Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Anime από τη Βόρεια Κορέα.
Καταχωρήθηκε 11 Δεκέμβριος 2008 - 20:34
Στο youtube υπάρχουν μερικά anime από τη Βόρεια Κορέα. Ακόμα και αν δεν ξέρετε κορεατικά, αξίζει να ρίξετε μια ματιά...
[media]http://www.youtube.com/watch?v=G8tbzxIgxFs[/media][media]http://www.youtube.com/watch?v=oO6LvFLLKtY&feature=related[/media]
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
Καταχωρήθηκε 11 Δεκέμβριος 2008 - 21:08
Καταχωρήθηκε 12 Δεκέμβριος 2008 - 19:08
θα τα βγάζανε σατανικά και θα τα καίγανε δημόσια
Αυτό πιο πολύ για Ιράν μου κάνει...
Πιο πολύ θα ταίριαζε "αντι-επαναστατικά"
Δεν ξέρω αν καίνε στη Βόρεια Κορέα. Έχεις κάποια πηγή που λέει κάτι τέτοιο;
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
Καταχωρήθηκε 12 Δεκέμβριος 2008 - 19:38
Όλες οι πληροφορίες που έχω από περιοδικά και τηλεόραση (όχι και τόσο αξιόπιστες) λένε ότι δεν κάνουνε καμία βαναυσότητα στα φανερά εκεί. Στην επιφάνεια, η ηγεσία φροντίζει να κάνει τον κόσμο να έχει την ψευδαίσθηση ότι ζει στον παράδεισο. Ούτε έγκλημα, ούτε βία διαφένεται πουθενά. Κάτω από την επιφάνεια, ευγενικά αποσύρει υλικό που δεν εγκρίνει και το καταστρέφει και ευγενικά προσκαλεί αντιφρονούντες (δηλαδή όσους δεν είναι 100% υπάκουοι και αποδοτικοί) σε όμορφες μεταθέσεις σε απάνθρωπα στρατόπαιδα εργασίας.
Γενικώς, δε θα προλάβαινε να φτάσει δουλειά από ξένους σε κάποιον πολίτη. Η έξοδος από την χώρα απαγορεύεται χωρίς βίζα (που την έχουν μόνο τα κομματόσκυλα) και το να μιλάς με ξένο εντώς της χώρας συνεπάγεται με ισόβια. Δεν έχει ιδέα ο λαός τι εκπληκτικά πράγματα κάνει το έτερον ήμισυ του λαού του. Μόνο προπαγάνδες πέρι αναρχίας τους πασάρουνε εκεί.
Καταχωρήθηκε 12 Δεκέμβριος 2008 - 20:02
υπνωτίσουνε τον κόσμο ότι τα ξέρουνε όλα.
Καταχωρήθηκε 12 Δεκέμβριος 2008 - 21:45
Κάτι τέτοιο. Και πιάνει αν δεν έχεις κριτική ικανότητα.αλλά δεν καταλαβαίνω τι λένε για αυτούς που εξαφανίζονται στους άλλους???? ο μπαμπάς πήγε ταξίδι για δουλειές???? και οι άλλοι συνεχίζουν να ζουν στον παράδεισο???
Οκ.βίζα πέρνουν μόνο αθλητές και πρεσβευτές... τα κομματόσκυλα γλείφουν το κόκαλο τους βλέποντας κομματικά ανίμε νομίζοντας ότι είναι στον παράδεισο...
Ποιό κράτος είναι αυτό; Και κατά πόσο όλη η Βόρια Κορέα δεν είναι μια μεγάλη φυλακή, έτσι απομονωμένη και ελεγχόμενη που την έχουν;και είναι χαζό να πιστεύεις τις πηγές ενως κράτους που κατηγορεί την Βόρεια Κορέα για το ότι έχει το 0,85% του πληθυσμούστης σε φυλακές ενω το ίδιο έχει την ίδια στιγμή το 2.3%
Πίσω λίγο στο θέμα, αυτά τα ανιμέ της Βόριας Κορέας μόνο προπαγάνδα δεν είναι; Που να έχουνε την ελευθερία για να πούνε τίποτα προσωπικό.
Καταχωρήθηκε 12 Δεκέμβριος 2008 - 22:44
usa ftw...Ποιό κράτος είναι αυτό;
Καταχωρήθηκε 12 Δεκέμβριος 2008 - 23:42
Εχω να παρατηρήσω τα εξής... Δίνεται μεγάλη βάση στο στοιχείο της εθνικότητας. Ιδίως στο πρώτο κομμάτι όπου οι χαρακτήρες ήταν ανθρωπομορφοι και όχι ζωα τα χαρακτηριστικά ήταν αυτά του Κορεάτικου λαού και όχι εκδυτικοποιημένα όπως συνήθως παρατηρείται στο ιαπωνικό animation. Φαίνεται να διατηρούνται αυτούσια πολλά απο τα έθιμα της καθημερινής ζωής όπως πχ η χαρακτηριστική υπόκλιση μεταξύ των ατόμων και κάτι που μου έκανε εντυπωση ήταν ότι στο δεύτερο με τα ζωάκια δεν υπήρχαν πολλά ανοιχτόχρωμα. Τα περισσότερα ήταν στους τόνους του γκρι και του καφέ. Ελάχιστα ήταν πιο ανοιχτά.
