Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Anime από τη Βόρεια Κορέα.
Καταχωρήθηκε 15 Δεκέμβριος 2008 - 00:37
Να προσθεσω πως η Βορεια Κορεα συμμετειχε και σε συμπαραγωγες.
Η γαλλική ταινία του Rene Laloux, Gandahar έγινε animated στη Βορεια Κορεα.
Ενώ η ταινία Time Masters στην Ουγγαρία και η Fantastic Planet στη Τσεχοσλοβακια. Την εποχη του υπαρκτου σοσιαλισμου. Τα πιο εξωτικα μερη βρηκε και αυτος.
Βεβαια οι χωρες αυτες επενδυσαν τεραστια κεφαλαια στο animation και οχι μονο για λογους προπαγανδας. Υπηρχαν και ταινιες για ενηλικες που ηταν ιδιαιτερα καλλιτεχνικες, αρκει να μην εκριναν ευθέως υπαρχον καθεστως. Σε καθε χωρα βεβαια υπαρχουν ταινιες που προοριζονται για εσωτερικη καταναλωση και οι αλλες που ειναι για εξαγωγη και φεστιβαλ. Συνηθως οι πρωτες ειναι οι πιο αντιπροσωπευτικες.
Καταχωρήθηκε 15 Δεκέμβριος 2008 - 21:43
Η γαλλική ταινία του Rene Laloux, Gandahar έγινε animated στη Βορεια Κορεα.
Ενώ η ταινία Time Masters στην Ουγγαρία και η Fantastic Planet στη Τσεχοσλοβακια. Την εποχη του υπαρκτου σοσιαλισμου. Τα πιο εξωτικα μερη βρηκε και αυτος.
Πολύ αξιόλογες btw, και οι 3 αυτές ταινίες του Rene Laloux. Πολύ προχωρημένες για την εποχή τους.
Στέκουν ακόμη και σήμερα. Μικρές και περιεκτικές θα έλεγα, το έχουν αυτό οι Γάλλοι.
Δε το ήξερα πάντως πως είχε συνεργαστεί με τόσο ποίκιλους λαούς πόσο μάλλον με τους Κορεάτες.
Επί του θέματος, θα πω και γω με τη σειρά μου πως αυτά τα κορεάτικα videakia μου θύμισαν περισσότερο animation shorts που έχω δει από Ευρωπαικές παραγωγές, παρά οτιδήποτε Ασιατικό...
Είναι ολοφάνερες οι επιρροές...

In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Καταχωρήθηκε 15 Δεκέμβριος 2008 - 22:28
Συνομωσία! Από την μια μας το παίζουνε επαναστάτες και αυτοδύναμοι και από την άλλη κατακλέβουνε τα πάντα και τα πασάρουνε σαν ορίτζιναλ δικά τους.αυτά τα κορεάτικα videakia μου θύμισαν περισσότερο animation shorts που έχω δει από Ευρωπαικές παραγωγές, παρά οτιδήποτε Ασιατικό...
Είναι ολοφάνερες οι επιρροές...
Σαν τους Κινέζους δηλαδή μετά εποχής Μάο...
Και η ιστορία επαναλαμβάνεται...
Μωρέ καλά το λένε, όποιος δε ξέρει ιστορία, είναι καταδικασμένος να την επαναλάβει. Μια μικρή Κίνα είναι η Βόρεια Κορέα.
Καταχωρήθηκε 14 Αύγουστος 2011 - 15:06