σχέδιο, το σενάριο θα καλύψει κάθε σας προσδοκία. Πρόκειται για μία σχετικά πρωτότυπη ιδέα, με ισχυρά σημεία την ευρύτητα της θεματικής της και την ανάπτυξη και αλληλεπίδραση των χαρακτήρων. Η ιστορία αγγίζει μία πλατιά γκάμα ζητημάτων, με ορισμένα εκ των οποίων να θίγονται σπανίως ή ανεπαρκώς σε άλλα anime. Ένα από αυτά είναι και ο ηθικοπλαστικός χαρακτήρας της επιστήμης και το αν και πού θα έπρεπε αυτή να οριοθετείται, ένα θέμα που προκύπτει συχνά και από διαφορετικές οπτικές γωνίες στο Fantastic Children. Οι αδυναμίες του σεναρίου αφορούν μικρά κενά στην ιστορία και πιθανώς αργή εξέλιξη στο πρώτο μισό, όμως δεν αρκούν για να αναιρέσουν την ανταμοιβή που θα λάβετε σε δραματική κορύφωση, ζωηρή φαντασία και, κυρίως, ατμόσφαιρα.

Την ξεχωριστή αυτή ατμόσφαιρα συνθέτουν η ποικιλία στα σκηνικά και το είδος δράσης, που είναι και το στοιχείο του anime που το καθιστά ελκυστικό σε θεατές διαφορετικών μεταξύ τους προτιμήσεων. Καλύπτει μέσα στα ίδια 26 επεισόδια, μυστήριο, δράμα, ρομαντισμό, ακόμη και επική αφήγηση, καθιστώντας το ένα πλούσιο έργο, δύσκολα κατηγοριοποιήσιμο κάπου συγκεκριμένα.

Όπως προαναφέρθηκε, οι χαρακτήρες αποτελούν τον άσσο στο μανίκι αυτού του anime. Φαινομενικά δυσδιάστατοι στην αρχή, σταδιακά ξεδιπλώνονται ένας προς έναν εκπλήσσοντας τον θεατή με το πολυσχιδές της φύσης τους και τις κρυφές τους πτυχές, καθιστώντας τους συμπαθείς και ανθρώπινους από τη μία, αλλά καθ’ όλα ηρωικούς και μυθικούς από την άλλη.

2fc-1.jpg






Η μουσική είναι αναμφίβολα το κομμάτι της σύνθεσης που θυμούνται οι περισσότεροι. Με ένα σετ υπέροχων τίτλων αρχής και τέλους, το γενικό soundtrack συμπληρώνει ιδανικά τον ξεχωριστό κόσμο του Fantastic Children και όλα αυτά χωρίς την υπογραφή κάποιου γνωστού συνθέτη anime OST.

Με σιγουριά μπορώ να πω ότι το Fantastic Children θα σας εκπλήξει. Υποτιμημένο αρκετά εξ αιτίας της όχι και τόσο στυλιζαρισμένης αισθητικής του, σίγουρα λοιπόν θα λάμψει ανάμεσα σε άλλα δημοφιλή αλλά εν τέλει, όχι και τόσο καλά anime, όπως λάμπει ένα διαμάντι σε μια θάλασσα από ζιρκόνια.

Ένα συμβολικό παραμύθι για μια νοσταλγία για κάτι που υπήρξε πριν από 'μας, ένας μύθος για όσους έχουν ατενίσει το έναστρο στερέωμα να αντανακλάται στον ωκεανό.

fc4.jpg


Posted Image


#2 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 17 December 2008 - 13:46

Τρεις φορές το ξεκίνησα, τρεις φορές το παράτησα στα πρώτα επεισόδια. Γούστα, ξέρω. Αλλά τι να κάνουμε, ούτε η πλοκή πήγαινε όσο γρήγορα ήθελα, ούτε τα character design με τραβήξανε, ούτε οι σκηνές δράσης είχαν κάτι το ιδιαίτερο. Για το σενάριο, από όσα μου λένε, καλό ήταν. Αλλά από πλοκή, με άφησε πλήρως αδιάφορο και χαλάστηκα και τις τρεις φορές.

#3 odin

odin

    Lord of valhalla

  • Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 17 December 2008 - 14:31

Μια απο τις αγαπημενες μου σειρες:nod2:
Αν και οπτικα δειχνει να χωλαινει (ειδικα συγκρινομενη με μεταγενεστερα anime) το σεναριο αποζημιωνει πληρως τον θεατη.Κατα την γνωμη μου παντως η αργη εξελιξη στην αρχη που της χρεωνεται ειναι ενα απο τα ατου της καθως βοηθαει στην δημιουργια της καταλληλης ατμοσφαιρας γυρω απο τα παιδια του ''Μπεφορ'' πραγμα που κανει ακομα πιο rewarding την ανακαλυψη της αληθειας στο δευτερο μισο της σειρας (η arc οπου γινονται οι εν λογω αποκαλυψεις ειναι πραγματικα το αγαπημενο μου μερος της σειρας).

