Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

OXI άλλα comic major Events !


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 23 October 2008 - 13:39

Να ένα θέμα που με απασχολέι εδώ και πολύ καιρό. Το γεγονός ότι κατακλυζόμαστε όλο και ποιο συχνά με τα λεγόμενα "major events" των εταιριών , δηλαδή την ιστορία/ιστορίες που θα αλλάξουν δια παντώς το σύμπαν της εκάστοτε εταιρίας και θα μας κάνουν να δούμε τους ήρωες με αλλο μάτι κλπ κλπ. Πολλές φορές αυτές οι ιστορίες συνοδεύονται και από πηχαίους τίτλους όπως "the day evil won"(final crisis)
embrace change(secret invansion) κ.α. Ποιά είναι η γνώμη σας λοιπόν για τα λεγόμενα major events ;

Προσωπικά θεωρώ πως ξεκίνησαν ορθά με την πρωτοπόρα DC να βγάζει στα μέσα της δεκαετίας του 1980 το πρώτο major comic event , το λεγόμενο Crisis on Infinite Earths με σκοπό να διορθώσει τα λάθη που είχαν προκύψει κατά καιρούς στο continuinty των σιερών της λόγω διαφόρων αιτιών . Την Dc μιμήθηκε και το αντίπαλον δεός , η Μarvel Comics με την σειρά secret wars η οποία διόρθωνε μερικά λάθη στο continuinty αλλά ταυτόχρονα εισήγαγε και μια νέα στολή, την κλασσική και αγαπημένη στολή "simbiote" του Spiderman. Με την πάροδο των ετών και ανα μια δεκαετία περίπου , οι δύο μεγάλες εταιρίες έκαναν ξανά ένα major event το οποίο θεωρητικά διόρθωνε τα λάθη που προέκυπταν ή απλώς κυκλοφοφρούσε με σκοπο το κέρδος και μόνο.

Αυτή η κατάσταση δεν ήταν ενοχλητική για τους comic fans μιας και τα major events έβγαιναν με πολύ μεγάλη χρονική διαφορά το ένα με το άλλο και έτσι είχε καταλαγιάσει ο "θόρυβος" του προηγούμενου major event .Μάλιστα μια σημαντική μερίδα του αναγνωστικού κοινού επιζητούσε νέα major events τα οποία θα επαναπροσδιόριζαν την θέση του αγαπημένου ήρωά τους στο "σύμπαν" της εκάστοτε εταιρίας ή θα ρετούσαραν το origin του κλπ. Αυτό οδήγησε τις εταιρίες στον όλο και αυξανόμενο ρυθμό παραγωγής major events. Και κάπου εδώ περίπου αρχίζει κατ εμέ η παρακμή των comic major events. Η Dc comics κυκλοφορεί το 2005 ,στην 20η επέτειο του Crisis on Infinite Earths , το νέο major event της ,το Infinite Crisis.Εκεί για άλλη μια φορά αλλάζουν πολλά πράγματα στο "σύμπαν" της εταιρίας και άλλοι ήρωες χάνουν την χωή τους , επανέρχονται στην ζωή άλλοι κλπ. Από κει και πέρα κατά την άποψή μου πάντα αρχίζει η παρακμή . Οι περισσότερες εταιρίες αρχίζουν και κυκλοφορούν τίλτους οι οποίοι συνεζώς αλλάζουν πολλά γεγονότα και καταστάσεις στις "ζωές" των ηρώων με αποτέλεσμα οι comic fans να μην μπορούν να προσαρμοστούν με τίποτα στις ραγδαίες αλλαγές που συμβαίνουν.
Η κατάσταση επειδεινώνεται όσο περνάει ο καιρός με αποτέλσμα τα κόμικ να γίνονται όλο και ποιό δυσανάγνωστα (από πλευράς έλλειψης γνώσεων από τον αναγνώστη) και πολύπλοκα μαις και όλο και συχνότερα διαδραματίζοτναι πολλές ιστορίες παράλληλα πράγμα που καθιστά πολύ δύσκολη την παρακολούθηση της πορείας ενός συγκεκριμένου ήρωα εφόσον αυτή διασταυρώνεται με αυτή κάποιου άλλου , λιγότερο αγαπητού ή ακόμα και λιγότερο γνωστού.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών φαίνεται ξεκάθαρα στο τωρινό major event ,το final crisis όπου πλέον είναι ΠΑΝΔΥΣΚΟΛΟ για κάποιον που έχει ακόμα και καλή γνώση του DC universe (όπως εγώ) να κατανοήσει πλήρως όλα όσα συμβαίνουν και να τα συνδυάσει , και όλα αυτά συμβαίνουν λόγω των πολλών major eventrs που έχει κυκλοφορήσει η Dc τον τελευταίο καιρό. Και στο στρατόπεδο της Μάρβελ τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα μαις και το προηγούμενο major event τους , το civil war οδήγησε σε πολλές εσφαλμένες αποφάσεις όπως το διαβόητο "One more day" το οποίο δικαιολογημένα εξόργισε αρκετούς φίλους του spiderman και όχι μόνο !