Γενικότερα για να ακριβολογούμε κιόλας... Τουλάχιστον στα δυο δείγματα τα οποία μας παρουσίασε ο Athanasiosu δεν είδα animation με την μορφή των anime τα οποία βλέπουμε απο την ιαπωνία και τα οποία απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, αλλά αντίθετα animation το οποίο απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες. Οπότε είναι λογικό να υπάρχει ακόμη πιο έντονο το στοιχείο της προπαγάνδας ως μέσο διαμόρφωσης της εθνικής συνείδησης.
Αυτή η τακτική δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο και αποκλειστικό προνόμιο της βορεας κορέας, αλλά έχει παρατηρηθεί σε πολλές χώρες και του δυτικού "ελευθερου κόσμου"... Αρκεί μόνο να θυμηθούμε τo αμερικανικ;o αnimation και comics κατα την διάρκεια του ψυχρού πολέμου και το πως παρουσίαζαν τους κακούς.
Γενικότερα πολύ καλή πρωτοβουλία Athanasiosu αν μπορέσεις εσύ η κάποιος άλλος και βρει περισσότερα ανυπομονούμε να τα δούμε.
Καταχωρήθηκε 13 Δεκέμβριος 2008 - 00:07
Αυτό που έχω να παρατηρήσω στο animation τους είναι ότι είναι πολύ λεπτομερές στις κινήσεις. Στα ιαπωνικά animations (ειδικά αυτά των τηλεοπτικών σειρών) θα δει κανείς πολύ συχνά το φαινόμενο της ακαμψίας, πχ ένας τελείως ακίνητος χαρακτήρας με μόνο το στόμα να ανοιγοκλείνει καθώς μιλάει. Ακόμα και όταν κινούνται, τα frames της κίνησης είναι τις περισσότερες φορές λίγα, με αποτέλεσμα η κίνηση να φαίνεται σπασμωδική. Αλλά σ' αυτά τα δύο animations οι χαρακτήρες κινούνται μονίμως, και ομαλά. Μάλιστα όπως στρέφουν το σώμα τους δίνουν μια ψευδαισθηση 3D που ελάχιστα ιαπωνικά animations πετυχαίνουν.
Σημείωση: Καλό θα ήταν σ' αυτό το thread τη συζήτηση να μην την μονοπωλεί το πολιτικό καθεστώς της Βόριας Κορέας. Γι' αυτό βρίσκεται το thread στο "Anime Γενικά".

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 13 Δεκέμβριος 2008 - 01:54
Στα ιαπωνικά animations (ειδικά αυτά των τηλεοπτικών σειρών) θα δει κανείς πολύ συχνά το φαινόμενο της ακαμψίας, πχ ένας τελείως ακίνητος χαρακτήρας με μόνο το στόμα να ανοιγοκλείνει καθώς μιλάει. Ακόμα και όταν κινούνται, τα frames της κίνησης είναι τις περισσότερες φορές λίγα, με αποτέλεσμα η κίνηση να φαίνεται σπασμωδική.
Πέρα από τους οικονομικούς λόγους και τις στενές προθεσμίες, οι Ιάπωνες έχουνε συνηθίσει τις άκομψες κινήσεις και τους βουβούς χαρακτήρες. Το εξηγό αυτό στο κουκλοθέατρο τους στο ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΝΙΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.
Καταχωρήθηκε 13 Δεκέμβριος 2008 - 02:27
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 13 Δεκέμβριος 2008 - 03:05
Καταχωρήθηκε 13 Δεκέμβριος 2008 - 04:07
Το σχέδιο δεν είναι ιδιαίτερο, αλλά και εμένα μου φάνηκε πιο ρευστή η κίνηση. Μια απλή έρευνα στο youtube "north korean animation" θα βγάλει αρκετά άλλα anime.
ΥΓ: Ένας φίλος μου μου είχε πει ότι υπάρχει ένα Νοτιοκορεάτικο anime στο οποίο εξωγήινοι συμμαχούν με τη Βόρεια Κορέα και κάνουν επίθεση στη Νότια Κορέα!... Ελπίζω να το βρω κάποτε...
Καταχωρήθηκε 13 Δεκέμβριος 2008 - 05:06
με αυτα μεγαλωσαμε.
σου φαινομαστε στρατοκαυλοι?