Εδικη μνεια οντως αξιζει στα opening & ending themes.Απο τις λιγες σειρες που τα ακουγα ολοκληρα σε καθε επεισοδιο,πολυ ωραια κομματια και τα δυο.

#4 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 17 December 2008 - 22:58

Τρεις φορές το ξεκίνησα, τρεις φορές το παράτησα στα πρώτα επεισόδια. Γούστα, ξέρω. Αλλά τι να κάνουμε, ούτε η πλοκή πήγαινε όσο γρήγορα ήθελα, ούτε τα character design με τραβήξανε, ούτε οι σκηνές δράσης είχαν κάτι το ιδιαίτερο. Για το σενάριο, από όσα μου λένε, καλό ήταν. Αλλά από πλοκή, με άφησε πλήρως αδιάφορο και χαλάστηκα και τις τρεις φορές.


Αφού δεν έκανες το κόπο να το τελειώσεις, πώς λές ότι η πλοκή σε άφησε αδιάφορο :deadga6:
Τέσπα μιας από τις καλύτερες σειρές που μπορείτε να δείτε. Αυτά.:nosey:

Edited by Hazuki, 18 December 2008 - 07:44.

rsrGbGx.gif

#5 mints

mints

    Starting...

  • Members
  • 20 posts

Posted 18 December 2008 - 00:47

Χμμ καπου το ειχε παρει το ματι μου αλλα δεν εδωσα σημασια.. :smokingg: Μετα απο αυτο το review μπηκε στο Q(''Q)

#6 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 18 December 2008 - 01:42

μου αρεσε που χρησιμοποιησαν παραδοσιακο animation. Οσο για το σεναριο και τους χαρακτηρες, απο ενα σημειο και μετα με το ζορι κρατιομουν.

πχ ξαφνιαζεται ενας χαρακτηρας, λεει "Hugh!?". Ακολουθει ο επομενος επαναλαμβανοντας την ιδια φραση "Hugh!?". Μετα ο επομενος μεχρι που και οι 5 λενε "Hugh!?". Και αυτο γινεται σε καθε επεισοδιο. Να το λεγαν ταυτοχρονα, λιγοτερο σπαστικο θα ηταν

Ο εξαιρετικος τιτλος τελους ηταν η μοναδικη παρηγορια.

Α, και αν απορρειτε απο που εμπνευστηκαν για την άσπρη μαιμου, μαλλον εμπνευστηκαν απο αυτη τη σειρα

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=4751
κριμα που στο σεναριο ομως η σειρα ηταν σαν της μαιμους τον πισινο......

#7 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 18 December 2008 - 03:05

Γιατί ρε Petran, το πως όλοι έχασκαν στην μέση της δράσης δε σε παραξένευσε καθόλου; Σαν ζαβλακομένοι κοιτούσαν το ταβάνι αντί απλά να κάνουνε ένα μικρούλι βήμα στο πλάι. Αλλά πράγματι, το πόσο επαναλαμβάνανε τα επιφωνήματα, για να μη πω τα ονόματα του καθενός είχε καταντήσει αηδία. Με τίποτα δε μπορεί να την δει την σειρά ένας που είναι συνηθισμένος σε πιο άμεση πλοκή (π.χ. Ναρούτο, Πόκεμον).

#8 Konart

Konart

    Ramen.. ramen..miam!

  • Members
  • 74 posts

Posted 11 March 2009 - 01:37

σαφως γουστα ειναι αυτα....
εμενα παντως μου αρεσε πολυ, και απο σεναριο the best!!!!! :kill4u:
και οπως λεει κ ο odin ta opening & ending themes αξιζουν!!!!

#9 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 25 March 2009 - 02:36

εχει καλο σεναριο ?
(καμμα περιληψη ?)
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#10 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 12 March 2010 - 03:52

Τα είπα στο thread του anime.
Ωραία παρουσίαση.

Edit
Ξέχασα. Να έχετε κανένα πακέτο χαρτομάντιλα οι ευσυγκίνητοι. Θα σας χρειαστεί στα τελευταία επεισόδια.

Edited by Nighteyes, 12 March 2010 - 04:09.

Posted Image

Posted Image




Also tagged with one or more of these keywords: fall 2004, anime review, adventure, mystery, fantasy, drama