Συνοψίζοντας ,αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι εταιρίες με την πολιτική τους έχουν απαξιώσει πλεόν τον "θεσμό" του major event και αυτό λόγω της πολύ συχνής (πλεόν) χρησιμοποίησής του.Αρκετά είπα όμως ,ας ακούσουμε και τη γνωμη σας .

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#2 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 23 October 2008 - 14:49

Θυμάμαι πριν μερικούς μήνες αποφάσισα εγκλιματιστώ ξανά στα δρώμενα της DC και διάβασα το Infinite Crisis. Από τα λίγα που ξέρω, μπορώ να πω πως κάναν ένα μικρό μπάχαλο. Πλέον δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις νέες ιστορίες τόσο της DC όσο και της Marvel.

Για το Civil War ακούω διαφορετικά σχόλια. Σε πολλούς άρεσε η ιστορία, πολλοί άλλοι πάλι το θεώρησαν ως μια ευκαιρία για ξεζούμισμα. Δεν μπορώ να το κρίνω χωρίς να το διαβάσω, όμως σίγουρα πρέπει να ηρεμήσουν κάπως με τη συχνότητα των major events.


Στο θρεντ προστέθηκε η λέξη "comic" για τη διευκόλυνση ατόμων που δεν ασχολούνται με το είδος.

E5VV38U.jpg


#3 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 23 October 2008 - 15:13

Εγώ παλιότερα διάβαζα κάποιου αμερικάνικους τίτλους, spiderman, superman τα πιο γνωστά δηλαδή. Σε κάποια στιγμή ξενέρωσα τόσο που τα παράτησα.
Ένα κλασσικό παράδειγμα στο spiderman
Θέλουμε event, σκοτώνουμε τον Green Goblin, θέλουμε event, ανασταίνουμε τον green goblin.
Θέλουμε event, σκοτώνουμε τη θεία Μέη, θέλουμε event, ανασταίνουμε τη θεία Μέη.
Θέλουμε event, σκοτώνουμε τη Μαίρη Τζέην, θέλουμε event, ανασταίνουμε τη Μαίρη Τζεήν,
σκοτώνουμε τον Πήτερ και βάζουμε το Ράιλι, σκοτώνουμε το Ράιλι και βάζουμε τον Πήτερ πάλι κοκ. Από ένα σημείο και μετά κουράζει πολύ.
Σε άλλους τίτλους, αλλάζει το σενάριο, επειδή αλλάζει ο σεναριογράφος (iron man) και αλλάζουν μαζί και όλα τα προηγούμενα γεγονότα. Η marvel αυτοακυρώνετα συνέχεια.
Το civil war το ξεκίνησα, πήρα κάποια από τα trade, αλλά ήταν ΒΑΡΕΤΟ. Καλό σαν ιδέα, αλλά ΒΑΡΕΤΟ στην εκτέλεση.
Το τελευταί major event που διάβασα και μου άρεσε ήταν το onslaught marvel universe, που είχε κάποια αγωνία.
Πρόσφατα πήρα και το Superman Doomsday, που και πάλι με ξενέρωσε όσο προσωρούσε. Έτσι αποφάσισα να σταματήσω οριστικά τα αμερικάνικα κόμικ.
Αν, ναι, και το marvel vs DC Που είχε βγει πιο παλία δεν ήταν κακό

Συμπέρασμα: τα major events έχουν σκοπό τα φράγκα, και δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, καθώς καλούνται να δώσουν μια ανάσα σε όποια σειρά χάνει κοινό ή προσπαθούν να διωρθώσουν όσα λάθη έχουν γίνει.



