Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Birth

summer 1984 anime review action sci-fi adventure comedy

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 01 December 2008 - 18:47

dbi001.jpg
(Για να καταλάβετε για τι διαμάντι μιλάμε, η γκόμενα που είναι στο foreground...δεν υπάρχει πουθενά στο anime)...


 

 

 

Nam's home planet of Aqualoid has become a barren wasteland since the invasion of the Inorganics.While running from the Inorganics, Nam meets Rasa,her blob Munga,and a lecherous shipcaptain.The group soon discover SHADE, a sword with the power to control Aqualoid and give power back to its people. There's just one problem,every Inorganic on the planet wants to see the sword destroyed and Nam and his crew dead.

Διαβάζοντας το παραπάνω, κάποιος θα νόμιζε πως θα δει μια ταινία δράσης. Αυτό όμως που λαμβάνει τελικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα post apocalyptic-plot hole-deformed graphics-WHAT THE FUCΚ JUST HAPPENED κομμάτια που μας έχει δώσει το 80s japanimation. And MOAR!



Copyofgrab04512.jpgCopyofgrab23522.jpgCopyofgrab13081.jpg


Φτιαγμένο από το (short lived) Kaname Production studio (που φυσικά όλοι γνωρίζουμε εδώ στην Ελλάδα λόγω του plawress sanshiro), το Birth του 1984 είναι ίσως αντιπροσωπευτικό μιας σειράς anime που ενώ καταφέρνει να αποτύχει στα πάντα, η ίδια του η αποτυχία είναι τόσο όμορφη που το κάνει επιτυχημένο.

Νομίζω πως παλιότερα το έπαιζε κάποιο περιφερειακό κανάλι, αν και βασιζόταν στην παλιά Αμερικάνικη έκδοση του OVA (Planet Busters), που είχε αλλάξει ελαφρώς το σενάριο (το ποιό?...τέσπα). Σε κάθε περίπτωση πάντως, είτε το θυμάστε είτε όχι, αξίζει τον κόπο να το δείτε τώρα, για να καταλάβετε την πραγματική έννοια της φράσης "epic failure".


Εϊτίλα μουσική, stock sound effect (θα αναγνωρίσετε και πολλά από jumaru μέσα), lipsyncing του κώλου (από τα λίγα anime που πέφτουν ΤΟΣΟ έξω), υπόθεση βάρα με, consistency 0, χαρακτήρες μπάζα, τέλος....omg...τέλος. Μιλάμε για κομμάτι απείρου κάλλους.




Copyofgrab13365.jpgCopyofgrab50898.jpgCopyofgrab85114.jpg




Γιατί όμως να το μνημονεύσουμε? Υπάρχουν 3 βασικοί λόγοι

Ο πρώτος είναι η συμμετοχή σε αυτόν τον τίτλο του μκρού θεούλη Yoshinori Kanada που δίνει ένα εξαιρετικό cartoony look σε όλο το έργο, τόσο στα character όσο και τα mechanical animations (όσοι δεν τον γνωρίζουν τον κύριο, έχει δώσει ρέστα στον λαό μέσω του studio ghibli και των δουλειών του leiji matsumoto).

Ο δεύτερος, είναι ο έτερος καπαδόκης
Makoto Kobayashi, που είναι υπέυθυνος για το mecha design του έργου. Η δουλειά του αργότερα για το studio gonzo έχει μείνει στην ιστορία

Οι 2 παραπάνω κύριοι μαζί, μας δίνουν ένα καταπληκτικό concept για το animation αυτού του έργου, ειδικά αν σκεφτεί κανείς το ανύπαρκτο σχεδόν budget του. Θα σας θυμίσει μεταγενέστερες δουλειές με cartoony-frantic-deformed περιεχόμενο, όπως το dead leaves. And remember...μιλάμε για 1984, και budget 1000yen (μαζί με τα σουβλάκια για τους animators)...η συγκεκριμένη δουλειά ήταν από τα πρώτα OVA που εστίαζαν στην (στα σπάργανα τότε) home video αγορά. Επίσης φοβερή δουλειά έχει γίνει με την κάμερα, με μερικά shots να κολακεύουν το animation σε υπερθετικό βαθμό. Πολύ καλή δουλειά πράγματι.