Καταχωρήθηκε 13 Δεκέμβριος 2008 - 07:50
Αυτό που έχω να παρατηρήσω στο animation τους είναι ότι είναι πολύ λεπτομερές στις κινήσεις. Στα ιαπωνικά animations (ειδικά αυτά των τηλεοπτικών σειρών) θα δει κανείς πολύ συχνά το φαινόμενο της ακαμψίας, πχ ένας τελείως ακίνητος χαρακτήρας με μόνο το στόμα να ανοιγοκλείνει καθώς μιλάει. Ακόμα και όταν κινούνται, τα frames της κίνησης είναι τις περισσότερες φορές λίγα, με αποτέλεσμα η κίνηση να φαίνεται σπασμωδική. Αλλά σ' αυτά τα δύο animations οι χαρακτήρες κινούνται μονίμως, και ομαλά. Μάλιστα όπως στρέφουν το σώμα τους δίνουν μια ψευδαισθηση 3D που ελάχιστα ιαπωνικά animations πετυχαίνουν.
Its called "low budget VS fear of castration and public execution"...
Πιο πολύ έκανα το θέμα γιατί μου έκανε εντύπωση ο μιλιταρισμός που παρουσιάζεται ακόμα και σε anime που έχουν γίνει για παιδιά. Σκέπτομαι τι θα γινόταν αν υπήρχαν στην Ελλάδα τέτοια anime.
Nα θυμίσουμε λίγο WB κατά τον BΠΠ?...

.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.
Καταχωρήθηκε 13 Δεκέμβριος 2008 - 10:37
Όπως είπα και παραπάνω τα προαναφερθέντα videos απομακρύνονται κατά πολύ από τα μέσα γνωρίσματα του ιαπωνικού animation Και υιοθετούν μια τελείως διαφορετική προσέγγιση.
Εμένα μου θυμίσανε αρκετά τα παλιά Ευρωπαϊκά που έβλεπα μικρός. Δεν μου φάνηκαν καθόλου πρωτότυπα.
Υπάρχουν όμως και πολλά παραδείγματα για το πόσο αρμονικές μπορούν να είναι οι κινήσεις στα πλαίσια ενός anime ακόμη και όταν πρόκειται για σκηνές πιο εντονες η ακόμη και για σκηνες μάχης. Για παράδειγμα τα Ghost in the cell, Howls moving castle, Spirited away, ακόμη και shounen/seinen όπως πχ code geass, Naruto, Κurozuka η wolfs rain έχουν δώσει πολύ καλά δείγματα animation.... Το θέμα λοιπόν στην προκειμένη δεν είναι τόσο οι ιαπωνες η οι κορεατες αλλά το τι κονδυλια αναπτυξη και δουλειά πέφτει στον κάθε κλάδο. Αναλογικά σίγουρα έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά δεδομένων των δυνατοτήτων τους και του πόσο ανεπτυγμένος είναι ο τομέας.....
Άκου, το χειροποίητο πάντα φαίνεται πιο ρευστό από default. Και επίσης, πραγματικά εκεί ότι παράγεται πρέπει να είναι καλοφτιαγμένο για να μη καταλήξουνε και οι ίδιοι οι σκιτσογράφοι στα στρατόπεδα εργασίας.
Πιο πολύ έκανα το θέμα γιατί μου έκανε εντύπωση ο μιλιταρισμός που παρουσιάζεται ακόμα και σε anime που έχουν γίνει για παιδιά. Σκέπτομαι τι θα γινόταν αν υπήρχαν στην Ελλάδα τέτοια anime.
ειχαμε GI JOE και RAMBO και TEXAS RANGER.
με αυτα μεγαλωσαμε.
σου φαινομαστε στρατοκαυλοι?
Κλασικό παράδειγμα προπαγάνδας. Τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα κάθε υπερβολικής πολιτικής. Σαν σφουγκάρια ρουφάνε ότι ψέμα κι αν τους πασάρουνε.
ATANASHIOSU, ψάξε και εκείνο το προπολεμικό κινούμενο σχέδιο της Ιαπωνίας, που έδειχνε τους πανέμορφους Ιάπωνες πολεμιστές να προστατεύουνε την Ιαπωνία από μια στρατιά δαιμονικών Αμερικάνων και Κινέζων. Σαν να μη πέρασε μια μέρα. Νομίζεις ότι οι καλοί μας οι Ιάπωνες δε τα κάνανε αυτά; Τα ίδια σκατά δείχνανε κι αυτοί στα παιδιά τους μέχρι να την φάνε στον κώλο από την ατομική βόμβα. Κάτι αντίστοιχο γινόταν και στην Γερμανία. Για να μη μιλήσω για τόσα και τόσα μιλιταριστικά Αμερικάνικα που έβγαλε η Αμερική την δεκαετία του 80.
Για κάτι τέτοια ξεκίνησα να γράφω και το θέμα της ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ άλλωστε. Ρίξτο μια ματιά και δε θα χάσεις.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από roriconfan: 13 Δεκέμβριος 2008 - 10:43