#4 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 14 November 2008 - 00:22

εγώ σταμάτησα την ημέρα που παίθαναν όλοι οι η υπερήρωες της Marvel στην σειρά Onslaught Και μετά απο εκεί και πέρα τους αναγεννήσαν.... και επειδή συνέπεσε με τη κρίση της αγοράς
τον comics ξαναέβγαλαν όλες τις σειρές με αλλαγμένες ιστορίες, σχέδια τα γνωστά τα ξέρετε.

Εντάξει καταλαβαίνω ότι θέλουν μια ανανέωση που και που, αλλά δεν χρειάζεται να γίνεται
αυτό τρεις την ώρα. Στη τελική η σειρά Marvel Vs DC έπιασε ; έκανε τίποτα; ή απλά μαζέψαν
όλο το σύμπαν και μαμήθηκε;

συμφωνώ με τον Zade όχι άλλο κάρβουνο, αφήστε μας λίγο ήσυχους, ας κατακτήσουν νέα αγορά εμφανίζοντας αρχαίους ξεχασμένους υπερηρωες μην αλλοιώνουν τους ήδη υπάρχοντες. Φυσικά Όχι άλλα comic major events.!!!!

#5 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 posts

Posted 14 November 2008 - 14:52

Α, κι εγώ στο Onslaught έμεινα στην Marvel, μιλάμε για 1996 όταν κάνανε τον Onslaught... Δεν μου άρεσε επειδή χαλάσανε τελείως τους X-Men που ήταν οι αγαπημένοι μου. Και ξαναδιάβασα X-Men την σειρά που έγραφε ο Whedon για ένα διάστημα, μόνο και μόνο επειδή το έγραφε ο Whedon. Φυσικά επειδή δεν είχα διαβάσει όλο το Onslaught και τα μετέπειτα, δεν ήξερα ότι είχαν σκοτώσει την Jean Grey, μην πώ τίποτα για τους μπιπ... (Αυτό το Scott Summers - Jean Grey μας το έχουν κάνει Μπλιπ πιά! Τι κόρες και γιούς από το μέλλον, τι εξαφανισμένα παιδιά, τι κλόνους, τι...)

#6 Mr. Brightside

Mr. Brightside

    Le secret du Roi

  • Members
  • 425 posts

Posted 16 November 2008 - 23:43

Δεν ειχα ιδεα οτι αυτες οι σειρες ονομαζονταν ετσι. Τελος παντων εδω και χρονια εχω παρατησει τα αμερικανικα κομικ κυριως λογω του οτι ο Σουπερμαν εχει πεθανει καμια δεκαρια φορες. Εδω και καιρο σκεφτομουν να τα αρχισω παλι κυριως λογω του Civil War που μου προκαλεσε ενδιαφερον αλλα προσπαθησα να καταλαβω (ψαχνωντας info στο internet απο που να αρχισω) και εχασα τα αβγα και τα πασχαλια. Απ' οτι εχω καταλβει πλεον μπλεκουν ολους τους ηρωες στις ιστοριες καθενος και μετα σου πετανε αυτα με αποτελεσμα να σε αναγκασουν να παρεις καμια δεκαρια διαφορετικα κομικ για να καταλαβεις τι γινεται αφου οι ζωες ολων μπλεκονται πιο πολυ και απο σαπουνοπερα (τωρα ειδικα που εμαθα οτι ηρθαν καποιoi νεοι ηρωες απο το μελλον να σκοτωσουν τους F4 για να αποτρεψουν κατι, δεν θυμαμαι...). Το Civil War παντως θα το διαβασω και ας μην καταλαβω τιποτα. Απορια: Δηλαδη το Trinity (με WW, Superman, Batman) μετραει ως "major event"?