Copyofgrab70467.jpgCopyofgrab102494.jpgCopyofgrab105655.jpg


Και ο τρίτος λόγος είναι πως οι παραγωγοί αυτού του έργου ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ. Also, they just don't give a fuck. Θα πρέπει να το δείτε in one sitting για να το καταλάβετε αυτό. Απλά οι άνθρωποι όποτε είχαν ένα πρόβλημα με την υπόθεση, τον ήχο, το budget ή το animation, το έλυναν παίρνοντας ναρκωτικά και προχωρώντας παρακάτω. Έτσι, στο επόμενο ακριβώς πρόβλημα ήταν πιο μαστουρωμένοι, και μέχρι να φτάσουν στο τελευταίο πρόβλημα η ταινία είχε περάσει (κατά λάθος) σε άκρως ψυχεδελικά επίπεδα. Από πράσινες πιπεριές σε σημαίες της Ιαπωνίας και από σφραγίσματα με τρίαινες σε χταπόδια με βεντάλιες, WELCOME TO THE MINDFUCK...(εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως σε αυτό το OVA συμμετέχει και ο hideaki anno...στην τελευταία δουλειά του ως animator πριν γίνει συνιδρυτής της gainax)...XD

Είναι τόσο μα τόσο αλλοπρόσαλλο το αποτέλεσμα, που μόλις δείτε το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ τέλος του έργου που

Spoiler:

...θα ψάχνετε αυτί πρόχειρο για να δαγκώσετε...

Must see (or rewatch) καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους (μην με βρίζετε μετά, προειδοποίησα).


Edited by Kai, 15 June 2017 - 14:15.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#2 noname

noname

    Fade away

  • Members
  • 479 posts

Posted 01 December 2008 - 19:06

Come on Isn't dad bad XDDDDD
και ναι το δείξανε και στην Ελλάδα το dub στο τέλος ήταν από τα πιο δημιουργικά που έχω δει ΧXDDDDD
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Posted Image

#3 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 01 December 2008 - 19:18

Το τέλος τα σπάει όλα, πράγματι...XD

Βασικά μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Μου άρεσε το birth, και μάλιστα πολύ. Αλλά για άλλους λόγους από αυτούς που ήθελαν να αναδείξουν οι δημιουργοί του...:hahaha:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#4 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 01 December 2008 - 19:30

Είναι μια από τις αγαπημένες μου ταινίες όλων των εποχών. Την είχα δει κάποια στιγμή στο Τζούνιορ, και έψαχνα μανιωδώς να βρω πως λέγεται. Όχι και τόσο γνωστό στην Ελλάδα, έπεσα τυχαία πάνω σε μια φιγούρα της ηρωίδας και από κει έμαθα το όνομα. Ήμουν αρκετά τυχερός, γιατί υπήρχε σε τόρρεντ, και έτσι κατάφερα να την δω ολόκληρη και πάλι.

Το ανιμάτιον είναι καταπληκτικό! Είναι από εκείνα τα άνιμε που περιέχουν περισσότερα frames κίνησης από όσα χρειάζονταν, μόνο και μόνο για να βγει καλύτερο το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα σκηνές σε σκηνές με κυνηγητό, η κάμερα πλησιάζει και απομακρύνεται συνεχώς, περιστρέφεται και κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

Οι χαρακτήρες πάλι είναι καλοφτιαγμένοι, και με αρκετή φαντσία. Το ίδιο και τα οχήματα που χρησημοποιούν.

Όσο για την ιστορία, δεν ήξερα ότι δεν ολοκληρώθηκε. Υπάρχει ένα τέλος, και αυτό το τέλος μου άρεσε πολύ, καθώς νόμιζα ότι είναι το κανονικό του. Οκ, τώρα που το ξέρω, και το καλοσκέφτομαι, ίσως να τελειώνει λίγο απότομα, αλλά όχι με άσχημο τρόπο.

Αν δεν μπορείται να το βρείτε, μείνετε συντονισμένοι. Η ταινία θα περιέχεται στην καινούρια αλυσίδα που ετοιμάζω.



#5 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 01 December 2008 - 19:41

Α...το ξέχασα. Να αναφέρω εκτός από το torrent που έχω στο OP, πως το anime έχει ξαναβγεί χωρίς censor butchering, από την ADV το 2004 (ο λόγος που το ξαναθυμήθηκα είναι γιατί το αγόρασα τις προάλλες). To DVD του έχει μόνο 17$, νομίζω πως αξίζει τον κόπο να το έχει κάποιος στην συλλογή του σαν vintage κομμάτι...:wooi2:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#6 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 02 December 2008 - 12:32

θα του ριξω μια ματια. Λες να το ειχα πετυχει παλια και να αλλαξα καναλι; Απο οτι καταλαβα το δημοσιευσες απευθειας ετσι ωστε να μην μπουμε στον κοπο να κανουμε αδικα διορθωσεις αν και διορθωσεις εδω δεν χρειαζονται. Ισα ισα θα χαλουσαν την παρουσιαση περισσοτερο.