#7 melkior

melkior

    may the force be with you

  • Members
  • 863 posts

Posted 17 March 2009 - 13:47

Πραγματι συμφωνο μαζι σου zade το Crisis on Infinite Earths χρειαζοταν να το κανει η DC γιατι τα ειχαν μπλεξει τελειος με τα διαφορα συμπαντα και τα origin των χαρακτηρων αλλα νομιζω οτι το παρακαναν ειδικα με το φετινο Final Crisis,δεν ξερω τι γινεται με τη Marvel αλλα η DC που παρακολουθω εγω το χει ξεχειλωσει ενω τo Infinite Crisis μπορεσα να το παρακολουθησω με το ζορι το Final Crisis με τα τοσα που προηγηθηκαν χαθηκα με τα τοσα tie-ins και lead-ups που πρεπει να χεις διδακτορικο στον κοσμο της DC για να βγαλεις νοημα:dazed: ετσι που πανε ο μονος τροπος για να το καταλαβεις ειναι να το βαλουν μαθημα στα πανεπιστημια(τα 1001 πολυσυμπαντα της DC)φανταζομαι θα νε πιο μεγαλο απο κανονικο βιβλιο ιστοριας ασε που πρεπει να το ανανεωνουν καθε 6 μηνες για να μην χανεις τις εξελειξης.Ασε που το νοημα του major event εχει χαθει αφου μολις τελειωσε το Infinite Crisis βγηκε το 52 μετα Countdown to Final Crisis το Sinestro Corps War στο οποιο μαλιστα διαφυμιζουν αλλο major event το Blakest Night το οποιο βγαινει το καλοκαιρι και ενα σορο tie-ins.Επισης μεχρι να ολοκληρωθει το Final Crisis περασαν 7 μηνες (αν ειναι δυνατον):oo: σε συναρτησει με τις τοσες παραλληλες ιστοριες οταν βγηκε το 7 τευχος ηπυρχαν πραγματα που δεν καταλαβαινα και ουτε που με ενοιαζε.
Αυτοι τη στιγμη διαβαζω μονο τομους που ειναι ολοκληρωμενες ιστοριες απο μονες τους και δεν σχετιζονται με major events.

#8 manOfManyNames

manOfManyNames

    Anime Newbie

  • Members
  • 62 posts

Posted 17 March 2009 - 15:40

To Secret Wars και το Crisis on infinite earths ήταν πράγματι σημαντικές στιγμές και για τις δύο εταιρείες. Το SW επειδή ήταν το πρώτο (ή μάλλον το δεύτερο, το πρώτο ήταν το Contest of Champions της Marvel) του είδους και διασκεδαστικό, το CoIE επειδή ήταν καλογραμμένο και απαραίτητο για τη DC.
Το μόνο πρόσφατο Major Event που διάβασα ήταν το Civil War. Καλή φάση, ενδιαφέρον concept μέτρια απόδοση. Το μόνο που θυμάμαι καθαρά από το όλο event ήταν ο deadpool δεμένος σε μια καρέκλα να θέλει να πάει για κατούρημα (κάτι που νομίζω λέει πολλά). Το indefinite crisis το έχω πιάσει σιγά σιγά, αλλά είμαι ακόμα στα preludes (Identity Crisis αυτή τη στιγμή που μιλάμε - ας είναι καλά το DCP). Για το final crisis... Grant Morisson. Και να ξέρεις το DCU αμφιβάλλω αν βγαίνει νόημα.
Από comic book Event όμως που περιμένω, ανυπομονώ για το Back in Blue στο Savage Dragon #145 (reboot της σειράς για νέους αναγνώστες, απίστευτο creator-owned super hero comic, τα χρώματα τα κάνουν δύο Έλληνες, Νίκος Κούτσης και Μιχάλης Τόρης). Και είναι μόνο ένα τεύχος.