#7 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 02 December 2008 - 12:38

Nah, απλά σκέφτηκα πως ήταν πολύ straightforward και μικρό για να το περάσω από το screening...(επίσης, το ξέχασα το ζώον)...Τ_Τ

Αν βρεις κάτι επιλήψιμο, ρίξε μου μια σφύρα να το αλλάξω...δες το πάντως Πέτρο, αξίζει τον κόπο καθαρά για τους λόγους που αναφέρθησαν...:wooi2:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#8 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 03 December 2008 - 01:36

για την παρουσιαση βαζω 10.

οσο για το OVA.....το παρατησα μετα απο ενα μισαωρο. Στα τοσα ξεχασμενα και δυσευρετα OVA ελπιζω να βρω κανενα καλυτερο

Δυστηχως δεν ειμαι απο αυτους που μπορουν να επικεντρωθουν μονο στο πολυ ωραιο animation, ενω οι αλλοι τομεις ειναι για τα μπαζα. Πραγματικα καθολου συναισθημα.

Το ειδα καθαρα και μονο ως μουσειακο ειδος, εστω και αν ειναι απο τα μουσειακα εκθεματα που προσπερναω γρηγορα ριχνοντας μονο μια κλεφτη ματια.

#9 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 03 December 2008 - 07:46

Δες το τέλος....χάνεις τα καλύτερα...απλά όπως γράφω φρόντισε να μην έχεις κάνα ξένο αυτί εκεί δίπλα, θα σε πάνε μέσα για κανίβαλο...:hahaha:

Είναι από την μέση και μετά που τα παρατάνε εντελώς οι scripters και αναλαμβάνει να γράψει το υπόλοιπο έργο η καθαρίστρια...το animation το αναφέραμε ναι, αλλά το βασικό του OVA είναι το πόσο καίρια καταστρέφει κάθε έννοια σοβαρότητας σαν εικαστική, καλλιτεχνική, και οικονομική προσπάθεια.

Spoiler:

Πάντως έχεις δίκιο. Κάποιος που δεν το έχει δει (butchered στην αμερικάνικη έκδοση) με Ελληνικό dub στα νιάτα του, απλά δεν μπορεί να του προκαλέσει το ενδιαφέρον...

Edited by Dante80, 03 December 2008 - 07:52.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#10 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 04 March 2009 - 21:29

Και εκεί που λέγαμε ότι δεν υπάρχει άλλο σαν αυτό...
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=2655

Πάρτε και το δικό μου ρίβιου.
Spoiler:


#11 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 14 April 2009 - 22:46

Φοβερη παρουσίαση, ήταν αυτό που με έψησε να παω να δω την ταινία στις προβολές:hihi2:

Ένα έχω να πω πέρα απο την υπερcult διάσταση του όλου θέματος...Αυτή η ταινία είναι ο προάγγελος του NGE...:hahaha:

Spoiler:


Εγω πάντως την συστήνω ανεπιφύλακτα :drink:

xbJ3b2w.jpeg


#12 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 15 April 2009 - 00:52

μαλιστα, με πεισατε κυριε Dante θα το δω μονο και μονο για να γελαω και να λεω: this shit fails hard!

Spoiler:


#13 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 posts

Posted 16 April 2009 - 13:23

To αντιγράφω και εδώ (το πρωτοέγραψα στις προβολές), επειδή η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί "μυστήριο" ως προς το νόημά της. Συνοπτικά, η εξήγησή της έχει ως εξής:

Spoiler: ΠΡΟΣΟΧΗ--->PLOT SPOILER


ελπίζω να βοήθησα όσους θέλουν να καταλάβουν κάπως την ταινία!

Edited by Dante80, 16 April 2009 - 20:24.


#14 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 16 April 2009 - 20:23

Don't give out the plot βρε...:emptyonexg1:

(edited you post for more clarity)

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#15 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 posts

Posted 16 April 2009 - 21:59

ΟΚ! Thanks!

Απλά, επειδή όταν σχολιάσαμε μετά την προβολή την ταινία, για το ποιος την κατάλαβε, οι περισσότεροι είπαν ότι κάτι τους διέφυγε στο δρόμο, έτσι σκέφτηκα να γράψω την εξήγησή της και εδώ, για όσους την δουν και δεν καταλάβουν τίποτα!



Also tagged with one or more of these keywords: summer 1984, anime review, action, sci-fi, adventure, comedy